Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3701 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,471
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 October 2012 - 09:59 PM

Vezi postareacerra, la 21 February 2012 - 10:34 AM, a spus:

Ingrediente:
8 linguri perle de tapioca (perlele din imagine sunt deja umflate )
500 ml smantana ptr frisca 30% grasime
1 l lapte 3,5% grasime
1/2 cana de zahar (cana de ceai 200-250ml)
1/2 fiola de vanilie
3 oua
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 lingurita coaja rasa de portocala
visine congelate sau din compot fara samburi ( cantitatea dupa preferinta)
putin suc de visine daca se folosesc din compot
Mod de preparare:
Tapioca se pune inainte de preparare sa stea in apa rece vreo 2-3 ore (cele 8 linguri de tapioca le puneti in 700-800 ml de apa)
Dupa timpul de 2-3 ore punem la fiert intr`o cratita: 800ml lapte+500ml smantana. Cand incepe sa fiarba laptele si smantana, se scurge apa dupa tapioca si se toarna tapioca in lapte si se amesteca sa nu se lipeasca perlele intre ele. Se adauga zaharul si se fierbe cam 25-30 de minute la foc mediu spre mic.
Trebuie sa arate asa dupa timpul expirat, luam o perla si o gustam. Trebuie sa fie moale nu gumata.
Acum batem ouale cu furculita bine, adaugam esenta de vanilie, cojile de portocala si lamaie si cei 200ml de lapte rece ramas si turnam fir in cratita cu budinca fierbinte si amestecam si mai fierbem inca 10 min si amestecam.
Dupa 10 min
Oprim focul si punem intr`un castron vreo 4 polonice din budinca din cratita si adaugam putina zeama de la compotul de visine , atat cat sa coloreze budinca (daca folosim visinele congelate, atunci adaugam o mana de visine si amestecam)

Acum dupa imaginatie punem budinca in pahare, cupe,boluri.
Eu am pus si am aranjat asa cum se vede in imagine.

Servim budinca calduta dar este foarte buna si rece.
Pofta buna!

Voi face si prajituri si tot ce se poate face din perlele de tapioca, dar pe rand timpul asta.......

Cerra, am luat tapioca ca sa fac budinca ta dar nu pot folosi lapte de vaca, o sa folosesc lapte de orez, tre sa elimin smintina asa ca pentru 8 linguri de tapioca tre sa pun un litru jumatate de lapte? Creste asa de mult?

#3702 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 October 2012 - 12:06 PM

Vezi postarearedivivus, la 03 October 2012 - 09:12 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 03 October 2012 - 08:20 PM, a spus:

Eu am facut Tort cu ciocolata gresit a lui Lilly

Atasament IMG_3291.JPG

Pupici!


Oana, pune un link, te rog - arata foarte bine


Uite Red, aici!

#3703 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 October 2012 - 02:04 PM

Cerra, am luat tapioca ca sa fac budinca ta dar nu pot folosi lapte de vaca, o sa folosesc lapte de orez, tre sa elimin smintina asa ca pentru 8 linguri de tapioca tre sa pun un litru jumatate de lapte? Creste asa de mult?
[/quote]

1 l de lapte si 500 ml frisca ar trebuii.

Daca nu poti folosii frisca nici vegetala, atunci in loc de lapte de orez foloseste laptele de soya cu vanilie si daca nu iti place nici asta, atunci foloseste lapte de cocos. Mie cel de orez mi se pare nustiu prea transparent si ... nustiu am incercat si nu mi a placut(asta tine de gusturi )

#3704 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 04 October 2012 - 04:08 PM

Vezi postarearedivivus, la 03 October 2012 - 09:12 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 03 October 2012 - 08:20 PM, a spus:

Eu am facut Tort cu ciocolata gresit a lui Lilly

Atasament IMG_3291.JPG

Pupici!


Oana, pune un link, te rog - arata foarte bine


Pt tine draga mea - Tort cu ciocolata gresit

Te pup!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#3705 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 04 October 2012 - 04:13 PM

Eu am facut tarte din faina migdale si cu struguri in coniac

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1297-13493598249041.jpg

si Maple plum crumble ( prune, sirop artar, nuci, fulgi de ovaz )

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1297-13493598569711.jpg

dar am sa incerc si combinatia lui dana3262, ca-mi plac dulciurile cu prune.

Va pup!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#3706 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 04 October 2012 - 08:51 PM

Vezi postareaOana S, la 03 October 2012 - 08:13 PM, a spus:

Vezi postareaNataly, la 30 September 2012 - 02:50 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 29 September 2012 - 06:41 PM, a spus:

Arata tare fain! Hi hi,tu ai farfurie de care-mi doream eu,dar nu am gasit :)



Multumesc Geany, si farfurioare din astea din pacate si eu am numai doua.


Ieri am ''uneltit'' o placinta cu iaurt grecesc si lamaie, reteta dintr-o revista culinara unde Laura Adamache are sectiunea ei, banuiesc ca reteta ii apartine.

Imagine postata

Poza prelucrata putin intr-un colt unde am prins in cadru si ce nu trebuia =)) si luminata din program caci nu detin un aparat prea profi.
In partea de jos trebuia sa mai insist la copt, data viitoare stiu cum si cat sa o tin in cuptorul meu figurant de la o vreme, atat cat iasa cum trebuie.


Ce bine arata! cum a iesit la gust? Unde gasesc reteta?


Oana, reteta in pozele de mai jos:

Imagine postata

Imagine postata

Sper ca se vede bine in poze.

#3707 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 04 October 2012 - 08:58 PM

Se vede perfect. Am sa o fac, pare pe gustul meu.

Multumesc Nataly =))

te pup!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#3708 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 04 October 2012 - 09:51 PM

Vezi postareaOana S, la 04 October 2012 - 08:58 PM, a spus:

Se vede perfect. Am sa o fac, pare pe gustul meu.

Multumesc Nataly =))

te pup!



Cu drag !

#3709 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 05 October 2012 - 01:23 PM

Oana , garantez si eu pentru placinta cu iaurt , e delicioasa.

#3710 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 05 October 2012 - 03:54 PM

Vezi postareaizuk, la 05 October 2012 - 01:23 PM, a spus:

Oana , garantez si eu pentru placinta cu iaurt , e delicioasa.


atunci ma apuc de ea :floare:

Te pup!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#3711 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 05 October 2012 - 05:05 PM

Vezi postareaNataly, la 04 October 2012 - 08:51 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 03 October 2012 - 08:13 PM, a spus:

Vezi postareaNataly, la 30 September 2012 - 02:50 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 29 September 2012 - 06:41 PM, a spus:

Arata tare fain! Hi hi,tu ai farfurie de care-mi doream eu,dar nu am gasit :wub:



Multumesc Geany, si farfurioare din astea din pacate si eu am numai doua.


Ieri am ''uneltit'' o placinta cu iaurt grecesc si lamaie, reteta dintr-o revista culinara unde Laura Adamache are sectiunea ei, banuiesc ca reteta ii apartine.

Imagine postata

Poza prelucrata putin intr-un colt unde am prins in cadru si ce nu trebuia :floare: si luminata din program caci nu detin un aparat prea profi.
In partea de jos trebuia sa mai insist la copt, data viitoare stiu cum si cat sa o tin in cuptorul meu figurant de la o vreme, atat cat iasa cum trebuie.


Ce bine arata! cum a iesit la gust? Unde gasesc reteta?


Oana, reteta in pozele de mai jos:

Imagine postata

Imagine postata

Sper ca se vede bine in poze.


Compozitia mi-a iesit moale, acolo in revista/carte nu a specificat ca 1 galbenus este pt uns desupra, eu l-am pus in iaurt, apoi mi-am dat seama...Se mai fac greseli si in reviste nu numai pe internet :hug:

Am placinta la cuptor, sper sa iasa :71:
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#3712 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 October 2012 - 05:24 PM

Deci cea mai urata poza din univers :floare:

Placintoaca cu mere,e firbinte,stiu are o gaura :wub: opera lui bub'..


Imagine atasata: monthly_10_2012/post-405-13494506305841.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-405-13494506165662.jpg

#3713 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 October 2012 - 06:46 PM

Mie una mi-a facut pofta a doua imagine,am simtit si gustul :floare:
Imagine postata

#3714 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 October 2012 - 07:33 PM

Ptr fetele care nu au avut timp sa faca dulce nika, veniti cu felia de painica unsa cu unt si eu va servesc cu pasta de macese proaspata.

bobitele care se vad in farfuriaora sa stiti ca sunt bule de aer ptr ca pasta este fierbinte in farfurioara.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1316-13494583954459.jpg

#3715 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 05 October 2012 - 07:39 PM

Foarte buna placinta!

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1297-13494586370367.jpg

Am lasat-o putin mai mult la cuptor, si pana la urma a iesit si cu galbenusul in plus :floare:


Multumesc Nataly! :wub:
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#3716 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 05 October 2012 - 07:42 PM

Geany, eu nu vad deloc urata poza,se vede ca a iesit tare buna :floare:
Cerrulina, deja simt gustul acrisor de la pasta de macese. Yummy!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#3717 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 October 2012 - 08:10 PM

Vezi postareacerra, la 05 October 2012 - 07:33 PM, a spus:

Ptr fetele care nu au avut timp sa faca dulce nika, veniti cu felia de painica unsa cu unt si eu va servesc cu pasta de macese proaspata.

bobitele care se vad in farfuriaora sa stiti ca sunt bule de aer ptr ca pasta este fierbinte in farfurioara.

Atasament DSC00683 (Small).JPG


no asta si gemul de prune sunt singurele la care nu rezist, trebuie sa gust, la noi in
Sibiu il numeam heciumpeci :floare:
Imagine postata

#3718 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 October 2012 - 08:46 PM

Vezi postareaCarmen L, la 05 October 2012 - 08:10 PM, a spus:



no asta si gemul de prune sunt singurele la care nu rezist, trebuie sa gust, la noi in
Sibiu il numeam heciumpeci :toothy9;


Pasta de macese inca se poate face pina pica bruma. Asa ca tre sa cauti sursa ptr pasta cruda ca altfel procedeul este migalos sa cumperi sau sa culegi macesele.

Am primit o pasta de macese cruda foarte groasa lucrata si scoasa apa si am facut din 10 l de pasta 4 borcane de 500ml si 14 de 370ml da unu de ala mic sa dus deja celelalte borcane sunt la nani in plapuma.

De prune.......... aici la noi nu sunt anul asta prune noroc ca mai am vreo 4 borcane de 800 ml de anu trecut (pecmez) se zice ici la noi in alte parti magiun este fara zahar si imi place sa il folosesc la copturi ca nu curge.

Daca cumva oi gasii la piata la taranii care vin de la muntele mic cu bistrite ca la ei astea se coc mai tarziu, oi face si putin pecmez (dar anul asta la cat de capricios a fost nu se stie ce prune or mai avea si oamenii aia).

#3719 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 October 2012 - 10:42 PM

Brava Gianino, ...Cerra ...am salivat intens la pasta ta de maces...

#3720 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 October 2012 - 11:12 PM

Oana, ti-a iesit super placinta /tarta!

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi