Forum Culinar: Gratin de cartofi cu somon - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gratin de cartofi cu somon

#21 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 06 January 2010 - 06:14 PM

Va sugerez aceasi reteta, dar cu cod, sau cu stockfish desarat. Evident, si cu mult usturoi 8-)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#22 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 06 January 2010 - 06:19 PM

dragos a spus:

uptown girl a spus:

dragos a spus:

[...]

3. somon afumat merge cu paste si sos alb (eventual sos de branza) si somonul afumat taiat fasioare scurte si amestecat la sfarsit ca sa n-o ia din loc.


Dragos, am incercat si merge cu cartofi fierti intr-un sos de smintina, numai daca adaugi somonul afumat cu 1-2' inainte de sfirsit. Dar cum l-a facut Eataly cu somon proaspat, nu vad de ce n-ar fi bun ? :violent6:


Io nu zic ca nu merge, io zic ca mi se pare o combinatie nefericita si io n-as face.

Cat despre adaugat somonul afumat catre sfarsit... asa da.

Inca o treaba. Somonul are o chestie. Ori il mananci la gratar, ori crud :lol: Iar de beut, cel mai bine la somon, mai ales daca-i afumat, merge whisky. Malt whisky (insa sa nu fie ieftin). Da' parca am mai scris asta undeva... ah, la chestia cu degustarea de whisky.


Ce numesti "la gratar" si ce numesti "crud"?
Marinat mai e crud? "La tigaie" intra la categoria "la gratar"?

BTW, te asigur ca mai e un mod minunat de pregatire, nu stiu cum sa îi zic pe româneste, înfuzat? :headbang:
Adica exact ca pentru terina, aruncat într-o zeama data la o parte de pe foc dupa ce a clocotit si recuperat dupa cîteva minute. Ideal e sa fie fiert la exterior si înca aproape crud la mijloc.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#23 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2010 - 06:52 PM

Alexandru a spus:

Va sugerez aceasi reteta, dar cu cod, sau cu stockfish desarat. Evident, si cu mult usturoi 8-)

Merci beaucoup! :violent6:

#24 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2010 - 06:53 PM

Nico-Vya a spus:

pai nu stiu ce inseamna ce zisasi :violent6:
acu poate imi zici ,te rog ,si cum se face daca ai timp

Uite a zis mon cher aici
viewtopic.php?f=18&t=629
iti trimit si linkul pozelor mele :headbang:

#25 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 07 January 2010 - 03:02 AM

Grozav de bun!
combinatia e perfecta.
usor de facut,efect maxim :scratch:
Eataly, multumesc! :scratch:


Imagine postata


#26 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 07 January 2010 - 03:11 AM

Citeaza

Adriana
Uite a zis mon cher aici
http://artaculinara.....php?f=18&t=629
iti trimit si linkul pozelor mele :scratch:


wow,,sincer habar n-aveam, e faina reteta,
fineturi dom`le,
Adrana.ce gust are in final? :scratch: e ca de peste marinat?

#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2010 - 08:37 AM

Nico-Vya a spus:

Adrana.ce gust are in final? :scratch: e ca de peste marinat?

da, e copt in marinata care se face dar nu se bucateleste ca un peste copt ci ramine compact ca cel afumat, mie personal imi place foarte mult, din pacate nu prind des somoni frumosi care sa merite munca asta si sa fac din bucati despre care nu stiu din ce peste sunt :scratch: nu-mi place. :roll:

#28 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 January 2010 - 02:29 PM

Adriana a spus:

Nu e buna, e sublima ;)
Am facut-o acum cu 4 cartofi medii si cu resturi de somon afumat, nu stiu cit o fi fost, presupun in jur de 200 de gr nu mai mult, am pus 2 oua, 4 linguri de lapte si 4 pline de smintina, dar pentru forma mea amestecul lichid a fost prea mult. In orice caz e foarte buna, somonul desi afumat n-a compromis cu nimic gustul, dimpotriva cred ca e mult mai gustoasa decit cu somonul proaspat. Eu in amestecul de oua am pus si piper roz pentru ca il ador impreuna cu somonul.
Mersi Eataly :tongue3:


Arata splendid , asa ca matonella!Ma bucur ca v-a placut.Chiar si cu somon afumat.

Nico-Vya a spus:

[align=center]Grozav de bun!
combinatia e perfecta.
usor de facut,efect maxim ;)
Eataly, multumesc! :scratch:




Sa va fie de bine , Nico.A meritat deci frumusetea aia de somon un asa sfarsit. ;)

Adriana a spus:

Nico, tu evident ca faci ce vrei, eu cu asa un somon de frumos as face gravad lax si as pune doar resturile la gratin. :roll:


Adriana , ce sa spun :Esti un geniu ;) .Reteta originala era cu Gravad Lax.Dar eu am adaptat reteta dupa timpul meu si capacitatiile mele.

#29 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 07 January 2010 - 05:41 PM

eataly, mersi mult pt reteta. am incercat-o si eu, si a fost super. imi place ca e bun si rapid de executat(sunt in cautare de reteta din astea, ca prichindeii mei nu-mi prea lasa timp de bucatarit.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#30 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2010 - 06:40 PM

Eataly a spus:

Adriana , ce sa spun :Esti un geniu :)

:notworthy: Stiu. Sincer eu n-as "strica" gravad laks-ul in felul asta, prefer resturi de somon afumat. Da' na, è chestie de gusturi.

#31 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 07 January 2010 - 06:52 PM

Adriana a spus:

Eataly a spus:

Adriana , ce sa spun :Esti un geniu :D

:lol: Stiu. Sincer eu n-as "strica" gravad laks-ul in felul asta, prefer resturi de somon afumat. Da' na, è chestie de gusturi.


Ce mi-e restul de gravad laks, ce mi-e restul de somon afumat? :sad1:
Mi-e mai usor sa fac gravlax decît sa afum somonul.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#32 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 January 2010 - 07:03 PM

Atunci reteta mea e perfecta asa: cu peste proaspat! :lol:

Milena , ma bucur ca v-a placut.Si poate a mancat si piticutul cel mare , ca cea mica e prea mica. :sad1:

#33 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2010 - 07:32 PM

Alexandru a spus:

Adriana a spus:

Eataly a spus:

Adriana , ce sa spun :Esti un geniu :D

:D Stiu. Sincer eu n-as "strica" gravad laks-ul in felul asta, prefer resturi de somon afumat. Da' na, è chestie de gusturi.


Ce mi-e restul de gravad laks, ce mi-e restul de somon afumat? :sad1:
Mi-e mai usor sa fac gravlax decît sa afum somonul.

ceea ce vroiam sa zic era ca eu gravad n-am de unde lua deci tre sa il fac eu
si facindu-l eu l-as minca asa nu l-as "strica" in alt fel de mincare
iar pentru felul asta cumpar resturi de somon afumat care costa putin si pentru gustul meu sunt perfecte pentru reteta asta
nu stiu daca m-am facut inteleasa acu :lol:

#34 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 07 January 2010 - 07:58 PM

Eataly a spus:

Atunci reteta mea e perfecta asa: cu peste proaspat! :lol:

Milena , ma bucur ca v-a placut.Si poate a mancat si piticutul cel mare , ca cea mica e prea mica. :sad1:


A mancat 2 portii. ieri am facut reteta cat a fost el la gradi, de la gradi am fost la o bulgareala, iar cand am venit acasa am ''topit'' somonul.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#35 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 09 January 2010 - 06:48 AM

Alexandru a spus:

dragos a spus:

Inca o treaba. Somonul are o chestie. Ori il mananci la gratar, ori crud ;) Iar de beut, cel mai bine la somon, mai ales daca-i afumat, merge whisky. Malt whisky (insa sa nu fie ieftin). Da' parca am mai scris asta undeva... ah, la chestia cu degustarea de whisky.


Ce numesti "la gratar" si ce numesti "crud"?
1. Marinat mai e crud?
2."La tigaie" intra la categoria "la gratar"?

3. BTW, te asigur ca mai e un mod minunat de pregatire, nu stiu cum sa îi zic pe româneste, înfuzat? :occasion14:
Adica exact ca pentru terina, aruncat într-o zeama data la o parte de pe foc dupa ce a clocotit si recuperat dupa cîteva minute. Ideal e sa fie fiert la exterior si înca aproape crud la mijloc.


1. da. iar ala afumat intra tot la "crud"
2. doar daca e tigaie de gratar. daca nu, intra la categoria... prajit =))
3. ii zice oparit. sau... "aproape rasol" :scratch:
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#36 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 09 January 2010 - 06:52 AM

Adriana a spus:

iar pentru felul asta cumpar resturi de somon afumat care costa putin si pentru gustul meu sunt perfecte pentru reteta asta
nu stiu daca m-am facut inteleasa acu :occasion14:


:scratch: Resturi de somon? Adica mate, cap, coada, sira spinarii? ;)













































Eh, hai ca glumesc.







































=))
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#37 Useril este offline   Bebe 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 09 January 2010 - 07:45 AM

dragos a spus:

Adriana a spus:

:occasion14: Resturi de somon? Adica mate, cap, coada, sira spinarii? :scratch:


* 225 g resturi afumate (off-cuts)
* 170 g unt
* 1 vîrf de cuţit mace (sau nucşoară dacă nu ai mace)
* sare
* Piper alb
* zeama de la o lămîie

făcut totul pastă, în blender, şi pus la rece. Foarte bun cu melba toast... sau pe un bagel cu cream cheese Phyladelphia..
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

#38 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2010 - 02:13 PM

Resturi de somon afumat inseamna bucatele mici care presupun ca rezulta in urma taierii feliilor, costa mult mai putin decit feliile si merg foarte bine la un condiment pentru paste, la reteta asta si la orice altceva unde nu e nevoie de felia frumoasa. Personal mi se pare o mare risipa sa cumpar felii pe care sa le tai bucatele in loc sa cumpar direct bucatelele care costa mult mai putin.
Imagine postata
spre deosebire de feliile de somon afumat
Imagine postata

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi