Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#2041 Useril este offline   Patrick968 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 29-May 11
  • LocationBucuresti

Postat 07 January 2012 - 03:31 PM

Vezi postareaGelutza, la 07 January 2012 - 03:05 PM, a spus:

Numa sa faca, Vio, draga si sa vedem cine fuge mai repede...nu pune la socoteala ca vin din provincie, am caii buni si asigurati! :occasion14:



Gelutzo...eu stau la 5 minute departare de blocul ei, o aud si daca tzipa in baie nu la balcon...dar stai fara grija ca daca face iau si pt tine una.

#2042 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 07 January 2012 - 05:45 PM

Bai, potoliti-va-ti ca va bat! N-am timp de el acum! Sa va vad pe voi cand o veti face!
Clatite chiar voi face, dar va zic io cand!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#2043 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 07 January 2012 - 10:49 PM

De la biscuiti si torturi trecem lent spre lucruri mai simple,clasice:tarta cu mere si scortisoara.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1267-1325969284488.jpg

#2044 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 08 January 2012 - 01:54 AM

Am facut musuroi de cartita ca nu mai facusem de mult si biscuitii ciocolatosi ai lui Any :love7:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1233-13259804129769.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1233-13259804314394.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1233-132598135208.jpg


#2045 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 January 2012 - 02:09 AM

Vezi postarealili, la 08 January 2012 - 01:54 AM, a spus:

Am facut musuroi de cartita ca nu mai facusem de mult si biscuitii ciocolatosi ai lui Any :love7:



Super ti-au iesit ciocolatosii :-* !
Cum e musuroiul ?

#2046 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 08 January 2012 - 02:19 AM

Vezi postareaany_annette, la 08 January 2012 - 02:09 AM, a spus:

Vezi postarealili, la 08 January 2012 - 01:54 AM, a spus:

Am facut musuroi de cartita ca nu mai facusem de mult si biscuitii ciocolatosi ai lui Any :love7:



Super ti-au iesit ciocolatosii :-* !
Cum e musuroiul ?

E tare bun, e o cutie cu toate ingredientele , la blat am mai adaugat 2 oua, 30gr. margarina si 3 linguri de lapte, l-am copt si cand s-a racit am decupat capacul si am "scormonit" sa arate ca un cerc de blat nu stiu cum sa iti explic mai bine, apoi am facut crema tot din plic la care am adaugat 400 ml lapte si fulgii de ciocolata tot din plic si am pus in cerc 4 banane , apoi deasupra crema si am sfaramitat aluatul ce l-am decupat si l-am pus deasupra sa arate asa ca pamantul
Sper ca m-am facut cat de cat inteleasa.Imi pare rau ca nu am facut poze pas cu pas, poate data viitoare.

#2047 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 January 2012 - 02:33 AM

Vezi postarealili, la 08 January 2012 - 02:19 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 08 January 2012 - 02:09 AM, a spus:

Vezi postarealili, la 08 January 2012 - 01:54 AM, a spus:

Am facut musuroi de cartita ca nu mai facusem de mult si biscuitii ciocolatosi ai lui Any :love7:



Super ti-au iesit ciocolatosii :-* !
Cum e musuroiul ?

E tare bun, e o cutie cu toate ingredientele , la blat am mai adaugat 2 oua, 30gr. margarina si 3 linguri de lapte, l-am copt si cand s-a racit am decupat capacul si am "scormonit" sa arate ca un cerc de blat nu stiu cum sa iti explic mai bine, apoi am facut crema tot din plic la care am adaugat 400 ml lapte si fulgii de ciocolata tot din plic si am pus in cerc 4 banane , apoi deasupra crema si am sfaramitat aluatul ce l-am decupat si l-am pus deasupra sa arate asa ca pamantul
Sper ca m-am facut cat de cat inteleasa.Imi pare rau ca nu am facut poze pas cu pas, poate data viitoare.


Foarte clar, merci ;)

#2048 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 08 January 2012 - 10:33 AM

Vezi postareaany_annette, la 08 January 2012 - 02:33 AM, a spus:

Vezi postarealili, la 08 January 2012 - 02:19 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 08 January 2012 - 02:09 AM, a spus:

Vezi postarealili, la 08 January 2012 - 01:54 AM, a spus:

Am facut musuroi de cartita ca nu mai facusem de mult si biscuitii ciocolatosi ai lui Any :love7:



Super ti-au iesit ciocolatosii ;) !
Cum e musuroiul ?

E tare bun, e o cutie cu toate ingredientele , la blat am mai adaugat 2 oua, 30gr. margarina si 3 linguri de lapte, l-am copt si cand s-a racit am decupat capacul si am "scormonit" sa arate ca un cerc de blat nu stiu cum sa iti explic mai bine, apoi am facut crema tot din plic la care am adaugat 400 ml lapte si fulgii de ciocolata tot din plic si am pus in cerc 4 banane , apoi deasupra crema si am sfaramitat aluatul ce l-am decupat si l-am pus deasupra sa arate asa ca pamantul
Sper ca m-am facut cat de cat inteleasa.Imi pare rau ca nu am facut poze pas cu pas, poate data viitoare.


Foarte clar, merci :-*

;)

#2049 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 08 January 2012 - 05:55 PM

Dupa o idee de-a lui Geany, tort din piscoturi cu crema de lamaie si frisca!

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-73-13260381245605.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#2050 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 January 2012 - 06:11 PM

Fetelor ce de bunatati ati pregatit :rolleyes:

Zoazo eu ador praji' deastea acrisoare si racoroase :hungry:

#2051 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 10 January 2012 - 10:19 AM

Vezi postareaaura, la 06 January 2012 - 11:16 PM, a spus:

Georgi, poti sa-mi dai reteta te rog. Mie imi plac deserturile cu nuci, am si eu de la mama un tort de nuci foarte bun si mi-ar place sa am cat mai multe...


Scuzati intarzierea si poftim, te rog! reteta:

Ingrediente blat (Diametrul tăvii de tort cam de 26 cm):
• 8 ouă
• 8 linguri cu vârf zahăr
• 4 linguri cu vârf nuci măcinate
• 6 linguri cu vârf făină albă
• 1 lingură zeamă lămâie
• zahăr vanilat
• coajă rasă de lămâie
Mod de preparare
1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se pun albuşurile într-un bol şi se bat spumă tare cu mixer-ul sau cu telul sub formă de spirală ( timp de 5-10 minute)
2. Se adaugă zahărul, zeama de lămâie, zahărul vanilat şi coaja de lămâie.
3. Se bat în continuare albuşurile cu zahărul să fie spumă tare , timp de încă cca 10 minute.
4. Se adaugă gălbenuşurile, se mai bat 2-3 minute.
5. Se pune nuca măcinată şi făina , se amestecă uşor de jos în sus compoziţia la turaţie mică, sau cu telul să nu se lase.
6. Se tapetează forma de tort cu hârtie de copt sau se unge cu unt şi se pudrează cu făină.
7. Se pune compoziţia de tort şi se nivelează. Se coace la foc potrivit 30.40 minute. Se încearcă cu o scobitoare să fie uscată.
8. Blatul crescut şi rumenit uşor se lasă 20 minute în tava să se răcorească apoi se desprinde uşor cu un cuţit de jur împrejur şi se scoate din tavă. Se aşează pe o planşetă sau platou să se răcească.

Siropul:
• 250 ml apă, 4 linguri zahăr, 1 felie de lămâie
Mod de preparare
1. Se pune întrâun ibric apa, zahărul şi lămâia. se fierbe 1 minut. Se lasă să se răcească.
2. Când este rece se adaugă esenţă de rom, portocale şi de migdale.

Crema de nucă
Ingrediente:
• 250 g zahăr
• 2 ouă intregi
• 2 linguri cacao
• 4 linguri apă
Adaosuri
• 300g unt (margarina Rama cub)
• 300g nuci măcinate
• esenţă de rom
• (optional) esenţă de migdale
• fructe (optional) : banane, kiwi, bucăţele de ananas din compot
Mod de preparare
1. Se pun zahărul, ouăle şi apa într-o cratiţă. Se pune crăticioara pe bain- marie şi se amestecă continuu timp de 7- 8 minute , timp în care se va topi zahărul şi se va realiza o compoziţie cremoasă. Se pune apoi cacao şi se amestecă bine 2-3 minute pentru omogenizare.
2. Se ia crăticioara de pe bain marie şi se pune la răcit într-un vas cu apă rece. Se amestecă uneori.
3. Când compoziţia de cacao este rece se trece la realizarea cremei propriu zise.
4. Se omogenizează într-un bol cu ajutorul mixer-ului sau a unui tel în formă de pară,, untul sau margarina care a fost ţinut câteva ore afară din frigider ca să fie moale, cremos.
5. Când dacă untul a devenit cremos se începe încorporarea compoziţiei de cacao, punând câte o lingură de compoziţie în unt şi apoi omogenizând cu mixer-ul. Se încorporează compoziţia de cacao.
6. La sfârşit se pune nuca măcinată în cremă şi esenţă de rom şi migdale şi se amestecă uşor pentru omogenizare.

Montarea tortului:
1. Se taie blatul de tort în 3 foi pe orizontală.
2. Se aşează foaia de la bază pe platoul pe care se va sevi tortul. Se însiropează cu siropul răcit peste toată foaia. Se pune un strat de cremă( cam 1/3 din cremă) şi peste cremă se pun bucăţele de ananas bine stoarse de zeamă, felii de banane, felii de kiwi, bobiţe din dulceaţa de vişine sau cireşe amare.
3. Se pune foaia a doua şi se procedează la fel.
4. Apoi se pune foaia de deasupra care se insiropează cu atenţie să nu curgă siropul pe platou. Se pune cremă pe deasupra şi pe lateralele tortului. Dupa aceea se poate orna cu frisca.

Poftă bună!
GEORGIA

#2052 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 10 January 2012 - 02:07 PM

Vezi postareaGeany, la 08 January 2012 - 06:11 PM, a spus:

Fetelor ce de bunatati ati pregatit :floare:

Zoazo eu ador praji' deastea acrisoare si racoroase :hug:



Eu ador crema de lamaie! Asta-i crema de-o fac la Alba-ca-zapada! Simpla tare:
500 ml lapte
4 linguri zahar
3 liguri faina
1/2 lamaie (zeama si coaja rasa)
amestec faina cu zaharul si cu-n praf de sare, asa, la rece.Torn laptele cate putin si amestec.
Apoi pun vasul pe foc ff mic si fierb pana se ingroasa ca o ciulama.Pun si zeama de lamaie si mai fierb putin.Pun coaja si gata! La racit!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#2053 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 10 January 2012 - 04:08 PM

Nu am mai facut nimic dulce de un an :floare:
Astazi , m-am pus pe treaba , choux a la creme , cu crema de portocale si frisca .

Imagine postata

#2054 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 January 2012 - 04:10 PM

Vezi postareaizuk, la 10 January 2012 - 04:08 PM, a spus:

Nu am mai facut nimic dulce de un an =))
Astazi , m-am pus pe treaba , choux a la creme , cu crema de portocale si frisca.

:floare: Mai mult de-atat nu pot sa zic...... :hug:

#2055 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 10 January 2012 - 04:52 PM

Vezi postareazoazorel, la 10 January 2012 - 02:07 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 08 January 2012 - 06:11 PM, a spus:

Fetelor ce de bunatati ati pregatit :71:

Zoazo eu ador praji' deastea acrisoare si racoroase =))



Eu ador crema de lamaie! Asta-i crema de-o fac la Alba-ca-zapada! Simpla tare:
500 ml lapte
4 linguri zahar
3 liguri faina
1/2 lamaie (zeama si coaja rasa)
amestec faina cu zaharul si cu-n praf de sare, asa, la rece.Torn laptele cate putin si amestec.
Apoi pun vasul pe foc ff mic si fierb pana se ingroasa ca o ciulama.Pun si zeama de lamaie si mai fierb putin.Pun coaja si gata! La racit!

Tot asa o fac si eu, dar adaug si unt.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2056 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 10 January 2012 - 07:20 PM

Scuze! Asa o fac daca vreau budinca de lamaie.Daca o pun in prajituri, pun si jumatate de pachet de unt. Am uitat sa zic! Multumesc mult, Aura, ca mi-ai atras atentia sa completez!Imagine postata Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#2057 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 January 2012 - 07:32 PM

Vezi postareaizuk, la 10 January 2012 - 04:08 PM, a spus:

Astazi , m-am pus pe treaba , choux a la creme , cu crema de portocale si frisca .


Izuk, la craciun am facut si eu 60 de eclere si-am zis ca nu-mi mai tb un an. acuma parca ca gustari un choux de-asta. cum ai facut crema de portocale. f faine ti-au iesit!

Zozo, ce-i la tine, dom'le? cate 2 deserturi/saptamana? e amator de dulciuri Stefan?

eu pas! :tongue3:

#2058 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 10 January 2012 - 10:25 PM

Azi, pentru sotul meu, 2 torturi (unul l-a dus la servici: avem obiceiul ca sarbatoritul sa aduca tort si sampanie).

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1290-13262269393897.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1290-13262269730178.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1290-13262269977773.jpg

#2059 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 January 2012 - 11:02 PM

Ela ti-am scris si la ce gatim dar iti scriu si aici ''La multi ani sotului''! ,multa sanatate :floare:

F. frumoase torturile ,ce fel sunt?! :hungry:

#2060 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 January 2012 - 11:54 PM

Frumoase choux-urile, si torturile nu sunt mai prejos.
Bravo doamnelor. Ela , sa-ti traiasca sotul

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi