Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5641 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 26 October 2013 - 06:45 PM

Am vazut la Stella checul in 3 culori si am zis sa-l fac si eu.

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-341-13828058467811.jpg

In mijloc, cu cacaoa am pus si o lingura de nuci macinate. E bunicel si aspectos.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5642 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 October 2013 - 10:50 AM

Aura, al tau a stat mai cuminte in straturi, nu s-a zbuciumat ca la mine...eu acum am pus sa fac un cake sa-l duc maine , cel clasic al mamei mele...3 oua, 3 ling ulei, 3 de lapte ( am pus smantana sa fie mai ...mai ) 1 pahar de zahar , unul de faina si in rest ce doriti...nuci, rahat etc...eu nu aveam rahat in casa asa ca am pus stafide, nuci si ciocolata.

#5643 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 27 October 2013 - 12:50 PM

Eu am facut ieri briose, dar cum am avut musafiri (mama lui Stefan), nu mai am decat patru! Astea-s cu ciocolata si scortisoara.

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-73-13828709774474.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-73-13828709786402.jpg

Reteta e de dincolo, e de mintesa mea.Se amesteca totol si se coace!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5644 Useril este offline   carminap 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 27 October 2013 - 03:53 PM

Vezi postareaGeany, la 24 October 2013 - 05:36 PM, a spus:

Vezi postareaVika, la 24 October 2013 - 04:57 PM, a spus:


Geany,multumesc, sa speram ca iasa numai chestii bune din ea :)


Ha ha ha! :( :( ce nebuna sunt,nu mi-am dat seama decat mai tarziu ca te refereai la forma ta noua de tort.Din context mie mi-a reiesit altceva :-*

Despre nuci intradevar sunt f. scumpe .Vazusem un reportaj la tv. ca marea majoritate a nucilor romanesti merg la export ,pe bani f. multi.
Si in piata sunt f. scumpe ,dar cine nu are (de pe la tara de pe la vreun nuc din curte de exemplu) cumpara oricat de scumpe ar fi,mai ales pt. coliva si cozonac(care la noi la pomeni etc e musai),unii mai inlocuiesc cu alune si altele ,dar majoritatea nici nu vor sa auda ,respecta reteta cu nuca,asa ca de aceea in opinia mea e si asa de scumpa nuca,fiindca e cerere si se profita :) (vb. de pe plaiurile noastre ca in afara o fi scumpa ca e mai rara ,ceea ce e cu totul alta mancare de peste)
Eu nu asi cumpara la preturi nesimtite,orice ar fi ,si mi-e ciuda cand vad pe altii cum cumpara ,chiar pensionari se abtin de la altele si cumpara sa faca,coliva sau cozonac,ca asa e traditia,nu mai zic in post cat se scumpesc legumele si ciupercile (exact ce-mi place mie :( ,si toamna cele ale toamnei,gogosari etc) mor de ciuda pe comerciantii nesim' :-*



nseamna ca eu sunt norocoasa!Nu am cumparat niciodata nuci!Nucii de acasa,de unde mancam cand eram copil,inca produc!
A fost o perioada cand umblau tiganii prin sat cu oale emailate pe care le dadeau pe nuci.Nu mai stiu de cate ori le umpleau! De asta cred ca sunt asa scumpe in piata!Cand apar intermediarii totul se scumpeste!

#5645 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 27 October 2013 - 05:07 PM

Si nu m-am potolit! Mi-au inflorit si niste trandafiri.Cu seminte de la Gellutza! Dar cand am vazut asa mere...Voi ati fi rezistat?

Ia aici:


Imagine atasata: monthly_10_2013/post-73-13828864468279.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-73-13828864461409.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5646 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 29 October 2013 - 07:41 PM

Vezi postareaGeany, la 20 October 2013 - 01:47 PM, a spus:

Un tort ca pe vremuri imi place mie sa-i spun,cu blat normal cu nuca din 6 oua,sirop de zahar ars,crema fiarta cu cacao si rom si deasupra crantz' de nuci :)

Atasament SAM_0561.JPG


Din pacate e inca abea facut ,mai trebuie sa stea la rece ,ca e efectiv inca,cald :notworthy:

Atasament SAM_0565.JPG

Atasament SAM_0564.JPG



Fac acum tortuletul tau, insa in miniatura, nu asa maricel ca al tau.
Maine va fi gata insa gustand acum particica cu particica din el imi dau seama ca e o ''nebunie'' de tort. Realizez ca e o bunatate si in casa zau daca nu miroase ca pe vremea cand bunica facea o prajitura de-a ei a carei reteta nu o am din pacate... Nu seamana intre ele retetele, dar parca tot asa miroase. :)
Maine sper ca vin cu poze. :)
Multumesc Geany, :)



Ps. Kg de nuca e 35 Ron ( !!!) :)

#5647 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 October 2013 - 08:26 PM

M-asi bucura nespus de mult sa va placa :notworthy:

Sa nu uiti micile detalii (parfumeaza-l cu ce miroase' va plac voua)sa nu uiti sa pui crantz' si intre straturi (dupa ce pui crema,presari asa)si daca vrei desupra crantzul crocant (daca stati si bine cu dantura,ca zaharul ars intarit e precum bomboanele dropsuri)il presari deasupra chiar inainte de servire (precum cacao la tiramisu) daca-l pui de la inceput ,pe masura ce sta la rece si se insiropeaza si se incheaga tortul(caci cu cat sta mai multe ore la rece cu atat e mai gustos parca)se moaie si crantzul'..acum depinde cum va place,il mai poti orna cu visine din visinata ,frisca...vezi tu..

Chiar sunt curioasa daca v-a placut :) :)

#5648 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 29 October 2013 - 10:00 PM

Vezi postareaGeany, la 29 October 2013 - 08:26 PM, a spus:

M-asi bucura nespus de mult sa va placa :)

Sa nu uiti micile detalii (parfumeaza-l cu ce miroase' va plac voua)sa nu uiti sa pui crantz' si intre straturi (dupa ce pui crema,presari asa)si daca vrei desupra crantzul crocant (daca stati si bine cu dantura,ca zaharul ars intarit e precum bomboanele dropsuri)il presari deasupra chiar inainte de servire (precum cacao la tiramisu) daca-l pui de la inceput ,pe masura ce sta la rece si se insiropeaza si se incheaga tortul(caci cu cat sta mai multe ore la rece cu atat e mai gustos parca)se moaie si crantzul'..acum depinde cum va place,il mai poti orna cu visine din visinata ,frisca...vezi tu..

Chiar sunt curioasa daca v-a placut :) :)



Acum e la frigider si acolo va sta peste noapte.
Singura mica obiectie strict legata de tortuletul meu este ca s-ar putea ca budincuța de cioco (crema) sa-mi fi iesit prea moale fiindca am intins-o pe blat, am pus cranțul,am pus al doilea blat (caci eu l-am taiat in doua) si a inceput sa curga, la fel si de deasupra incepea sa curga incet-incet. Posibil sa fie vina mea, cand am facut crema am pus lapte dupa ochi :notworthy: Dar baiul asta sa fie, data viitoare o sa am grija sa o fac mai solida :))
Maine ,inaugurarea ! :)

#5649 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 October 2013 - 10:08 PM

Daa!! poate trebuia budincuta mai tare,la fel trebuie lasata sa se raceasca la rece acoperita sa nu faca,crusta,apoi se incorporeaza untul si iar se da la rece sa se inchege bine ca o crema care e moale dar totusi nu curge...
Totusi nu-i bai se incheaga tortul pana maine o sa vezi! :notworthy:(datorita nucii si din blat si desupra el trebuie sa fie bine insiropat si crema tocmai asa molcuta e numa' buna,ca altfel ar fi inecacios,asa ca eu chiar cred ca tot raul spre bine)

#5650 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 30 October 2013 - 10:13 PM

Am ajuns in sfarsit, multa munca pana se fac poze, se scriu retete,mai mult decat prepararea tortului in sine :71:
Iata ce a iesit pana la urma :)
Grozav tortul, f. bun la gust.
Multumesc inca o data Geany :notworthy:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2013/post-1184-13831639630034.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2013/post-1184-13831638976228.jpg


#5651 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 October 2013 - 10:17 PM

Ma bucur ca ti-a placut! :) asteptam cu nerabdare rezultatul, :71: uitandu-ma la el si la crema (pe care o vad in castronel in fundal) exact asa trebuia sa iasa :notworthy: E consistenta perfecta!

#5652 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 30 October 2013 - 11:17 PM

Vezi postareaGeany, la 30 October 2013 - 10:17 PM, a spus:

Ma bucur ca ti-a placut! :) asteptam cu nerabdare rezultatul, :71: uitandu-ma la el si la crema (pe care o vad in castronel in fundal) exact asa trebuia sa iasa :notworthy: E consistenta perfecta!


Bun mai este.
Sssss, sa nu ne auda nimeni, am fugit sa iau putin din el :)


PS. In crema eu am pus si putina cioco cu multa cacao in ea, ma gandeam ca asa va compensa lipsa unei cacao de calitate (eu am ieftinituri din astea ce se gasesc prin comert)

Aceasta postare a fost editata de Vika: 30 October 2013 - 11:20 PM


#5653 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 October 2013 - 11:21 PM

Vezi postareaVika, la 30 October 2013 - 11:17 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 30 October 2013 - 10:17 PM, a spus:

Ma bucur ca ti-a placut! :71: asteptam cu nerabdare rezultatul, :) uitandu-ma la el si la crema (pe care o vad in castronel in fundal) exact asa trebuia sa iasa :notworthy: E consistenta perfecta!


Bun mai este.
Sssss, sa nu ne auda nimeni, am fugit sa iau putin din el :)

Hi hi hi! e un tort vechi,din vremuri de mult apuse :) sa vezi ce bun e cu niste visine din visinata puse la oha' ashea' pe ici pe colo,si cu moatze de frisca :)
P.S Si eu :) ai facut f. bine ca ai pus si ciocolata(merge chiar in loc de crema fiarta,facut cu ganaj)

#5654 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 31 October 2013 - 03:49 AM

Ciocolata de casa... bantuita...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2013/post-192-13831842344989.jpg


#5655 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 31 October 2013 - 01:47 PM

Vezi postareaadi_edi, la 31 October 2013 - 03:49 AM, a spus:

Ciocolata de casa... bantuita...

Ce simpatic.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5656 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 31 October 2013 - 02:00 PM

Prajitura cu crema mascarpone, banane si glazura de ciocolata

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2013/post-1535-13832208411699.jpg


#5657 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 31 October 2013 - 03:48 PM

Vezi postarealenias, la 31 October 2013 - 02:00 PM, a spus:

Prajitura cu crema mascarpone, banane si glazura de ciocolata

Foarte frumoasa prajitura.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5658 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 31 October 2013 - 03:52 PM

Multumesc Aura =))

#5659 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 31 October 2013 - 06:53 PM

Vezi postarealenias, la 31 October 2013 - 02:00 PM, a spus:

Prajitura cu crema mascarpone, banane si glazura de ciocolata


Arata super!

#5660 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 31 October 2013 - 08:34 PM

Vezi postareaGeany, la 30 October 2013 - 11:21 PM, a spus:

Vezi postareaVika, la 30 October 2013 - 11:17 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 30 October 2013 - 10:17 PM, a spus:

Ma bucur ca ti-a placut! :P asteptam cu nerabdare rezultatul, :P uitandu-ma la el si la crema (pe care o vad in castronel in fundal) exact asa trebuia sa iasa :) E consistenta perfecta!


Bun mai este.
Sssss, sa nu ne auda nimeni, am fugit sa iau putin din el =))

Hi hi hi! e un tort vechi,din vremuri de mult apuse :) sa vezi ce bun e cu niste visine din visinata puse la oha' ashea' pe ici pe colo,si cu moatze de frisca :P
P.S Si eu :P ai facut f. bine ca ai pus si ciocolata(merge chiar in loc de crema fiarta,facut cu ganaj)



Iau, bun de tot cu visine din visinata, da' io ma imbat , repede :P

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi