Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#1241 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 06 March 2011 - 09:59 PM

Desi finalul nu seamana cu al Bristenei, e totusi aceeasi reteta la baza (pagina anterioara).
In bilutele de cocos am pus capsuni (decizie spontana) si au iesit mai mari asa ca nu au mai fost la nivel cu blatul de ciocolata. Am acoperit cu piure de capsuni.

Noi nu suntem prea ciocolatosi si o glazura tot din ciocolata ar fi fost prea mult. Asa insa ne-a placut mult! Multumesc pt reteta si idee, Bristena!


Imagine atasata: monthly_03_2011/post-697-12994414346997.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-697-12994414487997.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-697-12994414583277.jpg


#1242 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 March 2011 - 11:42 PM

Bellissima!:D

#1243 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 07 March 2011 - 04:05 AM

Arata minunat Salmida. dai si reteta cumva? Nici noi nu sintem amatori de cicolata si tortul asta pare tare bun.
Imagine postata
Imagine postata

#1244 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 March 2011 - 12:21 PM

Vezi postareaSalmida, la 06 March 2011 - 09:59 PM, a spus:

(decizie spontana)


Eu ador deciziile spontane in bucatarie. :tongue3:

Un rezultat spectaculos.Daca nu ai poze pas cu pas, poti sa o pui la dulciuri, cu reteta completa.E prea frumos.

#1245 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 07 March 2011 - 10:08 PM

Adriana, Lizura si Eataly, multumesc!

Reteta este a Bristenei, cum am scris in mesaj. Deci nu e a mea si nu stiu daca se cade sa o pun eu la dulciuri. Am respectat cantitatile date de reteta si am avut chiar o forma de aceleasi dimensiuni cu cea aratata de Bristena. La urmatoarea incercare voi face totusi cant. dubla de blat. Ce am incercat eu sa fac a fost sa dreg faptul ca bilutele se vedeau din blat. Se observa si in poza cu sectiunea. Si asa capsunile pregatite pt smoothie amestecate cu gelatina au ajuns pe tort. :rolleyes:


#1246 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 08 March 2011 - 05:44 AM

Bristenoooo! Vino sa ne spui reteta la prajiturica ta cu bile ca murim de pofta!
Imagine postata
Imagine postata

#1247 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 08 March 2011 - 07:38 PM

Vezi postareabristena, la 25 February 2011 - 03:47 PM, a spus:

Vezi postareaNico, la 22 February 2011 - 01:44 AM, a spus:

Foarte interesant! Nu ma prind cum ai facut-o,da` daca e cu,cocos e buna tare!


Nico, am facut bilute din 125g ricotta amestecata cu 30g cocos, 30g zahar, 1 galbenus, 1 lingura cu varf de amidon, le-am pus in tava si am turnat peste ele un blat facut din 2 oua batute cu 30g zahar, adaugat 30g ciocolata amaruie topita, 1 vanilie, 1 lingura faina, 1 lingura amidon, 2 linguri cacao (lingurile rase, nu cu varf), copt la 180°C, scos prajitura din cuptor si turnat o glazura din 60 ml lapte, 30g zahar, 15g unt fierte cateva minute - sa se ingroase putin - la foc mic, tras de pe foc, adaugat 50 g ciocolata, amestecat pana se topeste ciocolata si glazurat praji cat e calda.
nu stiu de pe unde am reteta, de pe net de undeva, dar nu stiu de unde, mi-a placut ideea si am scris-o in viteza pe un petec de hartie si asa a ramas, dar a iesit foarte buna, un dulce foarte ciocolatos.

eeee, dar cum poa' sa arate macarons-ii aia!!! mamma mia!
felicitari



Vezi postareabristena, la 26 February 2011 - 12:06 AM, a spus:

Vezi postareaSalmida, la 25 February 2011 - 11:07 PM, a spus:

Bristena, ai incercat si altfel de aluat pe baza de ciocolata sau numai pe acesta? Cat de mare e forma in care ai copt? Din cate vad cantitatile sunt destul de mici. Imi place ideea si ricotta asa ca ma tenteaza sa o fac.


Salmida, nu am incercat cu alt blat, cred ca ar merge cu orice reteta, important e sa fie mai lichid, sa curga ca sa poata acoperi cat de cat bilutele, apoi la cuptor mai creste

nu mai tin minte daca e jumatate de reteta sau o treime la cantitatile ce le-am scris eu;
despre tava am uitat sa scriu, eu am folosit una de silicon, are 17cm diam si 5 cm inaltime, dar nu aveam alta potrivita si in una mai mare s-ar fi pierdut

pun si o poza cu tava (se vede si un colt din pagina pe care e reteta)

mie nu-mi prea place cocosul, dar in aceasta reteta fiind amestecat cu ricotta nu se simte asa tare (cred ca se poate jongla cu proportiile de ricotta/cocos, important sa poata fi modelate bilute), dar mi-a placut mult, e foarte ciocolatoasa si e si de efect





Vezi postareaLizura, la 08 March 2011 - 05:44 AM, a spus:

Bristenoooo! Vino sa ne spui reteta la prajiturica ta cu bile ca murim de pofta!


Lizuraaaa, uite reteta ceva mai sus in mesajul acesta! :floare:

#1248 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 09 March 2011 - 06:38 AM

Vezi postareaSalmida, la 08 March 2011 - 07:38 PM, a spus:

Vezi postareabristena, la 25 February 2011 - 03:47 PM, a spus:

Vezi postareaNico, la 22 February 2011 - 01:44 AM, a spus:

Foarte interesant! Nu ma prind cum ai facut-o,da` daca e cu,cocos e buna tare!


Nico, am facut bilute din 125g ricotta amestecata cu 30g cocos, 30g zahar, 1 galbenus, 1 lingura cu varf de amidon, le-am pus in tava si am turnat peste ele un blat facut din 2 oua batute cu 30g zahar, adaugat 30g ciocolata amaruie topita, 1 vanilie, 1 lingura faina, 1 lingura amidon, 2 linguri cacao (lingurile rase, nu cu varf), copt la 180°C, scos prajitura din cuptor si turnat o glazura din 60 ml lapte, 30g zahar, 15g unt fierte cateva minute - sa se ingroase putin - la foc mic, tras de pe foc, adaugat 50 g ciocolata, amestecat pana se topeste ciocolata si glazurat praji cat e calda.
nu stiu de pe unde am reteta, de pe net de undeva, dar nu stiu de unde, mi-a placut ideea si am scris-o in viteza pe un petec de hartie si asa a ramas, dar a iesit foarte buna, un dulce foarte ciocolatos.

eeee, dar cum poa' sa arate macarons-ii aia!!! mamma mia!
felicitari



Vezi postareabristena, la 26 February 2011 - 12:06 AM, a spus:

Vezi postareaSalmida, la 25 February 2011 - 11:07 PM, a spus:

Bristena, ai incercat si altfel de aluat pe baza de ciocolata sau numai pe acesta? Cat de mare e forma in care ai copt? Din cate vad cantitatile sunt destul de mici. Imi place ideea si ricotta asa ca ma tenteaza sa o fac.


Salmida, nu am incercat cu alt blat, cred ca ar merge cu orice reteta, important e sa fie mai lichid, sa curga ca sa poata acoperi cat de cat bilutele, apoi la cuptor mai creste

nu mai tin minte daca e jumatate de reteta sau o treime la cantitatile ce le-am scris eu;
despre tava am uitat sa scriu, eu am folosit una de silicon, are 17cm diam si 5 cm inaltime, dar nu aveam alta potrivita si in una mai mare s-ar fi pierdut

pun si o poza cu tava (se vede si un colt din pagina pe care e reteta)

mie nu-mi prea place cocosul, dar in aceasta reteta fiind amestecat cu ricotta nu se simte asa tare (cred ca se poate jongla cu proportiile de ricotta/cocos, important sa poata fi modelate bilute), dar mi-a placut mult, e foarte ciocolatoasa si e si de efect





Vezi postareaLizura, la 08 March 2011 - 05:44 AM, a spus:

Bristenoooo! Vino sa ne spui reteta la prajiturica ta cu bile ca murim de pofta!


Lizuraaaa, uite reteta ceva mai sus in mesajul acesta! :)


Multumesc! Suna bine!!!
Imagine postata
Imagine postata

#1249 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 March 2011 - 08:44 AM

Eu aseara mi-am facut si ne-am facut, adica mie si mamei, tortul mimoza
http://artaculinara....45-tort-mimoza/
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-12996530270163.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-12996530499622.jpg

#1250 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 09 March 2011 - 02:37 PM

Azi clatite (pancake)

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-780-12996741972245.jpg

#1251 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 13 March 2011 - 05:57 PM

Mama ce de frumuseti si bunaciuni! :scratch:

Din ciclul ce faci cind ti s-a terminat prajitura de ieri si ai pofta de dulce,rapid ! Reteta nu v-o spun ! :hungry: :blink: O "cititi" voi!
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-366-13000317486786.jpg

si o bucata pentru voi
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-366-13000317594564.jpg

#1252 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 13 March 2011 - 06:09 PM

Blatul l-am "citit" cursiv, Vrăbiuţo, dar la cremă sunt cam dislexică, nu ne-o spui?Pliiiiz... :scratch:
Eu , azi, brioşe cu cioco..Astea doo-s ultimele :hungry:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-508-13000325789619.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1253 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 March 2011 - 06:12 PM

vrabiuta spune ce crema e?
koral e reteta de la briosele tale undeva?
ms

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1254 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 13 March 2011 - 06:47 PM

Daniella, reţeta-i tot de pe-aici , dar nu mai ştiu a cui, că la început îmi scriam reţetele în caiet şi nu menţionam sursa.
Oricum , cam toate seamănă între ele, eu am făcut astfel:
-250 grame făină
-150 grame zahăr
-1 plic praf de copt
-2 ouă
-200 ml lapte
-100 grame unt topit
-1 lingură esenţă vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)
-3 linguri fulgi de ciocolată

Ingredientele uscate se amestecă într-un bol, cele umede în alt bol, se unesc cele 2 compoziţii, se mixează cam 2 minute, se pun în forme de hârtie în tavă de brioşe, cu lingura , cam jumătate din formă să fie plină, se dă la cuptorul preîncălzit cam 20minute( la mine, 15, că arde cuptorul) Se încearcă dacă sunt coapte cu o scobitoare.
Acum am avut fulgi pătraţi, cel mai mult îmi plac cu cei rotunzi, iar când n-am nici-nici, rad ciocolata pe răzătoarea mai marişoară. Sau mai sunt biluţele acelea mici de cioco de la Colin, şi cu acelea ies bine( sunt şi negre, şi albe).
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1255 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 13 March 2011 - 08:32 PM

Vezi postareakoral, la 13 March 2011 - 06:09 PM, a spus:

Blatul l-am "citit" cursiv, Vrăbiuţo, dar la cremă sunt cam dislexică, nu ne-o spui?Pliiiiz... =))



Din acelasi ciclu, rapid... crema instant lapte rece, mixat citeva minute si ......gataaaa........(omitem E-urile) :hug:

#1256 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 March 2011 - 07:49 AM

Vezi postareavrabiuta, la 13 March 2011 - 08:32 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 13 March 2011 - 06:09 PM, a spus:

Blatul l-am "citit" cursiv, Vrăbiuţo, dar la cremă sunt cam dislexică, nu ne-o spui?Pliiiiz... :(



Din acelasi ciclu, rapid... crema instant lapte rece, mixat citeva minute si ......gataaaa........(omitem E-urile) :(


:P rusinica , rusinica ...ma gandeam ca e un rest de crema de la vreun tort ....dar chiar de la plic , noooo

#1257 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 14 March 2011 - 02:30 PM

Vezi postareadani_ela, la 14 March 2011 - 07:49 AM, a spus:

Vezi postareavrabiuta, la 13 March 2011 - 08:32 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 13 March 2011 - 06:09 PM, a spus:

Blatul l-am "citit" cursiv, Vrăbiuţo, dar la cremă sunt cam dislexică, nu ne-o spui?Pliiiiz... B)



Din acelasi ciclu, rapid... crema instant lapte rece, mixat citeva minute si ......gataaaa........(omitem E-urile) :P


:P rusinica , rusinica ...ma gandeam ca e un rest de crema de la vreun tort ....dar chiar de la plic , noooo

Chiar asa , Vrabiuta draguta : :P Se poate ? :P
mama de fete cucuiete Imagine postata

#1258 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 14 March 2011 - 02:54 PM

Vezi postareadani_ela, la 14 March 2011 - 07:49 AM, a spus:

[ :P rusinica , rusinica ...ma gandeam ca e un rest de crema de la vreun tort ....dar chiar de la plic , noooo



Păi... sa va fie clar !!!!! La noi nu ramân resturi!!!!!! :P Omu meu maninca tot ! Abia asteapta sa ramina ceva! :P

#1259 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 18 March 2011 - 07:43 PM

Azi, papanaşi de brânză tăvăliţi prin pesmet cu zahăr şi scorţişoară.
PS: Vrăbiuţo, o să fac şi eu prăjitura ta ultrarapidă, că am în casă mari amatori de dulciuri , dar fără prea mare răbdare. :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-508-13004702180815.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-508-1300470228269.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1260 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 18 March 2011 - 10:03 PM

Rasfatul de vineri seara: Fondant du chocolat (scos din congelator si copt) cu inghetata de fistic si sos de capsuni cu menta

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-697-13004785281976.jpg


Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi