Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#1421 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 July 2011 - 12:27 PM

Tort cu mousse de papaya si ganache de ciocolata alba

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-479-1310380006509.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-479-13103800223747.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1422 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 July 2011 - 01:45 PM

Vezi postareaIoana, la 11 July 2011 - 12:27 PM, a spus:

Tort cu mousse de papaya si ganache de ciocolata alba




Eu vreau pe balcon la Ioana! :)

#1423 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 11 July 2011 - 02:16 PM

Vezi postareaEataly, la 11 July 2011 - 01:45 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 11 July 2011 - 12:27 PM, a spus:

Tort cu mousse de papaya si ganache de ciocolata alba




Eu vreau pe balcon la Ioana! :)


Si eu, dar sa-mi dea si o feliuta din tort si in brate sa-mi toarca mustacioasa! :)
GEORGIA

#1424 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 July 2011 - 02:19 PM

Vezi postareaboni, la 11 July 2011 - 07:46 AM, a spus:

aura o scriu cum am e notata la mine in caiet. tin minte ca reteta originala era cu mai putina faina. si asa cum o fac eu e foarte fraged aluatul si eu nu il pot intinde decat cu ajutorul hartiei de copt:

300-350 gr faina
200 gr unt
200 gr zahar
1 galbenus
1 ou intreg
1 praf de copt


in retet era trecut 1 kg mere. eu pun la ochi, depinde cat vreau stratul sa fie de gros.


de data asta am facut doar jumate cantitatea ca nu avream mere destule pentru o tava intreaga, si am folosit asa (la o tava de aprox. 20x30 cm):
200 gr faina
100 gr unt
100 gr zahar
1 ou intreg
1 praf de copt

amestec totul la gramada si rezulta un aluat pe care il impart in 2. prima foaie o pun in tava si o coc vre-o 5-10 minute, apoi pun merele si a doua foaie si mai dau la cuptor vre-o 20 minute.
eu intind foaia pe o hartie de copt de dimensiunea tavii, o pun cu fata in jos in tava si apoi o desprind de pe hartie. asa imi ramane foaia frumos in tava. la fel procedez si cu foaia de sus. daca nu as folosi tehnica asta nu as putea veci pururi sa intind aluatul asta in foaie.
eu merele nu le calesc niciodata. le storc in pumn de sucul in exces si le pun crude. dar aici face fiecare cum e obisnuit la o placinta cu mere.



merci boni, am salvat-o.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1425 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 11 July 2011 - 09:25 PM

Am facut pentru weekend ca e sarbatoare la noi, soacra-mea face 60 ani iar eu am ziua de nastere saptamana viitoare. Ambele sunt work-in-progress

Baumkuchen care urmeaza sa fie blat pentru un tortulez

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-729-13104121765895.jpg

Si piscoturile care urmeaza sa devina fursecuri cu cocos. Reteta o am de cativa ani de dincolo si de fiecare data cand am facut-o toti au fost numai wow si vaiuri. Asta a fost 'comanda' de la soacra-mea. Urmeaza sa le dau prin gem de piersici si apoi prin cocos. Tinute 2 zile in frigider se fragezesc si se topesc in gura...sunt divine :)

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-729-13104123119396.jpg

#1426 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 11 July 2011 - 09:27 PM

Ioana, ce frumos arata tortul tau si cred ca e si racoritor! La multi ani sotului! :)

#1427 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 July 2011 - 10:23 PM

Vezi postareaEataly, la 11 July 2011 - 01:45 PM, a spus:


Eu vreau pe balcon la Ioana! :)




te astept,dar insotita ;)

Vezi postareaGiorgiana, la 11 July 2011 - 02:16 PM, a spus:



Si eu, dar sa-mi dea si o feliuta din tort si in brate sa-mi toarca mustacioasa! :)


cu cel mai mare drag.


Vezi postareaArmina, la 11 July 2011 - 09:27 PM, a spus:

Ioana, ce frumos arata tortul tau si cred ca e si racoritor! La multi ani sotului! :)



Multumesc Armina, a fost bun, combinatia dintre dulcele de la ganache cu savoarea data de papaya a fost un deliciu.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1428 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 July 2011 - 10:25 PM

caldura mare(bine in viziunea mea, nu a gradelor ce arata canicula) ,asa ca servim sorbet de piercici facut in Thermomix

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-479-13104159427068.jpg

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1429 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 12 July 2011 - 08:56 AM

Ioana, sa-ti traiasca sotiorul sanatos! m-ai omorat cu felia de tort Imagine postata dar m-as multumi si cu un bol de sorbet :unsure:

Armina, ce frumoase si egale si subtiri si si si :biggrin: ti-au iesit straturile!!!! minunat. mi s-a pus pata pe praji asta. doar sa vina nitica racoare.

#1430 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 12 July 2011 - 11:06 AM

Vezi postareaboni, la 12 July 2011 - 08:56 AM, a spus:

Ioana, sa-ti traiasca sotiorul sanatos! m-ai omorat cu felia de tort Imagine postata dar m-as multumi si cu un bol de sorbet :P

Armina, ce frumoase si egale si subtiri si si si :P ti-au iesit straturile!!!! minunat. mi s-a pus pata pe praji asta. doar sa vina nitica racoare.


Boni, e foarte delicata si are un gust deosebit, asta din ce spune al meu. Ma gandeam ca se poate taia si cuburi si data prin ciocolata topita pentru un aspect mai interestant. Eu am facut-o pentru un tort, sa vad cum il mesteresc :floare:

#1431 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 12 July 2011 - 03:12 PM

Prestat din nou tarta cu ciocolata a Andradei

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-780-13104762803447.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-780-13104762962766.jpg

#1432 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 13 July 2011 - 09:13 PM

Wow, ce dulciuri divine ati facuImagine postatat...toate-mi lasa gura apa...tortul cu papaya si sorbetul de piersici si fursecurile cu cocos, iar tarta ta izuk arata de revista! Eu muncesc de zo la tortul de 10 kg care intre timp s-a facut de 12 kg. Sper sa vi-l arat maine...
Take a walk on the wild side...

artizan

#1433 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 14 July 2011 - 09:40 PM

Iata-l...tortul cel de 12 kg. Pe doua mere in ciocolata am scris BEST 2011, ca asta a fost cerinta si din stelute steagul Frantei si al Romaniei. Artificiile aau fost ale clientului. Ce m-a bucurat cel mai mult a fost ca farfuriile se intorceau la bucatarie complet goale! :)

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13106723851852.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#1434 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 July 2011 - 10:11 PM

cred si eu ca se intorceau farfuriile goale! Eu as fi cerut si a doua portie...
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1435 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 15 July 2011 - 11:50 AM

Vezi postareaKikenHana, la 14 July 2011 - 09:40 PM, a spus:

Iata-l...tortul cel de 12 kg. Pe doua mere in ciocolata am scris BEST 2011, ca asta a fost cerinta si din stelute steagul Frantei si al Romaniei. Artificiile aau fost ale clientului. Ce m-a bucurat cel mai mult a fost ca farfuriile se intorceau la bucatarie complet goale! :)



Ce maret e, Andrada! Cat timp ti-a luat pregatirea lui - creme si asamblat?

#1436 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 17 July 2011 - 02:34 PM

Nu e facuta azi, este de ieri.

Prajitura cremoasa cu struguri

O poza buctata, am uitat sa scap de cuvantul TEXT de pe mijlocul pozei :occasion14: :D

Imagine postata

Si doua mai ok cat de cat:

Imagine postata

Imagine postata

Are un blat moale si pufos, crema e cu sarlota de vanilie si struguri.

#1437 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 17 July 2011 - 02:47 PM

Mi-ai facut pofta ...din nou.

#1438 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 July 2011 - 03:02 PM

se pare ca e sezonul prajiturilor cu fructe. Si eu pentru azi am facut o prajitura cu prune.

Nataly, praji a ta arata apetisant :occasion14:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1439 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 17 July 2011 - 03:41 PM

Multumesc fetelor!

#1440 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 17 July 2011 - 04:00 PM

E de vineri , dar am uitat sa o postez ... :( ...tarta cu quark si afine

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-780-13109112111914.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-780-13109112432002.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi