Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5261 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 28 April 2013 - 07:35 PM

O tentativa de amandina. De buna e buna, dar nu mi-a mai ramas ganaj s-o ornez.

Blatul de la prajitura turnata (1 ou si cate 6 linguri de zahar, ulei lapte, 3 cacao si 3 faina si-un pliculet de amoniac-bicarbonat de amoniu) crema e ganaj dintr-o ciocolata si 200 ml smantana. Glazura e tot o ciocolata topita.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-73-13671705178941.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5262 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 28 April 2013 - 07:40 PM

Vezi postareazoazorel, la 28 April 2013 - 07:35 PM, a spus:

O tentativa de amandina. De buna e buna, dar nu mi-a mai ramas ganaj s-o ornez.

Blatul de la prajitura turnata (1 o si cate 6 linguri de zahar, ulei lapte, 3 cacao si 3 faina si-un pliculet de amoniac-bicarbonat de amoniu) crema e ganaj dintr-o ciocolata si 200 ml smantana. Glazura e tot o ciocolata topita.

Atasament praji cioco.JPG


Esti o curajoasa, Nicoleta! Eu inca n-am facut pana acum amandine, dar ceva telepatie o fi existand intre noi, ca exact ieri ma gandeam " ce-ar fi sa incerc de Paste niste amandine?"
Mnoa, ai venit si tu azi sa-mi dai imboldul necesar . :floare:
Foarte bine arata, de gust , la ora asta, nu mai indraznesc nici sa gandesc :pupic:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5263 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 28 April 2013 - 07:48 PM

Vezi postareakoral, la 28 April 2013 - 07:40 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 28 April 2013 - 07:35 PM, a spus:

O tentativa de amandina. De buna e buna, dar nu mi-a mai ramas ganaj s-o ornez.

Blatul de la prajitura turnata (1 ou si cate 6 linguri de zahar, ulei lapte, 3 cacao si 3 faina si-un pliculet de amoniac-bicarbonat de amoniu) crema e ganaj dintr-o ciocolata si 200 ml smantana. Glazura e tot o ciocolata topita.

Atasament praji cioco.JPG


Esti o curajoasa, Nicoleta! Eu inca n-am facut pana acum amandine, dar ceva telepatie o fi existand intre noi, ca exact ieri ma gandeam " ce-ar fi sa incerc de Paste niste amandine?"
Mnoa, ai venit si tu azi sa-mi dai imboldul necesar . :floare:
Foarte bine arata, de gust , la ora asta, nu mai indraznesc nici sa gandesc :pupic:



Koralinda, stii ce repede si usor se face blatul? Nu-i amandina, ca n-are fondant deasupra, nici nu-i taiata separat si glazurata...A fost un experiment.Demult visam si eu! Incearca blatul mei, marind cantitatile.Proportia e cea scrisa sus de mine.Dar, chiat daca pui 3 oua, nu pune mai mult de-un pliculet de amoniac.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5264 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 28 April 2013 - 07:56 PM

Cam cat de mare trebuie sa fie tava? ( daca tu ai facut cu un ou, spune-mi asa, ca apoi ma descurc eu la cantitate dubla sau tripla).
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5265 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 28 April 2013 - 08:02 PM

Mousse cu sirop de artar

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1290-13671721426637.jpg

#5266 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 29 April 2013 - 10:47 AM

Vezi postareakoral, la 28 April 2013 - 07:56 PM, a spus:

Cam cat de mare trebuie sa fie tava? ( daca tu ai facut cu un ou, spune-mi asa, ca apoi ma descurc eu la cantitate dubla sau tripla).


Tava mea e de 20x30 cm. Blatul rezultat l-am taiat in doua pe latime.Normal, s-o pot taia ca pe blatul de tort, trebuia din 2, sau chiar din 3 oua.Dar, dupa cum stii, eu trebuie sa fac putina.Au iesit 6 patratele, am mancat 2 si-am pozat ce-a ramas.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5267 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 April 2013 - 11:38 AM

Vezi postareaany_annette, la 25 April 2013 - 11:03 PM, a spus:

Ioana, frumos totul :lol:! Si ce soare fain ai avut!


da, am avut cateva zile minunate tocmai bune de facut poze

Vezi postarearedivivus, la 26 April 2013 - 05:16 AM, a spus:


Harnicuto!
Poti sa detaliezi putin asta cu rubarba? Te rog si multumesc



am sa postez reteta

Vezi postareaela, la 28 April 2013 - 08:02 PM, a spus:

Mousse cu sirop de artar

Atasament P1180786.JPG



detaliezi putin te rog?ca suna imbietor.

Zoazo, telepatie :) , eu am facut zilele recute amandina.Bine eu defapt am facut ca sa duc colegilor, ca tot le-am promis ca fac .
Glazura e cea oglinda dupa reteta Adrianei, ajutata de termometru primit cadu de la Alexandru :)
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-479-13672282013494.jpg

motzu s-a cam topit ca era f cald afara, ca sa ajung cu ele intregi la munca a tb sa merg cu AC-ul pornit :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5268 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 29 April 2013 - 09:38 PM

Vezi postareaIoana, la 29 April 2013 - 11:38 AM, a spus:


Vezi postareaela, la 28 April 2013 - 08:02 PM, a spus:

Mousse cu sirop de artar

Atasament P1180786.JPG



detaliezi putin te rog?ca suna imbietor.



E foarte simplu de facut: 180 ml sirop de artar, 3 galbenusuri, 3 foi gelatina, 20 ml rom negru, 400 ml frisca, migdale prajite. Reteta e pentru 6 portii, eu am facut-o la jumatate, ca mai aveam doar vreo 80 ml de sirop si mi-au iesit 3 cupe. In loc de rom negru, am folosit alb, ca doar de ala aveam.
Punem foile de gelatina in apa vreo 5 minute. Incalzim siropul de artar si dizolvam gelatina in el. Batem galbenusurile, adaugam siropul de artar cu gelatina si romul. Batem frisca. Incorporam amestecul de galbenusuri.
Punem in cupe. Decoram cu sirop de artar si migdale prajite si servim cu pofta.

#5269 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 April 2013 - 12:10 PM

Cu aluatul de aici o "cozo-pasca" cu gem si nuca.
Maiaua, ati ghicit, e aia de pe calorifer. :crying:

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-9-1367316578948.jpg

si coapta:

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-9-13673166027105.jpg

#5270 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 May 2013 - 03:57 PM

Test, poza de pe telefon, micsorata cu "Picup", pentru petunela (merge usor programul asta) :D

Tarta de toata ziua (facuta azi, si mincata aproape :D), cu capsuni, banane, crema de vanilie si blat de ciocolata.


Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5271 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 02 May 2013 - 08:26 AM

Vezi postareaMaya, la 01 May 2013 - 03:57 PM, a spus:

Test, poza de pe telefon, micsorata cu "Picup", pentru petunela (merge usor programul asta) :)

Tarta de toata ziua (facuta azi, si mincata aproape :)), cu capsuni, banane, crema de vanilie si blat de ciocolata.




Mersi! Mi-l iau si eu :) Si tarta,ca de altfel toate prajiturile celorlalte fete,arata minunat!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#5272 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 06 May 2013 - 06:33 PM

Iaca si cosuletele de ciocolata.Din 6, trei s-au crapat si astea trei doar s-au ciobit, dar le-am reparat pe toate cu al treilea rand de ciocolata.De la Stellina, pup eu pe ea!

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-73-13678577287851.jpg

Si pasca fara aluat.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-73-13678577620444.jpg

Aseara, la prietena mea, printre altele, am dus si pasca.Fiica-sa are 19 ani, pustiul are 13.Amandoi fan dulciuri.Cum pot eu refuza bucuriile copiilor? Cand stau mai mult acasa, le mai fac cate ceva.Asa ca, a mica, aseara: "Aaa, ai facut pasca de-aia de-mi place mie!" "Da pui.Vrei?" "Daaa!""Maaama, ce buna-i!Parca-i placinta de branza fara placinta!"Imagine postata Au mancat o jumate din ce-ati vazut voi aici.Ei doi.! Tare-s fericita!Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5273 Useril este offline   Fragola 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 06-October 11

Postat 06 May 2013 - 07:58 PM

Zoazorel, pasca ta arata extraordinar de bine, reteta e cumva de pe forum?

#5274 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 06 May 2013 - 08:56 PM

Pasca, cozonac, oua Raffaello si tort cu alune, ciocolata si frisca

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-341-13678663186539.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-341-13678663491213.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-341-13678663297961.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-341-13678663395127.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5275 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 May 2013 - 10:07 PM

Pasca mea de pasti

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1316-1367870680128.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1316-1367870691098.jpg


tort

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1316-13678707043377.jpg

o sectiune in fuga la o felie inainte de expeditie

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1316-13678707155028.jpg

cozonac cu rahat (facut impreuna cu fiica prietenei mele si ma bucur ca imi paseste pe urme macar atat cat stiu eu sa faca daca nu mai mult)

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1316-13678723807563.jpg

#5276 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 07 May 2013 - 03:14 PM

Dragelor,
Am luat din pasca si cozonacul vostru, chiar si un out raffaello mi-a mers langa un cosulet de ciocolata si m-am gandit sa va indulcesc si eu cu ceva, intr-o clipa de ragaz...chec cu lamaie si mac alaturi de inghetata ( cate o cupa de menta, afine si vanilie, exact asa cum am mancat noi cand am venit de la munca...)Sa va fie de bine toate bunatatile facute si mancate de sarbatori!

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1400-13679323783156.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1400-13679324022442.jpg

#5277 Useril este offline   Elena-Ct 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 15-January 13

Postat 07 May 2013 - 06:25 PM

Cum pot arata atat pasca cat si cozonacul..Doamne ce cozonac...de vis...

Vezi postareacerra, la 06 May 2013 - 10:07 PM, a spus:

Pasca mea de pasti

Atasament DSC01244 (Small).JPG

Atasament DSC01259 (Small).JPG


tort

Atasament DSC01264 (Small).JPG

o sectiune in fuga la o felie inainte de expeditie

Atasament DSC01272 (Small).JPG

cozonac cu rahat (facut impreuna cu fiica prietenei mele si ma bucur ca imi paseste pe urme macar atat cat stiu eu sa faca daca nu mai mult)

Atasament P1450747 (Small).JPG


#5278 Useril este offline   mona_tavi 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 13-January 12

Postat 07 May 2013 - 08:18 PM

Pascutele mele de Pasti:

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1410-13679505815707.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1410-13679505949896.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1410-13679506097483.jpg

Tortul realizat de sora mea:

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1410-13679506436134.jpg

Red Velvet Cake cu crema de mascarpone. Foarte bun!

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1410-13679506729448.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1410-13679507155587.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1410-1367950728878.jpg

#5279 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 May 2013 - 08:50 PM

Vezi postareaElena-Ct, la 07 May 2013 - 06:25 PM, a spus:

Cum pot arata atat pasca cat si cozonacul..Doamne ce cozonac...de vis...




La pasca ii mai lipseste snurul si cruciulita dar ma grabeam foarte tare asa ca .....ma bucur ca am apucat sa le fac.

Gelutza,

Imi faci pofta cu inghetata :)

#5280 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 May 2013 - 05:18 PM

Ceva light:

Capsuni si banane gratinate ^_^ :
Data viitoare fac doar capsunele.

Un strat jos de speculos sfaramitati, capsuni si deasupra un iaurt grcesc un ou si miere dupa gust.
Sub grill:

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-9-13681125526132.jpg

pentru 3 portii.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-9-13681126266191.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi