Eu am forme de nuci din acelea de inox, se coc in cuptor, retata lui Julix de coca, de crema foloseam diverse. Mie imi plac enorm, dar sunt atat de migaloase, ca nu le fac mai des decat o data pe an, de obicei in preajma Craciunului . Mama le facea de Craciun, pentru colindatori, tinand cont ca traditia spune sa dai colindatorilor nuci si mere, asa ca facea "nuci" din astea si mere coapte si trase in ciocolata... fiecare colindator primea un mar si 4 nuci intr-o bocceluta din celofan, legata cu panglica aurie sau argintie si o mica ramurica de brad in fundita...
Eu si sora-mea aveam cei mai multi colindatori din tot blocul, noi credeam ca suntem frumoasele din povesti, dar acum imi cam dau seama care era adevarul...
Totusi, ma intriga forma de pus pe foc. Am un feeleng ca procesul e mult mai simplu si mai rapid, in plus, inteleg ca sunt si mai gustoase... Probabil ca si reteta e alta.
Da cineva ceva detalii? Ca sunt dispusa sa caut si eu forma in piata, daca am suficiente indicii motivante.