Postat 13 March 2011 - 06:47 PM
Daniella, reţeta-i tot de pe-aici , dar nu mai ştiu a cui, că la început îmi scriam reţetele în caiet şi nu menţionam sursa.
Oricum , cam toate seamănă între ele, eu am făcut astfel:
-250 grame făină
-150 grame zahăr
-1 plic praf de copt
-2 ouă
-200 ml lapte
-100 grame unt topit
-1 lingură esenţă vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)
-3 linguri fulgi de ciocolată
Ingredientele uscate se amestecă într-un bol, cele umede în alt bol, se unesc cele 2 compoziţii, se mixează cam 2 minute, se pun în forme de hârtie în tavă de brioşe, cu lingura , cam jumătate din formă să fie plină, se dă la cuptorul preîncălzit cam 20minute( la mine, 15, că arde cuptorul) Se încearcă dacă sunt coapte cu o scobitoare.
Acum am avut fulgi pătraţi, cel mai mult îmi plac cu cei rotunzi, iar când n-am nici-nici, rad ciocolata pe răzătoarea mai marişoară. Sau mai sunt biluţele acelea mici de cioco de la Colin, şi cu acelea ies bine( sunt şi negre, şi albe).
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!