Forum Culinar: Pizza mea - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pizza mea

#1 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 902
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 07 December 2019 - 06:21 PM

Anul asta in sfarsit am cumparat cuptor de caramida si l-am protapit in gradina(provocare, nu gluma)


Azi am incheiat sezonul 2019 de pizza.
Am facut aluat din 3 kg de faina, la ora 10.30 de dimi am aprins focul in cuptor si pe la 12 era pe undeva pe la 360 de grade si am bagat prima pizza.
Asadar si prin urmare din meniul de azi:

Mozzarella si masline pt copii

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-48996400-1575734569.jpg


Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-49056800-1575734627.jpg

Mozarella + cuperci + masline verzi + amestec lei de masline+usturoi+busuioc

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-13203000-1575734662.jpg

Branza asemanatoare cu pecorino(am uitat cum o cheama) + branza feta- madline verzi + un amestec de usturoi si busuioc si ulei de masline

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-42694000-1575734700.jpg

Preferata mea:roquefort cu ananas

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-91837200-1575734728.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-90207200-1575734756.jpg

Mozarella + salam unguresc + masline verzi + ardei iute

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-56693800-1575735610.jpg

Desert: nutella si dulceata de capsunici facuta ieri.

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-47838300-1575734787.jpg

Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 07 December 2019 - 06:24 PM


#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 December 2019 - 06:33 PM

E minunat totul, sa faci in continuare multe bunatati in el!

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 December 2019 - 09:11 PM

Draga Clau',sa stapanesti sanatoasa cuptorul si multe bunatati sa faci in el! :D :-* ...Daca iti deschizi afacere,bagi toate pizzeriile in buzunar'',le dai clasa ,ti-au iesit perfecte :) toate imi plac si le-asi incerca pe toate,dar cel mai mult ma atrage aia cu ananas,in aia m-asi infinge prima :D ..Poti sa dai detalii despre aluat te rog?! :)

#4 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 07 December 2019 - 09:24 PM

Arată ca pizza de la Napoli! Care e cu totul altă pizza față de ce am mîncat vreodată pe undeva :) Iar combinațiile tale sînt foarte deosebite, felicitări!

#5 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 December 2019 - 10:20 PM

Clau, f misto! cate pizze ai facut din 3kg de faina? si de unde stiti temperatura?

#6 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,748
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 08 December 2019 - 07:51 AM

Bravo Clau! Foarte fain cuptorul! Sa vezi de acum ce cozonaci, placinte, painici si alte minunatii o sa faci la el! Sporuri multe sa ai!

Aceasta postare a fost editata de mino: 08 December 2019 - 07:52 AM


#7 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 08 December 2019 - 11:53 AM

Bestiaaaaaal! Imi aduci aminte de copilarie Imagine postata Bine, bunicii mei nu faceau pizza, dar lemnele si jarul ala in cuptor Imagine postata
Fericiti ai tai copii cu asa mama! Imi imaginez mirosurile, aoleo! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 902
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 08 December 2019 - 02:40 PM

Multumesc fetelor❣

Geany, reteta e asa:
1kg faina de pizza
550 ml apa rece
1/2 pahar ulei de masline
1 lingura rasa drojdie uscata
1 lingura zahar
1/2 lingura sare

Eu fac maiaua din drojdie+zahar si un pic de apa, pun putin in cuptor casa nu o traga curentu' si o tin acolo cam 10 minute ( a crescut cel putin peste juma' de pahar).

In bolul de la Kitchen aid pun faina, peste apa si uleiul, maiaua si sarea. Il las sa mixeze cam 8-10 minute.

Daca fac aluatul cu o zi inainte, atunci bag la frigider intr-o cratita cu capac. Cam cu 4 ore inaine scot din frigider si las la temp camerei pana o folosesc.

Daca fac aluatul in aceesi zi,atunci il bag la cuptor usor incalzit(cam 30 de grade) cam 3-4 ore

In poza o cratita cu aluat din 2 kile de faina dupa 3 ore

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-32336000-1575808542.jpg

Moata,cuptorasul are un termometru care arata temperatura,din 3 kg de faina mi-au iesit cam 14-16 pizze, nu stiu sigur

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-44019500-1575808612.jpg

#9 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,613
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 09 December 2019 - 10:22 AM

 clau_ash, la 08 December 2019 - 02:40 PM, a spus:

mi-au iesit cam 14-16 pizze

Asadar, ai chemat tot cartierul la pizza? :)
Sa-l folosesti sanatoasa si sa ne mai arati ce minuni ai copt.

#10 Useril este offline   Lolita 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 12-February 20

Postat 13 February 2020 - 04:15 PM

 clau_ash, la 07 December 2019 - 06:21 PM, a spus:

Anul asta in sfarsit am cumparat cuptor de caramida si l-am protapit in gradina(provocare, nu gluma)


Azi am incheiat sezonul 2019 de pizza.
Am facut aluat din 3 kg de faina, la ora 10.30 de dimi am aprins focul in cuptor si pe la 12 era pe undeva pe la 360 de grade si am bagat prima pizza.
Asadar si prin urmare din meniul de azi:

Mozzarella si masline pt copii

2019-12-07 17.22.10.jpg


2019-12-07 17.19.13.jpg

Mozarella + cuperci + masline verzi + amestec lei de masline+usturoi+busuioc

2019-12-07 17.20.12.jpg

Branza asemanatoare cu pecorino(am uitat cum o cheama) + branza feta- madline verzi + un amestec de usturoi si busuioc si ulei de masline

2019-12-07 17.19.35.jpg

Preferata mea:roquefort cu ananas

2019-12-07 17.17.56.jpg

2019-12-07 17.22.45.jpg

Mozarella + salam unguresc + masline verzi + ardei iute

2019-12-07 18.19.35.jpg

Desert: nutella si dulceata de capsunici facuta ieri.

2019-12-07 17.17.18.jpg

pizza pe foc, este incredibil de delicioasă! Dar probabil că nu pot să-l gătesc singur :71:

#11 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 902
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 24 April 2020 - 07:51 PM

Am deschis sezonul pizza 2020

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-591-0-55908300-1587750533.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-591-0-23613600-1587750580.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-591-0-46151400-1587750609.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-591-0-62243600-1587750673.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-591-0-27433100-1587750689.jpg

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 April 2020 - 09:56 PM

of, stiam ca voi suferi de cind ai anuntat ca vei deschide sezonul :wub:

#13 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,748
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 25 April 2020 - 06:45 AM

Valeu....vreau din toateeeee. Minunat arata! Sa va fie de bine!

#14 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 April 2020 - 09:51 AM

Sunt invidioasa! :wub:

#15 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 902
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 25 April 2020 - 10:41 AM

 Adriana, la 24 April 2020 - 09:56 PM, a spus:


of, stiam ca voi suferi de cind ai anuntat ca vei deschide sezonul :-*


Adriana 🤗🤗🍕

 mino, la 25 April 2020 - 06:45 AM, a spus:

Valeu....vreau din toateeeee. Minunat arata! Sa va fie de bine!


Mino🤗🤗, multumim


 Eataly, la 25 April 2020 - 09:51 AM, a spus:

Sunt invidioasa! :notworthy:


Eataly 🤗🤗

Acu sa carcotesc un pic:
E prima oara cand aprind cuptorul dupa iarna,mi-a fost greu sa-l aduc la temperatura de 300°celsius si nu am reusit sa-l aduc la 360° celsius care este temperatura la care fac de obicei pizza.
Nu stiu daca a fost asa de greu sa-l incalzesc datorita faptului ca este prima oara dupa iarna sau lemnul a fost de vina.
Anul trecut am folosit mult lemn de maslin, anul asta cand am cumparat a fost amestecat🤔
Am avut si senzatia ca baza cuptorului nu era suficient de calda, era mau relevant pentru focaccia sau blide cu timp lung de gatire

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 April 2020 - 10:44 AM

eu nu stiu ce sa-ti zic pentru ca nu ma pricep dar stiu din experienta semineului ca si lemnu nu e tot la fel :notworthy: unu e mai uscat alul mai putin, si fiecare tip de lemn are modul lui de a arde
stiu ca poate parea o prostie ca zici ca tot lemn e, dar nu e deloc
asa ca poate fi una dintre cauze :-*

#17 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 902
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 25 April 2020 - 11:04 AM

 Adriana, la 25 April 2020 - 10:44 AM, a spus:

eu nu stiu ce sa-ti zic pentru ca nu ma pricep dar stiu din experienta semineului ca si lemnu nu e tot la fel :notworthy: unu e mai uscat alul mai putin, si fiecare tip de lemn are modul lui de a arde
stiu ca poate parea o prostie ca zici ca tot lemn e, dar nu e deloc
asa ca poate fi una dintre cauze :-*


Stiu ca lemnul e diferit. De aia prefer lemnul de maslin,1 ca arde incet, 2 ca ajunge la temperaturi mari. Dar vreu sa fac cateva incercari cu diferite feluri de lemne sa vad daca modifica si gustul🤔

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 April 2020 - 11:05 AM

bravo, imi place despre tine :notworthy:

#19 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 902
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 10 July 2020 - 09:48 PM

Pizza day :)

Am aprins cuptorul pe la 19.30,dupa o ora era deja la 450°C.
Am fost 13 persoane , facut pizza din 3 kg de faina, mi-au ramas 2 pizze pe care le-am inghetat

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-591-0-23065200-1594410490.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-591-0-21612600-1594409821.jpg

Mozarella, masline,ceapa, ardei iute

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-591-0-05330500-1594409903.jpg

Sos alb, mozarella, roqueford si feta

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-591-0-04812000-1594409928.jpg

Sos alb,rosii uscate,mozarella, branza de capra,rucola

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-591-0-64168300-1594410043.jpg

Ciuperci,masline,ardei iute,mozarella, feta

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-591-0-88126800-1594410107.jpg

Desert: pizza u unt si nutella

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-591-0-79704100-1594410135.jpg

#20 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 July 2020 - 10:22 PM

Deci daca as fi fost eu pe-acolo...o mai apucati pe aia cu nutella, ca nu imi trezeste nici un papila Imagine postata
In schimb aia alba si aia cu mozzarella si frunze de salata Imagine postataImagine postataImagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi