Forum Culinar: Gratin de cartofi cu somon - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gratin de cartofi cu somon

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 January 2010 - 04:08 PM

Reteta o am din revista Sale & Pepe.Avem nevoie de o coada de somon proaspat.

Imagine atasata: 59_2107eed179863e5800dff6921146bcf2.jpg

O curatam de piele si o taiem in felii subtiri.Le punem la marinat in ulei extra de masline , cu sare , piper si marar proaspat(eu n-am avut, am folosit patrunjel).

Imagine atasata: 59_e1e67741eee768e4b81a4668ee7cf1e4.jpg

Lasam la frigider o ora.La mine au stat mai mult, vreo 4 ore.
Intre timp fierbem 4 cartofi mari.Ii lasam la racit si-i taiem rondele.

Intro-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet sau faina, alternam straturi de cartofi rondele si feliile de somon.

Imagine atasata: 59_df6b897630b68170e6fef917b42c004d.jpg

Terminam cu un strat de cartofi.Deasupra turnam 4 oua batute cu 4 linguri de lapte si 4 linguri de samantana, sare si piper.

Imagine atasata: 59_caefa9d82b7656e187075abc9acb692f.jpg

Coacem la cuptor preincalzit pentru 20 de minute sau pana cand se rumeneste usor deasupra.

Imagine atasata: 59_18b33352d7eda40a449f3364c064669b.jpg

Imagine atasata: 59_ad2e44abe0d00016e982d3a654e3bd35.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2010 - 04:23 PM

:shock: Waw, ce misto e! Caut somon :D

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 January 2010 - 12:05 PM

Grazie, Adriana!Te astept cu impresii.

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 January 2010 - 12:47 PM

Asta si mie-mi place!Eataly,vad ca avem multe gusturi comune!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 January 2010 - 03:23 PM

Maya a spus:

Asta si mie-mi place!Eataly,vad ca avem multe gusturi comune!


Am observat si eu! :lol: Asa , daca ma inviti la cina , nu trebuie sa-ti faci probleme! :blob8:

#6 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 04 January 2010 - 04:39 PM

Eu o sa fac cu niste somon afumat, cred ca iese ceva-ceva, macar ca aspect, ca prea salivez uitindu-ma la gratinul tau :lol:

#7 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 January 2010 - 05:50 PM

Carmella a spus:

Eu o sa fac cu niste somon afumat, cred ca iese ceva-ceva, macar ca aspect, ca prea salivez uitindu-ma la gratinul tau :drool:


eu zic sa faci gratinul doar de barabiul, si sa pui somonul afumat deasupra. mie personal nu-mi place cum reactioneza somonul afumat la cuptor :)

#8 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 04 January 2010 - 08:59 PM

stella a spus:

Carmella a spus:

Eu o sa fac cu niste somon afumat, cred ca iese ceva-ceva, macar ca aspect, ca prea salivez uitindu-ma la gratinul tau :drool:


eu zic sa faci gratinul doar de barabiul, si sa pui somonul afumat deasupra. mie personal nu-mi place cum reactioneza somonul afumat la cuptor :)


1. somon afumat la chiuptor e bleah!
2. gratin cu somon nu e cea mai fericita combinatie, as zice io.
3. somon afumat merge cu paste si sos alb (eventual sos de branza) si somonul afumat taiat fasioare scurte si amestecat la sfarsit ca sa n-o ia din loc.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 January 2010 - 09:11 PM

dragos a spus:

2. gratin cu somon nu e cea mai fericita combinatie, as zice io.
.


Nu-i nimic Dragos .Pe tine am sa te servesc cu o camila umpluta! :drool:

#10 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 04 January 2010 - 09:21 PM

Eataly a spus:

dragos a spus:

2. gratin cu somon nu e cea mai fericita combinatie, as zice io.
.


Nu-i nimic Dragos .Pe tine am sa te servesc cu o camila umpluta! :drool:


Abea astept! Dai si ceai de unt?
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 January 2010 - 09:26 PM

Cu camila umpluta???Nu-i o combinatie prea fericita.

#12 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 04 January 2010 - 09:54 PM

Nu ca "nu prea fericita", a fost excelenta! Puteti sa incercati sa va convingeti :D
I-am pus si niste marar tocat. Cartofii sint deja fierti, somonul e afumat sau marinat, nu am tinut la cuptor decit cit sa se inchege oul cu smintina, deci nu s-a lezat nimic prea tare prin coacere. E beton, Eataly! :drool:

Poftiti de vedeti :)

Imagine atasata: 284_2e3e4e85e3a1075c5ee05a2196e2a4db.jpg

#13 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 January 2010 - 01:30 PM

dragos a spus:

[...]

3. somon afumat merge cu paste si sos alb (eventual sos de branza) si somonul afumat taiat fasioare scurte si amestecat la sfarsit ca sa n-o ia din loc.


Dragos, am incercat si merge cu cartofi fierti intr-un sos de smintina, numai daca adaugi somonul afumat cu 1-2' inainte de sfirsit. Dar cum l-a facut Eataly cu somon proaspat, nu vad de ce n-ar fi bun ? :)

Imagine postata

Imagine postata


#14 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 05 January 2010 - 01:42 PM

uptown girl a spus:

dragos a spus:

[...]

3. somon afumat merge cu paste si sos alb (eventual sos de branza) si somonul afumat taiat fasioare scurte si amestecat la sfarsit ca sa n-o ia din loc.


Dragos, am incercat si merge cu cartofi fierti intr-un sos de smintina, numai daca adaugi somonul afumat cu 1-2' inainte de sfirsit. Dar cum l-a facut Eataly cu somon proaspat, nu vad de ce n-ar fi bun ? :)


Io nu zic ca nu merge, io zic ca mi se pare o combinatie nefericita si io n-as face.

Cat despre adaugat somonul afumat catre sfarsit... asa da.

Inca o treaba. Somonul are o chestie. Ori il mananci la gratar, ori crud :D Iar de beut, cel mai bine la somon, mai ales daca-i afumat, merge whisky. Malt whisky (insa sa nu fie ieftin). Da' parca am mai scris asta undeva... ah, la chestia cu degustarea de whisky.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 January 2010 - 02:13 PM

Carmella a spus:

Nu ca "nu prea fericita", a fost excelenta! Puteti sa incercati sa va convingeti :D
I-am pus si niste marar tocat. Cartofii sint deja fierti, somonul e afumat sau marinat, nu am tinut la cuptor decit cit sa se inchege oul cu smintina, deci nu s-a lezat nimic prea tare prin coacere. E beton, Eataly! :D

Poftiti de vedeti :D



Ma bucur ca ti-a placut, Carmella!

uptown girl a spus:

Dar cum l-a facut Eataly cu somon proaspat, nu vad de ce n-ar fi bun ? :)



Chestie de gusturi.Si cum mare e bucataria Domnului , e loc pentru toate combinatiile , mai fericite si non.De gustibus.Pace!

#16 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 05 January 2010 - 02:15 PM

Eataly a spus:

Chestie de gusturi.Si cum mare e bucataria Domnului , e loc pentru toate combinatiile , mai fericite si non.De gustibus.Pace!


Evident. Nu e bun ce e bun, e bun ce-ti place tie. :)
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2010 - 03:14 PM

Nu e buna, e sublima :D
Am facut-o acum cu 4 cartofi medii si cu resturi de somon afumat, nu stiu cit o fi fost, presupun in jur de 200 de gr nu mai mult, am pus 2 oua, 4 linguri de lapte si 4 pline de smintina, dar pentru forma mea amestecul lichid a fost prea mult. In orice caz e foarte buna, somonul desi afumat n-a compromis cu nimic gustul, dimpotriva cred ca e mult mai gustoasa decit cu somonul proaspat. Eu in amestecul de oua am pus si piper roz pentru ca il ador impreuna cu somonul.
Mersi Eataly :D
Imagine atasata: 54_47979158b0d48d0bd0b6b22a89a7e52a.jpg

#18 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 06 January 2010 - 04:03 PM

Vai ,fetelor ce fain v-a iesit. :violent6:
am vazut reteta si am luat un somon de vreo 4 kg juma, presimt ca majoritatea va fi gratin...
Eataly, revin cu impresii! :headbang:

Imagine postata


#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2010 - 05:05 PM

Nico, tu evident ca faci ce vrei, eu cu asa un somon de frumos as face gravad lax si as pune doar resturile la gratin. :roll:

#20 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 06 January 2010 - 05:31 PM

Citeaza

Adriana
Nico, tu evident ca faci ce vrei, eu cu asa un somon de frumos as face gravad lax si as pune doar resturile la gratin. :roll:


:shock:
pai nu stiu ce inseamna ce zisasi :violent6:
acu poate imi zici ,te rog ,si cum se face daca ai timp
pai l-am filetat, am fiert in lapte cu mirodenii sira spinarii , capul si coada, am dat carnea jos si am pus intr-o punga la congi, pt un fish pie ,odata...
si restul l-am portionat bucati...

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi