Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#4501 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 January 2013 - 04:45 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 07 January 2013 - 11:04 AM, a spus:

De fiecare data cand intru pe aici, trebuie sa dau numai de bunatati, asa nu se mai poate!!!!! :violent6:

ZoazoNico, chiar ca arata bine checul tau! :rolleyes:

Cerra, o harnica ca intotdeauna! :toothy9;

Lenias, o harnica si ea! :boohoo:

Aura, o alta harnica! :Demon:

Si Izuk, idem! :Demon:

=)) Ai uitat sa adaugi: Giorgi, idem idem! :mad:

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4502 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 07 January 2013 - 08:03 PM

MamyCody, sunt asa fericita ca si tu ai ïmblanzit fiara"!De-acum sa vezi ce usor va fi!De drag vei face copturi!
Sa traiasca Nelu si taticul lui Danny!:occasion14:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4503 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 08 January 2013 - 10:52 AM

Vezi postareazoazorel, la 07 January 2013 - 08:03 PM, a spus:

MamyCody, sunt asa fericita ca si tu ai ïmblanzit fiara"!De-acum sa vezi ce usor va fi!De drag vei face copturi!
Sa traiasca Nelu si taticul lui Danny!=))


Da, da, pe lista sunt cozonacii. :)
Sarut-mana pt.urari! Sa traiasca toata lumea!
GEORGIA

#4504 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 08 January 2013 - 12:59 PM

Vezi postareacerra, la 06 January 2013 - 11:11 AM, a spus:

....Am masurat tava

L=32 cm
l=23 cm

Nustiu dc nu vreau sa imi fac timp sa transcriu retetele pe alt caiet de fapt sa le fac pe calculator si sa le scot la imprimanta si sa le indosariez ca si altele chiar nustiu dc , dar parca vreau sa vad caietul ala care nici foile numai stau bine in el acolo in sertar.


Cerra cam cat timp tii prajitura in cuptor? Aproximativ. Sau cum o verifici daca-i coapta? Nu am mai facut asa cu umplutura direct in cuptor decat cu merwe si aia o stiu de-acum cand e coapta

Tocmai am scris reteta si o sa o fac decum se termina biscuitii. Ai mei sunt innebuniti dupa orice praji cu cocos

Eu mi-am transcris caietul vechi si tot nu m-am indurat sa-l arunc Imagine postata Parca mi-ar lipsi
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#4505 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 08 January 2013 - 01:10 PM

Vezi postareaalpha, la 08 January 2013 - 12:59 PM, a spus:



Cerra cam cat timp tii prajitura in cuptor? Aproximativ. Sau cum o verifici daca-i coapta? Nu am mai facut asa cu umplutura direct in cuptor decat cu merwe si aia o stiu de-acum cand e coapta

Tocmai am scris reteta si o sa o fac decum se termina biscuitii. Ai mei sunt innebuniti dupa orice praji cu cocos

Eu mi-am transcris caietul vechi si tot nu m-am indurat sa-l arunc Imagine postata Parca mi-ar lipsi


Cred ca vreo 15 min la 170-175 grade. Incepe sa miroase cand se coace si se si vede ca se departeaza dupa margini. Nu se coace mult ptr ca se fac foile tari sau s eard ca ai vazut ca nu sunt foarte groase.

#4506 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 08 January 2013 - 01:24 PM

Imagine postata Multumesc Cerra!
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#4507 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 08 January 2013 - 03:30 PM

Vezi postareacerra, la 08 January 2013 - 01:10 PM, a spus:

Vezi postareaalpha, la 08 January 2013 - 12:59 PM, a spus:



Cerra cam cat timp tii prajitura in cuptor? Aproximativ. Sau cum o verifici daca-i coapta? Nu am mai facut asa cu umplutura direct in cuptor decat cu merwe si aia o stiu de-acum cand e coapta

Tocmai am scris reteta si o sa o fac decum se termina biscuitii. Ai mei sunt innebuniti dupa orice praji cu cocos

Eu mi-am transcris caietul vechi si tot nu m-am indurat sa-l arunc Imagine postata Parca mi-ar lipsi


Cred ca vreo 15 min la 170-175 grade. Incepe sa miroase cand se coace si se si vede ca se departeaza dupa margini. Nu se coace mult ptr ca se fac foile tari sau s eard ca ai vazut ca nu sunt foarte groase.

Eu am tinu-ot mai mult la cuptor si sunt cam sfaramicioase foile, dar prajitura e delicioasa. Initial am vrut sa o tai asa, fara glazura de cioco," am patratit-o" cu gand sa-i pun cocos pe deasupra, sa aiba cat mai mult fiindca il ador.Apoi, s-a intamplat sa mi se anunte musafiri nevazti la ochi pe anul asta si am zis sa o glazurez, totusi...s-a mai scurs ciocolata pe la fiecare taietura si nu se vad asa de curat straturile , dar prajitura e minunata si am sa o repet chiar in urmatorul week. Multumesc, cerra. Mi-e mi-a intrat mai multa faina, totusi, altfel nu era aluatul in regula...

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1400-13576516806817.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1400-13576518065522.jpg

#4508 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 January 2013 - 09:23 PM

Prajitura lui Redivivus din concurs:

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-9-13576729157721.jpg

Repet: e fara faina si e superbuna si usoara:

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-9-1357672952714.jpg

Multumesc Camelia, vreau sa o fac saptamana asta cu migdale! :crying:

#4509 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 08 January 2013 - 10:45 PM

Vezi postareaGelutza, la 08 January 2013 - 03:30 PM, a spus:

, dar prajitura e minunata si am sa o repet chiar in urmatorul week. Multumesc, cerra. Mi-e mi-a intrat mai multa faina, totusi, altfel nu era aluatul in regula...




Aluatul foilor nu este tzapan la intins genul foilor de la prajitura Budapesta sau nustiu cum sa iti explic. Poate ca ai o faina mai moale eu cu faina cu care fac paine am facut BL 55(adika 550). Foile le intind intre 2 hartii de copt si se intind bine sigur faina o fi. O tai de obicei a doua zi si o tin in frigider si o scot putin inainte de a o servii. Foile se moaie si se imbina foarte bine cu cocosul si crema de deasupra.Foile umplute coapte sunt crocante cum stau se inmoaie.Eu mai fac o prajitura cu 3 foi cam tot ca si foile astea care se coc separat pe fundul tavii doar ca au crema de la cerulina intre ele si deasupra glazura de cioco.

Ma bucur ca a fost pe placul tau!

#4510 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 08 January 2013 - 10:46 PM

Vezi postareaEataly, la 08 January 2013 - 09:23 PM, a spus:




Foarte apetisante!

#4511 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 09 January 2013 - 04:17 PM

Azi, pe post de prajitura, tortul cu alune si ciocolata al Adrianei. Eu l-am facut cu nuci, foaaaaarte bun si simplu de facut. ( de fiecare data cand fac o reteta simpla imi aduc aminte deviza lui Coco Chanel- " Simplitatea este cheia elegantei "... si imi dau seama mereu cata dreptate avea :angryfire: )

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2013/post-508-13577410363036.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#4512 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 09 January 2013 - 10:13 PM

Ce frumoasa ti-a iesit prajitura Koral.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4513 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 09 January 2013 - 11:14 PM

Vezi postareaaura, la 09 January 2013 - 10:13 PM, a spus:

Ce frumoasa ti-a iesit prajitura Koral.

Subscriu!

#4514 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 10 January 2013 - 01:14 AM

Vezi postareaEataly, la 08 January 2013 - 09:23 PM, a spus:

Prajitura lui Redivivus din concurs:

Atasament IMG_9399.JPG

Repet: e fara faina si e superbuna si usoara:

Atasament IMG_9400-001.JPG

Multumesc Camelia, vreau sa o fac saptamana asta cu migdale! :tongue3:

super apetisant! De cand ma invart si eu in jurul ei...Eataly, ai pus visine in ea?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4515 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 January 2013 - 03:15 PM

Da, am avut din compot.Restul le-am pus pe foc cu zeama si o lingura de amidon.S-au transformat intr-un sos delicios.
Dar merge si fara.

#4516 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 10 January 2013 - 03:59 PM

merci
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4517 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,774
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 10 January 2013 - 06:56 PM

Vezi postareaEataly, la 08 January 2013 - 09:23 PM, a spus:

Prajitura lui Redivivus din concurs:

și io, și io Imagine postata am făcut-o, cu mici modificări. am folosit nucă în amestec cu migdale, n-am avut vișine, iar cacao n-am pus înăuntru ci am făcut un sos pe care i l-am turnat în cap când am scos-o fierbinte din cuptor.
vă arăt o poză blițuită, că e beznă la mine și dacă n-o pozam acum nu mai apucam :)
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-84-13578369241431.jpg

#4518 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 10 January 2013 - 08:58 PM

Koral, ce praji faina ai facuuuut :)
Boni, si tu la fel !


Eu praji de la sarbatori incoace nu am mai facut, poate in weekend ceva la scara mica dar numai poate... deocamdata m-am tras pe dulciuri de demult precum grisul cu lapte (asortat cu sos caramel, gem de caise si de visine) :

Imagine postata

#4519 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 10 January 2013 - 09:09 PM

Vezi postareaboni, la 10 January 2013 - 06:56 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 08 January 2013 - 09:23 PM, a spus:

Prajitura lui Redivivus din concurs:

și io, și io Imagine postata am făcut-o, cu mici modificări. am folosit nucă în amestec cu migdale, n-am avut vișine, iar cacao n-am pus înăuntru ci am făcut un sos pe care i l-am turnat în cap când am scos-o fierbinte din cuptor.
vă arăt o poză blițuită, că e beznă la mine și dacă n-o pozam acum nu mai apucam :)
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-84-13578369241431.jpg

A iesit foarte frumos. Ce fel de sos ai facut? Cu ciocolata?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4520 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 January 2013 - 10:31 PM

Vezi postareaboni, la 10 January 2013 - 06:56 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 08 January 2013 - 09:23 PM, a spus:

Prajitura lui Redivivus din concurs:

și io, și io Imagine postata am făcut-o, cu mici modificări. am folosit nucă în amestec cu migdale, n-am avut vișine, iar cacao n-am pus înăuntru ci am făcut un sos pe care i l-am turnat în cap când am scos-o fierbinte din cuptor.



Pai mai Monti de atat nu se putea!
Daca ai scos cacaoa din compozitie, ai marit cantitatea de nuci, migdale?Nu, nu?

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi