Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 454 Pagini +
  • « Prima
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3541 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 26 August 2012 - 05:42 PM

Ellani, mie mi-ar fi parut rau sa tai prajiturica, la cat este de aratoasa... :D

Stella, reteta la praji postata de mine:

Iti trebuie (pt. o tava mijlocie)
Blat:
10 lg de faina
10 lg de ulei
10 lg zahar
10 lg de lapte caldut
2 oua
1 plic praf de copt

pt. branza dulce :
500 g branza dulce
2 oua
zahar dupa gust
optional: 1 plic zahar vaniliat si coaja rasa de lamaie

Toate ingredientele pt blat si amesteca pana se formeaza o compozitie.
Branza dulce se amesteca cu cele scrise mai sus.
Se pune intr-o tava mijlocie treisfert din compozitia pt blat, apoi se intinde toata branza dulce iar deasupra ce a mai ramas din compozitia pt. blat. Se da la cuptor la 175 grade timp de 20-25 min sau pana cand deasupra s-a facut blatul maroniu.

Greselile mele:

Pt. tava mea trebuia totusi mai mult blat. Data viitoare o sa inmultesc cantitatea pt. blat.
Apoi, dupa ce am copt prajitura am lasat-o in hartia de copt pana s-a racit de tot.Astfel blatul s-a umezit.Data viitoare dau jos imediat hartia. Blatul la prajitura originala e pufos, moale, proaspat (nu stiu exact cum sa-l descriu) dar nu umed.
E cea mai simpla prajitura din cate se poate face si e foarte buna.

#3542 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 August 2012 - 05:48 PM

Super fain Naty :D de ce nu i-ai facut un topic separat :D ?! eu o scriu in caiet ...la blat ai batut cu mixerul?! ouale intregi pus la gramada nu separat,batut albus etc?!

Merci de reptzept! :D

#3543 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 August 2012 - 06:04 PM

Vezi postareaGeany, la 26 August 2012 - 05:48 PM, a spus:

Super fain Naty :D de ce nu i-ai facut un topic separat :D ?! eu o scriu in caiet ...la blat ai batut cu mixerul?! ouale intregi pus la gramada nu separat,batut albus etc?!

Merci de reptzept! :D

Da, cred ca puteam sa-i fac topic separat. :D
Nu, la blat am pus toate ingredientele intr-un bol in aceasta ordine: faina amestecata cu praful de copt,zaharul, ouale asa intregi ,laptele, uleiul, si am amestecat bine , manual, cu un tel (din acela cu care se poate amesteca si in mamaliga :D ) dupa fiecare ingredient adaugat.
Si doar ce am aflat ca la tava mea mijlocie ar fi mers de minune cate 15 lg din ingredientele enumerate la blat. Nu am acum tava sa va spun cat e de mare,dar dintr-un set de 3 tavi e cea mijlocie,atat pot sa zic acum.

Aceasta postare a fost editata de Nataly: 26 August 2012 - 06:06 PM

#3544 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 August 2012 - 06:08 PM

Aha merci (deci intai ingredientele uscate apoi cele umede) :D e pacat de ea ca se pierde aici :D sa vezi ca mereu or sa te intrebe fetele de ea :D

Eu am tava 31/22 merge compozitia din 2 oua cum ai zi tu sau din 3?!

#3545 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 August 2012 - 06:50 PM

Vezi postareaGeany, la 26 August 2012 - 06:08 PM, a spus:

Aha merci (deci intai ingredientele uscate apoi cele umede) :D e pacat de ea ca se pierde aici :D sa vezi ca mereu or sa te intrebe fetele de ea :D

Eu am tava 31/22 merge compozitia din 2 oua cum ai zi tu sau din 3?!

Am cautat o alta reteta de praji care sa fi fost facuta in aceeasi tava.
Acolo scriam ca tava mea are 23/30 deci asa trebuie sa fie.
La aceasta marime de tava eu facut exact reteta scrisa mai devreme dar asa cum ziceam , data viitoare voi incerca cu 15 lg de faina,zahar,ulei etc si desigur cu mai multe oua. O sa fac atunci cu regula de trei simpla sa vad cate oua iasa la 15 lg de faina,ulei etc.
Banuiesc ca nu e asa mare diferenta intre tava mea si a ta dar parerea mea este sa faci mai mult blat. Mie mi s-a parut putin, adica parca abia mi-a ajuns sa pun partea de sus.

Cum ziceam la inceput, e o reteta pe care am facut-o si eu dupa ureche, inca testez si eu cantitatile potrivite pt. tava mea.

#3546 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 August 2012 - 06:56 PM

Aha! Paii e simplu daca la 2 oua ,10L de zahar,10 de ulei ,10 de faina,din 3 ouri' :D o sa pun 15 L de zahar , 15 de ulei, 15 de faina etc...

#3547 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 August 2012 - 07:02 PM

Vezi postareaGeany, la 26 August 2012 - 06:56 PM, a spus:

Aha! Paii e simplu daca la 2 oua ,10L de zahar,10 de ulei ,10 de faina,din 3 ouri' :D o sa pun 15 L de zahar , 15 de ulei, 15 de faina etc...

Da, din 3 ouri :D 15 lg de faina, lapte , ulei etc.
Daca o faci, te rooog sa o postezi.
Sunt super curioasa cum iti va iesi, poate seamana mai bine cu originala desi ca sa-mi dau seama bine de asta tre' sa gust :D :D

#3548 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 26 August 2012 - 07:05 PM

Tortuletul pentru Amelie si foi de napolitane umplute cu crema de cioco(cu oua) si nuci.Sectiune la tort pun mai incolo ca nu am descarcat pozele inca:

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-59-13460006570006.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-59-13460006915394.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-59-13460007444336.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#3549 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 August 2012 - 07:07 PM

Vezi postareaNataly, la 24 August 2012 - 11:43 PM, a spus:

Foarte buna prajitura asta. Si eu o fac des fie cu branza, mere etc. Eu reteta o am de la sora bunicii mele de cel putin 25 de ani o fac eu mereu .

Reteta mea merge cu 2 oua intregi si cate 15 linguri din celelalte ingrediente care le spui si tu dar, eu pun saligar (bicarbonat de amoniu) in loc de praf de copt reteta este ptr tava mijlocie (cele vechi dupa vremuri) si eu pun jumatate din compozitie in tava, apoi dau la cuptor vreo 10 min apoi scot tava si pun branza/mere , apoi restul din compozitie deasupra.Cand am 2 albusuri in plus atunci ii fac si o spuma deasupra inainte de a fi coapta prajitura.

Mai fac altadata cu merele rase stoarse bine si imbin compozitia cu ele si in tava la copt.

La noi se facea in casa (ptr ca era cea mai rapida prajitura, cu mere, branza,mac.

#3550 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 August 2012 - 07:09 PM

Vezi postareaNataly, la 26 August 2012 - 07:02 PM, a spus:

Sunt super curioasa cum iti va iesi, poate seamana mai bine cu originala desi ca sa-mi dau seama bine de asta tre' sa gust

Iti promit ca o fac,am scris reteta si in caietul meu ,zice:'' prajitura cu branza dulce Naty' forum arta culinara (ce dulciuri gatim azi pag.178)..ps. mai bine fac din 3 oua la tava mea :D ''... :D

Pe bune ca asa am scris :D

Am scris prajitura si nu placinta ca mie imi seamana mai mult a prajitura decat a placinta cum ti-a iesit tie :D ...Momentan am interzis la cuptor din pacate :D din cauza de canicula,dar zic astia ca se racoreste si vin ploile,doamne ajuta :D

Pup' iu' senkiu' te tin la curent :-* (nu electric :D )

#3551 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 August 2012 - 07:17 PM

Vezi postareaGeany, la 26 August 2012 - 07:09 PM, a spus:

Vezi postareaNataly, la 26 August 2012 - 07:02 PM, a spus:

Aha! Paii e simplu daca la 2 oua ,10L de zahar,10 de ulei ,10 de faina,din 3 ouri' o sa pun 15 L de zahar , 15 de ulei, 15 de faina etc...

Sunt super curioasa cum iti va iesi, poate seamana mai bine cu originala desi ca sa-mi dau seama bine de asta tre' sa gust

Iti promit ca o fac,am scris reteta si in caietul meu ,zice:'' prajitura cu branza dulce Naty' forum arta culinara (ce dulciuri gatim azi pag.178)..ps. mai bine fac din 3 oua la tava mea'...

Pe bune ca asa am scris :D

Am scris prajitura si nu placinta ca mie imi seamana mai mult a prajitura decat a placinta cum ti-a iesit tie :D ...Momentan am interzis la cuptor din pacate :D din cauza de canicula,dar zic astia ca se racoreste si vin ploile,doamne ajuta :D

Pup' iu' senkiu' te tin la curent :-* (nu electric :D )

:D :D

O sa deschid topic , dar acu' tre sa plec. Next week. Apropos, nu am poze cu fiecare etapa, deschid topic aici sau...? :D

#3552 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 August 2012 - 07:19 PM

Merci Nataly. seamana un pic cu prajitura turnata a lui Anat

#3553 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 August 2012 - 07:19 PM

Paii daca nu ai poze pas cu pas nu poti pune la retete in imagini asa ca singura solutie e aici la retete de dulciuri :D

#3554 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 August 2012 - 09:16 PM

Vezi postareaGeany, la 26 August 2012 - 05:19 PM, a spus:

Bravo Eluta' :D ce ma bucur! :D

Merci, merci si pentru ritzapt.Stii ca daca-mi intra ceva pe retina,nu ma las pana nu dreg si pentru prima oara,zic c-am dres-o bine.Sotul era foarte curios cum am realizat randurile,dar nici ca i-am spus.L-am lasat cu ochii-n soare,adica-n bucata de prajitura :D

#3555 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 August 2012 - 09:22 PM

Vezi postareaNataly, la 26 August 2012 - 05:42 PM, a spus:

Ellani, mie mi-ar fi parut rau sa tai prajiturica, la cat este de aratoasa... :D

Multumesc,Nataly.Geany e de vina pentru tot,inclusiv si pentru faptul c-a trebuit s-o taiem ca niste mancai rai ce suntem :D

Acum revenind la prajitura ta.Imi convine foarte mult ca ingrediente pentru un plan ce-l am de realizat.Problema e ca-i cu branza,care imi place tare mie,dar planul e ca trebuie sa fie cu gem.

Asa ca,intrebare intrebatoare pentru toate fetele care stiu prajitura.Spuneti-mi,va rog,merge sa risc s-o fac cu gem,sau e prea usor blatul si sa ma redirectionez la altceva?

#3556 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 August 2012 - 09:39 PM

Hi hi! :D Draga Eluta si mie daca-mi ramane ceva pe ''cretina'' ie' jale :D
O sa incerc si eu prajitura lui Naty' iar daca ar fi sa vreau sa pun gem eu cred ca asa cum a spus Cerulina asi lasa intai primul strat (baza ) 10 min. la cuptor apoi asi pune gemul si deasupra al doilea strat :D ma gandesc eu :D dar daca nu zic bine va rog sa ma corectati !

#3557 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 26 August 2012 - 10:13 PM

Vezi postareaGeany, la 26 August 2012 - 09:39 PM, a spus:

Lasand asa la cuptor primul strat dar nu mai mult de 10` apoi pusa umplutura veti obtine doua foi la fel de coapte.Daca fac in tava mare, adicvreo 42cm atunci fac 2 portii de aluat.

#3558 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 26 August 2012 - 10:17 PM

Vezi postareaEllani, la 26 August 2012 - 09:22 PM, a spus:

Asa ca,intrebare intrebatoare pentru toate fetele care stiu prajitura.Spuneti-mi,va rog,merge sa risc s-o fac cu gem,sau e prea usor blatul si sa ma redirectionez la altceva?

Eu zic sa nu te risti: orice gem tare ai pune, nu poti face margini la aluat si gemul va ajunge pe fundul tavii si...........

Incearca o prajitura cu foi fragede sau ''prajitura secuiasca'' (are gem dar si nuci macinate.

Reteta daca nu o ai si o doresti, spune si o sa o scriu.

#3559 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 26 August 2012 - 10:18 PM

camembert en croute

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1316-13460123191425.jpg

#3560 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 August 2012 - 10:42 PM

Merci Cerulina! :D

Draga Petu' iertaciune, ma luai cu vb. si nu i-am urat La multi ani printesei :-* :D F. frumos tortulet astept sexiunea' daca vei avea timp, nu ma indoiesc ,ca a fost divin,eu inca nu am avut curaj sa ma joc cu pasta de zahar ,o sa te fac sa razi dar chiar azi am vazut dupa mult timp foi de napolitana (cu siguranta or mai fi fost dar nu mi-au sarit mie in ochi),asta m-a dus cu gandul la prajitura cu foi de napolitana a bunicii dinspre tata,ea folosea foi dealea mai groase (ca aste de le vazui eu azi) si punea intre 2 straturi o umplutura din zahar ars, 1 pachet de unt sau margarina si miez de nuca ,din pacate nu mai stiu exact reteta tre' sa o intreb pe matusa :D ,apoi bunica dinspre mama (bunitza' Jana) avea alta reteta cu mai multe foi dar si napolitana era mai subtire ,cu o crema din rahat (alimentar :D ) cacao ...asta tre' sa o intreb pe matusa Marlena ca nici pe asta nu o mai stiu,hai ca m-am pierdut in mult bla-bla ca de obicei ,unde voiam eu sa ajung e ca mi-ai trezit amintiri tare placute si indepartate ,si coincidenta -coincidentzatoare' face ca eu chiar azi vazusem foile ,imi amintesc,ca pe vremuri foile alea de napolitane (alea mai groase) se numai Foi Lica si eu mica le ziceam ''coilifa'' :D asa ca prajitura bunicii ''coilifa''se numea...
Duoamne ca mult mai vb. Geany' la colt :D
Cer scuzee!! :D

Arata acest topic

• 454 Pagini +
  • « Prima
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou