Ce dulciuri ati facut azi?
#2681 Guest_Gelutza_*
Postat 23 March 2012 - 03:34 PM

Postat 23 March 2012 - 03:53 PM

E si aspectuasa si gustoasa!
Ti-amadmirat si ruladele la han

Postat 23 March 2012 - 08:49 PM
Giorgiana, la 23 March 2012 - 08:41 AM, a spus:
Da, e un pandispan care are o consistenta ce ne-a placut foarte mult. Am un singur regret, ca nu am insiropat-o si mai mult. Dar...data viitoare.
Reteta e mai jos.
Eataly, la 23 March 2012 - 12:00 PM, a spus:
Nataly, la 22 March 2012 - 11:19 PM, a spus:
Prajitura (insiropata putin cu coffee) si cu crema ricotta :
Nataly esti scumpa la vedere si cand apari, ne lovesti cu o prajitura de'asta "de-ti sar papilele din gura" spre ecran.

Astept si eu reteta

Multumesc Eataly, esti o draguta.
Si reteta...
Ingrediente:
Blat: 7 oua, 210 g zahar, 200-210 g faina, 60 g amidon alimentar, esenta de vanilie din comert (fiindca e indulcita), un strop de sare. Pentru insiropat blatul: o cafea naturala rece.
Crema: 400 ml smanatana pentru frisca, zahar pudra dupa gust, 250 g ricotta, 7-8 foite de gelatina (de preferat 8), 150 ml lapte, 1 pastaie de vanilie, esenta de vanilie (optional, dupa gust). Cacao pentru ornat (optional)
Preparare:
In bolul de mixer se pun ouale, zaharul, esenta de vanilie si se bate la viteza maxima timp de 10 minute. Faina impreuna cu amidonul si praful de sare se cern. Se adauga putin cate putin peste compozitia de oua si se amesteca cu o paleta , usor de jos in sus . Compozitia rezultata se toarna intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pana cand s-a copt un blat frumos, auriu.
Se lasa la racit.Intre timp preparam crema astfel: smantana pentru frisca se bate cu mixerul adaugand zaharul pudra (dupa gust). Poate ar trebui facuta putin mai dulce decat v-ar placea fiindca la un moment dat vine adaugata si ricotta care ii va lua din dulceata.
Laptele se pune pune pe foc impreuna cu pastaia de vanilie despicata de dinainte si scoase din ea bobitele, pe care le punem tot in lapte. Lasam sa fiarba un timp, nu prea mult, dupa care adaugam foitele de gelatina inmuiate in apa in prealabil. Luam vasul de pe foc , amestecam in el pana cand gelatina s-a topit complet si il lasam deoparte pana ajunge caldut.
Amestecam ricotta cu frisca, se adauga laptele din care am scos pastaia de vanilie si daca se vrea se mai poate adauga esenta de vanilie.
Amestecam in vas pentru omogenizare si dam la frigider pana cand crema se intareste. La mine in aprox. 25 minute s-a ingrosat.
Dupa toate acestea blatul ar trebui sa fie rece deja. Tava in care l-am copt se acopera cu folie de plastic lasand marginile mai lungi iar peste ea, pe fundul tavii punem hartie de copt fiindca asa prajitura nu se va lipi de folie si o vom putea scoate usor din tava. Se pune blatul in tava, se insiropeaza cu cafea (eu as fi vrut ca prajitrica mea sa iasa si mai insiropata dar n-a fost sa fie ) se intinde crema , se inchid marginile foliei si se da la frigider. E de preferat sa stea peste noapte la rece.
Inainte de servire se poate presara cacao.
Postat 23 March 2012 - 10:46 PM

Cand am vazut prajitura ta, m-am gandit imediat la asta:

Postat 24 March 2012 - 01:27 PM
Postat 24 March 2012 - 04:45 PM
Postat 24 March 2012 - 05:18 PM

Nu m-ati prins de multe ori pe aici.
Azi am facut singur, fara ajutorul fetitei pe care am avut placerea s-o facem

Am facut bomoboane tip Raffaello. Pe unele le-am umplut cu migdale trase in caramel, pe altele cu merisoare deshidratate. Deshidratate ele de cine le-a cules, dar imbalsamate de mine cateva ore in cognac.
Am mai pus osu' la cuburile de cocos - Conexiunea a facut blatul si de-acolo impreuna.
Si am mai facut napolitate de casa umplute cu crema cu galbenusuri, lapte, cacao, vanilie (seminte) faina, unt si alune tocate pralinate (reteta culeasa de A mea, de la Tante Ekaterina)
Mi-au mai ramas pe maine napolitane (poftim_politane ? ) de post cu rahat, lamaie si unt de cocos.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 24 March 2012 - 07:03 PM

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 25 March 2012 - 05:46 PM
Imagini atasate
Postat 25 March 2012 - 06:39 PM
Pozele cam urate , dar prajitura buna rau
Imagini atasate
#2693 Guest_Gelutza_*
Postat 25 March 2012 - 08:42 PM

Rulouri cu pere si zmeura azi, ieri am avut vol au vent cu dovleac, dar nu am avut acumulatorii incarcati, nu am poze, din pacate... au fost de un real succes!
Deci, rulourile:

Postat 26 March 2012 - 10:57 AM
izuk, la 26 March 2012 - 08:49 AM, a spus:

Binenteles ca dau. Sa sti ca m`am gandit sa fac foile astea si sa le coc separat si sa le pun o crema ,ptr ca a doua zi sunt foarte moi parca ar fi insiropate.
Dar tre sa masor apa ca eu am pus la ochi asa cat sa`mi fie bun aluatul.Stiu ca nu place ideea mea, dar eu la astea am pus margarina unirea ptr creme sa nu le fac cu ulei (de post) de dulce unt.
Postat 26 March 2012 - 03:09 PM