aura, la 17 February 2013 - 02:36 PM, a spus:
Vika, poza de revista!
Poti sa dai si reteta, te rog. Am facut si eu mai demult ceva asemanator, se numea cheese cake japonez. E cumva reteta Marthei Stewart?
E o reteta adaptata dupa pandispanul lui Buddy Valastro din cate am inteles. Eu cautam de fapt reteta lui originala/clasica de pandispan ,sor'mea m-a ajutat sa o caut si a gasit reteta asta adaptata dupa pandispanul de tort a lui Buddy V. , pe un site american. Thanks sis.

Asta este povestea cream cheese pound cake-ului ''meu''.
Giorgiana, la 17 February 2013 - 03:20 PM, a spus:
Vika, la 16 February 2013 - 07:36 PM, a spus:
Si unde se gasesc aceste forme de nuci rusesti?
La mine in cartier este un magazin. Tu esti din Bucuresti? Daca, da, pot sa-ti explic unde este!
Si chiar vreau si eu reteta de la Cream cheese pound cake!
Ah, credeam ca se gasesc pe undeva pe net. Nu e bai, pana gasesc prin zona mea forma de forma nu briz-brizuri ca ale mele

,daca vreau sa fac nuci le folosesc fpe cele din dotare.
Retea o scriu mai jos.
cerra, la 17 February 2013 - 04:35 PM, a spus:
Multumesc Cerra!
Legat de poza, va multumesc, ma bucur ca va place.Eu sunt la inceput in ale fotografiei,inca invat, ma straduiesc sa iasa bune. De multe ori stau si ma uit asa la aparat:
Fac un set de poze din care 2,3 sunt selectate si puse in 3 locuri unde intru eu mai mereu pe net.
Si reteta, asa cum am facut-o eu luata cu copy de pe blog:
Ingrediente:
300 g faina cernuta, 350 g zahar mai fin, 110 g unt la temperatura camerei, 200g crema de branza Philadelphia, esenta de vanilie dupa gust, 6 oua separate, un varf de cutit de cream of tartar.
Preparare:
Untul cu crema de branza si cu treisfert din zahar se bat bine cu mixerul. Se adauga cate un galbenus pe rand avand grija ca dupa fiecare sa mixam aluatul. Se pune faina cernuta putin cate putin pana o incorporam pe toata si esenta de vanilie. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul ramas si cu cream of tartar. Se adauga in aluat amestecand cu miscari circulare de jos in sus, si incete, cu o paleta.
Aluatul rezultat se toarna intr-o forma cu modele frumoase gen coronita sau pentru guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina (eu l-am pus in forma de tort acoperita cu hartie de copt). Se da la cuptor la temeperatura medie pana trece testul scobitorii.
E un dulce cu un blat fin care se topeste in gura, fara nici o exagerare. happy L-am servit cu sos de visine home made (intr-o oala am pus visine decongelate, cu zahar dupa gust , am tinut pe foc pana cand s-a topit zaharul apoi am adaugat apa 1-2 pahare , am continuat fierberea pana a mai scazut apa, am pus si o lg de faina amestecata separat cu putin suc din sosul de pe foc iar cand s-a ingrosat am oprit focul) . Puteti sa-l savurati si altfel. Se poate si insiropa si servi cu frisca si diverse fructe. Daca imi amintesc bine in reteta originala asta si era sugestia de servire. E un dulce la care va puteti da frau liber imaginatiei winking
Sfaturi si impresii: amestecati mai bine decat mine alatul, la mine se vad pe ici pe colo mici ''vartejuri '' de blat.
Iar in compozitie cred ca s-ar putea sa mearga si mai putin unt.