Forum Culinar: Fursecuri vegane - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fursecuri vegane

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 January 2019 - 04:34 PM

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-81807000-1547302864.jpg

Eu le-am facut din curiozitate, dar nu ma asteptam sa fie si bune.Sau asa de bune.

Reteta preluata de aici.

200 gr faina
60 gr zahar(eu am pus jumatate de cantitate de xilitol)
30 ml ulei(eu am pus masline)
Jumatate lingurita bicarbonat stins cu 1 lingura suc lamaie sau portocala
120 gr gem de portocale am pus eu.In reteta de unde m-am inspirat, s-a folosit gem de cirese.Cred ca merge orice fel de gem.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-15953300-1547303632.jpg

Am amestecat toate ingredientele si la jumatate din compozitie am adaugat picaturi de ciocolata si la restul scortisoara.


Formati bilute si le turtiti usor cu furculita.Coacem la 170 grade aproximativ 20 de minute.

Sunt moi si faramiciosi cand sunt calzi.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-14997100-1547303397.jpg

#2 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2019 - 05:37 PM

frumosi si simpli
as putea recicla o marmelada de portocale facuta anii trecuti

#3 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2019 - 11:24 PM

Am facut aluatul dar nu mai am putere sa-i coc azi, miine :lol:

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 January 2019 - 11:09 AM

Ai pus aluatul in frigider? Sunt curioasa cum se comporta dupa o noapte.

#5 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 13 January 2019 - 03:20 PM

Ta-na-na-na!!!
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-84-0-94353000-1547385499.jpg

Le-am făcut cu gem de gutui și fulgi de cocos. Foarte bune și rapid de făcut.

#6 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2019 - 04:08 PM

Vezi postareaEataly, la 13 January 2019 - 11:09 AM, a spus:

Ai pus aluatul in frigider? Sunt curioasa cum se comporta dupa o noapte.

cred ca singurul dezavantaj a fost ca probabil au crescut mai putin la cum vad ca arata ale voastre, eu am pus praf de copt si dupa ce l-am scos din frigider nu am vrut sa manipulez prea mult aluatul de frica se nu se inmoaie asa ca le-am facut si copt imediat
prima tura prea mult si-s cam tari dar mie imi plac foarte mult
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-4-0-69074200-1547388526.jpg

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 January 2019 - 07:59 PM

Vezi postareaboni, la 13 January 2019 - 03:20 PM, a spus:

Ta-na-na-na!!!

Le-am făcut cu gem de gutui și fulgi de cocos. Foarte bune și rapid de făcut.


Yuhuu, ca ma bucur.Cred ca gustul si consistenta se sxhimba in functie de gemul folosit.


Vezi postareaAdriana, la 13 January 2019 - 04:08 PM, a spus:



cred ca singurul dezavantaj a fost ca probabil au crescut mai putin la cum vad ca arata ale voastre, eu am pus praf de copt si dupa ce l-am scos din frigider nu am vrut sa manipulez prea mult aluatul de frica se nu se inmoaie asa ca le-am facut si copt imediat
prima tura prea mult si-s cam tari dar mie imi plac foarte mult



De aia imi era frica cand am intrebat.Nefiind un aluat cu unt, nu stiam cum o sa se comporte.

Eu mi-am uns mainile cu ulei, si desi aluatul era lipicios, nu am adaugat mai multa faina.

Repet, acum depinde de gemul folosit.Unele-s mai lichide, mai gelatinoase.

De experimentat.

#8 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2019 - 10:33 PM

e un bun mod de a recicla niste marmelade primite pe care nu prea imi vine sa le maninc :angryfire:

#9 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,395
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 14 January 2019 - 12:17 AM

Vezi postareaEataly, la 12 January 2019 - 04:34 PM, a spus:



Eu le-am facut din curiozitate, dar nu ma asteptam sa fie si bune.Sau asa de bune.




"Mami, noi am facut fursecurile astea??? sunt atat de bune!!!" - cofirmam si noi :angryfire: . Cred ca ai avut o idee geniala cu gemul de portocale, intr-adevar sunt minunate.
Am pus whole wheat cam 3/4 din cantitate ca n-am avut destula faina alba.

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 January 2019 - 11:59 AM

Vezi postareaadi_edi, la 14 January 2019 - 12:17 AM, a spus:



"Mami, noi am facut fursecurile astea??? sunt atat de bune!!!" - cofirmam si noi :angryfire: . Cred ca ai avut o idee geniala cu gemul de portocale, intr-adevar sunt minunate.
Am pus whole wheat cam 3/4 din cantitate ca n-am avut destula faina alba.


Si bine ai facut, pentru ca in reteta originala era faina de alac. :lol:

Ma bucur ca le-ati dat o sansa si nu v-au dezamagit.

Da, gemul de portocale le da o aroma deosebita.Cele cu scortisoara, a doua zi pareau turta dulce.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi