Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5441 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 June 2013 - 03:17 AM

Vezi postareacerra, la 19 June 2013 - 10:07 PM, a spus:

iaurt grecesc cu dulceata de capsuni si cereale integrale

Atasament IMG_5248 (Small).JPG

Perfect! Cred ca-l fac si eu maine.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5442 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 21 June 2013 - 02:33 PM

Vezi postareaOlguta, la 16 June 2013 - 09:51 PM, a spus:

O prajitura cu mousse de ciocolata si fructe de padure si o Tosca, nepozata.

Atasament 2.jpg


Destabilizatoare poza, Olguta!!!! Te iert doar daca dai ceva detalii... :wub:
Pliiiiiz.... :iamwithstupid:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5443 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 21 June 2013 - 04:08 PM

Vezi postareakoral, la 21 June 2013 - 02:33 PM, a spus:

Vezi postareaOlguta, la 16 June 2013 - 09:51 PM, a spus:

O prajitura cu mousse de ciocolata si fructe de padure si o Tosca, nepozata.

Atasament 2.jpg


Destabilizatoare poza, Olguta!!!! Te iert doar daca dai ceva detalii... :wub:
Pliiiiiz.... :iamwithstupid:


Multumesc, Koral :crying:
Pandispan simplu - 2 foi. Prima crema e un mousse de fructe de padure: 200g fructe de padure, 50-100g zahar, 8g gelatina, 250ml smantana pt frisca. Gelatina se inmoaie in 40ml apa. Fructele se pun intr-un vas pe foc cu zaharul si se fierb 2-3 minute. Eu prefer sa le sparg usor cu o furculita, insa pot fi si facute piure cu mixerul. Se ia de pe foc si cat inca sunt calde se adauga gelatina. Se lasa sa se racoreasca complet si se incorporeaza frisca batuta.
A doua crema e un mousse de ciocolata.
Deasupra e ganache.
Imagine postata

#5444 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 21 June 2013 - 06:56 PM

Multumesc, Olguta. =)) Din explicatiile tale, pare simplu , dar stiu ca nu e asa, doar maiestria ta face ca reteta sa para simpla. Poate o sa ma incumet si eu sa o fac intr-o zi cu muuulta rabdare... :-*

Azi, eu ceva cu adevarat simplu, clafoutis cu cirese:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-508-13718338439931.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-508-13718338605098.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5445 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 21 June 2013 - 10:37 PM

Vezi postareakoral, la 21 June 2013 - 06:56 PM, a spus:



Azi, eu ceva cu adevarat simplu, clafoutis cu cirese:


Foarte bine arata!

ce reteta ai facut?????? spionez blatul de deasupra ca este altfel di imi place.

#5446 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 22 June 2013 - 02:00 PM

Vezi postareacerra, la 21 June 2013 - 10:37 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 21 June 2013 - 06:56 PM, a spus:



Azi, eu ceva cu adevarat simplu, clafoutis cu cirese:


Foarte bine arata!

ce reteta ai facut?????? spionez blatul de deasupra ca este altfel di imi place.



O reteta de pe net, habar n-am a cui, ca am citit mai multe si m-am oprit la asta ca aveam o cutiuta de frisca pe care o tot mutam in frigider...

2 oua, 100 g zahar, spumate bine, apoi 200 g frisca lichida, 100 grame faina, 2 plicuri zahar vanilat . Toate turnate peste ciresele fara samburi, puse intr-un vas rotund de yena, uns cu unt. Cuptor preincins, 180 grade, 15 minute a durat la mine. Blatul ala de sus, de care zici tu, s-a " ales" in timpul coptului.
Simplu de tot , ca pentru mine... =))
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5447 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 22 June 2013 - 04:50 PM

E un chin pt mine topicul asta,cand dulciurile facute de mine in ultimul timp sunt clatite cu dulceata/nutella sau iaurt simplu cu nutella sau piure de fructe!Mi-e dor de o prajitura cu crema =))
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#5448 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 June 2013 - 11:34 PM

Tortul pufos a lui Ramy, dar cu mac.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-341-1371936833075.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5449 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 23 June 2013 - 01:22 AM

[quote name='koral' date='22 June 2013 - 03:00 PM' timestamp='1371902445' post='20112


2 oua, 100 g zahar, spumate bine, apoi 200 g frisca lichida, 100 grame faina, 2 plicuri zahar vanilat . Toate turnate peste ciresele fara samburi, puse intr-un vas rotund de yena, uns cu unt. Cuptor preincins, 180 grade, 15 minute a durat la mine. Blatul ala de sus, de care zici tu, s-a " ales" in timpul coptului.
Simplu de tot , ca pentru mine... =))
[/quote]
Multumesc!

#5450 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 23 June 2013 - 03:54 PM

Budinca de lamaie de la plic (mnoa, nu-s perfecta... :) )cu cirese. Din lipsa de timp si din cauza de caldura mare.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-508-13719956565302.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5451 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 23 June 2013 - 08:23 PM

Vezi postareaaura, la 22 June 2013 - 11:34 PM, a spus:

Tortul pufos a lui Ramy, dar cu mac.

Atasament IMG_7790.JPG



GROZAV !!!

#5452 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 23 June 2013 - 08:24 PM

Vezi postareakoral, la 22 June 2013 - 02:00 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 21 June 2013 - 10:37 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 21 June 2013 - 06:56 PM, a spus:



Azi, eu ceva cu adevarat simplu, clafoutis cu cirese:


Foarte bine arata!

ce reteta ai facut?????? spionez blatul de deasupra ca este altfel di imi place.



O reteta de pe net, habar n-am a cui, ca am citit mai multe si m-am oprit la asta ca aveam o cutiuta de frisca pe care o tot mutam in frigider...




2 oua, 100 g zahar, spumate bine, apoi 200 g frisca lichida, 100 grame faina, 2 plicuri zahar vanilat . Toate turnate peste ciresele fara samburi, puse intr-un vas rotund de yena, uns cu unt. Cuptor preincins, 180 grade, 15 minute a durat la mine. Blatul ala de sus, de care zici tu, s-a " ales" in timpul coptului.
Simplu de tot , ca pentru mine... :)

Faina reteta, mi-o notez si eu.

#5453 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 24 June 2013 - 10:12 AM

Strudel cu branza dulce

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-1316-13720615027471.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-1316-13720615182697.jpg

#5454 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 24 June 2013 - 01:29 PM

Cerra, te urmaresc pas cu pas :occasion15:
Pentru ca mai aveam cirese, dar vroiam si ceva cu branza, am facut briose cu cirese si toping de branza cu frisca.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-508-13720733240663.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-508-13720733364142.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5455 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 24 June 2013 - 09:47 PM

Vezi postareakoral, la 23 June 2013 - 03:54 PM, a spus:

Budinca de lamaie de la plic (mnoa, nu-s perfecta... :occasion15: )cu cirese. Din lipsa de timp si din cauza de caldura mare.

Arata de-ti vine sa-l prepari imediat, sa ai sansa sa-i simti si gustul care cred ca e super
Si nu mai zic nimic de briose ca tu esti mama lor, am zis!
De-aia am si editat, ca sa zic! :occasion14:

#5456 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 24 June 2013 - 09:50 PM

Vezi postareacerra, la 24 June 2013 - 10:12 AM, a spus:

Strudel cu branza dulce



Ce bine arata...mi-era si mie dor de asa ceva, cum ai facut aluatul?

#5457 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 June 2013 - 08:14 AM

Gelutza,
N am mai avut timp sa fac aluat,ptr ca am facut in mare graba strudelul... am trimis baietii sa cumpere branza dulce de vaca sa fac repede un desert cu branza si caise.Dupa dupa lungi convorbiri tel de care branza sa cumpere ,in loc de 500gr au luat 1kg jumate,cate 1 punga de la cate o firma fiecare. Asa ca, am facut desertul si la prietena mea am gasit in congelator o foaie de aluat 400gr ptr foietaj,pe care am lungit'o sa pot face 4 strudele cu branza cumparata.

Am zis povestea strudelului facut. De obicei, fac aluat impachetat ptr foietaj,daca n am timp cumpar dar de foietaj nu de placinta ptr ca iese mai buna placinta cu cel de foietaj intins cu sucitorul nu lasat asa cum este in pachet.

Desertul din branza dulce de vaci cu caise si scortisoara.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-1316-13721534336987.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-1316-13721534426517.jpg

#5458 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 June 2013 - 11:45 AM

Vezi postareakoral, la 24 June 2013 - 01:29 PM, a spus:

Cerra, te urmaresc pas cu pas :floare:
Pentru ca mai aveam cirese, dar vroiam si ceva cu branza, am facut briose cu cirese si toping de branza cu frisca.


Foarte frumoase briosele!

Sa sti ca si eu te urmaresc :P

#5459 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 June 2013 - 01:16 PM

Vezi postareacerra, la 24 June 2013 - 10:12 AM, a spus:

Strudel cu branza dulce




OMG, lesin ireversibil! :floare:

#5460 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 25 June 2013 - 01:46 PM

Cerra,cum ai facut desertul?arata tare bine si ar merge cu niste capsuni,ca tot a inceput sezonul si la noi
Manchmal ist weniger einfach mehr....

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi