250g menta proaspăta
2 lamai
500 ml apa
1kg zahar
Rețeta se face in doua etape.
In prima etapa se fierbe menta tăiată bucati cu o foarfeca, 1 lămâie și apa timp de 10 minute, apoi se lasă 24 de ore la infuzat.


A doua zi se stoarce menta si se strecoara lichidul obținut. Se adaugă cealalta lămâie și zahărul si se fierbe o ora si jumatate la foc mic. Eu recunosc am fiert cam o ora si 15 minute.

Cand siropul este suficient de gros se pune siropul obținut în borcane sterilizate.

Cam asta este experimentul meu. Dulceața este de fapt un sirop gros. Mie personal imi pare rau ca am pus doua lămâi. Gustul de coaja de lămâie putin amăruie predomină prea mult. Mai ales imediat după ce am pus-o in borcane. Dar a doua zi în combinație cu pâine prăjită mi-a placut mai mult. Daca mai fac voi pune totuși doar o lămâie.

Așa cum spuneam aspectul si textura este a unui sirop gros. Si nu are culoarea verde cum am văzut pe net. Probabil daca ar fi fost făcută cu Gelfix ar fi avut altă culoare si textură dar eu nu am vrut sa fac decât cu zahar.

Aceasta postare a fost editata de mino: 11 July 2021 - 06:01 AM