Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5501 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 09 July 2013 - 06:55 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 09 July 2013 - 07:41 AM, a spus:

Si eu, si eu...am facut aseara un chec cu banane:

Atasament IMG_0084.JPG
Atasament IMG_0085.JPG



Miam, yam-yam ,niami! :scratch:
Sper ca m-am exprimat destul de clar :rolleyes:

#5502 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 10 July 2013 - 09:45 AM

Iote, au facut senzatie checurile mele!!!! :blackeye:
GEORGIA

#5503 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 11 July 2013 - 10:17 AM

Lily, terina aia arata superb, e o reteta care si mie imi place tare mult, ar trebui sa o repet, ca n-am mai facut-o demult.
Mi-au facut pofta si checurile lui Georgi si rulada si inghetata si....multe, deja salivez.
Eu am mai mesterit o tarta cu visine care a disparut asa rapid ca n-am apucat sa-i fac poza si niste muffins cu cocos (reteta Laura Adamache), pe care i-am pozat calzi, ca sa fiu sigura.

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-639-1373530617198.jpg

#5504 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 11 July 2013 - 05:49 PM

Me again... :rolleyes:
Cornuri de Bratislava,cu umplutura de zmeura si visine

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2013/post-1184-13735577401265.jpg


#5505 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 July 2013 - 07:45 PM

Deci jur ca asa cornuri cu visine facea si bunica mea,am luat si in tabara ,ce amintiri,din pacate nu am reteta dar zau ca asa aratau :lol:
Te rog poti sa pui cand ai timp reteta?! :rolleyes:

In rest fetelor numai bunatati nu nominez pe nimeni,eu nu am mai facut mare lucru decat gogosi clatite si inghetata nu am mai pozat ;)

#5506 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 11 July 2013 - 09:57 PM

Vezi postareaGeany, la 11 July 2013 - 07:45 PM, a spus:

Deci jur ca asa cornuri cu visine facea si bunica mea,am luat si in tabara ,ce amintiri,din pacate nu am reteta dar zau ca asa aratau :D
Te rog poti sa pui cand ai timp reteta?! :105:

In rest fetelor numai bunatati nu nominez pe nimeni,eu nu am mai facut mare lucru decat gogosi clatite si inghetata nu am mai pozat :)


Reteta am gasit-o si eu pe un blog (a lui Gaby) , si ea vazut-o in alta parte si tot asa.
Cornurile le-am umplut eu cu fructe insa in reteta originala sunt cu mac sau nuca.
Sunt foarte multumita de aluat.
Daca vrei sa le faci, uite mai jos (text luat cu copy de la mine si paste aici):

Ingrediente:
Aluat: 600 g faina, 20 g drojdie proaspata (eu am avut uscata si au avut un usor gust de drojdie, nimic grav , dar mai bine va recomand sa o folositi pe cea proaspata, ca in reteta originala), 30 g zahar pudra, 200 g unt, 200 ml lapte, 2 oua & inca 1 pentru uns cornurile, un praf de sare.
Umplutura: se pot umple cu mac sau nuca, eu am ales sa fac un sos gros de fructe ( visine si zmeura congelate, puse pe foc cu zahar si putina apa, cand a aparut sucul de la fructe am adaugat imediat un plic de budinca de vanilie si-am tinut asa pe foc pana cand s-a ingrosat; am lasat la racit si abia apoi se poate folosi )
Preparare:
Laptele se incalzeste usor iar in el se pune drojdia la dospit timp de 5 minute. In acest timp se pune faina (eu am cernut-o dar reteta originala nu cerea asta) intr-un bol cu zaharul, praful de sare , cele doua oua si untul topit. Se adauga drojdia si se framanta. Se obtine un aluat moale, nu prea lipicios. Se da la frigider pana cand se pregateste umplutura.
Cand aceasta e gata, se scoate aluatul de la rece, se rup din el bucati care se intind in forma ovala cu un sucitor. Se pune umplutura, se ruleaza aluatul in forma de cornuri ( de potcoava, asa cum zicea si Gaby). Fiecare corn obtinut se unge mai intai cu galbenus, se lasa la uscat iar inainte de fi bagate la cuptor se ung si cu albus.
Se dau la caldurica in cuptor , la 180 grade (cuptorul incalzit in prealabil) , pana cand devin aurii.
Sunt delicioase cu adevarat .


Aceste cornurie se numesc ''cornuri de bratislava'', stiu ca au o denumire si in ungureste insa nu am retinut-o. Am citit in alte retete, unele fete au lasat mai mul timp cornurile in tava la crescut si abia apoi le-au bagat in cuptor.Eu am procedat exact ca in reteta peste care am dat, acum fiecare face cum considera.
Si atentie la zmeura, daca pui se vor simti putin semintele.Pe mine nu m-a deranjat...

Sper sa le incerci caci sunt tare bune.

#5507 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 July 2013 - 10:09 PM

Merci mult,am notat reteta :105:

#5508 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 11 July 2013 - 10:50 PM

Vezi postareaGeany, la 11 July 2013 - 10:09 PM, a spus:

Merci mult,am notat reteta :105:


Cu drag! :)

#5509 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 12 July 2013 - 08:22 AM

Vezi postareaGeany, la 11 July 2013 - 07:45 PM, a spus:

Deci jur ca asa cornuri cu visine facea si bunica mea,am luat si in tabara ,ce amintiri,din pacate nu am reteta dar zau ca asa aratau :)
Te rog poti sa pui cand ai timp reteta?! :105:

In rest fetelor numai bunatati nu nominez pe nimeni,eu nu am mai facut mare lucru decat gogosi clatite si inghetata nu am mai pozat :D


Ahaaaa, deci ai facut gogosi pana la urma....:D :D :D
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5510 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 July 2013 - 08:44 AM

Vezi postareazoazorel, la 12 July 2013 - 08:22 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 11 July 2013 - 07:45 PM, a spus:

Deci jur ca asa cornuri cu visine facea si bunica mea,am luat si in tabara ,ce amintiri,din pacate nu am reteta dar zau ca asa aratau :D
Te rog poti sa pui cand ai timp reteta?! :105:

In rest fetelor numai bunatati nu nominez pe nimeni,eu nu am mai facut mare lucru decat gogosi clatite si inghetata nu am mai pozat :)


Ahaaaa, deci ai facut gogosi pana la urma....:D :D :D

Nu ieri :D vorbeam doar despre ce am facut in ultima perioada nepozat,ieri am facut inghetata cu cacao ca e preferata lui bub' :D

#5511 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 13 July 2013 - 02:47 PM

Poze cam neclare, ca ma lasa bateria. Prajitura cu visine si prajitura cu ciocolata (amandina falsa)

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-73-13737196610788.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-73-13737196617186.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5512 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 July 2013 - 04:57 PM

Bia, arata superb muffinshii tai. :)

Vika, daca nu ne dadeai si reteta te fugaream pana la Bratislava. :)

Vad ca-s visinele la putere si Zozo si eu:
eu dupa tort pufos cu visine

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-9-13738137472945.jpg

Zozo de ce Amandina falsa daca arata ca una adevarata?

#5513 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 14 July 2013 - 05:46 PM

Ca e cu crema ganaj si nu are fondant de ciocolata peste fiecare "cubulet" si nici motz! Si ca sa nu mi-o iau ca e altfel! Reteta e o combinatie intre mai multe retete, nu-mi apartine 100 %.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5514 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 July 2013 - 10:49 PM

Bravo farnicutelor!

vin si eu cu dulciurile mele de ieri

tiramisu
Imagine atasata: monthly_07_2013/post-1316-13740076365012.jpg
Doar ziua cu prune si caise glazurata cu bezea si lamaie
Imagine atasata: monthly_07_2013/post-1316-1374007650932.jpg

inghetata de ciocolata si fructe de padure
Imagine atasata: monthly_07_2013/post-1316-13740076598294.jpg

#5515 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 17 July 2013 - 05:20 PM

Vezi postareaGelutza, la 19 October 2012 - 02:41 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 18 October 2012 - 10:05 PM, a spus:

Angel Cake

Ingrediente

6 albusuri la temperatura camerei
110 g zahar pudra
160g faina
putina sare
40 g apa la temperatura camerei
1/3 lingurita tartar
1 lingurita esenta lamaie/portocala

Mod de preparare
Se cerne faina.
Albusurile, apa, sarea, tartar-ul si esenta = se amesteca putin cu telul, apoi se zbate cu mixerul . Cand devin albusurile mai legate se adauga cate putin de zahar,mixand mereu. Cand albusurile sunt zbatute bine, se adauga faina cernuta si se amesteca usor cu o spatula. Se pune in orice forma doriti (compozitia sa nu fie pusa mai mult de jumatatea formei) Se coc la 175 C pt cca 35 min.


Am scris-o in graba...sper sa intelegeti

Va pup!

Mercic, Oana, n-am tartar, asa ca imi pun pofta-n cui si albusurile sa mai stea la congelator, ca si pana acum...si cand te gandesti ca ma si vedeam facandu-le pentru week!


Gelutza, nu ai nevoie de cream of tartar.

Uite ce zice David Lebovitz: An American astuce (kitchen tip) is to add cream of tartar, (which is not the same thing as tartaric acid), which helps stabilize the egg whites. I’ve not seen it in Europe so I bring it back from the states (along with cake pans!) You can leave it out if it’s unavailable.

http://www.davidlebo...cipe/#more-9933

#5516 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 July 2013 - 05:42 PM

[/quote]

Gelutza, nu ai nevoie de cream of tartar.

Uite ce zice David Lebovitz: An American astuce (kitchen tip) is to add cream of tartar, (which is not the same thing as tartaric acid), which helps stabilize the egg whites. I’ve not seen it in Europe so I bring it back from the states (along with cake pans!) You can leave it out if it’s unavailable.

http://www.davidlebo...cipe/#more-9933

Cream of tartar poate fi inlocuit cu suc de lamaie.
[/quote]
Adaug la ce ai scris tu Yoyo, da, suc de lamaie sau otet, 3x cantitatea din reteta unde e prevazuta crem of tartar.
Imagine postata

#5517 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,024
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 19 July 2013 - 08:12 PM

Azi printesa mea a implinit 2 ani, asa ca i-am facut tortulet.

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-591-13742573507006.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-591-13742573630686.jpg

#5518 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 July 2013 - 08:57 PM

Cred ca a fost super incantata!
La Multi Ani Printesei!

#5519 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 July 2013 - 09:11 PM

La multi ani!!! :angryfire: arata superb ,eu nu ma pricep :huh: deja ma gandeam la un tort pt. bub' si ma uitam dupa un tort sah,dar nu cred ca o sa am timp atunci ,asa ca o sa fac iar ceva la repede :71:
Sa vad ce mi-o cere sorica si nepotelul ca or veni si ei atunci .

#5520 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 July 2013 - 10:10 PM

Foarte frumos tortulet si La Multi Ani printesei!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi