Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5861 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 09 February 2014 - 02:53 PM

Eu mi-am abandonat planurile de a face ceva dulce ieri pentru o sesiune de shopping( mi s-a parut mai interesant :drool: ) asa ca azi stau si salivez pe aici la bunatatile voastre.
Cerra , daca eram in TM , bateam la usa ta.

#5862 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 09 February 2014 - 05:35 PM

Vezi postareastella, la 09 February 2014 - 02:41 PM, a spus:

Cerra, eu banui ca si schnell mancat :)
Brava.


Ja, Freunde! ( Da, prietenii)

Ich kann nicht sehr gut deutsch sprachen :((

Eu nu pot sa vorbesc foarte bine germana

Jetzt lernen

invat acum si am inceput cu retete din Germana. Asa am facut Sachertorte.

#5863 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 09 February 2014 - 09:45 PM

Vezi postareacerra, la 08 February 2014 - 06:33 PM, a spus:

Schnelle Sachertorte
Atasament DSC00855 (Small).JPG

sectiunea

Atasament DSC00872 (Small).JPG

Sehr gut! (foarte bun)



Wow Cerra! Extra mega delicios!
N-am gustat niciodata din tortul asta si nu stiu de ce m-am tot ferit de el, am evitat sa-l fac, dar cred ca odata si odata tot ma pun si eu la treaba. :((

#5864 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 February 2014 - 09:31 AM

Vezi postareaVika, la 07 February 2014 - 08:48 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 04 February 2014 - 08:01 AM, a spus:

Vezi postareaVika, la 03 February 2014 - 11:16 PM, a spus:

Inainte de ''noapte buna'' va las ceva dulce, tort de vin cu crema mascarpone, nuci si migdale:

:biggrin: Zici si reteta, pliiiiiiiiz!!!!!!! :rolleyes:
Poza e de revista! :scratch:

Multumesc Foxy :cheers:
Scuze de intarziere, am mai fost pe aici dar mi-a scapat postul tau.
Uite si reteta:

Multumesc frumos! :rolleyes:

#5865 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 February 2014 - 09:35 AM

Vezi postareacerra, la 08 February 2014 - 06:33 PM, a spus:

Schnelle Sachertorte
sectiunea
Sehr gut! (foarte bun)

Vai s-amar!!!!!!!!! :rolleyes: :biggrin: :scratch: :cheers:
Ma duc sa-mi fac un ceai. Altceva n-am ce sa servesc, pentru a-mi potoli poftele....... :rolleyes:

#5866 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 February 2014 - 09:36 AM

Vezi postareaela, la 08 February 2014 - 08:37 PM, a spus:

N-am mai postat nimic de ceva vreme, desi va urmaresc mereu din umbra.
Cerra, salivez la tortul tau, daca stiam ce ma asteapta nici nu mai intram.
Koral si bomboanele tale arata foarte apetisant. Voiam sa fac si eu pt Sf. Valentin, dar s-au cam schimbat planurile si nu cred ca o sa am timp sa fac ceva.

De doua zile ma gandesc la gogosi, asa ca azi am facut gogosi berlineze

si poale-n brau prajite in tigaie, ca aveam niste branzica in frigider.

Si eu ma gandesc la gogosi. De vreo saptamana. Si tot n-am facut! :rolleyes:
Ale tale arata perfect. Poti, te rog, sa zici reteta? :rolleyes:
Nici cu poalele-n brau nu mi-e rusine.... Detaliezi? :biggrin:

#5867 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 10 February 2014 - 10:58 AM

Citeaza


Sehr gut! (foarte bun)


Acum ca am vazut si sectiunea.... am ramas fara cuvinte :rolleyes: :rolleyes: :biggrin: Am vazut multe poze pe net, dar nici una nu/i atat de .... ciocolatoasa.... Arata bestial!!!! Am niste prieteni care adora torturile cu multa ciocolata. te rog sa/mi spui daca ai pus pe undeva reteta dupa care ai facut. Arata mortal!!!

#5868 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 February 2014 - 11:48 AM

Vezi postarealenias, la 10 February 2014 - 10:58 AM, a spus:



Acum ca am vazut si sectiunea.... am ramas fara cuvinte :rolleyes: :biggrin: :scratch: Am vazut multe poze pe net, dar nici una nu/i atat de .... ciocolatoasa.... Arata bestial!!!! Am niste prieteni care adora torturile cu multa ciocolata. te rog sa/mi spui daca ai pus pe undeva reteta dupa care ai facut. Arata mortal!!!


Multumesc!

Reteta am luat`o dupa un site German si o sa va pun si reteta daca doriti. Eu.... am adaugat si la blat si la glazura mai multa ciocolata ca in reteta originala.

Schnelle Sachertorte


Schnelle Sachertorte
Die köstliche Schnelle Sachertorte ist sehr beliebt. Hier ein schnelles Rezept für eine tolle Torte.
Zutaten für Portionen Zutaten-Menge mit eingegebenen Portionen umrechnung
1 Päckchen Backpulver
9 Stück Eier
220 Gramm Kochschokolade (geschmolzen)
220 Gramm Kristallzucker
220 Gramm Marillenmarmelade
220 Gramm Mehl
220 Gramm Öl
Zutaten für die Glasur:
150 Gramm Butter
150 Gramm Kochschokolade

Zubereitung:
Eier mit Zucker schaumig rühren, bis die Masse sehr hell ist. Langsam das Öl und die Schokolade hinzufügen und weiter rühren.
Das Backpulver mit dem Mehl vermischen und in die gerührte Masse unterheben.
Bei 170° ca. 1 Stunde backen, auskühlen lassen, in der Mitte durchschneiden, mit Marillenmarmelade füllen und rundherum bestreichen.
Mit der Schokoladenglasur überziehen.


Traducerea

O reteta rapida ptr un tort mare.Sachertorte este un tort foarte popular in Austria.

Ingrediente ptr blat (10 portii)

1 Pachet praf de copt

9 Ouă

220 grame ciocolată topita (eu am pus 300 grame)

220 grame zahăr tos

220 grame gem de caise (eu 1 1/2 borcan de375gr)

220 grame făină

220 ml ulei

Ingrediente pentru glazura:

150 grame Unt (eu 200gr)
150 grame ciocolată topita (eu 200gr)
Am pus la topit pe abur ciocolata si cand sa topit putin am adaugat untul si am amestecat pina sa topit si untul.

Mod de preparare:
Se amestecă ouăle intregi cu zahărul până cand devin o masa pufoasa si usoara (ca o spuma)folositi mixerul pe turbo. Se adaugă încet uleiul in fir subtire, apoi ciocolată topita si lasata putin la odihna și se continuă mixarea .
Se amesteca praful de copt cu făina și se adauga in masa spumoasa.
Se unge o forma rotunda ptr tort cu unt sau ulei si se tapeteaza cu faina se toarna compozitia in forma si se pune in cuptorul preincalzit la o temperatura de 170 ° pentru aproximativ 1 oră proba scobitoarea . Se lasa sa se raceasca, se taie în in doua la mijloc si se umple cu gem de caise care se intinde pe toata suprafata. Se glazureaza cu glazura de ciocolata pe care o lasati si pe ea sa se odihneasca putin si amestecati cu lingura pina este suficient de grosuta. Din aceoasi glazura care pica de la glazurat tortul, faceti si bordura tortului (ornarea).

Nota: In paranteza am scris cantitatile folosite de mine.

Am explicat si cu ale mele cuvinte in afara de ce scrie in reteta.

Se face foarte repede si este super bun.

Daca il faceti sa puneti poze :rolleyes:

#5869 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 February 2014 - 12:13 PM

Eu intentionat mi`am printat reteta asa cum a fost ea scrisa de stapana ei, ptr ca eu vreau sa invat Germana. Daca cumva am tradus mai si pe linga imi cer iertare.Iese Sigur Sachertorte dupa cum am scris eu.

#5870 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 February 2014 - 12:20 PM

Vezi postareacerra, la 10 February 2014 - 11:48 AM, a spus:

Schnelle Sachertorte
Se face foarte repede si este super bun.

La cum suna, sigur se face repede. Arata foarte bine si precis este si bun la gust! :rolleyes:

#5871 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 February 2014 - 01:07 PM

Vezi postareaFoxyy, la 10 February 2014 - 12:20 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 10 February 2014 - 11:48 AM, a spus:

Schnelle Sachertorte
Se face foarte repede si este super bun.

La cum suna, sigur se face repede. Arata foarte bine si precis este si bun la gust! :rolleyes:

Va rog sa ma scuzati ca indraznesc,dar nu e pacat sa se piarda reteta asta minunata aici?! :rolleyes: ma refer daca nu i-ar sta bine la un topic separat .

Arata minunat Cerulina :biggrin:

#5872 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 10 February 2014 - 03:15 PM

Sunt sigura ca/l voi face, dar acum am doua torturi incepute.... a fost ziua copilului si am sarbatorit/o cu doua randuri de invitati (mari si mici :rolleyes: ) deci fiecare au avut tortul lor.

Vreau sa te mai intreb cam ce dimensiuni a avut forma ta.... eu dispun de forma cu diametrul de 28 si de 22 de cm. Mai am una patrata cu latura de 24.... Totusi as vrea sa fie rotund. Pe care mi/o recomanzi? :rolleyes:

#5873 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 February 2014 - 03:56 PM

Vezi postarealenias, la 10 February 2014 - 03:15 PM, a spus:



Vreau sa te mai intreb cam ce dimensiuni a avut forma ta.... eu dispun de forma cu diametrul de 28 si de 22 de cm. Mai am una patrata cu latura de 24.... Totusi as vrea sa fie rotund. Pe care mi/o recomanzi? :rolleyes:


30 de cm are forma mea si este numai buna ptr blatul asta.

Daca vrei mai mic, atunci imparte la 2 ingredientele si lasa 5 oua.

#5874 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 February 2014 - 03:59 PM

Vezi postareaFoxyy, la 10 February 2014 - 12:20 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 10 February 2014 - 11:48 AM, a spus:

Schnelle Sachertorte
Se face foarte repede si este super bun.

La cum suna, sigur se face repede. Arata foarte bine si precis este si bun la gust! :thumleft:

Acum am facut si eu ptr prima data: Are gustul ca si briosele ciocolatoase si se imbina perfect cu gemul de caise mai acrisor si glazura de cioco. Eu.... altadata, o sa fac glazura cu smantana si ciocolata care o fac de obicei la ciocolatoase.

#5875 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 10 February 2014 - 04:03 PM

Vezi postareacerra, la 10 February 2014 - 03:56 PM, a spus:

Vezi postarealenias, la 10 February 2014 - 03:15 PM, a spus:



Vreau sa te mai intreb cam ce dimensiuni a avut forma ta.... eu dispun de forma cu diametrul de 28 si de 22 de cm. Mai am una patrata cu latura de 24.... Totusi as vrea sa fie rotund. Pe care mi/o recomanzi? :thumleft:


30 de cm are forma mea si este numai buna ptr blatul asta.

Daca vrei mai mic, atunci imparte la 2 ingredientele si lasa 5 oua.



Multumesc!!!

#5876 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 February 2014 - 12:20 AM

Inspirata de combinatia pere-ciocolata folosita de Ralu aici, am facut si eu o sarlota.

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-341-13920708219451.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5877 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 February 2014 - 11:15 AM

Vezi postareaaura, la 11 February 2014 - 12:20 AM, a spus:




Sa va fie de bine!

Arata super bine :floare:

#5878 Useril este offline   atia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationeste,italia

Postat 11 February 2014 - 11:41 AM

Noi am facut duminica savarine si au iesit chiar bune bune

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2014/post-98-13921116565496.jpg


#5879 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 February 2014 - 02:34 PM

Vezi postareaatia, la 11 February 2014 - 11:41 AM, a spus:

Noi am facut duminica savarine si au iesit chiar bune bune

Te cred, se vede din poza cat de faine sunt! ce i-ai pus deasupra?! :floare:

#5880 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 February 2014 - 03:24 PM

Vezi postareacerra, la 11 February 2014 - 11:15 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 11 February 2014 - 12:20 AM, a spus:




Sa va fie de bine!

Arata super bine :pupic:

Merci Cerra. Urmatorul pe lista e sachertorte :floare:


Atti, savarinele tale arata super bine.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi