Aluatul e rapid si usor de facut, se lucreaza foarte bine, iar biscuitii se pastreaza fara probleme intr-o cutie de tabla, pentru multe zile. Ador sa fac biscuiti si nu numai de sarbatori, ador sa le simt parfumul.
Se pot umple cu nutella, cu gem, cu crema de fistic sau cu dulce de leche.
Dar parerea mea sunt exceptionali cu nutella.
Ingrediente pentru circa 50 - 60 de biscuiti care apoi vor deveni 25 - 30, uniti doi cate doi:
300 gr faina
1/2 plic de praf de copt ( plicul meu are 16 gr, deci am folosit 8 gr)
100 gr zahar
200 gr unt
2 galbenusuri
nutella pentru umplut
dulceata/gem pentru umplut
ciocolata amaruie pentru decor
Untul taiat bucatele se amesteca cu zaharul.

Se adauga galbenusurile, se amesteca si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Se amesteca bine, se formeaza o bila de aluat (sau cum am facut eu), se impacheteaza in folie de plastic si se pune in frigider la odihna pentru cateva ore.

Se intinde o foaie de aluat de circa 5 mm inaltime.Se taie biscuitii cu o forma rotunda cu diametrul de circa 4 - 5 cm si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Se dau la cuptor la 180 de grade pentru circa 10-12 minute.
Se lasa biscuitii la racit, apoi se umplu cu nutella.

Se topeste ciocolata la bainmarie si se decoreaza biscuitii cu ajutorul unu sac a poche.

In momentul in care ciocolata s-a intarit, se pun biscuitii in cutii de tabla. Se pastreaza foarte bine multe zile. Cate? N-as sti sa va zic, ca dispar repede. Dar daca faceti mai multi, dupa cinci zile sunt oricum excelenti.
O saptamana garantat.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 04 December 2018 - 06:20 PM