Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5681 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 10 November 2013 - 02:02 PM

Vezi postareakoral, la 09 November 2013 - 03:50 PM, a spus:

Noi, de Mihai si Gavril, Tiramisu- pentru Mihaita- Gabriel al meu :wub:)))


Ne-am coincis,Corina, c-am facut si eu ieri,dar la pahar.Dar tot mai apetisant arata al tau,pentru ca eu nu stiu cum ai reusit sa-l tai asa frumos,ca mie nu-mi iese oricat m-as chinui!

#5682 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 10 November 2013 - 07:24 PM

Vezi postareaEllani, la 10 November 2013 - 01:59 PM, a spus:



Si clar ca la noi nu mai e demult,dar am facut altceva pentru o sezatoare cu amicii ieri.

Atasament SDC10704ell.jpg


Atasament SDC10723ell.jpg


Ellani - CE E ASTA??

#5683 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 11 November 2013 - 03:16 PM

Vezi postareazoazorel, la 09 November 2013 - 06:40 PM, a spus:

Vezi postareacristinaD, la 09 November 2013 - 05:05 PM, a spus:


Eu, o prajitura cu ciocolata si faina de migdale, inspiratie Stella :floare:





Atentie, ca-s pe drum, da? :floare:


Te astept draga mea, fac si o cafea!

#5684 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 11 November 2013 - 07:15 PM

Vezi postareaEllani, la 10 November 2013 - 02:02 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 09 November 2013 - 03:50 PM, a spus:

Noi, de Mihai si Gavril, Tiramisu- pentru Mihaita- Gabriel al meu :))))


Ne-am coincis,Corina, c-am facut si eu ieri,dar la pahar.Dar tot mai apetisant arata al tau,pentru ca eu nu stiu cum ai reusit sa-l tai asa frumos,ca mie nu-mi iese oricat m-as chinui!



Pai eu nu sunt groazav de multumita de cum arata, dar daca zici tu ca e destul de bine, ma mai linistesc. Felia asta am taiat-o dupa ce a stat peste noapte in frigider, piscoturile erau mai inmuiate, a intrat bine cutitul in ele. Vineri, cand am facut tiramisu, era tarziu deja , pe la ora 16, si am taiat-o pe la 19, prea putin apucase sa stea la frigider... M-am aventurat sa tai cu o forma din aceea patrata, de inox, dupa modelul Maya ( uitand ca Maya e numai una... :D ) si mi s-au tasat piscoturile, n-a fost rea, s-a mancat, dar a aratat destul de rau, ia:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2013/post-508-13841901414069.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5685 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 11 November 2013 - 07:17 PM

On topic, proaspat scoas din cuptor, fierbinte... dovleac :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2013/post-508-13841902376961.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5686 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 11 November 2013 - 08:55 PM

Vezi postareakoral, la 11 November 2013 - 07:17 PM, a spus:

On topic, proaspat scoas din cuptor, fierbinte... dovleac :)

Apetisant dovleacul tau, bun si sanatos. Am mancat si eu de curand insa copt in felii subtiri cu sare si putin ulei de masline alaturi de branza de capra. A fost interesant.

#5687 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 11 November 2013 - 08:57 PM

Vezi postareaEllani, la 10 November 2013 - 01:59 PM, a spus:

Vezi postareaVika, la 06 November 2013 - 08:08 PM, a spus:

Vezi postareaEllani, la 03 November 2013 - 08:59 PM, a spus:

Noi ne-am delectat cu 'Opera'


Ufff...salivez :)


Adevarul e...............ca e foaaaaaaaarte delicioasa,mai ales a doua,a treia zi si ma bucur c-am descoperit-o la Narnia.Daca esti fan ciocolata, fa-o ca n-ai sa regreti,la sigur!

Si clar ca la noi nu mai e demult,dar am facut altceva pentru o sezatoare cu amicii ieri.







Interesant si apetisant...dar reteta e posibil sa o aflam si noi?

#5688 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 November 2013 - 10:46 PM

Vezi postarearoth, la 11 November 2013 - 08:57 PM, a spus:


Interesant si apetisant...dar reteta e posibil sa o aflam si noi?

Roth,daca te referi la "Opera", reteta e postata de Narnia la "retete de dulciuri in imagini

http://artaculinara....rajitura-opera/
Daca nu-l gasesti, revin ulterior cu el.
Daca te referi la celalalt tort,vezi ca-i raspund lui Redivivus

#5689 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 November 2013 - 10:55 PM

Vezi postarearedivivus, la 10 November 2013 - 07:24 PM, a spus:

Vezi postareaEllani, la 10 November 2013 - 01:59 PM, a spus:


Si clar ca la noi nu mai e demult,dar am facut altceva pentru o sezatoare cu amicii ieri.


Ellani - CE E ASTA??


E ceva foarte simplu,facut din ce-am avut la indemana pentru oaspeti dragi dar neprevazuti-pandispan turnat subtire in care am adaugat niste piure dintr-o banana rascoapta,'insiropat' bine cu lapte si crema din frisca batuta. Noua si amicilor ne-a placut chiar foarte mult, de altii....nu raspund :cheers:

#5690 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 12 November 2013 - 11:49 PM

Simplu si rapid, salam de biscuiti.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5691 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 13 November 2013 - 09:04 PM

Am vazut muffins-urile astea pe fb la Stella si mi-au faut cu ochiul. Eu am avut marmelada de clementine.

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-341-13843693251823.jpg

Au gust delicat, iar gemul din interior le face mai interesante. Nu au textura unui muffins, sunt mai degraba mini-prajiturele. In plus, sunt si foarte aspectoase. In concluzie, mi-au placut si am sa le mai fac.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5692 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 16 November 2013 - 05:41 PM

Eu, brioşe cu morcovi, cu crema pasticera şi decoraţii de legume din pasta de zahăr... initial am vrut să fac doar morcovi, dar am vrut să-mi verific coloranţii :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2013/post-508-13846164751395.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5693 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 November 2013 - 11:08 PM

Koral, tu cred ca pui de o cofetarie...
Sunt de revista..., nu te dezminti!
Ps rusinat: Ce e crema pasticera? :toothy9;

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5694 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 November 2013 - 10:16 AM

Fain Koralinda...Dani e crema de vanilie ( lapte , oua, vanilie, faina sau amidon...)

#5695 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 17 November 2013 - 04:57 PM

Koral, dovleacul tau copt mi-a adus aminte de o reteta ca un fel de budinca de dovleac pe care as fi vrut sa o fac, dar sincer ma rezum momentan la cela mai simple mancaruri....
Cat despre briose....sunt de revista !
Azi a facut soacra-mea reuniune de familie si am zis sa nu ma duc cu mana goala....asa ca am purces la un tort cu crema de zahat ars, mar si pandispan, imbracat in frisca...
N-am mai facut un dulce de secole asa ca ma prezint la raport:
Imagine atasata: monthly_11_2013/post-115-13847001785087.jpg

decorul e martipan de la dr oetker cu pudra de sfecla rosie si ceai matcha...

#5696 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 17 November 2013 - 06:10 PM

Multam fain, dragele mele. Crema pasticcera e , asa cum a scris Stella, o crema de vanilie, din galbenusuri, lapte, zahar si vanilie, eu am pus si 2 linguri de frisca batuta, ca aveam impresia ca nu o sa-mi ajunga... dar mi-a si ramas :)

Si nu, nu deschid cofetarie, decat pentru musafiri :)


Iulia Nicoleta, tare-mi place tortul tau, e tortul meu preferat... :toothy9;

Azi, ceva simplu si eu, lapte de pasare. Sos de ciocolata pe margini, cupola de zahar ars dupa tehnica Olgutei...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2013/post-508-13847046498964.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5697 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 November 2013 - 08:52 PM

Koral, trebuie sa-mi dai trips si pentru decorul cu sos de cioco :toothy9; Poza de pe fb pune tot aranjamentul mai tare in evidenta ... E super!

foarte frumos tortul Iulia!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5698 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 17 November 2013 - 09:14 PM

Daniella, pana vine Koral imi dau si eu cu parerea pe aici...decorul sosului de cioco se face cam asa.. se toarna picaturi din sos ,turnat eventual intr-o sticla de aia de kechup- pt ca te ajuta ca picaturile sa fie cat mai rotunde si mai egale ca diminesiune , la o distanta apropiata una de alta, apoi cu un betisor subtire, gen scobitoare, se trece prin mijlocul fiecarei picaturi si asa dai forma inimioarelor unite :toothy9;
Sper ca la tehnica asta te-ai referit :)

#5699 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 17 November 2013 - 09:40 PM

rapid asa niste gogosi coapte ca sa scap de grasimea de la prajit
.Imagine atasata: monthly_11_2013/post-1836-13847171959127.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-1836-13847172008513.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-1836-13847172192425.jpg

calde date cu unt si pudrate cu zahar+scortisoara

altele glazurate cu ciocolata si nuca de cocos

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-1836-13847176031947.jpg

#5700 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 17 November 2013 - 09:55 PM

Vezi postarearoth, la 17 November 2013 - 09:40 PM, a spus:

rapid asa niste gogosi coapte ca sa scap de grasimea de la prajit
.Atasament IMG_0646.JPG

Atasament IMG_0647.JPG

Atasament IMG_0648.JPG

calde date cu unt si pudrate cu zahar+scortisoara

altele glazurate cu ciocolata si nuca de cocos

Atasament IMG_0651.JPG


Tips
daca nu sunt date cu unt topit cat sunt calde, asta pt a imita cumva prajitul ies seci, adica cele cu zahar sunt mai bune reci decat cele cu cioco, tocmai din aceasta cauza.

mai exersez si mai vad.

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi