Forum Culinar: Operaţiunea Ecleru’ - Operaţiunea Fulger ! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Operaţiunea Ecleru’ - Operaţiunea Fulger !

#21 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 April 2021 - 09:52 PM

Bravo Lori, pentru rabdare, pentru explicatii, pentru topic.

#22 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 April 2021 - 09:06 AM

Vezi postareaEataly, la 07 April 2021 - 05:34 PM, a spus:

Astea doare tare :)
:)

Habar n-ai tu ce adevar ai grait ! Imagine postata


Vezi postareaany_annette, la 07 April 2021 - 09:52 PM, a spus:

Bravo Lori, pentru rabdare, pentru explicatii, pentru topic.


Cu mare placere, Any! Macar asa sa ma revansez putin pentru atatea retete formidabile pe care ni le-ati pus si voi! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#23 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,053
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 April 2021 - 10:04 AM

deocamdata am cumparat cica zahar fondant :)
o sa-i fac o proba
Imagine atasata: monthly_04_2021/post-4-0-04460000-1618214670.jpg

#24 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 April 2021 - 05:31 PM

Ce fain! Dar ce are in compozitie pe langa cel normal? Hai ca sunt curioasa cum iti iese!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#25 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,053
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 April 2021 - 06:27 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 April 2021 - 05:31 PM, a spus:

Ce fain! Dar ce are in compozitie pe langa cel normal?

sirop glucoziu deshidratat :) deci nimic
trebuie amestecat proportie 500 de gr de asta cu 60 de gr de apa calda
ma risc s-o fac cu cafea, chestia e ca n-am unde pune glazura rezultata din 500 de gr de zahar acu
o fac si o tin acolo si sper ca atunci cind o voi incalzi se va retopi nu?

#26 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,053
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 April 2021 - 09:26 PM

as inclina sa cred ca acea cantitate de apa e pentru a face pasta de zahar
eu am facut o cafea care cintarea 35 de grame si am amestecat-o cu 150 de gr din pulberea asta si pentru mine a iesit o glazura foarte buna, am pus 3 in frigider si o sa vad cum se comporta si miine, cit se va intari
in orice caz m-a satisfacut, pentru ecler eu zic ca e numai buna
Imagine atasata: monthly_04_2021/post-4-0-85158700-1618255593.jpg

#27 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 April 2021 - 12:40 AM

Suuuper misto! Pai ai facut si gogoselele? Ce fain arata si cu semnatura!
Sa nu o faci pe toata de dinainte, faci doar cand trebuie sa glazurezi. Nu stiu daca isi pastreaza luciul daca o faci si o pui la frigi si iar o reincalzesti. Poti sa incerci cu o cantitate mai mica.


Vezi postareaAdriana, la 12 April 2021 - 06:27 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 April 2021 - 05:31 PM, a spus:

Ce fain! Dar ce are in compozitie pe langa cel normal?

sirop glucoziu deshidratat :) deci nimic
trebuie amestecat proportie 500 de gr de asta cu 60 de gr de apa calda
ma risc s-o fac cu cafea, chestia e ca n-am unde pune glazura rezultata din 500 de gr de zahar acu
o fac si o tin acolo si sper ca atunci cind o voi incalzi se va retopi nu?


Asadar e glucoza dehidratata. Am si eu din aia un kg. Iaca super ca ai facut experimentul!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#28 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,053
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 April 2021 - 09:37 AM

nu bre e zahar plus glucoza
prima incercare asta a fost, u puteam sti cit sa fac am pornit de la cit cintarea o cafea
gogoselele sint cumparate si demult expirate :)
era ca sa fac experimentul glazurii
acu am 3 gogosele glazurate in frigider si glazura ramasa afara
o sa va zic cum se comporta
dar azi tre sa fac altceva dulce deci cre ca o sa o maninc asa pe piine

#29 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 April 2021 - 05:15 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 April 2021 - 09:37 AM, a spus:

nu bre e zahar plus glucoza
prima incercare asta a fost, u puteam sti cit sa fac am pornit de la cit cintarea o cafea
gogoselele sint cumparate si demult expirate :rolleyes:
era ca sa fac experimentul glazurii
acu am 3 gogosele glazurate in frigider si glazura ramasa afara
o sa va zic cum se comporta
dar azi tre sa fac altceva dulce deci cre ca o sa o maninc asa pe piine


Päi, da' statz asa, doamna, sa ne-ntelegem: a ta e combinatie de zahar si glucoza?
Ca eu, par iegzamplu, am glucoza desihdratata si arata ca prafu de cox Imagine postata Sper sa nu incep s-o trag pe nas Imagine postata.Asta se gasea pe vremea lu ' raposatu' in niste cutii metalice albastre (ca de cafea) care veneau din China si o consumau sportivii de performanta.

E fain de stiut ca se poate face glazura si cu ea! Eu mi-am comandat-o pentru facut inghetata, pentru ca nu se cristalizeaza la fel ca zaharul , ramane inghetata cremoasa.

Tot pe vremea lu' raposatu, daca-mi aduc bine aminte, multe gospodine folseau serbetul facut la Piatra ca baza de glazuri. De fapt, fondantul ala subtire pe care l-am folosit eu, tot un serbet e, pana la urma.
Mie imi place maxim cum a iesit glazura! Pai , mai pui si repede de un aluat oparit din 250 g faina, tzac faci si o crema de vanilie si poftim eclerele!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#30 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,053
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 April 2021 - 05:54 PM

pai tre sa termin mai intii gogoselele astea expirate si apoi azi am in plan zuppa inglese da' cre ca o fac miine :rolleyes:
deci tu ai intrebat asta, referindu-te la zahar

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 April 2021 - 05:31 PM, a spus:

Ce fain! Dar ce are in compozitie pe langa cel normal?

si eu am raspuns: sirop glucoziu deshidratat =)) deci nimic
Se deduce ca are in compozitie zahar + sirop glucoziu deshidratat, acu e clar? =))

uite
Imagine atasata: monthly_04_2021/post-4-0-80368700-1618328992.jpeg

mi-amintesc si eu tableta de glucoza si chiar am cumparat-o acu citva timp de la un magazin romanesc si m-am sacrificat mincind-o dar tot n-am inteles ce asemanare are cu ceea ce eu am numit glucoza traducind glucosio din italiana cind am povestit acu jdemii de ani reteta de pasta de zahar, pe care tot eu am numit-o asa traducind-o din italiana, pe celalalt forum

si da, sint de acord cu faptul ca serbetul se aseamana cu glazura asta, probabil are un procent de zahar mai mare sau de lichid mai putin

intorcindu-ne la glazura mea cea din frigider a curs toata de pe gogosele dar nu s-a intarit si cea ramasa in castronel la temperatura camerei a ramas si ea la fel, pe mine m-a satisfacut zaharu asta asa ca o sa mi-l mai cumpar ca sa-l folosesc la glazuri, trebuie numai sa ma mai joc cu procentul de lichid

#31 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 April 2021 - 06:45 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 April 2021 - 05:54 PM, a spus:

pai tre sa termin mai intii gogoselele astea expirate si apoi azi am in plan zuppa inglese da' cre ca o fac miine :rolleyes:
deci tu ai intrebat asta, referindu-te la zahar

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 April 2021 - 05:31 PM, a spus:

Ce fain! Dar ce are in compozitie pe langa cel normal?

si eu am raspuns: sirop glucoziu deshidratat =)) deci nimic
Se deduce ca are in compozitie zahar + sirop glucoziu deshidratat, acu e clar? =))

uite
Imagine atasata: monthly_04_2021/post-4-0-80368700-1618328992.jpeg

mi-amintesc si eu tableta de glucoza si chiar am cumparat-o acu citva timp de la un magazin romanesc si m-am sacrificat mincind-o dar tot n-am inteles ce asemanare are cu ceea ce eu am numit glucoza traducind glucosio din italiana cind am povestit acu jdemii de ani reteta de pasta de zahar, pe care tot eu am numit-o asa traducind-o din italiana, pe celalalt forum

si da, sint de acord cu faptul ca serbetul se aseamana cu glazura asta, probabil are un procent de zahar mai mare sau de lichid mai putin

intorcindu-ne la glazura mea cea din frigider a curs toata de pe gogosele dar nu s-a intarit si cea ramasa in castronel la temperatura camerei a ramas si ea la fel, pe mine m-a satisfacut zaharu asta asa ca o sa mi-l mai cumpar ca sa-l folosesc la glazuri, trebuie numai sa ma mai joc cu procentul de lichid



Se deduce! Clar! Imagine postata Deci alta Marie si cu alta palarie fondantul ala al tau.

Meeeee, daca a curs de pe gogosele si nu se "lipeste" de ele , nu-i bine...
Glucoza de care spui tu e aia tableta care se face si din grau si din porumb. Si aia tot de consumat in caz de nevoie de energie extra, cum sunt si tabletele de dextroza , de exemplu. Aia nu are nici o utilizare in cofetarie - patiserie.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#32 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,053
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 April 2021 - 07:11 PM

ok, deci ne-am mai lamurit putin :rolleyes:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi