Operaţiunea Ecleru’ - Operaţiunea Fulger !
#22
Postat 10 April 2021 - 09:06 AM
Eataly, la 07 April 2021 - 05:34 PM, a spus:


Habar n-ai tu ce adevar ai grait !

any_annette, la 07 April 2021 - 09:52 PM, a spus:
Cu mare placere, Any! Macar asa sa ma revansez putin pentru atatea retete formidabile pe care ni le-ati pus si voi!


#24
Postat 12 April 2021 - 05:31 PM

#25
Postat 12 April 2021 - 06:27 PM
Lapona Enigel, la 12 April 2021 - 05:31 PM, a spus:
sirop glucoziu deshidratat

trebuie amestecat proportie 500 de gr de asta cu 60 de gr de apa calda
ma risc s-o fac cu cafea, chestia e ca n-am unde pune glazura rezultata din 500 de gr de zahar acu
o fac si o tin acolo si sper ca atunci cind o voi incalzi se va retopi nu?
#26
Postat 12 April 2021 - 09:26 PM
eu am facut o cafea care cintarea 35 de grame si am amestecat-o cu 150 de gr din pulberea asta si pentru mine a iesit o glazura foarte buna, am pus 3 in frigider si o sa vad cum se comporta si miine, cit se va intari
in orice caz m-a satisfacut, pentru ecler eu zic ca e numai buna

#27
Postat 13 April 2021 - 12:40 AM
Sa nu o faci pe toata de dinainte, faci doar cand trebuie sa glazurezi. Nu stiu daca isi pastreaza luciul daca o faci si o pui la frigi si iar o reincalzesti. Poti sa incerci cu o cantitate mai mica.
Adriana, la 12 April 2021 - 06:27 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 12 April 2021 - 05:31 PM, a spus:
sirop glucoziu deshidratat

trebuie amestecat proportie 500 de gr de asta cu 60 de gr de apa calda
ma risc s-o fac cu cafea, chestia e ca n-am unde pune glazura rezultata din 500 de gr de zahar acu
o fac si o tin acolo si sper ca atunci cind o voi incalzi se va retopi nu?
Asadar e glucoza dehidratata. Am si eu din aia un kg. Iaca super ca ai facut experimentul!

#28
Postat 13 April 2021 - 09:37 AM
prima incercare asta a fost, u puteam sti cit sa fac am pornit de la cit cintarea o cafea
gogoselele sint cumparate si demult expirate

era ca sa fac experimentul glazurii
acu am 3 gogosele glazurate in frigider si glazura ramasa afara
o sa va zic cum se comporta
dar azi tre sa fac altceva dulce deci cre ca o sa o maninc asa pe piine
#29
Postat 13 April 2021 - 05:15 PM
Adriana, la 13 April 2021 - 09:37 AM, a spus:
prima incercare asta a fost, u puteam sti cit sa fac am pornit de la cit cintarea o cafea
gogoselele sint cumparate si demult expirate

era ca sa fac experimentul glazurii
acu am 3 gogosele glazurate in frigider si glazura ramasa afara
o sa va zic cum se comporta
dar azi tre sa fac altceva dulce deci cre ca o sa o maninc asa pe piine
Päi, da' statz asa, doamna, sa ne-ntelegem: a ta e combinatie de zahar si glucoza?
Ca eu, par iegzamplu, am glucoza desihdratata si arata ca prafu de cox


E fain de stiut ca se poate face glazura si cu ea! Eu mi-am comandat-o pentru facut inghetata, pentru ca nu se cristalizeaza la fel ca zaharul , ramane inghetata cremoasa.
Tot pe vremea lu' raposatu, daca-mi aduc bine aminte, multe gospodine folseau serbetul facut la Piatra ca baza de glazuri. De fapt, fondantul ala subtire pe care l-am folosit eu, tot un serbet e, pana la urma.
Mie imi place maxim cum a iesit glazura! Pai , mai pui si repede de un aluat oparit din 250 g faina, tzac faci si o crema de vanilie si poftim eclerele!

#30
Postat 13 April 2021 - 05:54 PM

deci tu ai intrebat asta, referindu-te la zahar
Lapona Enigel, la 12 April 2021 - 05:31 PM, a spus:
si eu am raspuns: sirop glucoziu deshidratat

Se deduce ca are in compozitie zahar + sirop glucoziu deshidratat, acu e clar?

uite

mi-amintesc si eu tableta de glucoza si chiar am cumparat-o acu citva timp de la un magazin romanesc si m-am sacrificat mincind-o dar tot n-am inteles ce asemanare are cu ceea ce eu am numit glucoza traducind glucosio din italiana cind am povestit acu jdemii de ani reteta de pasta de zahar, pe care tot eu am numit-o asa traducind-o din italiana, pe celalalt forum
si da, sint de acord cu faptul ca serbetul se aseamana cu glazura asta, probabil are un procent de zahar mai mare sau de lichid mai putin
intorcindu-ne la glazura mea cea din frigider a curs toata de pe gogosele dar nu s-a intarit si cea ramasa in castronel la temperatura camerei a ramas si ea la fel, pe mine m-a satisfacut zaharu asta asa ca o sa mi-l mai cumpar ca sa-l folosesc la glazuri, trebuie numai sa ma mai joc cu procentul de lichid
#31
Postat 13 April 2021 - 06:45 PM
Adriana, la 13 April 2021 - 05:54 PM, a spus:

deci tu ai intrebat asta, referindu-te la zahar
Lapona Enigel, la 12 April 2021 - 05:31 PM, a spus:
si eu am raspuns: sirop glucoziu deshidratat

Se deduce ca are in compozitie zahar + sirop glucoziu deshidratat, acu e clar?

uite

mi-amintesc si eu tableta de glucoza si chiar am cumparat-o acu citva timp de la un magazin romanesc si m-am sacrificat mincind-o dar tot n-am inteles ce asemanare are cu ceea ce eu am numit glucoza traducind glucosio din italiana cind am povestit acu jdemii de ani reteta de pasta de zahar, pe care tot eu am numit-o asa traducind-o din italiana, pe celalalt forum
si da, sint de acord cu faptul ca serbetul se aseamana cu glazura asta, probabil are un procent de zahar mai mare sau de lichid mai putin
intorcindu-ne la glazura mea cea din frigider a curs toata de pe gogosele dar nu s-a intarit si cea ramasa in castronel la temperatura camerei a ramas si ea la fel, pe mine m-a satisfacut zaharu asta asa ca o sa mi-l mai cumpar ca sa-l folosesc la glazuri, trebuie numai sa ma mai joc cu procentul de lichid
Se deduce! Clar!

Meeeee, daca a curs de pe gogosele si nu se "lipeste" de ele , nu-i bine...
Glucoza de care spui tu e aia tableta care se face si din grau si din porumb. Si aia tot de consumat in caz de nevoie de energie extra, cum sunt si tabletele de dextroza , de exemplu. Aia nu are nici o utilizare in cofetarie - patiserie.
