Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#4821 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 February 2013 - 11:58 PM

Cerra, foarte apetisanta prajitura monti. Mie imi plac tare astea cu nuci.

Eu am facut baigli, reteta Andradei. Fiind prima data cand mananc, sunt neasteptati de buni.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-341-13610518797173.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4822 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 February 2013 - 12:08 AM

[quote name='aura' date='16 February 2013 - 11:58 PM' timestamp='1361051887' post='185975']
Cerra, foarte apetisanta prajitura monti. Mie imi plac tare astea cu nuci.

Eu am facut baigli, reteta Andradei. Fiind prima data cand mananc, sunt neasteptati de buni.



Multumesc!

Eu am ochit`o de mult la Adriana, doar ca nu am prins sotul la spart nucile. Si mie imi plac praji cu nuci si la asta ma gandeam la o crema de caramel dar altadata cand fac tort.

Baiglii tai, arata foarte fain. Am si eu o reteta veche care trebuie sa o montific dar asa pe rand usurel, in functie de comanda:)

#4823 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 17 February 2013 - 02:19 PM

Cream cheese pound cake:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1184-13611035217093.jpg


#4824 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 February 2013 - 02:36 PM

Vika, poza de revista!

Poti sa dai si reteta, te rog. Am facut si eu mai demult ceva asemanator, se numea cheese cake japonez. E cumva reteta Marthei Stewart?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4825 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 February 2013 - 03:20 PM

 Vika, la 16 February 2013 - 07:36 PM, a spus:


Si unde se gasesc aceste forme de nuci rusesti?


La mine in cartier este un magazin. Tu esti din Bucuresti? Daca, da, pot sa-ti explic unde este!
Si chiar vreau si eu reteta de la Cream cheese pound cake!
GEORGIA

#4826 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 February 2013 - 04:35 PM

[quote name='Vika' date='17 February 2013 - 02:19 PM' timestamp='1361103573' post='186020']
Cream cheese pound cake:


Super sectiunea !!!

#4827 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 17 February 2013 - 05:45 PM

Vika, aura stiu ca i-ati indulcit si bucurat pe ai vostri cu asa bunatati de revista...Eu am venit cu pozele tortului facut de pofta omului, care deja e amintire, fiindca eu duminica nu beau niciodata cafeaua singura. Daca tot am avut si tort am dat strigare si-am facut o claca mare, deja mi-e pofta de inca o felie, bine ca mai am vreo trei nuci!

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1400-13611158571332.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1400-13611159072178.jpg

#4828 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 February 2013 - 07:01 PM

 Gelutza, la 17 February 2013 - 05:45 PM, a spus:




cunosc sentimentul cafelelor in gasca:)

O inimioara frumoasa!

#4829 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 17 February 2013 - 11:03 PM

 aura, la 17 February 2013 - 02:36 PM, a spus:

Vika, poza de revista!

Poti sa dai si reteta, te rog. Am facut si eu mai demult ceva asemanator, se numea cheese cake japonez. E cumva reteta Marthei Stewart?


E o reteta adaptata dupa pandispanul lui Buddy Valastro din cate am inteles. Eu cautam de fapt reteta lui originala/clasica de pandispan ,sor'mea m-a ajutat sa o caut si a gasit reteta asta adaptata dupa pandispanul de tort a lui Buddy V. , pe un site american. Thanks sis. :lol: Asta este povestea cream cheese pound cake-ului ''meu''. :-*

 Giorgiana, la 17 February 2013 - 03:20 PM, a spus:

 Vika, la 16 February 2013 - 07:36 PM, a spus:


Si unde se gasesc aceste forme de nuci rusesti?


La mine in cartier este un magazin. Tu esti din Bucuresti? Daca, da, pot sa-ti explic unde este!
Si chiar vreau si eu reteta de la Cream cheese pound cake!



Ah, credeam ca se gasesc pe undeva pe net. Nu e bai, pana gasesc prin zona mea forma de forma nu briz-brizuri ca ale mele :lol: ,daca vreau sa fac nuci le folosesc fpe cele din dotare.
Retea o scriu mai jos.

 cerra, la 17 February 2013 - 04:35 PM, a spus:


Super sectiunea !!!


Multumesc Cerra!


Legat de poza, va multumesc, ma bucur ca va place.Eu sunt la inceput in ale fotografiei,inca invat, ma straduiesc sa iasa bune. De multe ori stau si ma uit asa la aparat: :lol:
Fac un set de poze din care 2,3 sunt selectate si puse in 3 locuri unde intru eu mai mereu pe net.


Si reteta, asa cum am facut-o eu luata cu copy de pe blog:

Ingrediente:
300 g faina cernuta, 350 g zahar mai fin, 110 g unt la temperatura camerei, 200g crema de branza Philadelphia, esenta de vanilie dupa gust, 6 oua separate, un varf de cutit de cream of tartar.
Preparare:
Untul cu crema de branza si cu treisfert din zahar se bat bine cu mixerul. Se adauga cate un galbenus pe rand avand grija ca dupa fiecare sa mixam aluatul. Se pune faina cernuta putin cate putin pana o incorporam pe toata si esenta de vanilie. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul ramas si cu cream of tartar. Se adauga in aluat amestecand cu miscari circulare de jos in sus, si incete, cu o paleta.
Aluatul rezultat se toarna intr-o forma cu modele frumoase gen coronita sau pentru guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina (eu l-am pus in forma de tort acoperita cu hartie de copt). Se da la cuptor la temeperatura medie pana trece testul scobitorii.
E un dulce cu un blat fin care se topeste in gura, fara nici o exagerare. happy L-am servit cu sos de visine home made (intr-o oala am pus visine decongelate, cu zahar dupa gust , am tinut pe foc pana cand s-a topit zaharul apoi am adaugat apa 1-2 pahare , am continuat fierberea pana a mai scazut apa, am pus si o lg de faina amestecata separat cu putin suc din sosul de pe foc iar cand s-a ingrosat am oprit focul) . Puteti sa-l savurati si altfel. Se poate si insiropa si servi cu frisca si diverse fructe. Daca imi amintesc bine in reteta originala asta si era sugestia de servire. E un dulce la care va puteti da frau liber imaginatiei winking


Sfaturi si impresii: amestecati mai bine decat mine alatul, la mine se vad pe ici pe colo mici ''vartejuri '' de blat.
Iar in compozitie cred ca s-ar putea sa mearga si mai putin unt.


#4830 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 18 February 2013 - 12:14 AM

Gela, si noi am avut ieri 'claca' ci prietenii,dar nu doar la cafea. :lol:

Pe langa altele am avut 'Chocolate crinckles' si inimioarele cu cocos ale lui Any.


Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1267-13611390666894.jpg

#4831 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 February 2013 - 12:23 AM

Multumesc Vika.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4832 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 February 2013 - 09:27 AM

Vika, multumesc pt.reteta! :blush: Dar ce este cream of tartar????
GEORGIA

#4833 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 February 2013 - 09:27 AM

 Ellani, la 18 February 2013 - 12:14 AM, a spus:

Pe langa altele am avut 'Chocolate crinckles' si inimioarele cu cocos ale lui Any.



HHHMMMM, bun bun! :blush:
GEORGIA

#4834 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 February 2013 - 09:31 AM

 Gelutza, la 15 February 2013 - 07:04 PM, a spus:

Si daca zici reteta de paleuri poate fac si eu fiindca nu ma lasa doctorul sa intru la dieta si de necaz, o s-o tin tot intr-un rasfat!


Reteta ti-am zis-o, acum sa-ti arat si paleurile!
Sunt in cutie pt. ca asa le-am putut duce mai usor la birou. Au facut deja furori printre colegi, colega respectiva a impartit si cu ceilalti! :blush:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-88-13611727019406.jpg
GEORGIA

#4835 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 18 February 2013 - 06:15 PM

 Giorgiana, la 18 February 2013 - 09:27 AM, a spus:

Vika, multumesc pt.reteta! :tongue3: Dar ce este cream of tartar????



Este un fel de condiment (daca se poate numi asa) , de consistenta si culoarea sarii de masa , care ajuta albusurile sa se bata f. bine.Astfel blatul sta ferm.
Se gaseste de cumparat pe net si am inteles ca in Bucuresti se gaseste si prin magazine (de exemplu in Cocor la subsol este un magazin cu mirodenii unde se gaseste asa ceva; asta am retinut din discutiile unora pe internet :hungry: )
Tot din diverse discutii pe net am inteles ca se poate inlocui si cu sarea de lamaie ( nu stiu cat/daca e adevarat,n-am testat).
E prima oara cand folosesc si eu asa ceva.

#4836 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 February 2013 - 06:39 PM

[quote name='Giorgiana' date='18 February 2013 - 08:27 AM' timestamp='1361172431' post='186143']
Dar ce este cream of tartar????


Iata ce este:

It is an acid known as potassium hydrogen tartrate, and it's formed during the fermentation of grapes into wine.

Crema de tartar este o pudră albă fină, care este numit în multe rețete. Acesta este un acid cunoscut sub numele de tartrat acid de potasiu, si este format în timpul fermentării strugurilor în vin.

inlocuitor:

Pentru fiecare linguriță de ½ din crema de tartru solicitat în reteta, se substituie cu 1 ½ lingurita de suc de lamaie sau otet.

#4837 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 19 February 2013 - 09:54 AM

Fetelor, multumesc ca m-ati dumirit si ca pot sa il si substitui!!!!! :director:
GEORGIA

#4838 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 February 2013 - 02:43 PM

Eu folosesc cream of tartar in loc de praf de copt.
E un agent de crestere.

Otet sau suc de lamaie in care ai dizolvat praful de copt sau bicarbonat, altfel nu-ti creste.

#4839 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 19 February 2013 - 03:01 PM

 Eataly, la 19 February 2013 - 02:43 PM, a spus:

Eu folosesc cream of tartar in loc de praf de copt.
E un agent de crestere.

Otet sau suc de lamaie in care ai dizolvat praful de copt sau bicarbonat, altfel nu-ti creste.


Eataly, acum este si mai clar, daca eu de cream of tartar nu am auzit! :toothy9;
GEORGIA

#4840 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 19 February 2013 - 07:06 PM

 Giorgiana, la 18 February 2013 - 09:31 AM, a spus:

 Gelutza, la 15 February 2013 - 07:04 PM, a spus:

Si daca zici reteta de paleuri poate fac si eu fiindca nu ma lasa doctorul sa intru la dieta si de necaz, o s-o tin tot intr-un rasfat!


Reteta ti-am zis-o, acum sa-ti arat si paleurile!
Sunt in cutie pt. ca asa le-am putut duce mai usor la birou. Au facut deja furori printre colegi, colega respectiva a impartit si cu ceilalti! =))



Sunt mai ceva ca acelea de la cofetarie, o sa le fac de 1 martie. Mutumesc pentru tot,Giorgi!

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi