
Stella, reteta la praji postata de mine:
Iti trebuie (pt. o tava mijlocie)
Blat:
10 lg de faina
10 lg de ulei
10 lg zahar
10 lg de lapte caldut
2 oua
1 plic praf de copt
pt. branza dulce :
500 g branza dulce
2 oua
zahar dupa gust
optional: 1 plic zahar vaniliat si coaja rasa de lamaie
Toate ingredientele pt blat si amesteca pana se formeaza o compozitie.
Branza dulce se amesteca cu cele scrise mai sus.
Se pune intr-o tava mijlocie treisfert din compozitia pt blat, apoi se intinde toata branza dulce iar deasupra ce a mai ramas din compozitia pt. blat. Se da la cuptor la 175 grade timp de 20-25 min sau pana cand deasupra s-a facut blatul maroniu.
Greselile mele:
Pt. tava mea trebuia totusi mai mult blat. Data viitoare o sa inmultesc cantitatea pt. blat.
Apoi, dupa ce am copt prajitura am lasat-o in hartia de copt pana s-a racit de tot.Astfel blatul s-a umezit.Data viitoare dau jos imediat hartia. Blatul la prajitura originala e pufos, moale, proaspat (nu stiu exact cum sa-l descriu) dar nu umed.
E cea mai simpla prajitura din cate se poate face si e foarte buna.