Am venit cu sexiunea la prajitura
Reteta e cam asa:
200 ml de smantana, 1 ou, un praf de copt, 4 lg.zahar,150gr. de unt,faina cat cuprinde sa iasa un aluat potrivit .
Se framanta toate si se face o coca , eu inainte sa pun faina indeajuns impart coca in jumate si framant doar o jumate, fac 2 foi si le coc pe dosul tavii.In cealalta jumate pun 3 lingurite de cacao si restul de faina si apoi intind 2 foi care le coc la fel pe dosul tavii , tapetata cu margarina si cu faina.Cred ca cu totul nu intra mai mult de 400-500 gr. faina , n-am masurat-o niciodata.
Crema era cu 750 ml de lapte, 5 lg de faina si 100 gr. de zahar, dar mie mi s-a parut putina crema asa ca mai fac o budinca dintr-un litru de lapte si 2 budinci de vanilie .Fierb budinca si o las la racit acoperita cu folie alimentara sa nu faca pojghita.Dupa ce amestec laptele, faina si zaharul , le fierb pe foc ,amestecand mereu sa nu se prinda si sa nu se faca cocoloase, pana obtin o crema grosuta , apoi o amestec impreuna cu budinca si o las un pic la racit ii pun esentele de vanilie sau rom, acum am pus de rom, si un pachet de unt de buna calitate si proaspat , amestec bine,bine,potrivesc de arome.
Pun intr-o tava sau pe un platou mare prima foaie maro, apoi crema,apoi foaia alba si tot asa pana la a 4 foaie care trebuie sa fie cea alba .Si deasupra se pune crema si se presara cu nuca de cocos.Noua nu ne place si eu rad ciocolata de lapte.Cam atat. Nu e greu de facut si e foarte gustoasa.
Se tine la figider pana a doua zi sa se inmoie foile.
Si arata cam asa