Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#4801 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 15 February 2013 - 10:33 PM

Va multumesc! :scratch:
Sotul face poze daca-l rog. De multe ori, cand suntem amandoi acasa si pregatim masa, ma trimite cu o farfurie inainte sa-i fac poze, ca trebuie sa ies cu ea pe terasa, unde am lumina mai buna. Cica are noroc cu forumul, ca-mi place sa incerc tot ce vad la voi.

#4802 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 15 February 2013 - 11:55 PM

 izuk, la 15 February 2013 - 09:34 AM, a spus:

Nuci :) Unde gasesc eu forme pentru nuci ?



Eu am luat de la Auchan! Acolo se gasesc ! Nu stiu daca nu am mai vb noi de asta sau visez eu la ora asta. Sunt forme individuale,exact ca cele din poza de mai jos ( poza e luata de pe net! ).
Nu le-am folosit deci nu stiu cat sunt de bune , ma uit putin cas la ele ca mi se pare ca striatile nu sunt asa evidente.Sunt sigura ca aparatul din fonta care le si coace e de 1000 de ori mai bun:

Imagine postata

#4803 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 16 February 2013 - 12:03 AM

 Eataly, la 15 February 2013 - 04:19 PM, a spus:

 Giorgiana, la 15 February 2013 - 12:37 PM, a spus:

[
Am cautat pe net si am descoperit ca sunt aparate si din aluminiu si electrice (35 Euro).




Cu alea electrice nu au acelasi gust. :)
Si eu le caut de ceva timp pe alea din fonta.
Mi-am luat si formine individuale, de copt in cuptor, dar nu se compara.



Deci clar, sigur vorbesti de aceleasi forme individuale de care ziceam si eu ca am si nu le-am folosit inca.
Inseamna ca nu are rost nici sa-mi pierd vremea cu ele ,nu?

#4804 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 February 2013 - 09:14 AM

 Vika, la 16 February 2013 - 12:03 AM, a spus:




Deci clar, sigur vorbesti de aceleasi forme individuale de care ziceam si eu ca am si nu le-am folosit inca.
Inseamna ca nu are rost nici sa-mi pierd vremea cu ele ,nu?



Da, de ele.
Foloseste-le, ca madlene, biscuiti, fursescuri.Le lipesti cate doua cu vreo crema(gem+nuci) dar tot n-au gustul ca alea traditionale.
Aveam si topic de nuci cu diferite creme si aluaturi.

#4805 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 16 February 2013 - 10:26 AM

 Eataly, la 16 February 2013 - 09:14 AM, a spus:

 Vika, la 16 February 2013 - 12:03 AM, a spus:




Deci clar, sigur vorbesti de aceleasi forme individuale de care ziceam si eu ca am si nu le-am folosit inca.
Inseamna ca nu are rost nici sa-mi pierd vremea cu ele ,nu?



Da, de ele.
Foloseste-le, ca madlene, biscuiti, fursescuri.Le lipesti cate doua cu vreo crema(gem+nuci) dar tot n-au gustul ca alea traditionale.
Aveam si topic de nuci cu diferite creme si aluaturi.


Ca zici acum de madlene mi-am amintit ca si pt ele am o forma la fel de nereusita...Cine stie, poate iasa ceva mai bun din formele de nuci :)
Multumesc de link, intru acum sa vad ce e acolo.

#4806 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 16 February 2013 - 04:22 PM

Eu am forme de nuci din acelea de inox, se coc in cuptor, retata lui Julix de coca, de crema foloseam diverse. Mie imi plac enorm, dar sunt atat de migaloase, ca nu le fac mai des decat o data pe an, de obicei in preajma Craciunului . Mama le facea de Craciun, pentru colindatori, tinand cont ca traditia spune sa dai colindatorilor nuci si mere, asa ca facea "nuci" din astea si mere coapte si trase in ciocolata... fiecare colindator primea un mar si 4 nuci intr-o bocceluta din celofan, legata cu panglica aurie sau argintie si o mica ramurica de brad in fundita...
Eu si sora-mea aveam cei mai multi colindatori din tot blocul, noi credeam ca suntem frumoasele din povesti, dar acum imi cam dau seama care era adevarul... :occasion14:
Totusi, ma intriga forma de pus pe foc. Am un feeleng ca procesul e mult mai simplu si mai rapid, in plus, inteleg ca sunt si mai gustoase... Probabil ca si reteta e alta.
Da cineva ceva detalii? Ca sunt dispusa sa caut si eu forma in piata, daca am suficiente indicii motivante. :occasion14:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#4807 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 February 2013 - 05:10 PM

Eu un cozonac austriac cu crusta carameloasa de zahar si unt si parfumat cu condimente
muuuulte .Imagine postata

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-48-13610273855989.jpg



Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4808 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 16 February 2013 - 05:20 PM

 koral, la 16 February 2013 - 04:22 PM, a spus:

...............
Eu si sora-mea aveam cei mai multi colindatori din tot blocul, noi credeam ca suntem frumoasele din povesti, dar acum imi cam dau seama care era adevarul... :hug:


:notworthy: :floare:

Hai ca poate nu asta era singurul motiv


Piscotel,
cozonacelul tau arata demential ! :occasion14: :occasion14: :occasion14:

#4809 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 February 2013 - 07:18 PM

Fetelor, eu m-am interesat de forma de nuci care se coace pe aragaz. Sunt rusesti, de buna calitate, dar nu costa 25 lei, ci dublu, dar cred ca merita. Mi s-a spus ca cele facute de tiganii "spoitori" care le vinde in piata nu ar fi asa de bune. Imi spunea cineva care a luat teapa. Si nu au numai forme de nuci, sunt trei modele.
GEORGIA

#4810 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 February 2013 - 07:22 PM

Pisco, ce bine arata cozonacelul! :hungry:

Gelutza, paleurile mele se fac simplu de tot, o sa pun si poza cand o descarc:

1 ou
100 g.zahar
100 g.margarina
150 g.faina
zahar vanilat, esenta rom
o mana de stafide
Se amesteca zaharul cu margarina, oul, aromele si faina la sfarsit. Se pun cu lingurita in tava distantate. Se coc la foc potrivit.
Vrei mai multe, maresti cantitatea.
GEORGIA

#4811 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 16 February 2013 - 07:36 PM

 Giorgiana, la 16 February 2013 - 07:18 PM, a spus:

Fetelor, eu m-am interesat de forma de nuci care se coace pe aragaz. Sunt rusesti, de buna calitate, dar nu costa 25 lei, ci dublu, dar cred ca merita. Mi s-a spus ca cele facute de tiganii "spoitori" care le vinde in piata nu ar fi asa de bune. Imi spunea cineva care a luat teapa. Si nu au numai forme de nuci, sunt trei modele.



Si unde se gasesc aceste forme de nuci rusesti?

#4812 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 February 2013 - 08:25 PM

Piscotel, ai facut un cozonacel minunat! :hungry:

Eu am facut dupa reteta Adrianei de ''Tort cu alune'' dar montificata ptr F1 si am numit`o ''Prajitura cu nuci si glazura de ciocolata''.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13610390989348.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-1361039109275.jpg

#4813 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 February 2013 - 08:34 PM

Cerra imi lasa gura apa.
Ma apuc si eu de Monti cu asa retete .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4814 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 February 2013 - 08:50 PM

 Piscotel, la 16 February 2013 - 08:34 PM, a spus:

Cerra imi lasa gura apa.
Ma apuc si eu de Monti cu asa retete .Imagine postata


Te astept!!!

Sa sti ca este super buna prajiturica:)

#4815 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 16 February 2013 - 09:06 PM

 Piscotel, la 16 February 2013 - 05:10 PM, a spus:

Eu un cozonac austriac cu crusta carameloasa de zahar si unt si parfumat cu condimente
muuuulte .[img]http://artaculinara....nken_smilie.gif[/

Wowww, ce bomba dulce ai aruncat aici! :hungry:

#4816 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 16 February 2013 - 09:08 PM

 cerra, la 16 February 2013 - 08:25 PM, a spus:



Eu am facut dupa reteta Adrianei de ''Tort cu alune'' dar montificata ptr F1 si am numit`o ''Prajitura cu nuci si glazura de ciocolata''.


Arata de-mi vine sa iau bilet de Timisoara!
Bravo tie ! Iti admir si vointa si perseverenta si talentul!

#4817 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 February 2013 - 09:12 PM

Pisco, arata wow cozonacul tau.
Cerra brava pentru reteta monti

#4818 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 16 February 2013 - 09:20 PM

 Giorgiana, la 16 February 2013 - 07:22 PM, a spus:

Pisco, ce bine arata cozonacelul! :hungry:

Gelutza, paleurile mele se fac simplu de tot, o sa pun si poza cand o descarc:

1 ou
100 g.zahar
100 g.margarina
150 g.faina
zahar vanilat, esenta rom
o mana de stafide
Se amesteca zaharul cu margarina, oul, aromele si faina la sfarsit. Se pun cu lingurita in tava distantate. Se coc la foc potrivit.
Vrei mai multe, maresti cantitatea.


Multumesc mult, Giorgi! :hungry:
Eu a trebuit sa fac un tort asemanator cu cel de l-am facut pe 14, fiindca soata nu l-a gustat si aseara mi-a zis ca ii este gandul numai la el.L-am intrebat atunci de dimineata pana sa-l impachetez si n-a vrut sa-i tai in ruptul capului, a tinut-o una si buna sa nu-l stric, sa-l duc la munca intreg...Asa ca, azi i-am pus inima pe tava omului, ma si pupase cand a venit la masa, mi-a adus ghiocei de la stupina si nici eu n-am fost mai prejos! Din pacate mi s-au descarcat acumulatorii si nu pot descarca pozele de dupa masa, maine le pun!

#4819 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 February 2013 - 11:11 PM

 stella, la 16 February 2013 - 09:12 PM, a spus:


Cerra brava pentru reteta monti


Multumesc frumos!

#4820 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 February 2013 - 11:42 PM

[quote name='Gelutza' date='16 February 2013 - 09:08 PM'
Arata de-mi vine sa iau bilet de Timisoara!
Bravo tie ! Iti admir si vointa si perseverenta si talentul!


Multumesc frumos!

Poi hai sa te servesc cu o bucatica:)

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi