Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 53 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#301 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 08 February 2012 - 01:41 PM

Cand am facut taitei cu varza - reteta ardeleneasca calsica - cineva m-a intrebat ce gust au.
Am raspuns ca se apropie de gustul placintei cu varza.
Tot atunci m-a dus gandul spre celalta placinta clasica:
Placinta cu ceapa.

Deci azi am facut tagliatelle alle cipolle. Dupa mintea mea, cu ingrediente putine:

tagliatelle fierte al dente
2 cepe
ulei de masline extravirgin
o jumatate de pahar de vin alb sec.
piper alb proaspat macinat
parmezan ras
sare

Cepele le-am taiat solzisori subtiri si le-am sotat la foc mic pana au devenit sticloase si aurii, evitand caramelizarea, le-am dat un praf de sare ca sa transpire acum sub capac si in continuare pe foc dulce-dulce. Am turnat vinul si lasat sa se evapore alcoolul, am pus piperul. Mult. Daca ceapa nu e inca moale se mai poate pune o lingura doua de supa, sau apa, dar la sfarsit sa se evapore.
Am rasturnat taitetii fierti al dente si am dat fluiditate sosului cu doua linguri din apa in care au fiert pastele. Parmezanul e basta.

Optionale vazute acum pe net.
Anchois, pancetta, ton, etc. Ideea e ca gustul predominat sa fie cel de ceapa. De asta nu am pus (g)usturoi, dar unii pun si doi catei.
Experiment reusit. :hug:
Sunt foarte gustoase.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#302 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 February 2012 - 07:17 PM

Azi am facut o oala de suc de rosii

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13287213778135.jpg

Si-apoi am pus peste paste. Mergea o vanata prajita si ceva busuioc, dar n-aveam nici una si nici alta.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13287213954193.jpg

#303 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 February 2012 - 11:19 PM

Sedanini alla zucca
adica dovleac, Butternut of course :tongue3:
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13289087634646.jpg

#304 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 February 2012 - 06:33 PM

Orecchiette di grano arso con cimette di rapa
In Puglia, dupa ce se culege griul, se ard ciuleii (asa s-or fi numind?) care ramin, probabil pentru ca dupa aceea ara direct, habar n-am, boabele de griu care au cazut pe pamint in felul asta ard si apoi sunt culese (habar n-am cum) si din ele se face o faina de griu ars, care normal ca e mult mai scumpa si mai greu de gasit decit cea normala. Din ea se pot face orecchiette, pasta tipica Pugliei.
Cimette di rapa sunt un pic amare, Puffy le maninca si congelate si gatite =))
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13289780353996.jpg
Eu am calit un pic de usturoi, adaugat citeva ansoa si apoi verdeata asta, un pic de vin alb, apoi apa si foc mare mereu pina ce s-au fiert bine in suc propriu. Le-am amestecat apoi cu pastele =))
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13289779674102.jpg

#305 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2012 - 07:48 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 February 2012 - 06:33 PM, a spus:

Orecchiette di grano arso con cimette di rapa
In Puglia, dupa ce se culege griul, se ard ciuleii (asa s-or fi numind?) care ramin, probabil pentru ca dupa aceea ara direct, habar n-am, boabele de griu care au cazut pe pamint in felul asta ard si apoi sunt culese (habar n-am cum) si din ele se face o faina de griu ars, care normal ca e mult mai scumpa si mai greu de gasit decit cea normala. Din ea se pot face orecchiette, pasta tipica Pugliei.
Cimette di rapa sunt un pic amare, Puffy le maninca si congelate si gatite :love7:

Eu am calit un pic de usturoi, adaugat citeva ansoa si apoi verdeata asta, un pic de vin alb, apoi apa si foc mare mereu pina ce s-au fiert bine in suc propriu. Le-am amestecat apoi cu pastele :love7:




Cu astea m-ai terminat, tre' sa fac neaparat!
Superb arata :blush: !

#306 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 February 2012 - 03:38 PM

Am primit de Craciun de la prietenii nostri cadouri culinare si printre altele, era si un borcanel de fistic pentru paste.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13290538206564.jpg

Am fiert pastele, intr-un castron am pus putin unt, paste, jumatate de borcanel de fistic si parmigiano. Bun tare, parca era facut acasa, nu zici ca-i cumparat.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-1329053879648.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13290538999423.jpg

#307 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 February 2012 - 06:22 PM

Bis, ca mai aveam jumatate de borcanel

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13291501659371.jpg

#308 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 February 2012 - 09:23 PM

am refacut farfalle-le, de asta data cu sos facut de mine din champignoane (porcini nu's :headbang: ). Gustul a fost mai bun decat la cele cu sosul de porcini cumparat din italica. Tati in premiera a cerut bis de mancare! valeleu :rolleyes: ! Bea? Bea si-a bagat si coatele si a mancat 2 costronele :lol: , desi e in ziua fara pofta de mancare (ii mai iese o masea!)

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-685-13291609975142.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#309 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 February 2012 - 04:40 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 February 2012 - 09:23 PM, a spus:

am refacut farfalle-le, de asta data cu sos facut de mine din champignoane (porcini nu's :lol: ). Gustul a fost mai bun decat la cele cu sosul de porcini cumparat din italica. Tati in premiera a cerut bis de mancare! valeleu :rolleyes: ! Bea? Bea si-a bagat si coatele si a mancat 2 costronele :lol: , desi e in ziua fara pofta de mancare (ii mai iese o masea!)
[center]



Brava Daniella!
Eu ma bucur cot la cot cu tine ca dl. Daniella a cerut bis =)) ! Eu cred ca-l dai pe brazda!

#310 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 February 2012 - 09:12 PM

vermicelli cu cozze

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-479-13292467339847.jpg

anul asta nu apucasem sa fac :occasion14:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#311 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 February 2012 - 11:14 PM

Vezi postareaany_annette, la 14 February 2012 - 04:40 PM, a spus:

Brava Daniella!
Eu ma bucur cot la cot cu tine ca dl. Daniella a cerut bis :appl: ! Eu cred ca-l dai pe brazda!

unde mai pui ca nu ii placeau ciupercile decat intr-o minima cantitate (2-3 felii subtiiiiri) pe pizza, sau gratinate cu branzeturi la cuptor. Am ramas si eu surprinsa ... B) Ma mai rog la DD ... poate incet, incet ... se "bate" cu fiica-sa pe mancare ... :o ...vad ca ea e un exemplu bun! cand le-am facut pe alea cu porcini ... eu am zis: ce bune sunt ... El nimic ... Dar a golit farfuria. Acum insa m-a facut sah-mat cu bis-ul B) vorba lui: Tine-i doamne naravul! B)

Ioana, trimite-mi, rogu-te, si mie o portie :headbang: Dar de ce stateati cu paharele goale dinainte ? B)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#312 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 February 2012 - 11:52 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 February 2012 - 11:14 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 14 February 2012 - 04:40 PM, a spus:

Brava Daniella!
Eu ma bucur cot la cot cu tine ca dl. Daniella a cerut bis :appl: ! Eu cred ca-l dai pe brazda!

unde mai pui ca nu ii placeau ciupercile decat intr-o minima cantitate (2-3 felii subtiiiiri) pe pizza, sau gratinate cu branzeturi la cuptor. Am ramas si eu surprinsa ... B) Ma mai rog la DD ... poate incet, incet ... se "bate" cu fiica-sa pe mancare ... :o ...vad ca ea e un exemplu bun! cand le-am facut pe alea cu porcini ... eu am zis: ce bune sunt ... El nimic ... Dar a golit farfuria. Acum insa m-a facut sah-mat cu bis-ul B) vorba lui: Tine-i doamne naravul! B)

Ioana, trimite-mi, rogu-te, si mie o portie :headbang: Dar de ce stateati cu paharele goale dinainte ? B)



B) B) B)
E vin alb bre!

#313 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 February 2012 - 10:00 PM

mi se pare gol paharul ... :hug: It wasn't me!
chiar azi m.am uitat si nu am luat ca nu am stiut care e diferenta intre: vermicelli si spaghetti. Erau niste vermicelli de 12 si aratau ca spaghetti de 5.
Nu ma pricep, mi s-a spus ca Barilla sunt bune, ca au reteta buna (facute din grano duro) etc. Eu numai de astea am folosit pana acum, de 15-20 ani. Daca e sa iau de la alta firma, dupa ce imi dau seama daca sunt sau nu bune? sau imi enumerati cateva alte firme in care ma pot increde?
Am luat din aeroport niste suggo de tartuffo. Eram pe goneta. Cand m-am uitat acs, borcanelul e din champignon si doar 3% tartuffo. Bravo! :appl:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#314 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 February 2012 - 11:48 PM

asa repede...de cecco, divella , gragnano ,buitoni, chiar si granoro si sunt zeci de tipuri si marci...eu in general pe astea le am in casa, plus barilla .

#315 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 February 2012 - 12:19 AM

Vezi postareastella, la 18 February 2012 - 11:48 PM, a spus:

asa repede...de cecco, divella , gragnano ,buitoni, chiar si granoro si sunt zeci de tipuri si marci...eu in general pe astea le am in casa, plus barilla .

Stella merci. Iei de la orice firma? sau ai o modalitate de a verifica (compozitie, ceva ...?) ca sunt cum tb sa fie?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#316 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 February 2012 - 08:47 PM

Paste cu resturi =))
Aveam 2 felii de rulada de vita, un pic de cirnat si legumele aferente, am taiat tot mic mic si am lasat sa fiarba cu apa in tigaie, am pisat cu pisatorul de cartofi si am amestecat cu pasta si parmigiano
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13296772439362.jpg

#317 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 February 2012 - 03:57 PM

Vezi postareaany_annette, la 16 February 2012 - 11:52 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 16 February 2012 - 11:14 PM, a spus:


Ioana, trimite-mi, rogu-te, si mie o portie :occasion14: Dar de ce stateati cu paharele goale dinainte ? :(



:rolleyes: :( :(
E vin alb bre!



Any a ghicit bine,defapt se si vede diferenta dintre pahar si fundal.:(
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#318 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 February 2012 - 05:12 PM

Spaghetti cu sos de gorgonzola, unt si fistic.
O bunatate.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13302691234967.jpg

#319 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 February 2012 - 08:51 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 February 2012 - 12:19 AM, a spus:

Vezi postareastella, la 18 February 2012 - 11:48 PM, a spus:

asa repede...de cecco, divella , gragnano ,buitoni, chiar si granoro si sunt zeci de tipuri si marci...eu in general pe astea le am in casa, plus barilla .

Stella merci. Iei de la orice firma? sau ai o modalitate de a verifica (compozitie, ceva ...?) ca sunt cum tb sa fie?


Daniella, noua astea ne plac cel mai mult....gragnano si divella pe primele locuri, apoi barilla , de cecco .
Adriana, am facut si eu in seara asta aceleasi paste ca ale tale all'amatriciana.
Anutza, arata wow pastele tale.

#320 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 February 2012 - 11:33 PM

Merci Stella :floare: !

Arata acest topic


  • 53 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi