Let the fun begin

!
Weekendul asta m-am convins ca filmele cu Stan si Bran, sau care or mai fi fost, cand le pica galeata cu vopseaua in cap sau calca in ea, sunt inspirate din realitate

.
Am incercat sa o conving pe fiica-mea ca zugravitul e totusi mare bataie de cap (mai ales cum vrea ea), i-am sugerat sa decoram peretele cu poze cum a pus Clau... Nope! Asadar, hai sa cumparam vopsea. Donsoara a ales un vernil, asa ca am cumparat un bidon din ala si unul cu vopsea alba, ca sa facem "ombre". Pfuiiiii... Seara am pregatit peretele cu banda din aceea speciala sa nu vopsim si tavanul sau bordura de jos, am pus ziare, cearsafuri vechi etc., dimineata dupa micul dejun ne-am apucat de lucru. Am avut 2 tavi cu vopsea "originala", si am facut si un amestec din cele 2 intr-un vas pe care l-am pus destul de departe sa nu dam peste el si pe care urma sa-l punem in a 3-a tava. Cred ca incepeti sa vizualizati ce urmeaza... Dupa ce a vopsit cam o treime de perete, mandra s-a declarat obosita, eu enervata ca nu face cum trebuie, in cele din urma am capitulat si-am zis ca o las sa faca ce vrea si pe urma repar ce nu-i bine. Booooon, termina ea, e de acord ca nu e cum trebuie, trec eu la retusat. Eram aproape gata, cand intr-un moment de inspiratie, fac un pas inapoi... fix in vasul in care mai ramasese ceva amestec, care se imprastie pe cearsaful sub care era covorul - doar nu era sa dam si covorul la o parte cand zugravim, nu??? ce se poate intampla

? Am apucat sa-mi dau jos ciorapul si papucul, dar nu destul de repede asa ca incat mai aveam vopsea pe picior, sa dau oarecum la o parte cearsaful cu vopsea zbier la fiica-mea sa-mi dea o punga, ea se tinea de burta de ras, asa ca mi-am pierdul echilibrul si a trebuit sa pun jos piciorul cu vopsea, in acelasi timp m-am sprijinit si de perete... Eram toata leoarca, dar am reusit sa salvez covorul doar cu cateva pete, pe care le-am spalat imediat. Traiasca vopseaua lavabila! Am terminat de zugravit fara papuci dar cu pungi pe post de sosoni ca nu aveam chef sa ma duc la dus inainte sa termin.
Partea a 2-a (de pictat ramura cu flori de cires) mai are de asteptat. Pe deasupra, cica sa facem peretele opus tot asa ombre dar alta culoare

. Inca nu stiu cum fac, cred ca exersez pe panza ca nu ma prea pricep. Singura "pictura" a fost ceva ce am facut mai mult in joaca, dupa ce am facut acelasi model pe unghii: