Forum Culinar: Budinca kaki - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Budinca kaki 2 ingrediente, vegan

#21 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,750
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 November 2019 - 07:07 PM

Vezi postareablack_cat, la 20 November 2019 - 05:53 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 20 November 2019 - 04:44 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 20 November 2019 - 03:22 PM, a spus:

Nu am vazut in Ro decat fructul portocaliu :lol: :(


ei, lasa, e suficient si ala.
n-auzi ca asta e prea dulce?


:lol:


Daca nu m-a dus capul, ce vrei....ma gândeam sa-mi satisfac poftele, nu ca dau in diabet :lol:

Aceasta postare a fost editata de mino: 20 November 2019 - 07:08 PM


#22 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 November 2019 - 10:00 AM

Am crezut ca am scris, dar iar a fost doar la mine in cap. Imagine postata
Trebuie sa caut si eu fructul asta, ca imi place tare de tot cum l-ai folosit! Imagine postata

#23 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,750
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 November 2019 - 10:54 AM

Vezi postareaboni, la 21 November 2019 - 10:00 AM, a spus:

Am crezut ca am scris, dar iar a fost doar la mine in cap. Imagine postata
Trebuie sa caut si eu fructul asta, ca imi place tare de tot cum l-ai folosit! Imagine postata


Boni, la Lidl, fructul portocaliu chiar a fost la reducere saptamana trecuta si chiar am luat cateva bucati ca mie imi place textura lui, chit ca nu e aromat!

#24 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 November 2019 - 12:08 PM

Fetili
zice Ramy ca s-ar numi loto Romagna genul asta de cachi, deci confirma prin asta ca ar fi 2 soiuri diferite
vaz ca in engleza i-ar zice "persimmon"

#25 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 November 2019 - 04:50 PM

in engleza ambele soyuri se cheama persimmon (sau sharon fruit), cu varietatile hachiya si fuyu.

si fuyu se face super moale, dar trebuie lasat la rascopt pina ajunge frunzulita uscata de tot. am doua la "fezandat", daca nu uit le fac o poza cind sunt gata


Imagine postata

#26 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 November 2019 - 01:07 PM

Mi-a zis sorella mea Maya pe Fb ca merg ambele soiuri.
Eu acu am 2 de tip mela cam moi si diseara ar trebui sa-mi vina 4 din soiul celalalt, le bag in blender pe toate adaugind cacao si fac budinca repede repede sa nu ma vada maica-mea ca-i consum. =))
pentru ca ii maninca numai ea =))

#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 November 2019 - 11:50 PM

Am facut din 4 gen moi si 2 genul celalalt plus 2 linguri de cacao.
Consistenta e foarte faina dar mie gustul nu-l place
au iesit 5 budinci si mi-au salvat si dulcele pentru aseara cu musafir ca de obicei anuntat cu putin timp inainte, ca asa e tineretu :D

#28 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 November 2019 - 11:57 AM

Vezi postareaEataly, la 20 November 2019 - 02:46 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 November 2019 - 08:14 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 19 November 2019 - 07:55 PM, a spus:

la noi probabil ca nu e soiul de la voi :D
prima data am mancat la turci, la ei cresc pe toate drumurile si le zice hurma.
la noi sunt destul de ferme, dulci dar nu extrem si le pot taia felii. data la blender nu cred ca s-ar face cum e in poza lui Lili.
chiar azi am cumparat 5 destul de mari.

Chiar, tocmai ce vroiam sa spun: Lily, pacat ca nu ai pozat si fructul sa ii fi vazut consistenta ca sa stim daca avem toate aceeasi idee despre el :D


Uite Lore







Are consistenta gemului de caise moale.

Stiu cine a facut budinca dar a trebuit sa le tina la frigider toata noaptea.

Eu repet azi iar "magia"!


Ce fain poate sa arate! Chiar ca zici ca e gem de caise. Cred ca am mancat o singura data kaki din asta dar...ca si dragon fruit si altele exotice care se aduc de la mama naibii pe piata aici, nu au nici o aroma Imagine postata

Eu in ultimul timp nu mai mananc decat niste mere super aromate de la rusi care miros efectiv ca cele din gradina bunicilor cand se parguiau. Si struguri. Nici bananele nu imi mai plac. Nu stiu voi, dar eu cand mananc una pai dupa ma doare si roade stomacul de vad stele verzi Imagine postata Asa ca am lasat exoticele in pace...incerc sa ma limitez in ultima vreme la produse locale si de sezon si care nu provoaca alergii Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#29 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 November 2019 - 01:59 PM

da' kaki nu e exotic, avem si eu si Ramy copac in curte
in italia se cultiva de peste o suta de ani :hug:

#30 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 November 2019 - 05:32 PM

E fruct care creste in zona mediterana, subtropicala - considerat exotic pentru cei din zona temperata. Pe vremea comunismului erau doar portocalele, lamaile, smochinele si curmalele. Mai era vreo unul, oare?

Singurul fruct subtropical care creste ( ma refer la vegetatia naturala, nu la ce se cultiva artificial) in tara la noi este smochinul si se gaseste pe la Cazane, la Orsova, de exemplu. Acolo s-a creat un micrclimat bland datorita unor factori anume. Tot pe-acolo avem si vipere si scorpioni, daca nu ma inseala memoria :hug:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#31 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 November 2019 - 06:57 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 26 November 2019 - 05:32 PM, a spus:

Singurul fruct subtropical care creste ( ma refer la vegetatia naturala, nu la ce se cultiva artificial) in tara la noi este smochinul si se gaseste pe la Cazane, la Orsova, de exemplu. Acolo s-a creat un micrclimat bland datorita unor factori anume. Tot pe-acolo avem si vipere si scorpioni, daca nu ma inseala memoria :hug:


Dobrogea e plina de smochini, eu am doi in gradina, sunt si la Focsani, l-au aclimatizat bine ai nostri.

#32 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 November 2019 - 07:13 PM

Da, da, si Dobrogea! Am zis ca am scris si pe asta. Oricum, de cand cu incalzirea globala se aclimatizeaza multe specii acolo unde acum 50 de ani nu ar fi rezistat. Beleaua e ca vin si insecte de tot felul, tantari care aduc tot felul de boli Imagine postata. Dar asta e deja alta poveste.

Ca tot veni vorba de smochine, cred ca ar merge si ele la budinca asta. Am mancat si eu smochine proaspete pentru prima oara, mistoooooo!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#33 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 November 2019 - 01:32 AM

Vezi postareaAdriana, la 26 November 2019 - 01:59 PM, a spus:

da' kaki nu e exotic, avem si eu si Ramy copac in curte
in italia se cultiva de peste o suta de ani :wasted:


Si eu am unul, cum se coc imediat crapa, ii mananca albinele. Imi place, dar nu ma omor dupa fructul asta.
Smochinele in schimb imi place sa le mananc sub copac, am doi, dar la fel si astea ae umple copacul de albine.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 27 November 2019 - 01:35 AM


#34 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 27 November 2019 - 08:35 AM

In Banat a pus cineva un kaki acum vreo 10 ani și anul ăsta era plin de fructe, dar plin-plin. La Eforie Nord niște prieteni ai soacră-mii, profesori de biologie, au o boltă de kiwi mai ceva ca aia de struguri, e plină toată curtea, și rodesc intens. Smochin am și eu la Cogealac, care e mai în nord față de Constanța, în Constanța fiecare om are unul în curte, cred, și crește și pe stradă în unele locuri. Probabil s-ar face multe dacă am încerca, poate chiar rodii, de care Turcia e plină. Cred că faptul că nu le cultivăm e îndărătnicia țăranului român care știe el că "nu se face", și care nu vrea să depună efort în plus față de ceea ce dă "Dumnezeu", să nu cumva să ajute și el la asta 😤

#35 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 November 2019 - 11:13 AM

Vezi postareaCarmella, la 27 November 2019 - 08:35 AM, a spus:

In Banat a pus cineva un kaki acum vreo 10 ani și anul ăsta era plin de fructe, dar plin-plin. La Eforie Nord niște prieteni ai soacră-mii, profesori de biologie, au o boltă de kiwi mai ceva ca aia de struguri, e plină toată curtea, și rodesc intens. Smochin am și eu la Cogealac, care e mai în nord față de Constanța, în Constanța fiecare om are unul în curte, cred, și crește și pe stradă în unele locuri. Probabil s-ar face multe dacă am încerca, poate chiar rodii, de care Turcia e plină. Cred că faptul că nu le cultivăm e îndărătnicia țăranului român care știe el că "nu se face", și care nu vrea să depună efort în plus față de ceea ce dă "Dumnezeu", să nu cumva să ajute și el la asta 😤


Am vazut un producator la Mahmudia(de kaki ma refer).
Din pozele puse de ei mi s-au parut cei cu pulpa tare, dar poate ma insel.

#36 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,750
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 10 December 2019 - 02:27 PM

Am pus trei fructe la copt sa vad cat se vor muia. Intrebare...coaja se mananca sau se arunca? :( :(

#37 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 December 2019 - 02:39 PM

kaki la copt?
de ce?

#38 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,295
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 10 December 2019 - 02:41 PM

Vezi postareamino, la 10 December 2019 - 02:27 PM, a spus:

Am pus trei fructe la copt sa vad cat se vor muia. Intrebare...coaja se mananca sau se arunca? :( :(

Saptamana trecuta am ajuns in Italia, la un eveniment de familie. Am cumparat si mancat kaki de care spun fetele, mie mi-a placut si nu mi-a parut prea dulce, chestie de gusturi. Ce vreau sa spun este ca eu nu cred ca fructele pe care le gasim noi ( eu in Luxembourg, tu in Romania) sint la fel cu astea.Cele pe care le-am gasit acolo se simt ca o rosie foarte foarte bine coapta, care sta sa plesneasca cand o atingi. Am avut 2 persimons cumparate de aici (din Luxembourg adica) pe care le-am lasat mai mult de 2 saptamani sa vad daca se coc. Nici vorba sa se faca miezul ala gelatinos ca cele din Italia. Ale mele s-au zbarcit si inmuiat dar ca un mar care a stat prea mult. Le-am aruncat.
Iar coaja eu nu am mancat nici la unul nici la celalalt tip.

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 10 December 2019 - 02:43 PM

brain loading....please wait....

#39 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 December 2019 - 02:48 PM

aa mino
nu la copt in cuptor sau in tigaie te referi?
ca de-aia ma speriasem :(
diferenta dupa mine e data de fel, ala cu coaja subtire si mai rosu si care e cel mai delicat are miezul gelatinos
celalalt pe care l-am folosit si eu dupa ce l-am tinut mult si bine in cos, cel mai portocaliu, are coaja groasa si nu se face la fel de gelatinos si moale

coaja noi am aruncat-o mereu

#40 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 December 2019 - 03:08 PM

Mino, nu trebuie sa se faca moi! soiul asta care se gaseste la noi nu se face moale ca o rosie romaneasca, ramane tare ca una turceasca :(
sunt f bune, nu le lasa prea mult ca se fac maro in miez si se strica.

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi