koral, la 17 February 2012 - 06:52 PM, a spus:
Nu"ş dacă-i Monti, că se pune şi un pic de amidon, dar poate găseşti tu o soluţie( nu ştiu cum e glutenul, poate merge cu acela) Reţeta o are Stella pusă aici, e simplă tare: o cănuţă mică pentru cafea de orez se fierbe la foc mic într-un litru de lapte cu o cănuţă de zahăr , când laptele a fost aproape tot absorbit de orez se adaugă cam 2 linguri de amidon dizolvat în puţină apă şi o cănuţă de smântână lichidă ,se mai amestecă puţin şi se stinge focul. La mine ţine o oră toată procedura, se amestecă din când în când. După ce se răcoreşte puţin, îl pun într-un vas pe care-l bag la rece, ne tot servim din el când ne trebuie. E foaaarte apreciat de copii, eu fac tot timpul din 2 l de lapte.
Categoric nu e monti... stau la departare...
Ellani, la 17 February 2012 - 08:02 PM, a spus:
Cornulete bicolore cu nutella.
Sorina,daca asa arata dieta ta,apoi m-as baga si eu la una.Eu,ca n-am ce face cu sotul,la care n-are trecere nici o dieta.Dar arata super faina prajitura
Arata superbine cornuletele tale...
Adica, si ce vrei sa spui ca eu nu sunt la dieta? Ai curaj sa zici altfel?
Glumesc, da' nu e doar o dieta... e pentru toata viata, asa ca trebuie sa faci in asa fel incat sa-ti placa. Eu am adaptat conceptul la felul meu de a fi si de a manca.
Si stai linistita ca nu fac mereu dulciuri. Mai am si eu cate o perioada mai in forta, dupa care iar ma linistesc si ma intorc la rontait de ciucalata.
Dar, oricum ar fi, daca stii cum sa le faci si cum si cand sa le mananci, anumite dulciuri sunt admise.
Eataly, la 17 February 2012 - 10:09 PM, a spus:
Eu aveam prin frigider doua iaurturi razlete, deci am dublat cantitatiile de la prajitura Stellei de
aici.Am folosit zahar brun, si am inlocuit o parte din faina cu alune si migdale macinate.
Ah, deasupra sunt felii de mar.
Torta 7 "vasute":
Chiar imi place, mai ales la faza cu alune si migdale... of, si doar am zis sa nu mai intru prin partea asta de forum...
Iar se lungeste lista... am patiti si eu ca Oana.
cerra, la 17 February 2012 - 11:05 PM, a spus:
Eu va aduc niste coliva din grau ptr maine.
Dumnezeu sa-i odihneasca!
As avea nevoie de ceva informatii. Eu fac coliva din grausor si iese ceva foarte bun. Doar ca eu acum nu mai am voie sa manac grausor, da' am voie grau.
Asa ca daca esti tu buna, ai putea, cand vei avea tu un pic timp sa-mi dai ceva informatii despre cum se face coliva din gau.
Iti multumesc mult!
Angel, la 18 February 2012 - 08:32 AM, a spus:
black bottom cupcakes si caramel sauce sa le acompanieze (cu lemon sorbet sau inghetata de vanilie pt cine doreste)
prima data cand fac eu caramel sauce si e bun tare, dulce dar bun. pt inghetate, pt prajituri care necesita sos...e bun
ma apuc de carnavalele lui any acum

(ps off: am 2 painici cu basil pesto la crescut, n-am mai facut, sper sa iasa

)
Baltatele ca baltatele, le-am vazut si la topicul Cosminei si arata super, da' mai gata cu sosul... mortal.
Mai stai si tu linistita... de carnavale si paine iti arde tie acum...