Cerra , daca eram in TM , bateam la usa ta.
Ce dulciuri ati facut azi?
#5861
Postat 09 February 2014 - 02:53 PM
Cerra , daca eram in TM , bateam la usa ta.
#5862
Postat 09 February 2014 - 05:35 PM
#5863
Postat 09 February 2014 - 09:45 PM
#5864
Postat 10 February 2014 - 09:31 AM
#5865
Postat 10 February 2014 - 09:35 AM
#5866
Postat 10 February 2014 - 09:36 AM
ela, la 08 February 2014 - 08:37 PM, a spus:
Cerra, salivez la tortul tau, daca stiam ce ma asteapta nici nu mai intram.
Koral si bomboanele tale arata foarte apetisant. Voiam sa fac si eu pt Sf. Valentin, dar s-au cam schimbat planurile si nu cred ca o sa am timp sa fac ceva.
De doua zile ma gandesc la gogosi, asa ca azi am facut gogosi berlineze
si poale-n brau prajite in tigaie, ca aveam niste branzica in frigider.
Si eu ma gandesc la gogosi. De vreo saptamana. Si tot n-am facut!
Ale tale arata perfect. Poti, te rog, sa zici reteta?
Nici cu poalele-n brau nu mi-e rusine.... Detaliezi?
#5867
Postat 10 February 2014 - 10:58 AM
Citeaza
Sehr gut! (foarte bun)
Acum ca am vazut si sectiunea.... am ramas fara cuvinte
#5868
Postat 10 February 2014 - 11:48 AM
lenias, la 10 February 2014 - 10:58 AM, a spus:
Acum ca am vazut si sectiunea.... am ramas fara cuvinte
Multumesc!
Reteta am luat`o dupa un site German si o sa va pun si reteta daca doriti. Eu.... am adaugat si la blat si la glazura mai multa ciocolata ca in reteta originala.
Schnelle Sachertorte
Schnelle Sachertorte
Die köstliche Schnelle Sachertorte ist sehr beliebt. Hier ein schnelles Rezept für eine tolle Torte.
Zutaten für Portionen Zutaten-Menge mit eingegebenen Portionen umrechnung
1 Päckchen Backpulver
9 Stück Eier
220 Gramm Kochschokolade (geschmolzen)
220 Gramm Kristallzucker
220 Gramm Marillenmarmelade
220 Gramm Mehl
220 Gramm Öl
Zutaten für die Glasur:
150 Gramm Butter
150 Gramm Kochschokolade
Zubereitung:
Eier mit Zucker schaumig rühren, bis die Masse sehr hell ist. Langsam das Öl und die Schokolade hinzufügen und weiter rühren.
Das Backpulver mit dem Mehl vermischen und in die gerührte Masse unterheben.
Bei 170° ca. 1 Stunde backen, auskühlen lassen, in der Mitte durchschneiden, mit Marillenmarmelade füllen und rundherum bestreichen.
Mit der Schokoladenglasur überziehen.
Traducerea
O reteta rapida ptr un tort mare.Sachertorte este un tort foarte popular in Austria.
Ingrediente ptr blat (10 portii)
1 Pachet praf de copt
9 Ouă
220 grame ciocolată topita (eu am pus 300 grame)
220 grame zahăr tos
220 grame gem de caise (eu 1 1/2 borcan de375gr)
220 grame făină
220 ml ulei
Ingrediente pentru glazura:
150 grame Unt (eu 200gr)
150 grame ciocolată topita (eu 200gr)
Am pus la topit pe abur ciocolata si cand sa topit putin am adaugat untul si am amestecat pina sa topit si untul.
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle intregi cu zahărul până cand devin o masa pufoasa si usoara (ca o spuma)folositi mixerul pe turbo. Se adaugă încet uleiul in fir subtire, apoi ciocolată topita si lasata putin la odihna și se continuă mixarea .
Se amesteca praful de copt cu făina și se adauga in masa spumoasa.
Se unge o forma rotunda ptr tort cu unt sau ulei si se tapeteaza cu faina se toarna compozitia in forma si se pune in cuptorul preincalzit la o temperatura de 170 ° pentru aproximativ 1 oră proba scobitoarea . Se lasa sa se raceasca, se taie în in doua la mijloc si se umple cu gem de caise care se intinde pe toata suprafata. Se glazureaza cu glazura de ciocolata pe care o lasati si pe ea sa se odihneasca putin si amestecati cu lingura pina este suficient de grosuta. Din aceoasi glazura care pica de la glazurat tortul, faceti si bordura tortului (ornarea).
Nota: In paranteza am scris cantitatile folosite de mine.
Am explicat si cu ale mele cuvinte in afara de ce scrie in reteta.
Se face foarte repede si este super bun.
Daca il faceti sa puneti poze
#5869
Postat 10 February 2014 - 12:13 PM
#5870
Postat 10 February 2014 - 12:20 PM
#5871
Postat 10 February 2014 - 01:07 PM
#5872
Postat 10 February 2014 - 03:15 PM
Vreau sa te mai intreb cam ce dimensiuni a avut forma ta.... eu dispun de forma cu diametrul de 28 si de 22 de cm. Mai am una patrata cu latura de 24.... Totusi as vrea sa fie rotund. Pe care mi/o recomanzi?
#5873
Postat 10 February 2014 - 03:56 PM
lenias, la 10 February 2014 - 03:15 PM, a spus:
Vreau sa te mai intreb cam ce dimensiuni a avut forma ta.... eu dispun de forma cu diametrul de 28 si de 22 de cm. Mai am una patrata cu latura de 24.... Totusi as vrea sa fie rotund. Pe care mi/o recomanzi?
30 de cm are forma mea si este numai buna ptr blatul asta.
Daca vrei mai mic, atunci imparte la 2 ingredientele si lasa 5 oua.
#5874
Postat 10 February 2014 - 03:59 PM
#5875
Postat 10 February 2014 - 04:03 PM
cerra, la 10 February 2014 - 03:56 PM, a spus:
lenias, la 10 February 2014 - 03:15 PM, a spus:
Vreau sa te mai intreb cam ce dimensiuni a avut forma ta.... eu dispun de forma cu diametrul de 28 si de 22 de cm. Mai am una patrata cu latura de 24.... Totusi as vrea sa fie rotund. Pe care mi/o recomanzi?
30 de cm are forma mea si este numai buna ptr blatul asta.
Daca vrei mai mic, atunci imparte la 2 ingredientele si lasa 5 oua.
Multumesc!!!
#5878
Postat 11 February 2014 - 11:41 AM
Imagini atasate
#5880
Postat 11 February 2014 - 03:24 PM
cerra, la 11 February 2014 - 11:15 AM, a spus:
Merci Cerra. Urmatorul pe lista e sachertorte
Atti, savarinele tale arata super bine.

Ajutor








