Eataly, la 21 September 2012 - 09:18 PM, a spus:
Iarta-ma, intru atat de rar, am copiat-o de pe blog, am respectat-o intocmai:
"Ingrediente:
2 kg de prune - spalate, scurse de apa, curatate si taiate in sferturi
50 g zahar
1/2 lgt scortisoara (eu am pus una pentru ca imi place scortisoara)
80 g fulgi de migdale
Pentru aluat:
21 g drojdie (jumatate de cub)
50 g zahar
100 ml lapte caldut
300 g faina
1 ou
75 g unt topit
Pentru pesmeti:
120 g faina
100 g unt topit
100 g zahar
un varf de cutit de scortisoara (eu iar am pus o lingurita)
Pregatiti tava ungand-o cu unt. Amestecati zaharul cu scortisoara. Preincalziti cuptorul la 200 C.
Aluatul
1. Amestecati drojdia faramitata intr-un bol cu 1 lingura de zahar si laptele caldut si lasati sa stea 15 minute.
2. Puneti faina intr-un alt vas, adaugati restul de zahar, oul, untul topit si amestecul de drojdie si lapte.
3. Framantati toate ingredientele intr-un aluat neted care se desprinde de peretii vasului.
4. Lasati aluatul sa dospeasca acoperit intr-un loc caldut timp de 30 de minute.
5. Intindenti aluatul cu sucitorul pe o tava mare de copt in strat subtire.
Prunele
6. Asezati prunele pe aluat in randuri ca niste soldatei cu varfurile in sus.
7. Presarati zaharul amestecat cu scortisoara deasupra lor.
Pesmetii
8. Amestecati faina cu zaharul si scortisoara si apoi turnati untul topit
9. Framantati sfaramand tot timpul aluatul. Nu permiteti sa devina un aluat neted.
10. Presarati sfaramand in palma amestecul deasupra prunelor.
11. Adaugati la final fulgii de migdale
12. Coaceti timp de 35 de minute pe sinele din mijloc ale cuptorului.
Am servit-o cu frisca tinuta la rece si s-a mancat foarte repede! Am refacut-o de 3 ori de atunci. Am dus intr-o zi unei prietene si pe drum am impartit din bucata ei si altor cunostinte si am primit ca rasplata sunetul:
mmmmmmmmmmmmmmmm! mmmmmmmmmmmmmm! mmmmmmmm!"