Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5541 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 August 2013 - 09:05 PM

Sarumana ,daaa mie nu-mi iese asa ca a ta :appl:

#5542 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 04 August 2013 - 04:40 PM

Koral, ai scris pe undeva reteta de gomboti? Mie niciodata nu-mi ies asa rotunzi si frumosi ca ai tai :)

Azi am facut si eu o prajitura cu branza

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-174-13756271783782.jpg

#5543 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 04 August 2013 - 09:17 PM

Cristina, nu am scris, eu fac o combinatie dintre reteta mamei si a bunicii materne. 500 g cartofi fierti , pasati, amestecati cu 200 g faina si 100 g gris, 1 ou, 1 lingura ulei, putina sare, 1lingura cu varf cu zahar, 1 vf cutit praf de copt. Dau la frigider 1/2 de ora. Aluatul e lipicios, cand modelez gombotii am 3 castroane, o lingura si fundul de lemn: cu o lingura iau din castronul cu aluat, pun aluatul in castronul cu faina, intorc"placintuta" pe cealalta parte in faina, o iau apoi in mana, pun din castronul 3 jumatate de pruna peste care am presarat din timp zahar si scortisoara, fac un bulgare pe care il rotesc bine-bine in palme, il pun pe fundul de lemn. Secretul sferelor e ca, atunci cand le pun la fiert in apa cu sare, le iau de pe fundul de lemn si le mai rotesc o data in palme.

Pesmetul cu zahar si scortisoara il fac la inceput, inainte de a ma apuca de gomboti.
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5544 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 04 August 2013 - 09:35 PM

Geany, daca mi-a iesit mie, iese la toata lumea, doar stii ca eu nu-s experta in dulciuri. Pentru Bub iti iese sigur ! :*
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5545 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 August 2013 - 10:33 PM

Poftiti la inghetata

Vanilie, ciocolata, fructe de padure, visine, lamaie, caramel, menta,toping de ciocolata.

portie mica

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1316-13756482439136.jpg

portie mare

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1316-13756482587647.jpg

#5546 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 05 August 2013 - 10:06 AM

N-am pozat, dar si eu am repetat inghetata cu zmeura.Azi vad daca s-a-ntarit, ca aseara am facut-o! Si nu m-am vorbit cu Cerrulina!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5547 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 05 August 2013 - 11:39 AM

Koral, multumesc :) Cu asa explicatii amanuntite sper sa-mi iasa si mie gombotii frumosi.

Cerra, minunate inghetate faci!!!

#5548 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 05 August 2013 - 02:23 PM

Vezi postareacerra, la 04 August 2013 - 10:33 PM, a spus:

Poftiti la inghetata

Vanilie, ciocolata, fructe de padure, visine, lamaie, caramel, menta,toping de ciocolata.

portie mica

Atasament DSC00710 (Small).JPG

portie mare

Atasament DSC00717 (Small).JPG


Dezmat in toata regula. Moartea pasiunii pentru cele care o tot tin langa cu curele de slabire (moi, adica).

#5549 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 August 2013 - 10:22 AM

Vezi postareazoazorel, la 05 August 2013 - 10:06 AM, a spus:

N-am pozat, dar si eu am repetat inghetata cu zmeura.Azi vad daca s-a-ntarit, ca aseara am facut-o! Si nu m-am vorbit cu Cerrulina!Imagine postata


Sa va fie de bine!!!!


Vezi postareacristinaD, la 05 August 2013 - 11:39 AM, a spus:


Cerra, minunate inghetate faci!!!

Multumesc!

Se fac usor si ar fi pacat sa nu facem acu pe caldurile astea. Am sperat ca am facut si o sa avem mai multe zile dar .....m`am inselat.


Vezi postareajulix_2007, la 05 August 2013 - 02:23 PM, a spus:



Dezmat in toata regula. Moartea pasiunii pentru cele care o tot tin langa cu curele de slabire (moi, adica).


Poi sa sti ca dezmat a fost! :love3:

Eu tot zic lumii din jurul meu ca inghetata nu ingrasa si lumea ma crede. Deja am inceput sa cred si eu :love7: :)

#5550 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 August 2013 - 02:07 PM

Vezi postareacerra, la 06 August 2013 - 10:22 AM, a spus:

Eu tot zic lumii din jurul meu ca inghetata nu ingrasa si lumea ma crede. Deja am inceput sa cred si eu :tongue3: :wacko:


ei, sa zicem ca prin comparatie n-ar fi ca un tort, nu?
deci macar pe jumatate adevarat.

Cerrulina, ma destabilizezi pana si pe mine, care nu prea-s amatoare de inghetata, talentoasa mai esti! Da' la ce nu esti tu talentata!!!

#5551 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 06 August 2013 - 04:02 PM

Vezi postareamoatza, la 06 August 2013 - 02:07 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 06 August 2013 - 10:22 AM, a spus:

Eu tot zic lumii din jurul meu ca inghetata nu ingrasa si lumea ma crede. Deja am inceput sa cred si eu :tongue3: :wacko:


ei, sa zicem ca prin comparatie n-ar fi ca un tort, nu?
deci macar pe jumatate adevarat.

Cerrulina, ma destabilizezi pana si pe mine, care nu prea-s amatoare de inghetata, talentoasa mai esti! Da' la ce nu esti tu talentata!!!

Si pe una ca mine, care face toata ziua buna ziua ma destabilizeaza, am si tot mai vreau, ca dac-o face buna! :-*)))))))))))))))
Eu printre treburi grele si mari (de care nu stiu daca mai scap curand)am experimentat dulceata de pepene galben in combinatie cu mar verde, ca ma scarpina incercarile dupa ceafa cand ma uit prin pomi, prin gradina si iata ce-a iesit...

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1400-13757979996405.jpg

Am aromat cu foarte putina scortisoara si cardamom.
O minunatie de dulceata!

#5552 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 06 August 2013 - 04:04 PM

Koral, vreau si eu gombotzi, eu dau prunele, da' nu vii tu sa mi-i faci? :wacko:
De tort nu mai zic nimic, vise taica! :tongue3:

#5553 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 06 August 2013 - 04:13 PM

Vezi postareacerra, la 04 August 2013 - 10:33 PM, a spus:

Poftiti la inghetata

Vanilie, ciocolata, fructe de padure, visine, lamaie, caramel, menta,toping de ciocolata.

portie mica

Atasament DSC00710 (Small).JPG

portie mare

Atasament DSC00717 (Small).JPG



Whoaaa,ce destrabalare :tongue3:
Si eu vreaaauuu!!! :wacko:

#5554 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 06 August 2013 - 04:28 PM

Vezi postareacerra, la 30 July 2013 - 09:29 AM, a spus:

Vai,vai ce pofta imi faceti voi :wacko:

Placinta frecata cu mere
Atasament DSC01568 (Small).JPG

Din aluatul ramas de la placinta am facut niste bilute pe care le`am turtit putin, le`am facut o gaurica cu degetul la mijloc si am pus merisoare uscate si le`am copt.

Atasament DSC01565 (Small).JPG


cerra, care e reteta ta de praji cu mere? :tongue3:

#5555 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 06 August 2013 - 04:33 PM

Vezi postareaEataly, la 14 July 2013 - 04:57 PM, a spus:


Vika, daca nu ne dadeai si reteta te fugaream pana la Bratislava. :tongue3:

..................



Ai, cum sa va fac pofta si sa nu va zic care e treaba cu ele...? :wacko:
Sunt curioasa daca le-a incercat cineva?
Ca eu le-am mai facut de atunci de cateva ori (dar cu drojdie proaspata) si la fel de bune au iesit de fiecare data.
Acum, in curand, vreau sa le fac cu umplutura de nuca, ca numai asa nu le-am incercat.

#5556 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 August 2013 - 05:25 PM

Vezi postareaGelutza, la 06 August 2013 - 04:04 PM, a spus:

Koral, vreau si eu gombotzi, eu dau prunele, da' nu vii tu sa mi-i faci? :)
De tort nu mai zic nimic, vise taica! :-*

Daca dai prunele la interval, fac io galustele.... :wacko: Pana vine Koral, o tura e deja gata! :tongue3:

#5557 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 06 August 2013 - 08:27 PM

Vezi postareaFoxyy, la 06 August 2013 - 05:25 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 06 August 2013 - 04:04 PM, a spus:

Koral, vreau si eu gombotzi, eu dau prunele, da' nu vii tu sa mi-i faci? :)
De tort nu mai zic nimic, vise taica! :-*

Daca dai prunele la interval, fac io galustele.... :wacko: Pana vine Koral, o tura e deja gata! :tongue3:

S-a facut!

#5558 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 August 2013 - 09:53 PM

Vezi postareaVika, la 06 August 2013 - 04:28 PM, a spus:



cerra, care e reteta ta de praji cu mere? :tongue3:


De fiecare data alt aluat cum imi da prin capsor atunci.

Asta, este facuta asa: 500gr faina, 1 ou, 100gr zahar, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 1 lingura de iaurt si 250 gr unt, un pic de sare,1 plic praf de copt. Se freaca bine faina cu untul si zaharul, apoi se pun celelalte ingrediente. Eu fac din aluatul asta tava mareeee de prajitura.

Am avut ramas aluat de tura trecuta cand am facut 2 portii de aluat, dar am facut o tava mare si una mai mica de prajitura si aluatul ramas l`am pus la congelator si azi am facut in forma rotunda de 30 cm o prajiturica cu mere.

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1316-13758187474815.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1316-13758187593436.jpg

#5559 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 07 August 2013 - 11:55 AM

Iauuu, ca nu mai pot de pofta!
Tre' sa fac si eu !
Multumiri de explicatiuni Cerra. :rolleyes:

#5560 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,486
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 August 2013 - 05:47 PM

Vezi postareacerra, la 06 August 2013 - 09:53 PM, a spus:

Asta, este facuta asa: 500gr faina, 1 ou, 100gr zahar, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 1 lingura de iaurt si 250 gr unt, un pic de sare,1 plic praf de copt. Se freaca bine faina cu untul si zaharul, apoi se pun celelalte ingrediente. Eu fac din aluatul asta tava mareeee de prajitura.

Am avut ramas aluat de tura trecuta cand am facut 2 portii de aluat, dar am facut o tava mare si una mai mica de prajitura si aluatul ramas l`am pus la congelator si azi am facut in forma rotunda de 30 cm o prajiturica cu mere.

Minunata, multa umplutura si putin aluat :wub:
Merele le calesti cu zahar?

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi