Forum Culinar: Etichete - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Etichete comparatii, discutii, explicatii, de toate

#81 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 March 2019 - 08:15 AM

Vezi postareaWowerful, la 01 March 2019 - 08:57 PM, a spus:

Hai ca dau și o ciocolata- 70% cacao :floare:


wow, aproape 2 ani garantie! :rolleyes:

Vezi postareaany_annette, la 02 March 2019 - 12:02 AM, a spus:

Dar e legenda faptul ca pastele fara gluten nu ingrasa.


pai nu, fetele de la dieta chiar isi doreau mai mult gluten = mai multa proteina, adica erau mai putin problematice in dieta.

#82 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 March 2019 - 08:26 AM

Vezi postareaDexter, la 01 March 2019 - 10:38 PM, a spus:

feta locala

e prea grasa (max 6),


daca max 6 la portie de 30gr, inseamna ca la 100gr ar tb sa fie 20% grasime. oare ce branza gasesti la max 20%? ceva de veci dar partial degresata,poate urda...cam limitata treaba.
daca vrei una mai umana, tb sa micsorezi portia, 15gr?

totusi este trist pe lume!

#83 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2019 - 11:51 AM

Nu cumpăr organic, cumpăr ce cunosc și am încredere.
Ferma de la care cumpăr care am zis că ia produsele de pe cîmp și din seră și le pune pe tarabă după ce le spală un pic de pămînt, tipa respectiva și actualul ei sot, că pe vremea aia erau doar logodnici a venit intr-o seară la cină. A vrut să vadă cum functiona extractorul de suc la rece ca sa studieze dacă eventual îl putea folosi, pentru că pe lîngă vînzarea legumelor mai face și alte chestii așa că am vorbit nițel și despre certificarea bio. Nu mai tin minte totul dar ceea ce rețin este ca cei care îți pun ștampila de bio pe cartofi sint plătiți de către tine. Asa ca am mai multă incredere in ei pentru ca ii cunosc si in asociatia fermierilor și a măcelărilor care produc un articol pentru că doresc sa il mențină și să își țină clienții din motivul asta, sau in producatorii de parmigiano care iubesc și apără produsul lor, decît intr-un așa zis țăran care plătește pe unul ca sa ii pună ștampila de bio că așa e acum la modă și știe ca in felul ăsta vinde sigur.
Asta e ceea ce stiu eu, daca ar putea intra Ramy sa ne zica ca ea e in materie, dar acu cre ca numa la forum nu-i sta gindul la cita treaba are.

#84 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 March 2019 - 11:57 AM

Am bagat nasul prin etichetele de paste. Majoritatea au 5 - 6 g de proteina. Napolina are 12 - 13 g, la fel si Barilla. Singura firma cu 14 g (fix in cap) e De Cecco. Atat.. O sa mai citesc etichetele si-n alte magazine.

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-46-0-12149900-1551607004.jpg

#85 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2019 - 12:55 PM

Foarte bune pastele De Cecco, Moni. Si eu iau.

Barilla e cea mai cunoscuta marca la nivel international, dar nu pentru ca sunt cele mai bune, ci pentru ca sunt publicizate foarte foarte mult.
Eu nu cumpar, pentru ca dupa mine nu sunt de calitate in comparatie cu ceea ce ofera piata.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 03 March 2019 - 12:59 PM


#86 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2019 - 01:01 PM

Adriana, luam si eu paste de Gragnano si anume Garofalo. Pana cand am vazut in pungi abia cumparate, musculiţe. Pungi sigilate.
Apoi graul nu e italian, dar la preţ țin. Asa ca pas.
Prefer Rummo, De Cecco, Molisana, Voiello.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 03 March 2019 - 01:13 PM


#87 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2019 - 01:11 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2019 - 12:55 PM, a spus:

Barilla e cea mai cunoscuta marca la nivel international, dar nu pentru ca sunt cele mai bune, ci pentru ca sunt publicizate foarte foarte mult.
Eu nu cumpar, pentru ca dupa mine nu sunt de calitate in comparatie cu ceea ce ofera piata.

+1 :rolleyes:

#88 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2019 - 01:18 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2019 - 01:01 PM, a spus:

Adriana, uam si eu paste de Gragnano si anume Garofalo. Pana cand am vazut in pungi abia cumparate, musculiţe. Pungi sigilate.
Apoi graul nu e italian, dar la preţ țin. Asa ca pas.

ai dreptate, o sa ma uit de acum inainte si la asta (la provenienta griului), mersi :rolleyes:
eu musculite n-am gasit niciodata din fericire
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-4-0-28233400-1551611885.jpg

#89 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2019 - 01:26 PM

Apoi o chestie care m-a enervat la maxim.
Am luat o data de la un supermarket paste "Armando". 1.50 euro pe juma de kil. Un pret care deja depaseste un pret decent. Le-am luat pt ca nenea de acolo atat de tare le lauda, etc etc de mi-a fost drept rusine si zic hai sa iau un pachet sa le incercam. Bune nu zic nu. Ei trebuiau sa le vanda si ii imbiau pe toti clientii sa le ia.

Mare mi-a fost surprinderea cand am fost asta vara in Ro, sa vad pastele astea la Carrefour vandute la un pret exorbitant. Zic bine mai, dar dintr-atatea marci de paste bune si cu preturi mai decente, tocmai pe astea le duc la romani????? Deja sunt scumpe aici, de ce sa vinzi tu pastele astea in Ro la un pret stelar.
Pai de ce ma intreb eu??? Cat de marsavi sunt cu politica lor de vanzare???

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 03 March 2019 - 01:27 PM


#90 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 March 2019 - 02:07 PM

Va multumesc pentru sfaturi!!!
Pastele din casa, o sa le consume jupanul. Candva... In urmatorii ani! 😀
Am luat De Cecco pentru copil, doar o punga / un soi. Sa vedem cum sunt, daca le accepta, daca.... Eventual, mai luam si altceva, daca e cerere. 😉 😁

#91 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 03 March 2019 - 02:20 PM

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-142-0-02724400-1551615567.jpeg

Gris (semolino) de la Carrefour
fiica dacilor

#92 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2019 - 04:45 PM

Dexter, ma ajuti cind poti?
din dorinta de a reduce consumul de zahar cumpar biscuitii astia uitindu-ma la ingrediente pentru ca nu stiu sa citesc tabela si nici nu stiu toate chestiile aste cu carbo despre care vorbiti voi
ce zici, astia sint buni?
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-4-0-61000100-1551624324.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-4-0-46295700-1551624345.jpg

#93 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 March 2019 - 11:11 PM

calculul e asa - pentru 3 biscuiti

total carbs = 17.5
minus fibre - 0.4
minus polioli (polialcoli adica maltitol) - 5.4
net carb = 17.5 - 0.4 - 5.4 = 11.7 g
un biscuit = 3.7 net carb, nu e rau pentru biscuiti. cred ca mai jos de 3.7 g pe biscuit nu am vazut

ce trebuie sa ai grija e sa nu maninci mai mult de 10 g de polialcoli la o masa pentru ca irita tractul digestiv si te scot la buda cu artificii. deci nu mai mult de 6 biscuiti o data, sau cit te tine stomacul Imagine postata spune si pe eticheta de efectul laxativ.

raportul de gasimi e si el bun, saturatele fiind o treime din total. sarea este sub 170 mg - deci si ea buna

#94 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2019 - 11:20 PM

Dex, te asteptam si eu! Multumesc de "traducere" esti tare!

Adriana acu' spune-ne de unde-s biscuitii. Mulino Bianco?

#95 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 03 March 2019 - 11:22 PM

Vezi postareaDexter, la 03 March 2019 - 11:11 PM, a spus:

calculul e asa - pentru 3 biscuiti

total carbs = 17.5
minus fibre - 0.4
minus polioli (polialcoli adica maltitol) - 5.4
net carb = 17.5 - 0.4 - 5.4 = 11.7 g
un biscuit = 3.7 net carb, nu e rau pentru biscuiti. cred ca mai jos de 3.7 g pe biscuit nu am vazut

ce trebuie sa ai grija e sa nu maninci mai mult de 10 g de polialcoli la o masa pentru ca irita tractul digestiv si te scot la buda cu artificii. deci nu mai mult de 6 biscuiti o data, sau cit te tine stomacul Imagine postata spune si pe eticheta de efectul laxativ.

raportul de gasimi e si el bun, saturatele fiind o treime din total. sarea este sub 170 mg - deci si ea buna


Te cred imediat.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#96 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 March 2019 - 01:47 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 March 2019 - 11:20 PM, a spus:

Dex, te asteptam si eu! Multumesc de "traducere" esti tare!

Adriana acu' spune-ne de unde-s biscuitii. Mulino Bianco?

da, 1,72€ pe Esselunga on-line
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-4-0-16835300-1551699998.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-4-0-95028800-1551700013.jpg

#97 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 04 March 2019 - 02:40 PM

Vezi postareaDexter, la 03 March 2019 - 11:11 PM, a spus:

calculul e asa - pentru 3 biscuiti

total carbs = 17.5
minus fibre - 0.4
minus polioli (polialcoli adica maltitol) - 5.4
net carb = 17.5 - 0.4 - 5.4 = 11.7 g
un biscuit = 3.7 net carb, nu e rau pentru biscuiti. cred ca mai jos de 3.7 g pe biscuit nu am vazut

ce trebuie sa ai grija e sa nu maninci mai mult de 10 g de polialcoli la o masa pentru ca irita tractul digestiv si te scot la buda cu artificii. deci nu mai mult de 6 biscuiti o data, sau cit te tine stomacul Imagine postata spune si pe eticheta de efectul laxativ.

raportul de gasimi e si el bun, saturatele fiind o treime din total. sarea este sub 170 mg - deci si ea buna

0.4 nu-i zahar? Fibre 1.8?
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#98 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 04 March 2019 - 03:00 PM

Alpha asa e,am copiat gresti fibre = 1.8 deci pe bicuit 3.4 e si mai bine ca inainte

#99 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,387
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 04 March 2019 - 06:19 PM

Vezi postareamoatza, la 03 March 2019 - 08:15 AM, a spus:

Vezi postareaWowerful, la 01 March 2019 - 08:57 PM, a spus:

Hai ca dau și o ciocolata- 70% cacao =))


wow, aproape 2 ani garantie! :71:

De parca apuca sa stea 2 ani sa expire :)

Vezi postareaany_annette, la 02 March 2019 - 12:02 AM, a spus:

Dar e legenda faptul ca pastele fara gluten nu ingrasa.


pai nu, fetele de la dieta chiar isi doreau mai mult gluten = mai multa proteina, adica erau mai putin problematice in dieta.

Mai multa proteina nu inseamna mai bine pentru dieta. Consumul de proteina trebuie sa fie moderat- tot ce este exces se depoziteaza sub forma de grasime iar in timp duce la (ta-da!) ingrasare.



#100 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 March 2019 - 07:39 PM

Vezi postareaWowerful, la 04 March 2019 - 06:19 PM, a spus:

De parca apuca sa stea 2 ani sa expire :)

stii ca nu asta am vrut sa spun...oare ce i-au facut a.i. sa fie valabila 2 ani :71:


pai nu, fetele de la dieta chiar isi doreau mai mult gluten = mai multa proteina, adica erau mai putin problematice in dieta.

Mai multa proteina nu inseamna mai bine pentru dieta. Consumul de proteina trebuie sa fie moderat- tot ce este exces se depoziteaza sub forma de grasime iar in timp duce la (ta-da!) ingrasare.



ele incercau sa indeparteze din carbs, ca proteina tot atata ramanea, voiau sa schimbe proportia carbs/proteina
iti dai seama ca nu dintr-un aluat incert luau proteina, faceau experimente.



Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi