Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5461 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 June 2013 - 09:51 PM

Vezi postareapetunie, la 25 June 2013 - 01:46 PM, a spus:

Cerra,cum ai facut desertul?arata tare bine si ar merge cu niste capsuni,ca tot a inceput sezonul si la noi


reteta este la Monti.Asta am facut`o doar in alta forma si am pus caise in ea si zahar dupa gust fata de cea scrisa la monti in care am pus gem de caise si fructoza ''Desert fin din branza dulce cu gem si jeleu de caise''

#5462 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 28 June 2013 - 07:03 PM

Pentru pofticiosi :D

turte taranesti unse cu pecmez(magiun/povirla din prune).

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-1316-13724389851316.jpg

#5463 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 28 June 2013 - 10:21 PM

Chocolate Expresso Mascarpone Chessecake, un titlu lung si sofisticat, un chessecake care mi-a dat putin de furca :D
Nu credeam ca va iesi ceva avand in vedere ca am improvizat mult in reteta, in lipsa unor ingrediente sau in cantitati insuficiente.
Pana la urma e comestibila :D
Poza facuta chiar acum, in graba, la lumina becului :

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-1184-13724508143336.jpg


#5464 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 30 June 2013 - 03:14 PM

Crema de zahar ars- la cererea astronomului ... :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-508-13725980910067.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5465 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 30 June 2013 - 03:35 PM

Koral,

Imi faci o pofta de nu stiu cum sa iti spun :)

eu.....

Ziua si noaptea cu visine

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-1316-13725993430161.jpg

#5466 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 30 June 2013 - 03:58 PM

Vezi postareacerra, la 28 June 2013 - 07:03 PM, a spus:

Pentru pofticiosi :)

turte taranesti unse cu pecmez(magiun/povirla din prune).

Atasament IMG_5312 (Small).JPG


Oho gem de prune, pecmez adevarat :)
Imagine postata

#5467 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 June 2013 - 05:26 PM

iau cate-oleac din fiecare, si zi/noapte, si crema de zahar ars...doar pecmezul :) fara turte ...si tot asa, m-am delectat

#5468 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 30 June 2013 - 08:19 PM

Vezi postareastella, la 30 June 2013 - 05:26 PM, a spus:

iau cate-oleac din fiecare, si zi/noapte, si crema de zahar ars...doar pecmezul :) fara turte ...si tot asa, m-am delectat


De ai sti ce bun a fost pecmezul cu turta nu ai zice ca nu vrei :)

si acu vitaminizarea cum zice sotul meu

La desert seara asta avem:
compot de corcoduse acrisor

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-1316-13726162782185.jpg

compot de mere de Sampetru cu tot cu coaja acrisoare cu scortisoara

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-1316-13726162933671.jpg

Eu zic ca dupa cate turte ati poftit pe aici, merg bine compoatele mele nu?

#5469 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 July 2013 - 08:04 AM

dada, cerra, nu am dubii ca turtele sunt wow, dar eu am buba la cap...turtele le mananc natur, sau cu branza sarata si pecmezul singur :).
si din compoturi, iau din ambele, ca-mi place tot ce este acrisor.
Facui pestea de pomusoara (coacaze rosii/ribizli, sau cum le-oti zice), si deja am dat iama in borcane ...nu cred ca apuca toamna :)

#5470 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 01 July 2013 - 08:26 AM

Cum se face magiunul/pecmezul?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#5471 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 July 2013 - 08:34 AM

Vezi postareapetunie, la 01 July 2013 - 08:26 AM, a spus:

Cum se face magiunul/pecmezul?


Petu, pusese kiken o reteta , riguros fara zahar, din prune brumarii sau bistritene.

#5472 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 July 2013 - 08:36 AM

Iaca si tartina mea cu peltea :), va las si cafeaua

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2013/post-16-13726605778656.jpg


#5473 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 01 July 2013 - 06:23 PM

Panna Cotta cu sos de fructe de padure.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2013/post-508-13726958354864.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5474 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 July 2013 - 06:59 PM

Vezi postareapetunie, la 01 July 2013 - 08:26 AM, a spus:

Cum se face magiunul/pecmezul?

Eu il fac afara in curte cu foc de lemne in oala mare/cazan la foc mic si amestecat intruna cu un linguroi mare de lemn si fiert pina se ingroasa tare,de ramane carare cand tragi cu lingura prin el.

Se face din prune bistrite,pe care le macin inaine si le pun in oala unsa cu otet.Se face fara zahar si cum ziceam,trebuie la foc molcom si scazut bine.Tre sa scuturi lingura cu pecmezul cald si sa cada greu din lingura.Il pun fierbinte in borcane si il pun in plapuma.Mama mea punea si in vase de lut si statea foarte bine.Anul trecut nu au fost prune ,pecmezul meu este din 2011.Anul asta sunt multe prune.Poti pune intr'o cantitate smai mica de pecmez si samburi de nuci este foarte bun dar nu sta asa mult timp ca cel simplu.

Dureaza cam o zi prepararea ca facem mult eu si sora mea cand facem pecmez.

#5475 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 01 July 2013 - 07:20 PM

Stella si cerra va multumesc!O sa fac si eu anul asta,numai sa-mi pice ceva prune in mana,chiar de-o fii in perioada cand suntem cu santier,si tot o sa fac!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#5476 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 July 2013 - 10:00 PM

Vezi postareastella, la 01 July 2013 - 08:36 AM, a spus:

Iaca si tartina mea cu peltea :105:, va las si cafeaua

Eu las cafeua si iau tartina cu peltea ca arata tare bine!

#5477 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 July 2013 - 10:03 PM

Vezi postareapetunie, la 01 July 2013 - 07:20 PM, a spus:

Stella si cerra va multumesc!O sa fac si eu anul asta,numai sa-mi pice ceva prune in mana,chiar de-o fii in perioada cand suntem cu santier,si tot o sa fac!


Sa te tii de cuvant si sa faci pecmez ca nu o sa iti para rau la iarna si nu doar la iarna.Sa vezi ce bine pika atunci cand vrei sa faci cornuri/cornulete,prajituri umplute cu pecmez in cuptor.

#5478 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 July 2013 - 10:05 PM

Vezi postareakoral, la 01 July 2013 - 06:23 PM, a spus:

Panna Cotta cu sos de fructe de padure.


Parca imi citesti gandurile!

Chiar ma gandeam si eu ca nu am facut de mult pannna cotta si iacata'te cu ea aici :105:

#5479 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 01 July 2013 - 10:11 PM

Vezi postareacerra, la 01 July 2013 - 10:03 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 01 July 2013 - 07:20 PM, a spus:

Stella si cerra va multumesc!O sa fac si eu anul asta,numai sa-mi pice ceva prune in mana,chiar de-o fii in perioada cand suntem cu santier,si tot o sa fac!


Sa te tii de cuvant si sa faci pecmez ca nu o sa iti para rau la iarna si nu doar la iarna.Sa vezi ce bine pika atunci cand vrei sa faci cornuri/cornulete,prajituri umplute cu pecmez in cuptor.



Mie imi place sa-l mananc si cu branza...daaaaa,am eu gusturi mai ciudate,dar e tare bun,...si clatite...si cornuri...auuuuu,cand se coc prunele?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#5480 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 July 2013 - 10:42 PM

Vezi postareapetunie, la 01 July 2013 - 07:20 PM, a spus:





Mie imi place sa-l mananc si cu branza...daaaaa,am eu gusturi mai ciudate,dar e tare bun,...si clatite...si cornuri...auuuuu,cand se coc prunele?

La toamna!

Noi invatate cu taticul nostru,mancam si noi ciudat ca tine:punem in el putina smantana si punem pe clatite ,paine etc.

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi