Forum Culinar: Terina de somon - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Terina de somon

#21 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 03 January 2010 - 07:26 PM

stella a spus:

Interesanta ideea cu infuzie de lapsang ( fu ceaiul meu preferat multi ani ).
mvaiiiiiiiiiiiii , nu stiu cand, da musai s-o fac ...terina . cu sosul infuzat , ma mai gandesc .
bun venit uptown girl :lol:


bine te-am regasit, Stella ! {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" />
vad ca stai pe ginduri la infuzat. ia mai povesteste-ne cite ceva despre ceaiul asta, sa nu ma trezesc cumva ca are efectele ceaiului de crusin. :)

Adriana a spus:

Da' minunea asta de ceai unde se poate gasi? In ceainarii?


Adriana, daca nu gasesc lapsangu' la un magazin specializat - gen plafar, eu m-am gindit sa-l caut la un magazin al unor pekinezi de pe aici. Imagine postata

#22 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 January 2010 - 07:40 PM

Deci lapsang este un ceai cu gust afumat . acum jdemii de ani, venise orchestra filarmonica G.E.
la mine-n sat, si invitasem 2 colegi la masa. au venit si cu un tovaras coleg , usor mai tuciuriu...care la
gustarea acestui ceai , a zis " bine stelutzo, imi dai ceai cu sunca afumata :lol: ??"...si a preferat un ceva mai consistent, si mai alcolizat.
mie imi placea , si inca imi place, dar iau mai rar, am dat-o pe tisane mai mult :)

http://images.google.ch/images?hl=fr&so ... a=N&tab=wi

http://images.google.ch/images?hl=fr&q= ... a=N&tab=wi

#23 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2010 - 08:40 PM

uptown girl a spus:

Adriana, daca nu gasesc lapsangu' la un magazin specializat - gen plafar, eu m-am gindit sa-l caut la un magazin al unor pekinezi de pe aici.

M-am dus eu aici odata intr-un magazin de-asta, tot de mon cher trimisa, intr-o zona nu prea bine frecventat, a doua oara nu ma mai duc =)) decit doar daca gasesc unu' normal ca cel pe care l-am vazut si vizitat in Franta.

#24 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2010 - 08:42 PM

stella a spus:

Deci lapsang este un ceai cu gust afumat .

Grazie stellina =))

#25 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 03 January 2010 - 09:01 PM

stella a spus:

Deci lapsang este un ceai cu gust afumat . acum jdemii de ani, venise orchestra filarmonica G.E.
la mine-n sat, si invitasem 2 colegi la masa. au venit si cu un tovaras coleg , usor mai tuciuriu...care la
gustarea acestui ceai , a zis " bine stelutzo, imi dai ceai cu sunca afumata :) ??"...si a preferat un ceva mai consistent, si mai alcolizat.
mie imi placea , si inca imi place, dar iau mai rar, am dat-o pe tisane mai mult :((

http://images.google.ch/images?hl=fr&so ... a=N&tab=wi

http://images.google.ch/images?hl=fr&q= ... a=N&tab=wi


Stella, ca de obicei, mes respects =))
Practic rezultatul infuziei este o smîntîna cu parfum de afumat si foarte-foarte vag de cedru, fara nici un pic de gust amar, cum te-ai astepta de la orice alt ceai.
Acidulata cu un pic de zeama de lamîie, usor sarata si piperata, mi se pare ca face un mariaj perfect cu somonul, ca e afumat sau ba.
Din pacate, dupa infuzare nu am mai reusit sa o bat în frisca, asa cum doream initial =))
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#26 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 January 2010 - 09:12 PM

Crezi ca daca urmai tehnica de ganache , salasi la frigo ceva timp, erau sanse mai mari sa o chantillesti?

#27 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 04 January 2010 - 11:33 AM

stella a spus:

Crezi ca daca urmai tehnica de ganache , salasi la frigo ceva timp, erau sanse mai mari sa o chantillesti?


Am lasat-o 24h la frigider, am bagat si castronul robotului la congelator, tot de pomana :( Asa ca pîna la urma, am servit-o calduta, ca sos.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#28 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 January 2010 - 12:21 PM

Alexandru a spus:


20cl smîntîna lichida clocotita
1.5 lingurite vîrfuite de lapsang souchong
3 minute de infuzie
sare, piper
strecuratoare


Alexandru a spus:


Am lasat-o 24h la frigider, am bagat si castronul robotului la congelator, tot de pomana :) Asa ca pîna la urma, am servit-o calduta, ca sos.


Aaaa, eu credeam ca ai vrut sa servesti un sos la terina. Daca stiam ca intentionai sa o bati pina o faci frisca pt. ornat, iti spuneam din start ca ai gresit aducind smintina pina la punctul de fierbere. Dar ca sa fi reparat cumva greseala puteai:

1) sa adaugi o foaie de gelatina si o aveai teapana in citeva minute
2) sa adaugi agar-agar sau lecitina si faceai o spuma

De asemeni mergea sa faci infuzia si la rece. Tocai putin frunzele de lapsang si le lasai 6-8 h in smintina, dupa care strecurai si-o faceai frisca.

#29 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 January 2010 - 02:18 PM

Alexandru a spus:


Just try! Lapsang Souchong nu este un ceai oarecare :lol:


(... te creeed la cit m-am zbuciumat sa pun mina pe el, te bat daca nu-mi place !!! :hello: )

Pina la urma cum il fac: sos cald sau frisca pt. terina ? :floare:

Imagine postata


#30 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 January 2010 - 09:16 PM

Nu mi-a iesit terina aspectuoasa cum mi-as fi dorit si a fost cam dificil s-o tai felii (cred ca ar fi trebuit s-o las pina miine sa se mai intareasca). :floare:

Imagine postata

sexiunea e destul de pleostita ... :drool:

Imagine postata

... dar cu toate astea a avut un gust buuuuun servita pe un waffel aperitiv (de tip foaie de napolitana) alaturi de frisca lapsang souchongiana si o felie de lime :-h

Imagine postata


p.s. azi n-am servit decit putin din terina, dar o sa vad cum se prezinta si miine ... :drool:

#31 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 29 January 2010 - 08:37 AM

a 2-a zi dupa prepararea terinei parca-parca e mai usor de taiat, dar tot nu sint multumita de rezultat. :hello:
posibil ca gelatina sa fie de vina, daca nu cumva iar mai fi trebuit umpluturii si un pic de brinza cremoasa (gen Philadelphia sau Boursin) ca sa fie un pic mai consistenta. :hello:

Imagine postata


#32 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2010 - 09:04 AM

Ce bine ca ai pus poza cu lapsangu asta Dana ca tot ma uit dupa el dar habar n-aveam ce "culoare" are :hello: cel putin sa stiu incotro sa ma uit.

#33 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 March 2011 - 11:26 PM

am in plan terina asta pentru dupa paste. Oare merg adaugate si ceva capere? Si cum zicea uptown girl, poate bagata si un pic de branza...

Imi place ideea sosului. Dana, tu pana la urma cum ai facut sosul? l-ai lasat curgator sau ca la frisca?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#34 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 14 March 2011 - 11:42 PM

Vezi postareaaura, la 14 March 2011 - 11:26 PM, a spus:

..

Imi place ideea sosului. Dana, tu pana la urma cum ai facut sosul? l-ai lasat curgator sau ca la frisca?


Aura, sosul l-a facut Alexandru fiindca nu i-a iesit schema cu chantillitu'. :appl:
Eu am preparat infuzia la rece cu frunzele de ceai tocate si lasate in smintina subtire peste noapte, iar a doua zi am strecurat-o si am batut-o frisca. A iesit buna - dupa gustul meu. :rolleyes:

#35 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 March 2011 - 01:27 AM

ok, cred ca am sa fac si eu la fel.
si caperele crezi ca merg, poate in loc de marar....
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi