Salata boeuf
#1
Postat 03 January 2010 - 07:16 PM
ingrediente dupa preferinta (niciodata nu am facut dupa o cantitate anume)
cartofi
morcov
telina
pastarnac
pulpe pui
mazare (eu am avut-o la congelator)
castraveti murati
gogosari murati
mustar
ou
ulei
otet
sare
masline
dupa ce am oparit pulpele le-am pus la fiert impreuna cu zarzavatul si 2 cepe (din supa rezultata am facut o supica de galusti)
am pus si cartofi la fiert in coaja lor
dupa ce au fiert zarzavatul si pulpepe le-am scos si le-am lasat sa se raceasca
cartofi i-am curatat de coaja
am facut o maioneza dintr-un ou, 1 lingurita de mustar, 1 lingurita de otet si ulei 200-300 ml
apoi m-am apucat de tocat
am tocat totul mai putin mazarea, le-am pus pe toate intr-un lighean
am pus maioneza, sare si mustar peste legume si am amestecat bine
am pus pe platouri, am intins putina maioneza peste si am ornat(unul l-am lasat fetelor sa-l orneze deci e doar manopera lor nu mi-am adus contributia cu nimic)
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#3
Postat 03 January 2010 - 08:52 PM
cec a spus:
am pus si cartofi la fiert in coaja lor
Si tu faci aproape ca mine, eu curat si cartofii de coaja si pun totul la fiert impreuna, carnea si legumele (apoi le scot pe rind in functie de care fierbe mai repede), in felul asta am apoi o oala mare de supa foarte buna pe care o congelez si o folosesc cind am nevoie.
#4
Postat 03 January 2010 - 09:01 PM
E asa o vesele in bucatarie .Si mancarea e mai gustoasa .
Bravo ucenicilor si Maestrei .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#5
Postat 03 January 2010 - 09:30 PM
Adriana a spus:
cec a spus:
am pus si cartofi la fiert in coaja lor
Si tu faci aproape ca mine, eu curat si cartofii de coaja si pun totul la fiert impreuna, carnea si legumele (apoi le scot pe rind in functie de care fierbe mai repede), in felul asta am apoi o oala mare de supa foarte buna pe care o congelez si o folosesc cind am nevoie.
Ma alatur si eu Adrianei draga cec(bine ai venit )mai sanatos(si mai steril ca sa zic asa) e sa fierbi cartofii fara coaja daca-i fierbi inpreuna cu legumele si carnea,la fel si ourile'' ca sa zic asea''
separat ca e mai ''steril''da'' in rest jos palaria la fel procedez si eu la salata de beof''
#6
Postat 04 January 2010 - 09:51 AM
Carmella a spus:
multumesc
de multe ori ma intrec la imaginatie si talent
Adriana a spus:
cec a spus:
am pus si cartofi la fiert in coaja lor
Si tu faci aproape ca mine, eu curat si cartofii de coaja si pun totul la fiert impreuna, carnea si legumele (apoi le scot pe rind in functie de care fierbe mai repede), in felul asta am apoi o oala mare de supa foarte buna pe care o congelez si o folosesc cind am nevoie.
de cand ma stiu am facut cu cortofii fierti in coaja parca au alt gust si imi plac asa
daca-i fierb in supa cu celelalte legume imprumuta gustul de la ele
poate voi incerca si asa sa vad diferenta
piscotel a spus:
E asa o vesele in bucatarie .Si mancarea e mai gustoasa .
Bravo ucenicilor si Maestrei .
multumesc
intr-adevar
sa-i vezi cu ce entuziasm lucreaza e mai mare dragul
si cu siguranta e mai buna pt ei ca stiu ca au contribuit un pic
Geany a spus:
Adriana a spus:
cec a spus:
am pus si cartofi la fiert in coaja lor
Si tu faci aproape ca mine, eu curat si cartofii de coaja si pun totul la fiert impreuna, carnea si legumele (apoi le scot pe rind in functie de care fierbe mai repede), in felul asta am apoi o oala mare de supa foarte buna pe care o congelez si o folosesc cind am nevoie.
Ma alatur si eu Adrianei draga cec(bine ai venit )mai sanatos(si mai steril ca sa zic asa) e sa fierbi cartofii fara coaja daca-i fierbi inpreuna cu legumele si carnea,la fel si ourile'' ca sa zic asea''
separat ca e mai ''steril''da'' in rest jos palaria la fel procedez si eu la salata de beof''
nu stiu ce sa mai cred
am auzit ca sunt mai sanatosi fierti in coaja, ca isi pastreaza mai mult din vitamine
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#7
Postat 04 January 2010 - 10:01 AM
ouale separat iar pentru ca pot fi purtatoare de bacterii (coaja )
tin minte ca si eu eram cea mai fericita sa pot taia cubulete si orna salata cand facea mama
#8
Postat 04 January 2010 - 10:27 AM
Eu fac asa,aproape identic cu cec:
Fierb morcovii,telina,radacina de patrunjel+ o ceapa(astea din urma nu le pun la salata) si piepturi de pui împreuna.
Zeama rezultata o servesc ca supa cu galuste sau teitei
Cartofii îi fierb ori în steamer,ori în apa,tot cu coaja,ca asa sînt mai buni
Maioneza mai nou,o fac doar din 2 galbenusuri fierte(nu pun deloc galbenus crud) si ulei.
Bineînteles ca toc si castraveti murati,si pun si mazare.
Cecilia,ati decorat foarte frumos salata!Pup ajutoarele!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#9
Postat 04 January 2010 - 10:48 AM
Maya a spus:
Eu fac asa,aproape identic cu cec:
Fierb morcovii,telina,radacina de patrunjel+ o ceapa(astea din urma nu le pun la salata) si piepturi de pui împreuna.
Zeama rezultata o servesc ca supa cu galuste sau teitei
Cartofii îi fierb ori în steamer,ori în apa,tot cu coaja,ca asa sînt mai buni
Maioneza mai nou,o fac doar din 2 galbenusuri fierte(nu pun deloc galbenus crud) si ulei.
Bineînteles ca toc si castraveti murati,si pun si mazare.
Cecilia,ati decorat foarte frumos salata!Pup ajutoarele!
multumesc de interventie
binenteles ca firb cartofii aparte, niciodata nu i-am fiert cu alte legume decat atunci cand i-am curatat
in ultima perioada am facut maioneza din oul intreg cu mustar si otet, cred ca voi incerca si doar din albusuri
crezi ca merge bagat mixerul in ea ca nu prea ma ajuta mainile cand e vorba de frecat (amestecat....)?
inainte imi placea sa fac salata mai mult pt a avea ce orna, dar acum sunt momente cand nu mai am chef de asa ceva
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#10
Postat 04 January 2010 - 02:22 PM
Eu fierb toate legumele in coaja (cartofi, pastirnac, morcov - in volume aproximativ egale), carnea numai de porc (la salata boeuf ) tot cam in acelasi volum cu legumele, sa fie un echilibru de gusturi, maioneza facuta cu 2-3 galbenusuri fierte, unul crud (am incercat o data si nu mi-a iesit fara ala crud, trebuie sa spuneti tehnicile voastre), castraveti murati ... si fara mazare, ca nu-mi place cu.
#11
Postat 04 January 2010 - 02:29 PM
Carmella a spus:
Eu fierb toate legumele in coaja (cartofi, pastirnac, morcov - in volume aproximativ egale), carnea numai de porc (la salata boeuf ) tot cam in acelasi volum cu legumele, sa fie un echilibru de gusturi, maioneza facuta cu 2-3 galbenusuri fierte, unul crud (am incercat o data si nu mi-a iesit fara ala crud, trebuie sa spuneti tehnicile voastre), castraveti murati ... si fara mazare, ca nu-mi place cu.
Hahaahha,da ce ne înghesuim toate la salata de boeuf,facuta cu orice carne,în afara de vita
Acu serios,mie cel mai mult mi-o place cu vita,dar pentru ca alor mei le place cu pui,fac cel mai mult cu piepturi de pui.
La fel si eu,pun cam toate ingredientele în masura egala.
Maioneza o fac doar din galbenusuri fierte,si o fac asa:
Dupa ce fierb ouale,le las în apa rece pîna-s...reci ,apoi le decojesc,scot galbenusul si-l maruntesc într-un vas înalt si îngust de plastic.E bine sa fie încapator,dar cum spuneam,neaparat înalt si îngust.Asa..apoi pun o lingura de mustar,amestec cu mixerul,dupa care încep a turna cîte o portie de ulei si mixez la viteza maxima.Torn asa,pîna cînd consider ca îmi ajunge cantitatea de maioneza Iese de fiecare data fara probleme.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#12
Postat 25 January 2010 - 04:57 PM
Maya a spus:
Carmella a spus:
Eu fierb toate legumele in coaja (cartofi, pastirnac, morcov - in volume aproximativ egale), carnea numai de porc (la salata boeuf ) tot cam in acelasi volum cu legumele, sa fie un echilibru de gusturi, maioneza facuta cu 2-3 galbenusuri fierte, unul crud (am incercat o data si nu mi-a iesit fara ala crud, trebuie sa spuneti tehnicile voastre), castraveti murati ... si fara mazare, ca nu-mi place cu.
Hahaahha,da ce ne înghesuim toate la salata de boeuf,facuta cu orice carne,în afara de vita
Acu serios,mie cel mai mult mi-o place cu vita,dar pentru ca alor mei le place cu pui,fac cel mai mult cu piepturi de pui.
La fel si eu,pun cam toate ingredientele în masura egala.
Maioneza o fac doar din galbenusuri fierte,si o fac asa:
Dupa ce fierb ouale,le las în apa rece pîna-s...reci ,apoi le decojesc,scot galbenusul si-l maruntesc într-un vas înalt si îngust de plastic.E bine sa fie încapator,dar cum spuneam,neaparat înalt si îngust.Asa..apoi pun o lingura de mustar,amestec cu mixerul,dupa care încep a turna cîte o portie de ulei si mixez la viteza maxima.Torn asa,pîna cînd consider ca îmi ajunge cantitatea de maioneza Iese de fiecare data fara probleme.
salata beouf imi place cu orice fel de carne, intr-un timp o faceam cu parizer dar m-am cam certat cu mezelurile
voi incerca si eu maioneza doar din oua fierte, multumim ca ai impartasit cu noi varianta ta
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/