Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3261 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 June 2012 - 03:56 PM

Vezi postareacerra, la 25 June 2012 - 03:47 PM, a spus:

Inghetata de visine si dulce de leche

Atasament IMG_1203 (Small).JPG

Atasament IMG_1206 (Small).JPG



Cerra, ai pe undeva reteta?N-am visine,da tot ma tenteaza rau de tot.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3262 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 June 2012 - 04:06 PM

Niste marshmallows (bezele moi).. reteta lui Nico postata dincolo daca nu ma insel. Saru-mana! :)

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-90-13406331628873.jpg
Imagine postata

#3263 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 25 June 2012 - 04:23 PM

Mama, ce v-ati facut de cap cu dulcele, wowww, unde sa ma uit mai intai?
Toate sunt de expozitie si ma mandresc cu gasca dulce:))))))))))
Eu prea obosita dupa week. da cu pofta de ceva bun non stop.Atat m-au tinut energiile dupa ce am venit de la munci, sa fac si eu un desert rapid la pahar cu iaurt si ce fructe aveam in frigi. Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1400-13406341439917.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1400-13406341630407.jpg
Nu va spun cat e de bun!

#3264 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 June 2012 - 04:23 PM

Vezi postareaOlguta, la 25 June 2012 - 04:06 PM, a spus:

Niste marshmallows (bezele moi).. reteta lui Nico postata dincolo daca nu ma insel. Saru-mana! :)

Atasament DSC03757bmic.jpg



reteta, reteta, vreau reteta :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3265 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 June 2012 - 04:26 PM

Vezi postareaIoana, la 25 June 2012 - 03:56 PM, a spus:




Cerra, ai pe undeva reteta?N-am visine,da tot ma tenteaza rau de tot.


Simplu de facut si foarte buna.

3 albusuri se fac zapada simple apoi se adauga 1 cana de zahar, mixam bine apoi adaugam visinele fara samburi si stoarse bine (am cumparat 1/2 kg curatate nu le am cantarit) si mixam pina sta teapana spuma. Se parat 500ml smantana dulce ptr frisca o batem zapada (puf) si imbinam cu spuma si mixam usor(se va face mai ferma compozitia). Gata punem in recipiente (eu am pus de data asta in galetuse de plastic de 1kg ca asa incapeau in congelator).



Cea din dulce de leche la fel de simplu:

1 conserva 400ml de lapte condensat gros o desfacem , turnam continutul intr`un bol , punem folie sau capacul special ptr MO, si cate 1 minut pe 700 watt si verificam si iarasi inca un minut, apoi cate doua minute (vezi in galeria mea de aici dupa forum cred ca am pus acolo dulcele de leche la MO ) tre sa ai grija sa fi cu ochiul pe MO ptr ca se umfla laptele condensat.Dureaza cateva minute pina este gros si caramelizat (sa amesteci in el cu o lingura periodic intre pauzele de Mo) Cand sa facut dulcele de leche racim la temperatura camerei amestecand in el si adaugam 5ooml frisca batuta si la congelat. Iese o crema foarte fina. Nu fac ace de gheata nici una nici alta dintre inghetate.

#3266 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 25 June 2012 - 04:26 PM

Vezi postareaIoana, la 25 June 2012 - 04:23 PM, a spus:

Vezi postareaOlguta, la 25 June 2012 - 04:06 PM, a spus:

Niste marshmallows (bezele moi).. reteta lui Nico postata dincolo daca nu ma insel. Saru-mana! :)

Atasament DSC03757bmic.jpg



reteta, reteta, vreau reteta :)

Stau si eu frumos la coada desi la mine nu se gasesc MM. nici daca dai cu tunu':(

#3267 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 June 2012 - 05:11 PM

Am postat-o aici.. Spor la mixat :):)
Imagine postata

#3268 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 June 2012 - 05:18 PM

Vezi postareacerra, la 25 June 2012 - 04:26 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 25 June 2012 - 03:56 PM, a spus:




Cerra, ai pe undeva reteta?N-am visine,da tot ma tenteaza rau de tot.


Simplu de facut si foarte buna.

3 albusuri se fac zapada simple apoi se adauga 1 cana de zahar, mixam bine apoi adaugam visinele fara samburi si stoarse bine (am cumparat 1/2 kg curatate nu le am cantarit) si mixam pina sta teapana spuma. Se parat 500ml smantana dulce ptr frisca o batem zapada (puf) si imbinam cu spuma si mixam usor(se va face mai ferma compozitia). Gata punem in recipiente (eu am pus de data asta in galetuse de plastic de 1kg ca asa incapeau in congelator).



Cea din dulce de leche la fel de simplu:

1 conserva 400ml de lapte condensat gros o desfacem , turnam continutul intr`un bol , punem folie sau capacul special ptr MO, si cate 1 minut pe 700 watt si verificam si iarasi inca un minut, apoi cate doua minute (vezi in galeria mea de aici dupa forum cred ca am pus acolo dulcele de leche la MO ) tre sa ai grija sa fi cu ochiul pe MO ptr ca se umfla laptele condensat.Dureaza cateva minute pina este gros si caramelizat (sa amesteci in el cu o lingura periodic intre pauzele de Mo) Cand sa facut dulcele de leche racim la temperatura camerei amestecand in el si adaugam 5ooml frisca batuta si la congelat. Iese o crema foarte fina. Nu fac ace de gheata nici una nici alta dintre inghetate.


Mercic, cerra.O sa incerc MO,desi nu l-am mai folosit de ani,il tin in camara pt cand am pofta de pop corn.

Vezi postareaOlguta, la 25 June 2012 - 05:11 PM, a spus:

Am postat-o aici.. Spor la mixat :):)

Merci, simplu de facut.Am sa incerc si cu menta ca-mi place
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3269 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 June 2012 - 07:48 PM

Vezi postareaGelutza, la 25 June 2012 - 04:23 PM, a spus:


Nu va spun cat e de bun!


Nici nu trebuie sa zici ptr ca se vede dupa cum arata cat de bun este.

Din partea ta nici nu ma gandesc sa faci ceva si sa nu fie bun.

Aici mentionez si pe anny, Ioana, Olguta, Izuk si pe toate celelalte gospodine de aici.

:)
:) ptr toate.

#3270 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 June 2012 - 08:08 PM

Am descarcat pozele dupa tel.

sambata ptr ieri la prieteni

Din reteta pe care o am eu de Harisi, am facut niste fursecuri arabesti umplute cu smochine, altele cu umplutura de curmale si altele cu caise uscate.

Spre deosebire de harisi , fursecurile se pot servii abia a doua zi ptr ca tre sa stea in sirop.


Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1316-13406477236883.jpg

#3271 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,771
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 June 2012 - 04:45 PM

cerra, nu cred ca am mancat vre-odata fursecuri "insiropate". se inmoaie tare? cam cum sunt?

si eu am descarcat azi poze din aparat. sunt mai vechi, dar am zis sa mai pun si eu poze pe aici:

inghetata lui Dex
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-84-13407218635675.jpg


si o terina
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-84-13407218834649.jpg

#3272 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 June 2012 - 09:17 AM

Vezi postareaboni, la 26 June 2012 - 04:45 PM, a spus:

cerra, nu cred ca am mancat vre-odata fursecuri "insiropate". se inmoaie tare? cam cum sunt?




Harisi ai mancat? este aceiasi chestie doar ca astea le`am facut individuale si umplute. Sunt bune.

asta este reteta de harisi (normal se face in tava mare)eu am facut umplute.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1316-13407813473201.jpg

#3273 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 27 June 2012 - 12:22 PM

Aseara un pofticios murea de pofta de gogosi. Ca sa ma determine sa-i fac mi-a spus sa-i tin lumanarea, ca altfel, nu se stie! :crying:))))))))))
M-am speriat si i-am facut in cea mai mare graba, dar m-a apucat tarziul si nu am mai descarcat pozele...
Nu va spun cate gogosi am mancat, zau, ca mi-e rusine !

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1400-13407921940141.jpg

#3274 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2012 - 12:36 PM

Vezi postareaGelutza, la 27 June 2012 - 12:22 PM, a spus:

Aseara un pofticios murea de pofta de gogosi. Ca sa ma determine sa-i fac mi-a spus sa-i tin lumanarea, ca altfel, nu se stie! :)))))))))))
M-am speriat si i-am facut in cea mai mare graba, dar m-a apucat tarziul si nu am mai descarcat pozele...
Nu va spun cate gogosi am mancat, zau, ca mi-e rusine !


O gogosica fur si eu de la tine, ca arata apetisant!
Sper ca nu i s-a aplecat pofticiosului de la atatea gogosi!
GEORGIA

#3275 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 27 June 2012 - 01:32 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 27 June 2012 - 12:36 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 27 June 2012 - 12:22 PM, a spus:

Aseara un pofticios murea de pofta de gogosi. Ca sa ma determine sa-i fac mi-a spus sa-i tin lumanarea, ca altfel, nu se stie! :)))))))))))
M-am speriat si i-am facut in cea mai mare graba, dar m-a apucat tarziul si nu am mai descarcat pozele...
Nu va spun cate gogosi am mancat, zau, ca mi-e rusine !


O gogosica fur si eu de la tine, ca arata apetisant!
Sper ca nu i s-a aplecat pofticiosului de la atatea gogosi!

De teama ca i se apleaca a chemat si ajutoare la mancat si pe urma au dat-o pe carnaciori in aluat, facusem si cativa dintr-aia si apoi au dat-o pe bere pana la miezul noptii...a plouat ieri la noi si a fost o seara faina, ne-am bucurat de ea la o tabla si-o gogoasa!
Si gogosicile le-am facut fara gramaj, la ochi si cu lapte aproape acrit, dar au iesit faine, altadata le bibilesc de numa si tot nu ies asa!

#3276 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 27 June 2012 - 01:34 PM

Vezi postareacerra, la 25 June 2012 - 08:08 PM, a spus:

Am descarcat pozele dupa tel.

sambata ptr ieri la prieteni

Din reteta pe care o am eu de Harisi, am facut niste fursecuri arabesti umplute cu smochine, altele cu umplutura de curmale si altele cu caise uscate.

Spre deosebire de harisi , fursecurile se pot servii abia a doua zi ptr ca tre sa stea in sirop.


Atasament DSC00241 (Small).JPG

Fursecurile tale seamana cu gogosile mele:)) Cred ca-s bune rau insiropate asa, mmmm!

#3277 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 June 2012 - 01:53 PM

Vezi postareaGelutza, la 27 June 2012 - 01:34 PM, a spus:


Fursecurile tale seamana cu gogosile mele:)) Cred ca-s bune rau insiropate asa, mmmm!


Da, seamana numa ca ale mele gogosele sunt din gris si sunt coapte in cuptor si apoi bagate in sirop.


Mi`ai facut pofta cu gogosile tale :) da........... este asa de cald

#3278 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 27 June 2012 - 01:58 PM

Vezi postareacerra, la 27 June 2012 - 01:53 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 27 June 2012 - 01:34 PM, a spus:


Fursecurile tale seamana cu gogosile mele:)) Cred ca-s bune rau insiropate asa, mmmm!


Da, seamana numa ca ale mele gogosele sunt din gris si sunt coapte in cuptor si apoi bagate in sirop.


Mi`ai facut pofta cu gogosile tale :) da........... este asa de cald

Mi-am dat seama ca sunt altceva...si la mine e cald acum, dar aseara era fain!

#3279 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 June 2012 - 06:42 PM

Gelutza, mi-e pofta de gogosi... :)


Cerra, ce inseamna 2 cutii mari de iaurt in reteta pentru harisi?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3280 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,771
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 27 June 2012 - 06:51 PM

multumesc cerra. nu am mancat harisi. nici nu stiam ce inseamna Imagine postata. dar vazand reteta am inteles cam cum sunt.

aura, la noi iaurtul mare are in jur de 370-400 gr, cam pe acolo.

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi