Forum Culinar: Etichete - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Etichete comparatii, discutii, explicatii, de toate

#121 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,422
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 10 May 2019 - 01:53 PM

... Ca pomenisi de Buzau...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2019/post-192-0-88743300-1557489194.jpg


#122 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 May 2019 - 03:18 PM

Vezi postareamoatza, la 10 May 2019 - 07:20 AM, a spus:

in zona Buzaului - si nu numai - sunt f multi care fac carnati de Plescoi.
astia din poza nu sunt de Plescoi (ca reteta, ca ar tb sa aiba carne de oaie), dar sunt de la primul producator de carnati traditionali de Plescoi, din localitatea Plescoi - Gabioti.


Ah, am inteles acum. I-as manca si cu ochii :notworthy:)

Vezi postareaadi_edi, la 10 May 2019 - 01:53 PM, a spus:

... Ca pomenisi de Buzau...


S-mai buni aia de Barlad Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#123 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 May 2019 - 07:02 AM

Vezi postareaadi_edi, la 10 May 2019 - 01:53 PM, a spus:

... Ca pomenisi de Buzau...


stiu ca sunt gustosi, dar mi-amintesc ca am citit eticheta si am renuntat la ei.

#124 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 May 2019 - 08:01 AM

Acu de ăștia de buzău nu-mi amintesc prea bine de ce nu-i iau, pentru că o dată i-am încercat. Pe ceilalți îi iau, uneori cu mac că doar așa sunt, dar au întotdeauna miros de rinced cînd se deschide punga, la gust însă din fericire nu se simte, evident nefiind expirati.

#125 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 May 2019 - 08:22 AM

pai erau suspect de gustosi ptr niste covrigi, si cum fosta mea colega - de 50 de kg, in treacat fie zis! - se indopa constant cu ei, am studiat mai bine punga: aveau niste grasimi hidrogenate - aka margarina, in cel mai bun caz - si asta ii facea crocanti si fragezi muuuult-mult timp. de aici si gustul de ranced, grasimea da izul asta.
cand am aterizat io la Buzau, erau covrigi facuti doar din faina, apa, sare si erau comestibili doar in ziua coacerii. in rest se faceau tari ca piatra. nu-mi placeau nici aia ca erau unsi cu niste apa cu bicarbonat, ca sa-i faca luciosi, si aroma asta imi displacea teribil.

Aceasta postare a fost editata de moatza: 13 May 2019 - 08:23 AM


#126 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,422
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 May 2019 - 12:20 PM

Vezi postareamoatza, la 13 May 2019 - 08:22 AM, a spus:

pai erau suspect de gustosi ptr niste covrigi, si cum fosta mea colega - de 50 de kg, in treacat fie zis! - se indopa constant cu ei, am studiat mai bine punga: aveau niste grasimi hidrogenate - aka margarina, in cel mai bun caz - si asta ii facea crocanti si fragezi muuuult-mult timp. de aici si gustul de ranced, grasimea da izul asta.
cand am aterizat io la Buzau, erau covrigi facuti doar din faina, apa, sare si erau comestibili doar in ziua coacerii. in rest se faceau tari ca piatra. nu-mi placeau nici aia ca erau unsi cu niste apa cu bicarbonat, ca sa-i faca luciosi, si aroma asta imi displacea teribil.


Am vrut sa ma uit pe eticheta dar ma uitasem la cea de la cozonacii de Boromir, am zis ca n-are ce sa fie prea diferit :-* . I-am spus unei colege ca nu m-am ingrasat cat am stat in Romania, cu toate ca am mancat fara restrictii, a zis ca sigur din cauza ca toate produsele sunt proaspete. Eu am zis ca poate E-urile sa fie mai proaspete :-* .

#127 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 May 2019 - 04:03 PM

Vezi postareamoatza, la 13 May 2019 - 08:22 AM, a spus:

pai erau suspect de gustosi ptr niste covrigi, si cum fosta mea colega - de 50 de kg, in treacat fie zis! - se indopa constant cu ei, am studiat mai bine punga: aveau niste grasimi hidrogenate - aka margarina, in cel mai bun caz - si asta ii facea crocanti si fragezi muuuult-mult timp. de aici si gustul de ranced, grasimea da izul asta.
cand am aterizat io la Buzau, erau covrigi facuti doar din faina, apa, sare si erau comestibili doar in ziua coacerii. in rest se faceau tari ca piatra. nu-mi placeau nici aia ca erau unsi cu niste apa cu bicarbonat, ca sa-i faca luciosi, si aroma asta imi displacea teribil.

eu am vazut ca nu mai sint covrigii ca pe vremea cind eram eu adolescenta, de fapt mi se pare ca mi-au zis ca nici fabrica de piine care ii facea atunci nu mai exista
cei luati acum nu sint la fel
chestia aia cu bicarbonatul o incercasem si eu demult de tot cind pusese cineva reteta, dar n-am simtit nimic, ai mei au fost buni si ei abia facuti, a doua zi nu mai erau ce fusesera :-* da gustul nu-mi amintesc sa ma fi deranjat
astia din punga ramin mereu crocanti, chiar daca tin punga inchisa doar cu o chestie de inchis pungile deschise :-*
voi citi ingredientele data viitoare

#128 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 May 2019 - 08:20 PM

Stiti ca vorbeam despre uleiul in spray, ca mi-ar placea, dar la noi nu am vazut.
A tinut omu' minte si a venit azi cu doua, astea-s

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-100-0-41150400-1557857700.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-100-0-13874800-1557857778.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-100-0-09637400-1557857821.jpg

Am cercetat eticheta, nu pare nimic ciudat, ba, mai mult, zice si de provenienta maslinelor

#129 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 May 2019 - 08:26 PM

Vezi postareamoatza, la 13 May 2019 - 08:22 AM, a spus:


cand am aterizat io la Buzau, erau covrigi facuti doar din faina, apa, sare si erau comestibili doar in ziua coacerii. in rest se faceau tari ca piatra. nu-mi placeau nici aia ca erau unsi cu niste apa cu bicarbonat, ca sa-i faca luciosi, si aroma asta imi displacea teribil.


Mie fix asta imi place la Laugenbrezeln Imagine postata

Die Brezel inseamna colac/covrig si Lauge e o solutie alcalina, o baie de bicarbonat si are rolul de a "mura" , daca vrei , produsul pentru a il face sa dureze timp mai indelungat. Laugenbrezeln sunt de fapt covrigii traditionali de la Oktoberfest, sunt tipici sudului Germaniei, Austriei si Alsaciei si germane si franceze :-*

Traditional sunt sarati.


Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-46737700-1557858067.jpg


Ca tot vorbiti


de covrigi, aia de la Simigeria Luca m-au dat pe spate, eram in stare sa mananc doar din aia o zi intreaga.

La Barlad au tot asa o covrigarie super si asta iarna am oprit sa luam si al mio cumnat m-a trimis , eram trei oameni mari in masina si eu m-am intors cu fix 3 covrigi. Mi-a tras o privire de am zis ca ma ucide pe loc Imagine postata


@ Moatza: Si eu am din asta, dar singurul lucru la care as folosi ulei din asta e pentru tigaia de clatite. Numai covrigi , clatite si din astea am in cap azi...al meu sta uitat intr-un colt de etajeeeerääää. Ca e de masline, nu merge la clatite. Dhäcât sarateh!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#130 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 May 2019 - 08:30 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 May 2019 - 08:26 PM, a spus:

Ca e de masline, nu merge la clatite. Dhäcât sarateh!



he, he, de masline? da' aroma de chilli? io am sa-l pulverizez pe ici, pe colo
sa tot pulverizez,a avut grija sa ia 2!!!

plus 3 cutii de bomboane, diferite :-* i-am zis ca pe alea le duc de ziua mea la colegi.

#131 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 May 2019 - 08:35 PM

Va ia uaminii vostri di täti, doar doar v-or muia sufletele si voi nu si nu, vrajituarelor care estetz! Faceti mofturi, ai? Imagine postata
Pai, fa si la bomboane poze daca tot ai luat.

Pe ala aroma de chilli il sprayezi si tu pe fasole batuta, stiu eu? Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#132 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 May 2019 - 08:47 PM

Tu nu ma crezi?

Iote-le, in biblioteca, le-am ascuns

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-100-0-77565800-1557859569.jpg

#133 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,422
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 09 June 2019 - 05:40 PM

Cum ziceam, nu cumparati :toothy6: - chiar acum m-as duce sa mai rontai, dar mai aman un pic, sa vedem cat rezist :tongue3: .

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2019/post-192-0-41892800-1560094378.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2019/post-192-0-85850200-1560094457.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2019/post-192-0-20073900-1560094499.jpg


#134 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 June 2019 - 03:26 PM

Eu ii cumpar pe astia
https://shop.antonio...to-1000-g-?id=6
am gustat diferite marci dar nu e nici una la inaltimea astora
i-am cunoscut la intilnirile de pe forumul italian pentru ca ii aduce un tip de la Prato si acolo m-am indragostit de ei
apoi culmea a facut ca la serviciu de fiecare data de Craciun sa-i aduca cineva asa ca m-am decis si i-am cautat on line si de atunci ii cumpar :rolleyes:

#135 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 10 June 2019 - 04:00 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 June 2019 - 03:26 PM, a spus:

un tip de la Prato si acolo m-am indragostit

ai, ai ,ai ! Imagine postata

#136 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 June 2019 - 04:40 PM

darling, nu-mi scoate cuvintele din context :rolleyes:
de indragostit m-am indragostit de biscuiti
oricit mi-ar place mie cei maturi el e deja prea matur, plus ca nu ma atrage cu nimic, inafara de biscuiti poate :)

#137 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 June 2019 - 06:15 PM

Vezi postareamoatza, la 14 May 2019 - 08:47 PM, a spus:

Tu nu ma crezi?

Iote-le, in biblioteca, le-am ascuns

Atasament 20190514_214243.jpg


Deci alea marca JDGross imi plac mie. De la Lidl le iau.

#138 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 10 June 2019 - 09:33 PM

Vezi postareaany_annette, la 10 June 2019 - 06:15 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 14 May 2019 - 08:47 PM, a spus:

Tu nu ma crezi?

Iote-le, in biblioteca, le-am ascuns

Atasament 20190514_214243.jpg


Deci alea marca JDGross imi plac mie. De la Lidl le iau.


Same here! Cel mai mult imi plac cele cu martipan (hartia galben-auriu cred). Vin insa numai 4 in cutie:)
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#139 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 June 2019 - 08:13 AM

Vezi postareaany_annette, la 10 June 2019 - 06:15 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 14 May 2019 - 08:47 PM, a spus:

Tu nu ma crezi?

Iote-le, in biblioteca, le-am ascuns

Atasament 20190514_214243.jpg


Deci alea marca JDGross imi plac mie. De la Lidl le iau.



Vezi postareaTitirimundi, la 10 June 2019 - 09:33 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 10 June 2019 - 06:15 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 14 May 2019 - 08:47 PM, a spus:

Tu nu ma crezi?

Iote-le, in biblioteca, le-am ascuns

Atasament 20190514_214243.jpg


Deci alea marca JDGross imi plac mie. De la Lidl le iau.


Same here! Cel mai mult imi plac cele cu martipan (hartia galben-auriu cred). Vin insa numai 4 in cutie:)


pofticioaselor!!!
mie parca mai mult mi-au placut trufele. oricum, nu mai sunt! :rolleyes: :)

#140 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 June 2019 - 02:42 PM

Intru cu ochelari de cal pe-aici , de topicul Adrianei ma tin departe oricum.

Nu stiam unde sa pun asta, daca il pun la topicul tau cu mancarea din locante ori aici, am zis ca poate aici e mai potrivit. Iti spuneam de carnacioroo italiani pe care ii gasesc aici ca majoritatea is sarati si aia piperati is iuti iuti. Ii stii pe astia cumva? Noi macelari italieni nu avem asa ca nici vorba sa ne luam carnaciori italieni proaspeti.


Imagine atasata: monthly_06_2019/post-12-0-19801400-1560256925.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-12-0-00718300-1560256941.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi