Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#2681 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 23 March 2012 - 03:34 PM

Eu am facut profiteroalele lui Any si abia astazi am reusit sa pozez o portie mare si ciocolatoasa.Recunosc, am pus tot ce mai aveam la aceasta portie ca sa nu mai ramana nimic prin frigider, nu o fi aspectuoasa, dar de gustoasa, nu va spun, mai bine incercati si voi!
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1400-13325096813714.jpg

#2682 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 March 2012 - 03:53 PM

Gela, da' ai pus crema, nu te-ai jucat :thumleft: ! Da' ai recunoscut :cheers: !
E si aspectuasa si gustoasa!

Ti-amadmirat si ruladele la han :D

#2683 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 23 March 2012 - 08:49 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 23 March 2012 - 08:41 AM, a spus:

Vezi postareaNataly, la 22 March 2012 - 11:19 PM, a spus:

E facuta de ceva timp, insa aici inca nu am postat-o.
Prajitura (insiropata putin cu coffee) si cu crema ricotta :


Si cumva blatul este gen pandispan, ca asa arata?! Poate ne detaliezi putin reteta de la prajitura.


Da, e un pandispan care are o consistenta ce ne-a placut foarte mult. Am un singur regret, ca nu am insiropat-o si mai mult. Dar...data viitoare.
Reteta e mai jos.


Vezi postareaEataly, la 23 March 2012 - 12:00 PM, a spus:

Vezi postareaNataly, la 22 March 2012 - 11:19 PM, a spus:

E facuta de ceva timp, insa aici inca nu am postat-o.
Prajitura (insiropata putin cu coffee) si cu crema ricotta :



Nataly esti scumpa la vedere si cand apari, ne lovesti cu o prajitura de'asta "de-ti sar papilele din gura" spre ecran. :occasion14:
Astept si eu reteta :thumleft: !

Multumesc Eataly, esti o draguta.

Si reteta...
Ingrediente:
Blat: 7 oua, 210 g zahar, 200-210 g faina, 60 g amidon alimentar, esenta de vanilie din comert (fiindca e indulcita), un strop de sare. Pentru insiropat blatul: o cafea naturala rece.
Crema: 400 ml smanatana pentru frisca, zahar pudra dupa gust, 250 g ricotta, 7-8 foite de gelatina (de preferat 8), 150 ml lapte, 1 pastaie de vanilie, esenta de vanilie (optional, dupa gust). Cacao pentru ornat (optional)
Preparare:
In bolul de mixer se pun ouale, zaharul, esenta de vanilie si se bate la viteza maxima timp de 10 minute. Faina impreuna cu amidonul si praful de sare se cern. Se adauga putin cate putin peste compozitia de oua si se amesteca cu o paleta , usor de jos in sus . Compozitia rezultata se toarna intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pana cand s-a copt un blat frumos, auriu.
Se lasa la racit.Intre timp preparam crema astfel: smantana pentru frisca se bate cu mixerul adaugand zaharul pudra (dupa gust). Poate ar trebui facuta putin mai dulce decat v-ar placea fiindca la un moment dat vine adaugata si ricotta care ii va lua din dulceata.
Laptele se pune pune pe foc impreuna cu pastaia de vanilie despicata de dinainte si scoase din ea bobitele, pe care le punem tot in lapte. Lasam sa fiarba un timp, nu prea mult, dupa care adaugam foitele de gelatina inmuiate in apa in prealabil. Luam vasul de pe foc , amestecam in el pana cand gelatina s-a topit complet si il lasam deoparte pana ajunge caldut.
Amestecam ricotta cu frisca, se adauga laptele din care am scos pastaia de vanilie si daca se vrea se mai poate adauga esenta de vanilie.
Amestecam in vas pentru omogenizare si dam la frigider pana cand crema se intareste. La mine in aprox. 25 minute s-a ingrosat.
Dupa toate acestea blatul ar trebui sa fie rece deja. Tava in care l-am copt se acopera cu folie de plastic lasand marginile mai lungi iar peste ea, pe fundul tavii punem hartie de copt fiindca asa prajitura nu se va lipi de folie si o vom putea scoate usor din tava. Se pune blatul in tava, se insiropeaza cu cafea (eu as fi vrut ca prajitrica mea sa iasa si mai insiropata dar n-a fost sa fie ) se intinde crema , se inchid marginile foliei si se da la frigider. E de preferat sa stea peste noapte la rece.

Inainte de servire se poate presara cacao.

#2684 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 March 2012 - 10:46 PM

Multumesc Nat. :occasion14:
Cand am vazut prajitura ta, m-am gandit imediat la asta:

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-9-13325355441112.jpg

#2685 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 24 March 2012 - 01:27 PM

Vezi postareaEataly, la 23 March 2012 - 10:46 PM, a spus:

Multumesc Nat. :(
Cand am vazut prajitura ta, m-am gandit imediat la asta:

Atasament kinder paradiso .jpg



Iai...plac prajiturelele Kinder, mai rau ca si copiii :(

#2686 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 24 March 2012 - 04:38 PM

Eu Kinderul asta nu l-am vazut inca :boohoo: Super interesant .

#2687 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 March 2012 - 04:45 PM

Vezi postareaizuk, la 24 March 2012 - 04:38 PM, a spus:

Eu Kinderul asta nu l-am vazut inca :boohoo: Super interesant .


E placerea mea ascunsa.Din cand in cand infulec si eu cate unul.Shhhht...sa nu ziceti la nimeni. :drool:
Asa ca vreau sa incerc reteta.

#2688 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 24 March 2012 - 04:49 PM

Vezi postareaizuk, la 24 March 2012 - 04:38 PM, a spus:

Eu Kinderul asta nu l-am vazut inca :boohoo: Super interesant .


Nu cred ca a aparut inca pe la noi,adica cel putin in RO.

#2689 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 24 March 2012 - 05:18 PM

Stai sa spui si eu. :boohoo: :drool: :drool:
Nu m-ati prins de multe ori pe aici.

Azi am facut singur, fara ajutorul fetitei pe care am avut placerea s-o facem :), ca e plecata de-acasa de multi anisori ... :huh:
Am facut bomoboane tip Raffaello. Pe unele le-am umplut cu migdale trase in caramel, pe altele cu merisoare deshidratate. Deshidratate ele de cine le-a cules, dar imbalsamate de mine cateva ore in cognac.

Am mai pus osu' la cuburile de cocos - Conexiunea a facut blatul si de-acolo impreuna.

Si am mai facut napolitate de casa umplute cu crema cu galbenusuri, lapte, cacao, vanilie (seminte) faina, unt si alune tocate pralinate (reteta culeasa de A mea, de la Tante Ekaterina)
Mi-au mai ramas pe maine napolitane (poftim_politane ? ) de post cu rahat, lamaie si unt de cocos.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#2690 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 24 March 2012 - 07:03 PM

Brava, nene! Sa va fie de bine! Auzi, singur-singurel!Da' cat curaj avusasi!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#2691 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 25 March 2012 - 05:46 PM

Brioşe cu morcov, nucă şi scorţişoară, frosting de mascarpone. Cu secţiunea de rigoare.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-508-13326903723943.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-508-13326903790434.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-508-13326903863363.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#2692 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 25 March 2012 - 06:39 PM

Am repetat prajitura.
Pozele cam urate , dar prajitura buna rau

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-13326935113533.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-13326935340533.jpg


#2693 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 25 March 2012 - 08:42 PM

Eu nu mai fac decat dulciuri de post pana la Paste, am decretat! :occasion14:
Rulouri cu pere si zmeura azi, ieri am avut vol au vent cu dovleac, dar nu am avut acumulatorii incarcati, nu am poze, din pacate... au fost de un real succes!
Deci, rulourile:
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1400-13327009616674.jpg

#2694 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 25 March 2012 - 08:44 PM

Vezi postareakoral, la 25 March 2012 - 05:46 PM, a spus:

Brioşe cu morcov, nucă şi scorţişoară, frosting de mascarpone. Cu secţiunea de rigoare.

Sunt de post, Koral?Imi fac cu ochiul si le-as pune gand rau! :occasion14:

#2695 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 25 March 2012 - 08:45 PM

Vezi postarealili, la 25 March 2012 - 06:39 PM, a spus:

Am repetat prajitura.
Pozele cam urate , dar prajitura buna rau

Important e gustul si e lesne de inteles pentru mine ca, daca nu era buna, nu o repetai!

#2696 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 March 2012 - 10:19 PM

Prajitura cu mere de post

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13327067461293.jpg

#2697 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 March 2012 - 08:49 AM

Cerra , dai si la vecina ? Tare imi place lacinta cu mere :)

#2698 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 March 2012 - 10:57 AM

Vezi postareaizuk, la 26 March 2012 - 08:49 AM, a spus:

Cerra , dai si la vecina ? Tare imi place lacinta cu mere :crying:


Binenteles ca dau. Sa sti ca m`am gandit sa fac foile astea si sa le coc separat si sa le pun o crema ,ptr ca a doua zi sunt foarte moi parca ar fi insiropate.

Dar tre sa masor apa ca eu am pus la ochi asa cat sa`mi fie bun aluatul.Stiu ca nu place ideea mea, dar eu la astea am pus margarina unirea ptr creme sa nu le fac cu ulei (de post) de dulce unt.

#2699 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 March 2012 - 12:13 PM

Pe langa cornuri si impletitura un orez cu lapte a la Stella

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-780-13327568062228.jpg

#2700 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 March 2012 - 03:09 PM

Vezi postareaizuk, la 26 March 2012 - 12:13 PM, a spus:




De parca nu ajungeau cornurile asai? mai venisi si cu orezul ala.

Nu`i nimik. Maine vin si eu cu budinca mea ca nu se poateeeeeeeeeeeeeeee.

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi