Forum Culinar: De prin lume adunate... - Forum Culinar

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

De prin lume adunate... datini, obiceiuri si traditii prin alte tari / zone

#1 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 05 March 2019 - 12:16 PM

Buna dimineata!

Ieri n-am avut prea mult timp, a trebuit sa lucrez pentru bani Imagine postata Duminica a nins cam o ora, cu fulgi mari si pufosi. L-am imbiat pe Ozzy sa iasa afara, a iesit pana-n usa, s-a uitat la mine "ti-ai pierdut mintile, femeie!" si a fugit inapoi in casa. Apoi s-a transformat in ploaie si vant. Ieri a plouat toata ziua si n-a trecut de 8 grade. Azi e bine, inca nu ploua, l-am scos si pe Ozzy la plimbatul de dimineata, e fericit.

Astazi este Pancake Tuesday, adica maine incepe postul Pastelui, dimineata n-am avut timp sa le fac, asa ca am cazut de acord prin vot unanim ca vom manca pancakes la cina. Nu ca desert. Ca fel principal Imagine postata Avem maple syrup de la Canada, lamai, clotted cream, gemuri de toate felurile, banane, capsuni, ciocolata...avem de toate!
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#2 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,768
  • LocationSibiu

Postat 05 March 2019 - 12:57 PM

Alpha, ce fain!!!! Sa faci niste poze cu pancakes sa balim si noi pe aici, te rog. Imagine postata

P.S. M-am dus sa caut "clotted cream", ca nu stiam ce-i. Suna bine dar complicat. Tu o cumperi sau o faci?

Aceasta postare a fost editata de boni: 05 March 2019 - 01:01 PM

#3 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 05 March 2019 - 01:48 PM

Vezi postareaalpha, la 05 March 2019 - 12:16 PM, a spus:

Astazi este Pancake Tuesday, adica maine incepe postul Pastelui,

adica un fel de Lasata Secului, cand la noi se fac placinte cu branza si se mananca cu nasii.
Saptamana asta la noi e saptamana alba, adica s-a lasat deja sec de carne si se mananca doar branzeturi, oua...ultima saptamana de frupt.

#4 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 05 March 2019 - 03:00 PM

Vezi postareamoatza, la 05 March 2019 - 01:48 PM, a spus:

adica un fel de Lasata Secului, cand la noi se fac placinte cu branza si se mananca cu nasii.
Saptamana asta la noi e saptamana alba, adica s-a lasat deja sec de carne si se mananca doar branzeturi, oua...ultima saptamana de frupt.

Da.

Intrebau la radio copilasi de 3-4 ani ce zi este azi. Toti au stiut ca este Pancake Tuesday. L-au intrebat pe unul ce e maine (Ash Wednesday) - Sausage Wednesday?!?

Aici nu se tine post cum stim noi. De obicei in timpul postului renunta la ceva: dulciuri, carne, alcool...
Vorba unui comediant, au pus ziua nationala in mijlocul postului...nu poti 40 de zile si 40 de nopti fara alcool - celtic genius! On St Patricks Day, Jesus himself comes out of the desert! Imagine postataImagine postataImagine postata

Pe YouTube - Tommy Tiernan Just For Laughs 2012
Imagine postata

#5 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 March 2019 - 03:52 PM

Vezi postareaalpha, la 05 March 2019 - 03:00 PM, a spus:

Da.

Intrebau la radio copilasi de 3-4 ani ce zi este azi. Toti au stiut ca este Pancake Tuesday. L-au intrebat pe unul ce e maine (Ash Wednesday) - Sausage Wednesday?!?

Aici nu se tine post cum stim noi. De obicei in timpul postului renunta la ceva: dulciuri, carne, alcool...
Vorba unui comediant, au pus ziua nationala in mijlocul postului...nu poti 40 de zile si 40 de nopti fara alcool - celtic genius! On St Patricks Day, Jesus himself comes out of the desert! Imagine postataImagine postataImagine postata

Imagine postataImagine postataImagine postata Haiosi rau irlandezii!

Stau cu inima cat un purice ... Brexit is comin' Imagine postata Astia care au residence permit trebuie sa aplice din nou, o nebunie si un scaremongering de imi aduce aminte de atmosfera de pe vremea lu' raposatu' cand ascultam pe shestache Europa Libera ori Vocea Americii...nush, ciudat, ciudat ce se intampla actual. Si nu stim daca Trumpica fara frica se mai iubeste cu cretinoidu ala de Kim Jong Un, ca nu au stiut sa isi imparta jucariile pare-se... Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#6 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 March 2019 - 08:12 PM

inafara de alpha, gatiti careva ceva special de Mardi Gras/Fat Tuesday/ Martedi Grasso?

#7 Useril este offline   yandira 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 March 2019 - 09:18 PM

Aici se mananca de toate Mardi Gras, ca doar de aia e gras, plus un colac (care se mananca de fapt inca de pe 6 ianuarie) King Cake si care are inauntru o papusica care intruchipeaza Pruncul Sfant Cine il gaseste in felia pe care si-o taie trebuie sa dea o masa celor prezenti. Apoi vine miercuri de cenusa cand toti se duc la biserica ca sa inceapa postul si sant insemnati cu semnul crucii pe frunte, din cenusa. Si incepe postul care interzice carnea de animale doar (nu si lactatele). Asa ca 40 de zile se mananca peste si fructe de mare si se face un desert Capirotada din paine veche prajita in unt, apoi insiropata mult cu sirop din zahar de trestie (cafeniu) si deasupra se presara cu stafide, arahide, nuci si branza telemea sa zicem,. nesarata. In Mexic nimeni nu mai tine post. Pestele si fructele de mare sant scumpe incat preotii au dat dezlegare la post caci lumea saraca-care e in fond cea mai credincioasa- nu le pot cumpara.

Aceasta postare a fost editata de yandira: 05 March 2019 - 09:20 PM

Imagine postata

#8 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,529
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 05 March 2019 - 10:49 PM

Vezi postareaalpha, la 05 March 2019 - 03:00 PM, a spus:

Da.

Vezi postareayandira, la 05 March 2019 - 09:18 PM, a spus:

Aici se mananca de toate Mardi Gras, ca doar de aia e gras, plus un colac (care se mananca de fapt inca de pe 6 ianuarie) King Cake si care are inauntru o papusica care intruchipeaza Pruncul Sfant Cine il gaseste in felia pe care si-o taie trebuie sa dea o masa celor prezenti. Apoi vine miercuri de cenusa cand toti se duc la biserica ca sa inceapa postul si sant insemnati cu semnul crucii pe frunte, din cenusa. Si incepe postul care interzice carnea de animale doar (nu si lactatele). Asa ca 40 de zile se mananca peste si fructe de mare si se face un desert Capirotada din paine veche prajita in unt, apoi insiropata mult cu sirop din zahar de trestie (cafeniu) si deasupra se presara cu stafide, arahide, nuci si branza telemea sa zicem,. nesarata. In Mexic nimeni nu mai tine post. Pestele si fructele de mare sant scumpe incat preotii au dat dezlegare la post caci lumea saraca-care e in fond cea mai credincioasa- nu le pot cumpara.

Ce-mi place sa citesc despre obieceiuri din astea. Chiar ma gandeam sa deschidem poate un topic cu obiceiuri, mai mult sau mai putin cunoscute de prin colturile lumii prin care traim fiecare?
brain loading....please wait....

#9 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 05 March 2019 - 11:10 PM

Vezi postareablack_cat, la 05 March 2019 - 10:49 PM, a spus:

Ce-mi place sa citesc despre obieceiuri din astea. Chiar ma gandeam sa deschidem poate un topic cu obiceiuri, mai mult sau mai putin cunoscute de prin colturile lumii prin care traim fiecare?

Perfect de acord!!!! Mut postarile? Creez topic nou? Ce ziceti?

#10 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • LocationZierikzee, NL

Postat 05 March 2019 - 11:14 PM

Vezi postareaFoxyy, la 05 March 2019 - 11:10 PM, a spus:

Vezi postareablack_cat, la 05 March 2019 - 10:49 PM, a spus:

Perfect de acord!!!! Mut postarile? Creez topic nou? Ce ziceti?

Da.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#11 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,529
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 06 March 2019 - 12:03 AM

Merci Foxulina.

Vorbind de traditii, in Luxembourg la sate, am aflat de zborul clopotelor la Vatican inainte de Paste. In joia dinaintea pastelui toate clopotele zboara la Roma . In timpul asta , pana la reintoarcerea lor in ziua de Paste, clopotele bisericilor sint inlocuite de copiii satului, care merg pe strazi cu niste zbarnaitoare din lemn, facand galagie pentru a chema credinciosii la slujba si pentru a anunta sfarsitul slujbei. Drept multumire pentru ca au inlocuit treaba clopotelor, in Duminica Pastelui copiii merg din casa in casa si primesc oua de ciocolata si banuti. Acolo am vazut prima data - si singurul loc de fapt-traditia asta, insa am inteles ca mai e cunoscuta si in unele parti din franta si Germania .
brain loading....please wait....

#12 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 06 March 2019 - 11:20 AM

Vezi postareaboni, la 05 March 2019 - 12:57 PM, a spus:

Alpha, ce fain!!!! Sa faci niste poze cu pancakes sa balim si noi pe aici, te rog. Imagine postata

P.S. M-am dus sa caut "clotted cream", ca nu stiam ce-i. Suna bine dar complicat. Tu o cumperi sau o faci?

O cumpar Boni draga. Dureaza prea mult sa o faci. Eu sunt singura care o mananc

Fisier atasat  received_323342788314961-268x480w.jpeg (25.86K)
Number of downloads: 0

nu m-am gandit sa fac poze pentru aici, iaca una ce i-am trimis-o Andreei inainte sa ne apucam de mancat. Ea abia cumpara ingrediente sa-si faca, asa ca mai avea de asteptat
Imagine postata

#13 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 06 March 2019 - 12:19 PM

Astazi este Ash Wednesday. Prima zi de post, 46 zile pana la Duminica Pastelui

Oamenii merg la biserica la slujba de dimineata si li se deseneaza o cruce pe frunte cu cenusa, ca semn de penitenta. Preotul spune : "remember that you are dust, and to dust you shall return". Astazi se renunta la ceva pentru perioada Postului Mare.

Cenusa se obtine prin arderea frunzelor de palmier folosite in Duminica Floriilor (Palm Sunday) in anul anterior. Este sfintita cu apa sfintita si parfumata prin expunere la fum de tamaie.
Imagine postata

#14 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 06 March 2019 - 01:19 PM

Vezi postareaalpha, la 06 March 2019 - 12:19 PM, a spus:

Astazi este Ash Wednesday. Prima zi de post,

de post catolic.
ortodocsii sunt in mijlocul saptamanii albe, fara carne, dar cu branza, lapte, oua.

#15 Useril este offline   yandira 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 March 2019 - 10:49 PM

Vezi postareaalpha, la 06 March 2019 - 11:20 AM, a spus:

Vezi postareaboni, la 05 March 2019 - 12:57 PM, a spus:

O cumpar Boni draga. Dureaza prea mult sa o faci. Eu sunt singura care o mananc

Fisier atasat  received_323342788314961-268x480w.jpeg (25.86K)
Number of downloads: 0

nu m-am gandit sa fac poze pentru aici, iaca una ce i-am trimis-o Andreei inainte sa ne apucam de mancat. Ea abia cumpara ingrediente sa-si faca, asa ca mai avea de asteptat

In Mexic si in State nu se mananca asa. Cum sant foarte pufoase, se imbibeaza cu un sirop de artar si pare ca o savarina :P Ei nu chiar asa..Se pun si fructe inauntru, dupa placere. Nu stiu cum sa pun poza inca, dar e diferit de cum obisnuiti voi, vad.
Imagine postata

#16 Useril este offline   yandira 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 March 2019 - 11:00 PM

dStati ca merg in rate. Astea-s pozele de la comentariul meu pentru Postul de Paste :P Am cautat sa pun imaginea la locul ei, dar cred ca la raspunsuri nu se poate adauga imagine, asa-i? Ah bine zicea Zoazorica 680x460 :(

asta e Capirotada

Fisiere atasate

Imagine postata

#17 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 07 March 2019 - 12:52 PM

Vezi postareayandira, la 06 March 2019 - 10:49 PM, a spus:

In Mexic si in State nu se mananca asa. Cum sant foarte pufoase, se imbibeaza cu un sirop de artar si pare ca o savarina :P Ei nu chiar asa..Se pun si fructe inauntru, dupa placere. Nu stiu cum sa pun poza inca, dar e diferit de cum obisnuiti voi, vad.

Antonia le-a mancat cu maple syrup si lamaie, iar ca desert cu crema de ciocolata, banane si capsuni
Eu - clotted cream si gem de zmeura
Imagine postata

#18 Useril este offline   yandira 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2019 - 10:04 PM

Vezi postareaalpha, la 07 March 2019 - 12:52 PM, a spus:

Vezi postareayandira, la 06 March 2019 - 10:49 PM, a spus:

In Mexic si in State nu se mananca asa. Cum sant foarte pufoase, se imbibeaza cu un sirop de artar si pare ca o savarina :) Ei nu chiar asa..Se pun si fructe inauntru, dupa placere. Nu stiu cum sa pun poza inca, dar e diferit de cum obisnuiti voi, vad.

Antonia le-a mancat cu maple syrup si lamaie, iar ca desert cu crema de ciocolata, banane si capsuni
Eu - clotted cream si gem de zmeura

oh, nu am incercat cu lamaie. Si nici cealalta varianta... :)
Imagine postata

#19 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 13 March 2019 - 04:09 PM

4 more sleeps to Paddy's Day! Imagine postata
Moatza, daca uit, imi mai aduc aminte pana trece Imagine postata

17 martie, St. Patrick's Day, ziua nationala a Irlandei. Sau Paddy's Day. NU Patty's Day!
Nu se gateste nimic special cu aceasta ocazie, dat fiind ca lumea e pe ulita toata ziua. Este recomandat un Irish Breakfast, ca sa-ti pregateasca stomacul pentru belsugul de alcool ce urmeaza a fi ingurgitat Poza este de pe net, dar asa arata un full Irish breakfast, cu ceaiul aferent In nici un caz nu se mananca corned beef cu varza, ceea ce am auzit ca este traditional pentru aceasta zi in America. Daca totusi familia este acasa, se gateste un roast beef sau chicken cu morcovi, pastarnac, napi si cartofi la cuptor + piure de cartofi sau colcannon (piure de cartofi cu varza) Da, o sa vedeti in aceeasi farfurie cartofi facuti la cuptor si piure. Nu este iesit din comun. Si gravy. Fara gravy nu merge Imagine postata

Imagine postata
Imagine postata

#20 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 13 March 2019 - 04:18 PM

Vezi postareaalpha, la 13 March 2019 - 04:09 PM, a spus:

In nici un caz nu se mananca corned beef cu varza, ceea ce am auzit ca este traditional pentru aceasta zi in America.

Dar Irish soda bread e Irish sau e alta inventie americana?

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi