Am raspuns ca se apropie de gustul placintei cu varza.
Tot atunci m-a dus gandul spre celalta placinta clasica:
Placinta cu ceapa.
Deci azi am facut tagliatelle alle cipolle. Dupa mintea mea, cu ingrediente putine:
tagliatelle fierte al dente
2 cepe
ulei de masline extravirgin
o jumatate de pahar de vin alb sec.
piper alb proaspat macinat
parmezan ras
sare
Cepele le-am taiat solzisori subtiri si le-am sotat la foc mic pana au devenit sticloase si aurii, evitand caramelizarea, le-am dat un praf de sare ca sa transpire acum sub capac si in continuare pe foc dulce-dulce. Am turnat vinul si lasat sa se evapore alcoolul, am pus piperul. Mult. Daca ceapa nu e inca moale se mai poate pune o lingura doua de supa, sau apa, dar la sfarsit sa se evapore.
Am rasturnat taitetii fierti al dente si am dat fluiditate sosului cu doua linguri din apa in care au fiert pastele. Parmezanul e basta.
Optionale vazute acum pe net.
Anchois, pancetta, ton, etc. Ideea e ca gustul predominat sa fie cel de ceapa. De asta nu am pus (g)usturoi, dar unii pun si doi catei.
Experiment reusit.

Sunt foarte gustoase.