Gratin de cartofi cu somon
#1
Postat 03 January 2010 - 04:08 PM
O curatam de piele si o taiem in felii subtiri.Le punem la marinat in ulei extra de masline , cu sare , piper si marar proaspat(eu n-am avut, am folosit patrunjel).
Lasam la frigider o ora.La mine au stat mai mult, vreo 4 ore.
Intre timp fierbem 4 cartofi mari.Ii lasam la racit si-i taiem rondele.
Intro-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet sau faina, alternam straturi de cartofi rondele si feliile de somon.
Terminam cu un strat de cartofi.Deasupra turnam 4 oua batute cu 4 linguri de lapte si 4 linguri de samantana, sare si piper.
Coacem la cuptor preincalzit pentru 20 de minute sau pana cand se rumeneste usor deasupra.
#4
Postat 04 January 2010 - 12:47 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 04 January 2010 - 03:23 PM
Maya a spus:
Am observat si eu! Asa , daca ma inviti la cina , nu trebuie sa-ti faci probleme!
#6
Postat 04 January 2010 - 04:39 PM
#7
Postat 04 January 2010 - 05:50 PM
Carmella a spus:
eu zic sa faci gratinul doar de barabiul, si sa pui somonul afumat deasupra. mie personal nu-mi place cum reactioneza somonul afumat la cuptor
#8
Postat 04 January 2010 - 08:59 PM
stella a spus:
Carmella a spus:
eu zic sa faci gratinul doar de barabiul, si sa pui somonul afumat deasupra. mie personal nu-mi place cum reactioneza somonul afumat la cuptor
1. somon afumat la chiuptor e bleah!
2. gratin cu somon nu e cea mai fericita combinatie, as zice io.
3. somon afumat merge cu paste si sos alb (eventual sos de branza) si somonul afumat taiat fasioare scurte si amestecat la sfarsit ca sa n-o ia din loc.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#9
Postat 04 January 2010 - 09:11 PM
dragos a spus:
.
Nu-i nimic Dragos .Pe tine am sa te servesc cu o camila umpluta!
#10
Postat 04 January 2010 - 09:21 PM
Eataly a spus:
dragos a spus:
.
Nu-i nimic Dragos .Pe tine am sa te servesc cu o camila umpluta!
Abea astept! Dai si ceai de unt?
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#12
Postat 04 January 2010 - 09:54 PM
I-am pus si niste marar tocat. Cartofii sint deja fierti, somonul e afumat sau marinat, nu am tinut la cuptor decit cit sa se inchege oul cu smintina, deci nu s-a lezat nimic prea tare prin coacere. E beton, Eataly!
Poftiti de vedeti
#13
Postat 05 January 2010 - 01:30 PM
dragos a spus:
3. somon afumat merge cu paste si sos alb (eventual sos de branza) si somonul afumat taiat fasioare scurte si amestecat la sfarsit ca sa n-o ia din loc.
Dragos, am incercat si merge cu cartofi fierti intr-un sos de smintina, numai daca adaugi somonul afumat cu 1-2' inainte de sfirsit. Dar cum l-a facut Eataly cu somon proaspat, nu vad de ce n-ar fi bun ?
#14
Postat 05 January 2010 - 01:42 PM
uptown girl a spus:
dragos a spus:
3. somon afumat merge cu paste si sos alb (eventual sos de branza) si somonul afumat taiat fasioare scurte si amestecat la sfarsit ca sa n-o ia din loc.
Dragos, am incercat si merge cu cartofi fierti intr-un sos de smintina, numai daca adaugi somonul afumat cu 1-2' inainte de sfirsit. Dar cum l-a facut Eataly cu somon proaspat, nu vad de ce n-ar fi bun ?
Io nu zic ca nu merge, io zic ca mi se pare o combinatie nefericita si io n-as face.
Cat despre adaugat somonul afumat catre sfarsit... asa da.
Inca o treaba. Somonul are o chestie. Ori il mananci la gratar, ori crud Iar de beut, cel mai bine la somon, mai ales daca-i afumat, merge whisky. Malt whisky (insa sa nu fie ieftin). Da' parca am mai scris asta undeva... ah, la chestia cu degustarea de whisky.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#15
Postat 05 January 2010 - 02:13 PM
Carmella a spus:
I-am pus si niste marar tocat. Cartofii sint deja fierti, somonul e afumat sau marinat, nu am tinut la cuptor decit cit sa se inchege oul cu smintina, deci nu s-a lezat nimic prea tare prin coacere. E beton, Eataly!
Poftiti de vedeti
Ma bucur ca ti-a placut, Carmella!
uptown girl a spus:
Chestie de gusturi.Si cum mare e bucataria Domnului , e loc pentru toate combinatiile , mai fericite si non.De gustibus.Pace!
#16
Postat 05 January 2010 - 02:15 PM
Eataly a spus:
Evident. Nu e bun ce e bun, e bun ce-ti place tie.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#17
Postat 06 January 2010 - 03:14 PM
Am facut-o acum cu 4 cartofi medii si cu resturi de somon afumat, nu stiu cit o fi fost, presupun in jur de 200 de gr nu mai mult, am pus 2 oua, 4 linguri de lapte si 4 pline de smintina, dar pentru forma mea amestecul lichid a fost prea mult. In orice caz e foarte buna, somonul desi afumat n-a compromis cu nimic gustul, dimpotriva cred ca e mult mai gustoasa decit cu somonul proaspat. Eu in amestecul de oua am pus si piper roz pentru ca il ador impreuna cu somonul.
Mersi Eataly
#18
Postat 06 January 2010 - 04:03 PM
am vazut reteta si am luat un somon de vreo 4 kg juma, presimt ca majoritatea va fi gratin...
Eataly, revin cu impresii!
#19
Postat 06 January 2010 - 05:05 PM
#20
Postat 06 January 2010 - 05:31 PM
Citeaza
Nico, tu evident ca faci ce vrei, eu cu asa un somon de frumos as face gravad lax si as pune doar resturile la gratin. :roll:
:shock:
pai nu stiu ce inseamna ce zisasi
acu poate imi zici ,te rog ,si cum se face daca ai timp
pai l-am filetat, am fiert in lapte cu mirodenii sira spinarii , capul si coada, am dat carnea jos si am pus intr-o punga la congi, pt un fish pie ,odata...
si restul l-am portionat bucati...