Forum Culinar: Spezzatino alla Geany - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Spezzatino alla Geany

#1 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 March 2018 - 01:04 PM

Am vazut in nenumarate randuri pe doamna mea facand in Italia si la tv. mai ales la emisiunea preferata prova del cuoco pe rai uno,nu cred ca exista o reteta exacta,e pe principiul cate bordeie atatea obicee ,ar fi de preferat sa fie facut cu carne de vitel facuta cuburi,dar la noi prin macelarii vitelul e mama vitelului,carne de obicei batrana,asa ca eu nu ma risc,facui cu pulpa de porc (cea roz deschisa,frageda si buna,sa intre usor unghia in ea,nu rosie ca e batrana si aia),se poate pune mazare sau nu sau cuburi de cartofi sau nu,eu facui cu mazare.

Deci ingrediente> 1 kg. pulpa de porc frageda facuta cuburi,1 ceapa taiata mare,cateva rondele de morcov,cateva fasiute de ardei gras rosu ,sos de rosii din pulpa de rosii,1 lingura de bulion gros 24% ,4 linguri de mazare congelata,1 catel mare de usturoi maruntit din cutit,fulgi de ardei iute,1 vf. de lingurita de zahar ,stropit cu putin lapte la final..

Intr-o tigaie larga si cu bord mai inalt se pune la incins putin ulei,(dar f. putin,intrucat cuburelele de carnita isi vor lasa si ele grasimea lor si zeama lor),carnita se taie cuburi se sareaza,se pipereaza,se pune sa sfaraie in tigaie,cu capac,eu aici am pus si vreo 2 rondele de morcov,ca asta se face mai greu si oricum nu vreau sa-l vad prin sos,el se sfarama si-mi da dulceata gust si consistenta

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15215431582353.jpg

Cand devine aurie si nu mai are sange arata cam asa

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15215431640832.jpg

Am impins-o intr-o parte si am pus ceapa si ardeiul

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-1521543170322.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15215431764833.jpg

Imprietenit totul

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15215431827556.jpg

Adaugat mazarea sosul de rosii usturoiul si condimentele(fulgi de ardei iute sare piper)

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15215431990378.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15215431870679.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-1521543192554.jpg

Aici stropit cu putina apa

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15215432050113.jpg


Lasat cu capac la foc mic,la sf. stiu tips de la doamna mea ca si la ragu se stropeste cu lapte,sosul se ingroasa el de la sine fara adaus de faina sau altele,scazut bine la foc mic tot amestecand in el e gata cand se ridica uleiul,grasimea,deasupra

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15215432109692.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-152154324409.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15215432504575.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15215432184192.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15215432246835.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15215432302646.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15215432372636.jpg

Se poate servi cu orez,sau cu mamaliguta moale sau cu piure,daca nu este garnitura se adauga o data cu mazarea cuburele de cartofi si devine spezzatino cu cartofi...

#2 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 March 2018 - 01:24 PM

Vezi postareaGeany, la 20 March 2018 - 01:04 PM, a spus:

devine spezzatino cu cartofi...


sau cu piept de rata, la mine, diseara :tongue3:

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 March 2018 - 01:37 PM

Vezi postareamoatza, la 20 March 2018 - 01:24 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 20 March 2018 - 01:04 PM, a spus:

devine spezzatino cu cartofi...


sau cu piept de rata, la mine, diseara :tongue3:

Tocmai vazui ce ai patit cu ratusca,sper sa salvezi situatia asa :drool:

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 March 2018 - 01:09 PM

Revin si cu varianta cu cartofi.

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15224944596327.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15224944752553.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15224944844271.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-15224944936846.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2018/post-405-1522494506409.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi