Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#4481 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 06 January 2013 - 08:55 AM

:) Lenias.Fetele ma stiu fan foi cu miere, fructe de padure, bezea,etc.FAN dulciuri.Si cam incerc ce ma "coafeaza"ca simplitate.
Si foile tale le voi incerca, chit ca am vreo 5 retete.Una-n plus e oricand bine venita!

Cat despre "paternitate"cand eram eu mai mica, mama ne facea prajitura "pitzigoi"(asa scria la ea-n caiet) si era aia cu 1 ou + 6 linguri de lapte, zahar, faina... Deci...Se face de cand a facut-o cine-a facut-o prima data acum ha-hat!

De rest, :) !
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4482 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 January 2013 - 10:59 AM

Am venit sa va prezint Prajitura cu cocos si crema de vanilie de la nana Lenuta


Dupa cum am scris ieri, am scapat cana cu glazura in chiuveta , asa ca peste prajitura este ce`a ramas in cana si iaca am grilat`o putin sa arate cat de cat cumva si sa fie minjita peste tot(se intampla si la case mari darami`te la mine in bucataria mea mica)

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-1357462587436.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13574625980373.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13574626069891.jpg


Acum am facut foile cu unt dar altadata am facut foile cu untura la jumatate cantitatea margarinei din reteta si parca foile au fost si mai bune (sunt si asa bune doar ca asta am constatat eu)

Am portionat capatul si sa stiti ca eu singura le`am mincat:)

Trebuia normal sa o portionez cu un cutit tinut in apa fierbinte cum fac si cu alte prajituri glazurate asta fac sa ramana frumoasa taietura cu atat mai mult ca este glazurata cu cioco si nu am facut o glazura moale. Asta asa un tips pe care multe il stiti deja. Eu am papat`o si asa putin sifonata la taietura si mi`a picat bine:)

#4483 Useril este offline   AllyMcBeal 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 January 2013 - 11:04 AM

Cerra,
te rog sa scrii reteta de la prajitura nanei Lenuta, ca tare bine arata !

#4484 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 January 2013 - 11:11 AM

Vezi postareaAllyMcBeal, la 06 January 2013 - 11:04 AM, a spus:

Cerra,
te rog sa scrii reteta de la prajitura nanei Lenuta, ca tare bine arata !


Uite am facut o poza la reteta in caiet (acum nu va uitati si voi la defecte in scris sau pagina urata si veche uitati`va numai la reteta:))

O praji buna, ieftina,rapida si aspectuoasa. Mie imi place praji asta ptr ca daca o fac, numai sunt nevoita sa fac altceva ptr ca are si crema si toata lumea este multumita. Reteta este ptr o tava cum era pe vremuri(alea de tabla neagra cum le zic eu). Aluatul este la fix ptr tava asta ajunge inclusiv ptr marginea tavii. Se croieste din aluat prima foaie pe hartie de copt direct incat sa urce aluatul pe marginile tavii cam de o latime de 2 degete surplusul de taie frumos, iar din aluatul ramas se face a doua foaie care vine fix peste umplutura pe care o nivelam frumos cu lingura in tava peste prima foaie si se incheie cu marginile primei foi(cu degetele).

Am masurat tava

L=32 cm
l=23 cm

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1316-13574634207221.jpg


Nustiu dc nu vreau sa imi fac timp sa transcriu retetele pe alt caiet de fapt sa le fac pe calculator si sa le scot la imprimanta si sa le indosariez ca si altele chiar nustiu dc , dar parca vreau sa vad caietul ala care nici foile numai stau bine in el acolo in sertar.

#4485 Useril este offline   AllyMcBeal 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 January 2013 - 12:31 PM

Multumesc de reteta.
Deci foile nu au ou, iar la crema de vanilie este si budinca si faina si galbenusurile la 300 ml lapte? Cred ca fiertura e cam tzeapana, ca ma gandeam ca budinca singura se face cu 500 ml lapte si tot iese tare...
Astept prima ocazie s-o fac.

#4486 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 January 2013 - 12:55 PM

Vezi postareaAllyMcBeal, la 06 January 2013 - 12:31 PM, a spus:

Multumesc de reteta.

Cu placere!

Deci foile nu au ou, iar la crema de vanilie este si budinca si faina si galbenusurile la 300 ml lapte? Cred ca fiertura e cam tzeapana, ca ma gandeam ca budinca singura se face cu 500 ml lapte si tot iese tare...

Tre sa iei in considerare ca atunci cand imbini untul cu budinca trebuie sa iese o crema mai ferma nu una care sa curga. Cu 500ml nu cred ca se obtine o crema ferma (parerea mea).
Astept prima ocazie s-o fac.

Te astept cu impresii!


Foile nu au ou exact cum scrie in reteta. Ptr prajituri, budinca eu o fierb in maxim 400ml lapte la un plic de budinca (din cantitatea de 400ml se opreste ptr dizolvat praful de budinca) eu nu am facut niciodata crema ptr prajitura cu mai mult de 350-400ml. Tu daca sti ca ai mai facut, fa asa cum sti tu mai bine, eu am zis doar cum fac eu.

Eu nu am folosit crema din reteta doar galbenusurile. Am facut crema de la prajitura cerulina. Iese buna si cu budinca dar eu am preferat care am facut`o eu. Cu budinca (fara galbenusuri in ea) am mai avut si eu surpriza sa se taie crema cand am pus untul si asa am mers pe ce stiu eu ca este sigur.



Crema:

5 linguri faina

500ml lapte

3 plicuri zahar vaniliat
1 lingurita coaja de lamaie (eu am avut in zahar rasa)

250 gr margarina ptr creme /unt.

Preparare crema:

5 linguri de faina, se amesteca la rece cu 500 ml lapte rece, apoi se strecoara compozitia intr`o cratita antiaderenta si se adauga 200 gr zahar in cratita si se amesteca pina se ingroasa. Cand este gata fiarta se adauga 3 plicuri de zahar vaniliat si se lasa la racit.

Eu am scos lamaia si am mai pus vanile si am adaugat galbenusurile la crema (totul la rece)apoi pus la fiert.Rece(sa tii destul in ea am pus untul).


#4487 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 06 January 2013 - 01:09 PM

Vezi postareazoazorel, la 06 January 2013 - 08:55 AM, a spus:

:) Lenias.Fetele ma stiu fan foi cu miere, fructe de padure, bezea,etc.FAN dulciuri.Si cam incerc ce ma "coafeaza"ca simplitate.
Si foile tale le voi incerca, chit ca am vreo 5 retete.Una-n plus e oricand bine venita!



Nicoleta, sper sa fie reteta pe care o cauti :)

#4488 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 06 January 2013 - 01:15 PM

[quote

O praji buna, ieftina,rapida si aspectuoasa. Mie imi place praji asta ptr ca daca o fac, numai sunt nevoita sa fac altceva ptr ca are si crema si toata lumea este multumita.
[/quote]

Ai mare dreptate. Prajitura asta are de toate :)

#4489 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 January 2013 - 01:25 PM

Vezi postarealenias, la 06 January 2013 - 01:15 PM, a spus:





Ai mare dreptate. Prajitura asta are de toate :hungry:


AAAA, de toate dar viata scurta! maxim vreo 2 zile saraca de ea. :tongue3:

#4490 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 06 January 2013 - 01:43 PM

Vezi postarealenias, la 06 January 2013 - 01:09 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 06 January 2013 - 08:55 AM, a spus:

:hungry: Lenias.Fetele ma stiu fan foi cu miere, fructe de padure, bezea,etc.FAN dulciuri.Si cam incerc ce ma "coafeaza"ca simplitate.
Si foile tale le voi incerca, chit ca am vreo 5 retete.Una-n plus e oricand bine venita!



Nicoleta, sper sa fie reteta pe care o cauti :hungry:



Draga mea, eu NU caut o reteta. Pur si simplu imi plac foile cu miere si-ncerc toate retetele .Apoi le fac pe cele care-mi place cum ies.De exemplu, reteta de turta dulce a Gellutzei mi-a placut si-o voi incerca si ca foi de prajitura n-are de ce sa nu fie buna!Eu nu ma stresez daca nu-mi iese ceva, imi place sa ma joc, sa experimentez (pe dl Zoa.Da'el nu stie, ssst!) si care-i place si lui, aia ramane de baza.Dar...e loc mereu de joaca si experimente! Chiar in retete cunoscute ma mai joc schimband cate ceva.Nu place, altceva in loc!
:hungry: si voi veni si cu dovezi! Mai acusica!:tongue3:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4491 Useril este offline   floricris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 06 January 2013 - 01:53 PM

Vezi postareacerra, la 06 January 2013 - 12:04 AM, a spus:

Vezi postareafloricris, la 05 January 2013 - 11:43 PM, a spus:




Foarte buna alegere ai facut! :tongue3:

Multumesc!

#4492 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 06 January 2013 - 02:00 PM

Vezi postareazoazorel, la 06 January 2013 - 01:43 PM, a spus:

Vezi postarealenias, la 06 January 2013 - 01:09 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 06 January 2013 - 08:55 AM, a spus:

:hungry: Lenias.Fetele ma stiu fan foi cu miere, fructe de padure, bezea,etc.FAN dulciuri.Si cam incerc ce ma "coafeaza"ca simplitate.
Si foile tale le voi incerca, chit ca am vreo 5 retete.Una-n plus e oricand bine venita!



Nicoleta, sper sa fie reteta pe care o cauti :hungry:



Draga mea, eu NU caut o reteta. Pur si simplu imi plac foile cu miere si-ncerc toate retetele .Apoi le fac pe cele care-mi place cum ies.De exemplu, reteta de turta dulce a Gellutzei mi-a placut si-o voi incerca si ca foi de prajitura n-are de ce sa nu fie buna!Eu nu ma stresez daca nu-mi iese ceva, imi place sa ma joc, sa experimentez (pe dl Zoa.Da'el nu stie, ssst!) si care-i place si lui, aia ramane de baza.Dar...e loc mereu de joaca si experimente! Chiar in retete cunoscute ma mai joc schimband cate ceva.Nu place, altceva in loc!
:hungry: si voi veni si cu dovezi! Mai acusica!:tongue3:


OK! Am inteles acum. Eu am mai incercat o reteta de astfel de foi si nu am putut sa le intind.... nici macar doua. Este clar ca pe viitor o voi face doar pe asta si chiar nu stiu daca voi mai experimenta alta :)

#4493 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 06 January 2013 - 10:06 PM

Cerra , foarte interesanta prajitura , trebuie sa o fac si eu .

Eu o tarta cu iaurt si piersici

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-780-13575027917985.jpg

#4494 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 January 2013 - 10:24 PM

Vezi postareaaura, la 06 January 2013 - 03:04 AM, a spus:

Au fost niste prieteni la noi si am facut fursecuri umplute cu crema ganache si cozonac cu mac.


Aura, tzii Craciunul pe vechi? F frumos!

Lenias, ce prajitura faina ti-a iesit! Eu am avut niste traume de la o reteta de foi si n-am mai avut curaj sa-ncerc iar. Acuma parca ma trage atza.
Da' tre sa urmeze o perioada sugarfree, ca nu mai tzine =))

#4495 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 06 January 2013 - 10:28 PM

[quote
Lenias, ce prajitura faina ti-a iesit! Eu am avut niste traume de la o reteta de foi si n-am mai avut curaj sa-ncerc iar. Acuma parca ma trage atza.
Da' tre sa urmeze o perioada sugarfree, ca nu mai tzine :-*
[/quote]

Multumesc!
Inteleg perfect ce vrei sa spui. Si eu am avut destule traume la foi, dar asta parca m/a vrajit desi am facut/o doar de data asta. Ma mananca mainile sa o refac =)) desi inca nu am terminat/o... numai asa.... ca sa am foile in casa pentru vreo urgenta :-*

#4496 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 06 January 2013 - 10:32 PM

Scuze pentru repetitia de mai sus =)) :-* :-*
A nu se intelege ca sunt balbaita :-*

#4497 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 January 2013 - 10:50 PM

Vezi postareaizuk, la 06 January 2013 - 10:06 PM, a spus:

Cerra , foarte interesanta prajitura , trebuie sa o fac si eu .

Da si foarte buna asta cu conditia sa iti palca coco, vanile, ciocolata:)

Te astept cu impresii!


Eu o tarta cu iaurt si piersici

Imi place mult tarta asta a ta! =)) usoara si buna.




#4498 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 January 2013 - 12:19 AM

Vezi postareamoatza, la 06 January 2013 - 10:24 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 06 January 2013 - 03:04 AM, a spus:

Au fost niste prieteni la noi si am facut fursecuri umplute cu crema ganache si cozonac cu mac.


Aura, tzii Craciunul pe vechi? F frumos!


Nuuuu, am avut doar prieteni la masa. La noi tin sarbatorile o luna, ca avem si wee viitor intalniri.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4499 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 07 January 2013 - 11:04 AM

De fiecare data cand intru pe aici, trebuie sa dau numai de bunatati, asa nu se mai poate!!!!! :bounce:

ZoazoNico, chiar ca arata bine checul tau! :rolleyes:

Cerra, o harnica ca intotdeauna! :bounce:

Lenias, o harnica si ea! :bounce:

Aura, o alta harnica! :blink:

Si Izuk, idem! :hug:
GEORGIA

#4500 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 07 January 2013 - 11:07 AM

Si eu pentru sarbatoritul meu am facut aseara o Negruta, deja pot sa spun ca m-am invatat cu noul aragaz si imi ies prajiturile din ce in ce mai bine.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-88-13575495849707.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-88-13575495933556.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-88-13575496227488.jpg
GEORGIA

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi