Va zic de pe acum ca toate proportiile din reteta sunt din ochi si dupa gust. Asa ca sa nu ma intrebati cat din ce.
Asadar, am luat un troc si am pus in el ceva ulei de masline. Am taiat rosiile si le-am trantit in el. Am zdrobit ceva usturoi, l-am curatat si l-am aruncat si pe dansul in troc. Dadui focul mic si lasai sa se mai faca faca rosiile. Si-am mai pus si putina apa ca sa le dau vant.

Apoi am adaugat doi ardei iuti dulci curatati de seminte si taiati mic, am pus si juma de lingurita de pudra de cayene peper, am zdrobit ceva chimen in mojar si l-am trantit in troc.
Apoi am luat niste file de achoix in ulei de masline si l-am trantit si p-ala in troc. Nu m-am zgarcit la cat am pus.
Am mai adaugat ceva apa si am lasat trocul, acoperit, sa-si faca treaba. Cand am considerat ca treaba este facuta destul de bine, am adaugat pestele inbucatit in bucati mari impreuna cu zeama pe care o lasase in trocul care l-a gazduit pana sa-l iau io.

Dupa asta am mai adaugat niste vin de Madeira (io nu prea poci fara vin in mancare) si am lasat trocul, in continuare, la foc mic (mereu la foc mic!) ca sa-si continuie treaba.
Cand a fost gata, a fost gata.


Dupa ce-a fost gata si am facut pozele mi-am adus aminte ca am uitat elementul esential. Asa ca am adaugat si niste tahini si, astfel, felul de mancare a devenit perfect.

Aceasta postare a fost editata de dragos: 23 September 2018 - 02:54 PM