Ce dulciuri ati facut azi?
Postat 23 December 2012 - 02:30 PM
De framantat sa sti ca am dat coca si la KA, dar tot nu a iesit elastica se rupea usor.De asta am facut rulourile mai mari, da sunt excelente se topesc in gura.
Ai insirat o gramada harnicut-o spor la treaba.

Postat 23 December 2012 - 04:07 PM

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 23 December 2012 - 07:08 PM
Si fursecurile fine cu nuci ale Laurei Laurentiu, eu de data asta le-am facut cu migdale si cirese confiate.
Am mai facut praji cu crema de lamaie, praji cu crema caramel si Bounty reteta Giorgianei. Poze inca n-am de la ele, abia le-am asamblat.
Imagini atasate
Postat 23 December 2012 - 09:28 PM
Sa va arat si eu ce am mosmondit azi.
biscuitii cu fistic any

saratelele mele facute biscuiti

palete de dames umplute cu o crema de nuca, lapte condensat si cafea (au in compozitia de aluat si nuca macinata

polosi si alte casute de vietati umplute cu crema joffre si glazurate

salam de biscuiti umplut cu crema de vanilie 2 batoane

bilute din biscuiti tavalite prin cocos

foi de napolitana rol umplute cu crema din lapte condensat, cafea nuca rom

sa zicem niste trufe (ce mi`a ramas crema de joffre am facut truffele si le am dat prin cacao

Si in plus am umplut rulada din albusuri tot cu crema joffre.
Maine cozonac cu mac si eu cred ca ajunge cu prajitureala
Postat 23 December 2012 - 10:06 PM
Carmen L, la 23 December 2012 - 02:30 PM, a spus:
De framantat sa sti ca am dat coca si la KA, dar tot nu a iesit elastica se rupea usor.De asta am facut rulourile mai mari, da sunt excelente se topesc in gura.
Ai insirat o gramada harnicut-o spor la treaba.
Linistita! gasesti untura ca si cea facuta acasa.
Multumesc!
Numai pot sa fac si sarmalele acum dar maine , ma trezesc de dimineata sa fac fugutza cozonacul pina plec la lucru si ma intorc acasa si fac painica si colacii iar sotul meu mi`a zis sa las pe maine ptr ca ma ajuta si el sa facem sarmalele. Ma mira ptr ca nu a impletit niciodata sarmale (cel putin in casa noastra dar mai sti...).
Postat 23 December 2012 - 10:08 PM
Postat 23 December 2012 - 10:29 PM

Asta dovedeste cat ne place noua romanilor, oriunde am fi, sa mancam bine. Dar...macar de sarbatori se ne rasfatam cu atatea feluri care mai de care.
Cred ca acum e momentul cel mai potrivit sa inaugurez o noua agenda pt. retete caci va fi , cred, cel putin una pe zi de scris

Cerra bafta pt, maine. Ai multe de facut, din cate am vazut, iti doresc sa te descurci cu timpul. Aceeasi urare e valabila si pt.mine ca si eu mi-am propus destul de multe.
Eu am trisat insa, sarmalele le-am facut de acum, le dau la rece si maine le bag la cuptor (eu asa le fac, la cuptor).
Spor la bucatarit tuturor in continuare!
Edit : Acum am citit mai bine si am vazut ca si tu Cerra faci sarmalele tot la cuptor.
Asta inseamna vas de lut,nu ?

Postat 23 December 2012 - 10:57 PM
Vika, la 23 December 2012 - 10:29 PM, a spus:
Cerra bafta pt, maine. Ai multe de facut, din cate am vazut, iti doresc sa te descurci cu timpul. Aceeasi urare e valabila si pt.mine ca si eu mi-am propus destul de multe.
Eu am trisat insa, sarmalele le-am facut de acum, le dau la rece si maine le bag la cuptor (eu asa le fac, la cuptor).
Spor la bucatarit tuturor in continuare!
Edit : Acum am citit mai bine si am vazut ca si tu Cerra faci sarmalele tot la cuptor.
Asta inseamna vas de lut,nu ?

Multumesc la fel!
Da, in cuptor in oala de lut si las sa fiarba la foc mic vreo 5 ore.
Am facut pregatelile cum se cuvine ca in fiecare an. La noi este obiceiul de Sarbatori sa amintim si pe cei care numai sunt printre noi si atunci numim si ptr ei din bucatele pregatite, inclusiv mancare nu doar dulciuri si le impartim. Asa este obiceiul. Eu dau la prieteni, frati si la ceva oameni mai nevoiasi.
Sa facem bine tot timpul dar cand sunt Sarbatori sa fim mult mai milostivi si Dumnezeu ne va ajuta in tot ce facem.impartelile se fac prima data apoi mancam noi.
Postat 24 December 2012 - 01:39 AM

Stollen spirals

Steluțe roz (nu am folosit coloranți alimentari ci sfeclă roșie)

Biluțe roz cu prune uscate

Iar di ziua mea mi-am făcut curaj și în loc de tort am făcut două prăjituri suuuuuper ciocolatoase, au fost un succes enorm.
Andalousie, biscuit ciocolatos-cremă de ciocolată-cremă de lămâie-sos de ciocolată

Bacchus, biscuit ciocolatos-stafide albe imbibate în rum-cremă de ciocolată-sos de ciocolată

Postat 24 December 2012 - 09:04 AM
Mon, la 24 December 2012 - 01:39 AM, a spus:

Stollen spirals

Steluțe roz (nu am folosit coloranți alimentari ci sfeclă roșie)

Biluțe roz cu prune uscate

Iar di ziua mea mi-am făcut curaj și în loc de tort am făcut două prăjituri suuuuuper ciocolatoase, au fost un succes enorm.
Andalousie, biscuit ciocolatos-cremă de ciocolată-cremă de lămâie-sos de ciocolată

Bacchus, biscuit ciocolatos-stafide albe imbibate în rum-cremă de ciocolată-sos de ciocolată

desi meriti toate felicitarile, nu-i cinstit asa, fara reteta!
sper sa te amendeze careva, ca esti obraznica rau

dar...poate te iarta daca pui si retetele

Postat 24 December 2012 - 11:28 AM
Legat de sarmale, eu nu reusesc sa le tin atat. Mai mult de 3 ore nu cred ca le-am tinut vreodata. Dar candva ma incumet si las focul mai domol si le tin si eu atat.
Mon'em Cuisine, arata delicios tot ce ai acolo!

Postat 24 December 2012 - 03:58 PM
Vika, la 24 December 2012 - 11:28 AM, a spus:
Legat de sarmale, eu nu reusesc sa le tin atat. Mai mult de 3 ore nu cred ca le-am tinut vreodata. Dar candva ma incumet si las focul mai domol si le tin si eu atat.
Poi sa incerci sa vezi ce bune ies. Mamuca le baga seara in cuptor si le scotea la pranz cand erau inca fierbinti. Asta la cuptorul cu lemne acasa aici la aragaz , asa nu se poate dar le las 4-5 ore la mic mic si imi plac mult cum ies asa. Iarasi o chestie de gust: mie nu imi palc daca au zeama dar asta zic eu am vazut la cumnata mea care este din caras, sarmaloaie si cu zama multaaaaaa. Am mincat, nu am zis nimik (fiecare cu obiceiul lui) dar la acsa mea nu fac asa ceva. Nepotul meu nu manica la mine sarmale ca nu`s mari ca lu maica`sa si inca un motiv ca au legume ale mele. Am zis o sA vad cand te insori cum mananci (si`a luat tot o fatutza carasanca (Caras Severin banatul de munte) asa ca am pierdut eu:))))))
Postat 25 December 2012 - 01:19 PM
Felicitari maxime la tulemond
Postat 25 December 2012 - 08:12 PM

Postat 25 December 2012 - 11:24 PM
Postat 26 December 2012 - 10:21 AM
Am vazut la Lidl un posh mai mare ca si al meu si cu duiuri mariiiiii si daca exista il cumpar ca si asa imi mai trebuia unul. Asa ca nu o sa numar o sa pun duiul ala mare si cred ca ajunge daca strang odata de el sa fac macarons`ul.
Hai vreau incurajari sa nu dezamagesc copila si nici pe voi cu macarons`ii mei. Eu am notat reteta a 2a a irinei doar ca eu nu ma risc asa la rece si o sa fierb pe foc zaharul sa fiu sigura. Altadata o sa fac si asa normal dar acum nu ma risc. Eu am multa incredere in albusurile preparate asa ori pe abur , ori sa pui siropul sau caramelul fierbine peste ele baute spuma. Fiecare cu piticul lui din dotare.
Voi tre sa ma incurajati.
Postat 26 December 2012 - 11:46 AM
Cerra, finutzo, nu exista sa nu-ti iasa tocmai tie! Nashica-ta (io) are incredere-n tine!
Daca mi-a iesit mie tortul!

Sectiune poate deseara, cand l-or taia ! Comanda fu CIOCOLATA!, asa ca are ciocolata 150 %.
Mi-a iesit ganajul, asa ca va multumesc tuturor celor care-ati "pus umarul"

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!