Am vazut in nenumarate randuri pe doamna mea facand in Italia si la tv. mai ales la emisiunea preferata prova del cuoco pe rai uno,nu cred ca exista o reteta exacta,e pe principiul cate bordeie atatea obicee ,ar fi de preferat sa fie facut cu carne de vitel facuta cuburi,dar la noi prin macelarii vitelul e mama vitelului,carne de obicei batrana,asa ca eu nu ma risc,facui cu pulpa de porc (cea roz deschisa,frageda si buna,sa intre usor unghia in ea,nu rosie ca e batrana si aia),se poate pune mazare sau nu sau cuburi de cartofi sau nu,eu facui cu mazare.
Deci ingrediente> 1 kg. pulpa de porc frageda facuta cuburi,1 ceapa taiata mare,cateva rondele de morcov,cateva fasiute de ardei gras rosu ,sos de rosii din pulpa de rosii,1 lingura de bulion gros 24% ,4 linguri de mazare congelata,1 catel mare de usturoi maruntit din cutit,fulgi de ardei iute,1 vf. de lingurita de zahar ,stropit cu putin lapte la final..
Intr-o tigaie larga si cu bord mai inalt se pune la incins putin ulei,(dar f. putin,intrucat cuburelele de carnita isi vor lasa si ele grasimea lor si zeama lor),carnita se taie cuburi se sareaza,se pipereaza,se pune sa sfaraie in tigaie,cu capac,eu aici am pus si vreo 2 rondele de morcov,ca asta se face mai greu si oricum nu vreau sa-l vad prin sos,el se sfarama si-mi da dulceata gust si consistenta
Cand devine aurie si nu mai are sange arata cam asa
Am impins-o intr-o parte si am pus ceapa si ardeiul
Imprietenit totul
Adaugat mazarea sosul de rosii usturoiul si condimentele(fulgi de ardei iute sare piper)
Aici stropit cu putina apa
Lasat cu capac la foc mic,la sf. stiu tips de la doamna mea ca si la ragu se stropeste cu lapte,sosul se ingroasa el de la sine fara adaus de faina sau altele,scazut bine la foc mic tot amestecand in el e gata cand se ridica uleiul,grasimea,deasupra
Se poate servi cu orez,sau cu mamaliguta moale sau cu piure,daca nu este garnitura se adauga o data cu mazarea cuburele de cartofi si devine spezzatino cu cartofi...
Pagina 1 din 1
Spezzatino alla Geany
Arata acest topic
Pagina 1 din 1