Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#1101 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 January 2011 - 10:32 PM

Vezi postareaarcadia, la 19 January 2011 - 09:20 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 19 January 2011 - 09:15 PM, a spus:

Ce bunatati ai ascuns tu acolo de ochii nostri!



Pot să mă laud un pic cu tortul ala? Deci ma laud: a iesit de o finete rarisima, piesa de rezistenta la o masa ifosita unde eu trebuia sa vin cu desertul.:pupic:
Marturisesc sa nici eu n-am crezut ca-mi va reusi, fiind o combinatie la prima vedere :icon_fessee:

Nu numai ca te poti lauda,dar ai putea sa ne si împartasesti ce si cum!Nu tine secreta combinatia dintre Peter si Andrada! :biggrin:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1102 Useril este offline   arcadia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationNew York

Postat 19 January 2011 - 10:57 PM

Vezi postareaMaya, la 19 January 2011 - 10:32 PM, a spus:

Nu numai ca te poti lauda,dar ai putea sa ne si împartasesti ce si cum!Nu tine secreta combinatia dintre Peter si Andrada! :icon_fessee:


brrr.... nu stiu daca am voie sa pun link la reteta Andradei, asa ca pe foarte scurt, blatul e din unt si biscuiti sfaramati plus ceva zahar, iar umplutura:

1kg branza dulce
2 cani zahar tos
3 linguri faina
esenta vanilie
o lingura suc de lamaie
3 oua mari + un galbenus
o cana si jumatate smantana
un varf de cutit de sare.
(reteta mai avea coaja de lamaie dar eu nu sevesc :biggrin:)

Am luat din aceasta compozitie cam o treime si i-am adaugat cacao, apoi am turnat peste biscuitii inghesuiti in forma de tort detasabila, alternativ, in mijloc, doua polonice de umplutura alba si unul cu cacao, fara sa netezesc deloc. (Va mai amintiti prajitura lui Peter, aia cu jumatati de caise pe margine? )

Noa, daca cineva chiar vrea sa se apuce de facut tortul asta tre sa vada retetele in imagini ale autorilor, cred ca le am pe undeva dar acum nu le gasesc.

#1103 Useril este offline   arcadia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationNew York

Postat 19 January 2011 - 11:05 PM

Cuscra, rulourile cu unt sunt usoare tare:

500 g faina
3 galbenusuri
70 g unt
150 g zahar
30 g drojdie proaspata
arome
200-250 ml lapte caldut, in functie de faina.
rezulta un aluat...modelabil.
Se lasa la crescut, apoi se intinde o foaie, se unge cu unt din belsug si cu zahar tos, se ruleaza, se taie felii, se aseaza in tava, se lasa la crescut, se coc pana devin aurii, iar cand se scot din tava, se toarna peste rulouri un sirop din lapte(cca 500ml), unt(doua linguri) si zahar(50g). Mie imi plac mai insiropate, le pun mai mult sirop de asta :icon_fessee:

#1104 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 20 January 2011 - 12:02 AM

Vezi postareaarcadia, la 19 January 2011 - 11:05 PM, a spus:

Cuscra, rulourile cu unt sunt usoare tare:

500 g faina
3 galbenusuri
70 g unt
150 g zahar
30 g drojdie proaspata
arome
200-250 ml lapte caldut, in functie de faina.
rezulta un aluat...modelabil.
Se lasa la crescut, apoi se intinde o foaie, se unge cu unt din belsug si cu zahar tos, se ruleaza, se taie felii, se aseaza in tava, se lasa la crescut, se coc pana devin aurii, iar cand se scot din tava, se toarna peste rulouri un sirop din lapte(cca 500ml), unt(doua linguri) si zahar(50g). Mie imi plac mai insiropate, le pun mai mult sirop de asta :icon_fessee:

Melcii astia tre' sa-i fac neaparat!Ador chestiile însiropate :biggrin:
Te pup,si merci mult!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1105 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 January 2011 - 03:58 PM

arcadia, tortul arata de milioane! Poti sa pui si reteta, te rog?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1106 Useril este offline   arcadia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationNew York

Postat 20 January 2011 - 10:29 PM

Vezi postareaaura, la 20 January 2011 - 03:58 PM, a spus:

arcadia, tortul arata de milioane! Poti sa pui si reteta, te rog?



ti-am trimis linkurile in PM

succes :occasion14:

#1107 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 21 January 2011 - 04:48 PM

Vezi postareaarcadia, la 19 January 2011 - 11:05 PM, a spus:

Cuscra, rulourile cu unt sunt usoare tare:

500 g faina
3 galbenusuri
70 g unt
150 g zahar
30 g drojdie proaspata
arome
200-250 ml lapte caldut, in functie de faina.
rezulta un aluat...modelabil.
Se lasa la crescut, apoi se intinde o foaie, se unge cu unt din belsug si cu zahar tos, se ruleaza, se taie felii, se aseaza in tava, se lasa la crescut, se coc pana devin aurii, iar cand se scot din tava, se toarna peste rulouri un sirop din lapte(cca 500ml), unt(doua linguri) si zahar(50g). Mie imi plac mai insiropate, le pun mai mult sirop de asta :headbang:


arcadia vroiam sa te intreb : se ung rulourile cu ceva inainte de a le da cuptor?! si,... cate min' se mai lasa la dospit in tava?!
Multumesc!

#1108 Useril este offline   arcadia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationNew York

Postat 21 January 2011 - 05:08 PM

Vezi postareaAnca_B, la 21 January 2011 - 04:48 PM, a spus:

arcadia vroiam sa te intreb : se ung rulourile cu ceva inainte de a le da cuptor?! si,... cate min' se mai lasa la dospit in tava?!
Multumesc!



Da, eu le ung cu galbenus.
In functie de cat de cald e in bucatarie, cca 30 min.

Marturisesc ca odata, din lipsa de timp, cum am terminat de framantat aluatul cum l-am prelucrat si l-am pus in tava la crescut, gata facut rulouri. Am lasat tava acoperita cam o ora si le-am copt apoi. Astfel am redus cei doi timpi de dospire la unul singur. :headbang:
(Orientativ, aproape isi dublasera volumul cand am dat tava la cuptor).

#1109 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 21 January 2011 - 05:19 PM

Vezi postareaarcadia, la 21 January 2011 - 05:08 PM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 21 January 2011 - 04:48 PM, a spus:

arcadia vroiam sa te intreb : se ung rulourile cu ceva inainte de a le da cuptor?! si,... cate min' se mai lasa la dospit in tava?!
Multumesc!



Da, eu le ung cu galbenus.
In functie de cat de cald e in bucatarie, cca 30 min.

Marturisesc ca odata, din lipsa de timp, cum am terminat de framantat aluatul cum l-am prelucrat si l-am pus in tava la crescut, gata facut rulouri. Am lasat tava acoperita cam o ora si le-am copt apoi. Astfel am redus cei doi timpi de dospire la unul singur. :lol:
(Orientativ, aproape isi dublasera volumul cand am dat tava la cuptor).




Multumesc muuuult aracadia!ai fost atat de prompta! :hug: :headbang:

Edit:le-am pus deja in cuptor...sa vedem ce-o iesi! :floare:

Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 21 January 2011 - 05:39 PM


#1110 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 January 2011 - 07:10 PM

Mie mi-e pofta de gogosi, dupa ce i-am vazut pe-ai Stelei!

#1111 Useril este offline   arcadia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationNew York

Postat 21 January 2011 - 09:57 PM

Vezi postareaAnca_B, la 21 January 2011 - 05:19 PM, a spus:


Multumesc muuuult aracadia!ai fost atat de prompta! :D :tongue3:

Edit:le-am pus deja in cuptor...sa vedem ce-o iesi! :D


cu tot dragul.
Poate vii sa ne spui daca ti-au iesit bine si daca v-au placut. acum sunt eu curioasa :D

#1112 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 22 January 2011 - 06:18 PM

Aseara a plecat pachetul la copii cu:
praji cu mar,crema de vanilie si glazura de cioco Imagine atasata: monthly_01_2011/post-366-12957129637925.jpg
cozonaci beigliImagine atasata: monthly_01_2011/post-366-1295713002478.jpg
si o praji cu crema de cioco si menta,glazura de cioco, da poze vad c-am uitat sa fac ! Era cindva in noapte... iertare ! :violent1:

#1113 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 January 2011 - 06:36 PM

Vrabiuta, gand la gand cu bucurie!
Tocmai ce-am vorbit cu mama si mi-a zis c-a facut beigli!
Mi-a dat reteta asa ca o sa fac cu siguranta, mai ales ca am nuci si mac care trebuie consumate.

#1114 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 22 January 2011 - 11:08 PM

Vrabiuta, ce harnica esti! Tu mai dormi? Ce bine arata beigli cu mac :scratch: !

#1115 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 January 2011 - 12:36 AM

Vezi postareavrabiuta, la 22 January 2011 - 06:18 PM, a spus:

Aseara a plecat pachetul la copii cu:
praji cu mar,crema de vanilie si glazura de cioco Atasament IMG_0009 (Small).JPG
cozonaci beigliAtasament IMG_0012 (Small).JPG
si o praji cu crema de cioco si menta,glazura de cioco, da poze vad c-am uitat sa fac ! Era cindva in noapte... iertare ! :scratch:


Vrabiuta, pe unde stau copiii? Ca ma duc sa le fac o vizita...parca prin zona Unirii asa ziceai! Arata super bine pachetul! N-am mancat niciodata prajitura cu mere in combinatie cu o crema...buna tare cred! :floare:

#1116 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 23 January 2011 - 12:00 PM

Vezi postareadivina, la 23 January 2011 - 12:36 AM, a spus:

[

Vrabiuta, pe unde stau copiii? Ca ma duc sa le fac o vizita...parca prin zona Unirii asa ziceai! Arata super bine pachetul! N-am mancat niciodata prajitura cu mere in combinatie cu o crema...buna tare cred! :hungry:


Linga parcul Carol! Ti-e in drum ? le spun ca le vin musafiri !
Praji cu mere si crema s.a. e super buna, usor de facut!
Barbatu-mi-o nu prea maninca praji cu fructe, da abia o asteptat sa tai marginile (trebuia sa intre intr-o cutie de la pantofi!) a ras farfuria! Am apucat sa gust chiar cind am taiat si... gata!

#1117 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 January 2011 - 03:12 PM

Eu , ceva simplu si care place sotului din dotare.
orez cu lapte, reteta egipteana.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-16-12957883183699.jpg


#1118 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 23 January 2011 - 05:57 PM

Eu biscuiti facuti cu pistolul.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-162-12957982329692.jpg

#1119 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 January 2011 - 06:14 PM

Eclere rotunde ca nu stiu cum sa le zic pe romaneste altfel, cu crema de vanilie
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12957992775601.jpg

#1120 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 January 2011 - 07:57 PM

Vrabiuta!? Crezi ca a mai ramas ceva din pachet?! :P Eu nu prea cred! :pupic:

Eu m-am delectat ...si aproape ca nu mai am :P ...cu niste eclere mai atipice! :P Cand faceam crema mi-am dat seama ca s-a terminat esenta de vanilie...nici urma de asa ceva in casa, sa ma duc la magazin era lenea prea mare...si atunci am adaugat in crema o ciocolata si niste piure de castane, plus esenta rom (ca de asta mai aveam)! N-am mai pus glazura, ci am venit cu niste fulgi desi de zahar pudra ..ca sa fiu in ton cu vremea de afara! :P


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-730-12958054153285.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

20 useri citesc topicul
0 membri, 20 vizitatori, 0 utilizatori anonimi