Forum Culinar: Peste cu rosii - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Peste cu rosii N-am gasit alt titlu :)

#1 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 23 September 2018 - 02:53 PM

Mi-a ramas niste peste alb, rasol, si nu stiam ce sa fac cu el. Ma gandeam io la niste smecherii dar m-am razgandit cand am vazut ca mai aveam niste rosii din curte (creca ultimele pe anu' asta ca vremea e de cacat).

Va zic de pe acum ca toate proportiile din reteta sunt din ochi si dupa gust. Asa ca sa nu ma intrebati cat din ce.

Asadar, am luat un troc si am pus in el ceva ulei de masline. Am taiat rosiile si le-am trantit in el. Am zdrobit ceva usturoi, l-am curatat si l-am aruncat si pe dansul in troc. Dadui focul mic si lasai sa se mai faca faca rosiile. Si-am mai pus si putina apa ca sa le dau vant.

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-0-70789300-1537706790.jpg


Apoi am adaugat doi ardei iuti dulci curatati de seminte si taiati mic, am pus si juma de lingurita de pudra de cayene peper, am zdrobit ceva chimen in mojar si l-am trantit in troc.

Apoi am luat niste file de achoix in ulei de masline si l-am trantit si p-ala in troc. Nu m-am zgarcit la cat am pus.

Am mai adaugat ceva apa si am lasat trocul, acoperit, sa-si faca treaba. Cand am considerat ca treaba este facuta destul de bine, am adaugat pestele inbucatit in bucati mari impreuna cu zeama pe care o lasase in trocul care l-a gazduit pana sa-l iau io.

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-0-69836700-1537706898.jpg


Dupa asta am mai adaugat niste vin de Madeira (io nu prea poci fara vin in mancare) si am lasat trocul, in continuare, la foc mic (mereu la foc mic!) ca sa-si continuie treaba.

Cand a fost gata, a fost gata.

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-0-76228100-1537706998.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-0-45487100-1537707019.jpg


Dupa ce-a fost gata si am facut pozele mi-am adus aminte ca am uitat elementul esential. Asa ca am adaugat si niste tahini si, astfel, felul de mancare a devenit perfect.

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-0-02360600-1537707179.jpg

Aceasta postare a fost editata de dragos: 23 September 2018 - 02:54 PM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 September 2018 - 07:59 AM

Peste rasol inseamna ca l-ai fiert?
A facut si sora-mea intr-o seara ceva asemanator, dar ea a plecat de la pestele crud
https://www.artaculi...post__p__243713
foarte bun

#3 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 24 September 2018 - 10:07 AM

Vezi postareaAdriana, la 24 September 2018 - 07:59 AM, a spus:

Peste rasol inseamna ca l-ai fiert?
A facut si sora-mea intr-o seara ceva asemanator, dar ea a plecat de la pestele crud
https://www.artaculi...post__p__243713
foarte bun


Si io am plecat de la pestele crud inainte sa-l fierb :lol:
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi