Ce dulciuri ati facut azi?
#2561
Postat 09 March 2012 - 08:17 PM
I-am uns bine deasupra cu miere incalzita ca sa fie mai lichida (incalzita direct in borcan) si apoi am presarat nuci.
#2562
Postat 09 March 2012 - 10:48 PM

Unul e pentru voi.

#2563
Postat 10 March 2012 - 09:37 AM
Ioana, la 09 March 2012 - 08:16 PM, a spus:
Draga Ioana eu ii pensulez cat sunt fierbinti cu miere si ii trantesc ,cu fata in jos cate unul un castronul cu nuca data prin masina ,apoi ii presar cu zahar pudra ,ca asa facea bunica.
Tare faini ai lui Any cu nuca maruntita mai marisoara asa dar si sotul si mama si tata ,nu mananca nuca asa ,deci nu am incotro si o macin

Eu nu i-am facut de post


#2564
Postat 10 March 2012 - 09:55 AM

#2566
Postat 10 March 2012 - 03:52 PM
Eataly, la 10 March 2012 - 09:55 AM, a spus:

Ceee ziceai? Tu ai vazut ce-a pus CristinaD dupa ce-ai scris tu? Vin sa-ti sparg lacatu'?

Cristino, bravo! Eu nu mananc d-astia, dar ce-ati facut voi p-aici e dezmat de gusturi! Bravo tuturor!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#2567
Postat 10 March 2012 - 07:46 PM

#2568
Postat 11 March 2012 - 01:59 PM
Azi am schimbat putin la reteta: am inlocuit o parte din smantana cu lapte condensat si am eliminat zaharul.
Am aranjat o parte cu ciocolata amaruie si am aranjat straturi asa cum se vede. Am pus jeleu de visine , caise din compot.Deasupra am pus visine din visinata.

Vedeta zilei : tapioca cu gust de caramel si mini piscoturi muiate in cafea amara.

#2569
Postat 11 March 2012 - 07:12 PM

Imagini atasate
#2570
Postat 11 March 2012 - 08:22 PM
lili, la 11 March 2012 - 07:12 PM, a spus:

Foarte bine atara si placinta si biscuitii. Imi place mult cum au crapat

#2572
Postat 11 March 2012 - 10:12 PM
cerra, la 11 March 2012 - 08:22 PM, a spus:
lili, la 11 March 2012 - 07:12 PM, a spus:

Foarte bine atara si placinta si biscuitii. Imi place mult cum au crapat

Multumesc Cerra

#2573
Postat 12 March 2012 - 09:18 AM
cerra, la 11 March 2012 - 01:59 PM, a spus:
Azi am schimbat putin la reteta: am inlocuit o parte din smantana cu lapte condensat si am eliminat zaharul.
Am aranjat o parte cu ciocolata amaruie si am aranjat straturi asa cum se vede. Am pus jeleu de visine , caise din compot.Deasupra am pus visine din visinata.
Vedeta zilei : tapioca cu gust de caramel si mini piscoturi muiate in cafea amara.
Nu se mai poate..... tre' sa cumpar tapioca!!!

#2574
Postat 12 March 2012 - 11:02 PM
Eu am facut batoane de cereale cu banane si ciocolata

si Pischinger torte (reteta tradusa de Adriana dincolo, postata de Anat daca nu ma insel). Am facut crema cam tare c-am bagat mixerul cand s-a racit si nu stau foile foarte lipite, dar se mananca.

Am facut-o intr-o tava, ca n-am platou asa mare.

#2575
Postat 13 March 2012 - 08:33 AM
ela, la 12 March 2012 - 11:02 PM, a spus:
Pe net se gasesc si perle si faina de tapioca. In magazine parca vazusem, candva.... dar cum nu ma interesau atunci, am trecut peste si normal ca acum nu-mi aduc aminte de nici o culoare in care magazin le vazusem!!!!


#2576
Postat 13 March 2012 - 10:06 AM
Foxyy, la 13 March 2012 - 08:33 AM, a spus:
ela, la 12 March 2012 - 11:02 PM, a spus:
Pe net se gasesc si perle si faina de tapioca. In magazine parca vazusem, candva.... dar cum nu ma interesau atunci, am trecut peste si normal ca acum nu-mi aduc aminte de nici o culoare in care magazin le vazusem!!!!


Se gasesc la orice magazin cu produse naturiste.Costa pina in 10 roni punga de 500 de grame din care faci de mai multe ori. Eu fac odata din 8 linguri si 1 1/2 l lichid ( smantana si lapte).mie imi palce foarte mult si de fiecare data schimb aromele. Acum am pus o cutie de lapte condensat, si smantana doar 250 de ml si diferenta pina la un l jumate am pus lapte. Si am mai facut un experiment sa vad daca patesc ceva perlele de tapioca: le am pus in apa seara si le am preparat a doua zi dupa masa. Nu au patit nika. Apa se stoarce direct din castron (cea in care stau perlele la muiat) nu prin sita.
#2577
Postat 13 March 2012 - 10:26 AM
cerra, la 13 March 2012 - 10:06 AM, a spus:
Foxyy, la 13 March 2012 - 08:33 AM, a spus:
ela, la 12 March 2012 - 11:02 PM, a spus:
Pe net se gasesc si perle si faina de tapioca. In magazine parca vazusem, candva.... dar cum nu ma interesau atunci, am trecut peste si normal ca acum nu-mi aduc aminte de nici o culoare in care magazin le vazusem!!!!


Se gasesc la orice magazin cu produse naturiste.Costa pina in 10 roni punga de 500 de grame din care faci de mai multe ori. Eu fac odata din 8 linguri si 1 1/2 l lichid ( smantana si lapte).mie imi palce foarte mult si de fiecare data schimb aromele. Acum am pus o cutie de lapte condensat, si smantana doar 250 de ml si diferenta pina la un l jumate am pus lapte. Si am mai facut un experiment sa vad daca patesc ceva perlele de tapioca: le am pus in apa seara si le am preparat a doua zi dupa masa. Nu au patit nika. Apa se stoarce direct din castron (cea in care stau perlele la muiat) nu prin sita.
Inseamna ca intr-un plafar le-am zarit.... Saru' mana pentru explicatii!

#2578
Postat 13 March 2012 - 10:40 AM
Foxyy, la 13 March 2012 - 10:26 AM, a spus:
Inseamna ca intr-un plafar le-am zarit.... Saru' mana pentru explicatii!

Cu placere!
Daca o sa faci budinca de tapioca, sunt sigura ca iti va palcea si o vei repeta de multe ori.

Eu vreau sa fac acu cand vine fica` mea acasa, budinca de tapioca dar fara cioco(cea cu cioco sau cu fructe iese putin mai moale la paghar merge super bine dar la tarta sau piscoturi gen tiramisu este cam molcutza)o sa fac ori tarta umpluta cu tapioca ori piscoturi muiate in cafea si pus tapioca.Am facut experimentul la pahar cu mini picoturi de alea rotunde muiate in cafea si a iesit excelent.Imi palce ca nu baloneaza si decat sa cumpar budinca cu toate alea in ea prefer sa fac eu budinca de tapioca si este cu mult mai sanatoasa si nu are gluten.Poi adca ne luam asa numai mancam nika prajituri ca doar toate au calorii multe. Asa ca nu`i nici un bai.
Se zice ca este calorioasa (tapioca ) poi tre sa cantaresc cele 8 linguri sa vedem cate grame au si daca stau sa ma gandesc ies cate vezi pe tava postata si nu le maninc eu toate intr`0 zi. Asa ca nu iau in calcul caloriile continute sigur la 100 de gram.
#2579 Guest_Gelutza_*
Postat 13 March 2012 - 03:59 PM
Va pun si eu poze trase in mare graba ale torturilor mai mici sau mai mari facute in ultimul timp...seamana la decor fiindca nu au fost consumate in acelasi loc si au fost facute cu acelasi prilej...indulcirea femeilor in saptamana lor!
Tort de rulada cu crema de nuca

Tortul pe care i l-am dus mamei, tot blat de rulada si crema alune de padure, ornat cu mure

Tortul pe care l-am dus colegilor de ansamblu blat de albus si altul ciocolatos, jeleu de pere(a la Maya) si crema de migdale, ornat in acelasi stil fiindca astea erau culorile martisorului.

