Fursecuri vegane
#1
Postat 12 January 2019 - 04:34 PM
Eu le-am facut din curiozitate, dar nu ma asteptam sa fie si bune.Sau asa de bune.
Reteta preluata de aici.
200 gr faina
60 gr zahar(eu am pus jumatate de cantitate de xilitol)
30 ml ulei(eu am pus masline)
Jumatate lingurita bicarbonat stins cu 1 lingura suc lamaie sau portocala
120 gr gem de portocale am pus eu.In reteta de unde m-am inspirat, s-a folosit gem de cirese.Cred ca merge orice fel de gem.
Am amestecat toate ingredientele si la jumatate din compozitie am adaugat picaturi de ciocolata si la restul scortisoara.
Formati bilute si le turtiti usor cu furculita.Coacem la 170 grade aproximativ 20 de minute.
Sunt moi si faramiciosi cand sunt calzi.
#2
Postat 12 January 2019 - 05:37 PM
as putea recicla o marmelada de portocale facuta anii trecuti
#4
Postat 13 January 2019 - 11:09 AM
#5
Postat 13 January 2019 - 03:20 PM
Le-am făcut cu gem de gutui și fulgi de cocos. Foarte bune și rapid de făcut.
#6
Postat 13 January 2019 - 04:08 PM
Eataly, la 13 January 2019 - 11:09 AM, a spus:
cred ca singurul dezavantaj a fost ca probabil au crescut mai putin la cum vad ca arata ale voastre, eu am pus praf de copt si dupa ce l-am scos din frigider nu am vrut sa manipulez prea mult aluatul de frica se nu se inmoaie asa ca le-am facut si copt imediat
prima tura prea mult si-s cam tari dar mie imi plac foarte mult
#7
Postat 13 January 2019 - 07:59 PM
boni, la 13 January 2019 - 03:20 PM, a spus:
Le-am făcut cu gem de gutui și fulgi de cocos. Foarte bune și rapid de făcut.
Yuhuu, ca ma bucur.Cred ca gustul si consistenta se sxhimba in functie de gemul folosit.
Adriana, la 13 January 2019 - 04:08 PM, a spus:
cred ca singurul dezavantaj a fost ca probabil au crescut mai putin la cum vad ca arata ale voastre, eu am pus praf de copt si dupa ce l-am scos din frigider nu am vrut sa manipulez prea mult aluatul de frica se nu se inmoaie asa ca le-am facut si copt imediat
prima tura prea mult si-s cam tari dar mie imi plac foarte mult
De aia imi era frica cand am intrebat.Nefiind un aluat cu unt, nu stiam cum o sa se comporte.
Eu mi-am uns mainile cu ulei, si desi aluatul era lipicios, nu am adaugat mai multa faina.
Repet, acum depinde de gemul folosit.Unele-s mai lichide, mai gelatinoase.
De experimentat.
#8
Postat 13 January 2019 - 10:33 PM
#9
Postat 14 January 2019 - 12:17 AM
Eataly, la 12 January 2019 - 04:34 PM, a spus:
Eu le-am facut din curiozitate, dar nu ma asteptam sa fie si bune.Sau asa de bune.
"Mami, noi am facut fursecurile astea??? sunt atat de bune!!!" - cofirmam si noi . Cred ca ai avut o idee geniala cu gemul de portocale, intr-adevar sunt minunate.
Am pus whole wheat cam 3/4 din cantitate ca n-am avut destula faina alba.
#10
Postat 14 January 2019 - 11:59 AM
adi_edi, la 14 January 2019 - 12:17 AM, a spus:
"Mami, noi am facut fursecurile astea??? sunt atat de bune!!!" - cofirmam si noi . Cred ca ai avut o idee geniala cu gemul de portocale, intr-adevar sunt minunate.
Am pus whole wheat cam 3/4 din cantitate ca n-am avut destula faina alba.
Si bine ai facut, pentru ca in reteta originala era faina de alac.
Ma bucur ca le-ati dat o sansa si nu v-au dezamagit.
Da, gemul de portocale le da o aroma deosebita.Cele cu scortisoara, a doua zi pareau turta dulce.