Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5901 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 February 2014 - 08:50 PM

Bravo colectiv la toata lumea. Multe minunatii mereu pe aici.

#5902 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 February 2014 - 12:21 AM

Si eu ca si Zozo, doar cu privitul zilele astea. Si am si ce privi, superbe dulciuri!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5903 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 17 February 2014 - 09:29 PM

Cam tarziu vin si eu cu desertul pt Sf. Valentin, dar abia azi am reusit sa fac poza la o felie: tarta cu trei feluri de ciocolata. E facuta in mare graba, stratul de jos a iesit un pic cam moale, dar la gust e delicioasa.

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1290-13926652916596.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1290-13926653202241.jpg

#5904 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 17 February 2014 - 11:17 PM

Vezi postareaela, la 17 February 2014 - 09:29 PM, a spus:

Cam tarziu vin si eu cu desertul pt Sf. Valentin, dar abia azi am reusit sa fac poza la o felie: tarta cu trei feluri de ciocolata. E facuta in mare graba, stratul de jos a iesit un pic cam moale, dar la gust e delicioasa.

Atasament IMG_3662.JPG

Atasament P1190523.JPG



Fara cuvinte!!!!!
Reteta se poate?

#5905 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 18 February 2014 - 05:27 PM

Vezi postarearoth, la 17 February 2014 - 11:17 PM, a spus:

Vezi postareaela, la 17 February 2014 - 09:29 PM, a spus:

Cam tarziu vin si eu cu desertul pt Sf. Valentin, dar abia azi am reusit sa fac poza la o felie: tarta cu trei feluri de ciocolata. E facuta in mare graba, stratul de jos a iesit un pic cam moale, dar la gust e delicioasa.



Fara cuvinte!!!!!
Reteta se poate?


Multumesc frumos!

Pentru blat am folosit un pachet de biscuiti (200g) si cam 100 g unt.

Pentru creme: 150g ciocolata neagra, 150g ciocolata cu lapte, 150g ciocolata alba, 100g zahar, 750ml frisca lichida (eu folosesc neindulcita), 750ml lapte si 3 plicuri de cuajada(asta nu cred ca se gaseste in Romania, dar cred ca se poate inlocui cu gelatina, numai ca nu stiu ce cantitate ar fi recomandata).

Blatul cred ca nu mai este necesar sa scriu cum se face.
Pentru crema de ciocolata neagra se pun intr-o craticioara 150g ciocolata neagra, 250ml frisca, 250ml lapte, 50g zahar si 1 plic de cuajada. Se pune craticioara pe foc (foc mic spre potrivit) si se amesteca vreo 7 minute minimum, dupa care se toarna in tava cu pereti detasabili, peste blatul de biscuiti.
Celelalte doua creme se pregatesc la fel, doar ca la crema de ciocolata alba nu se mai pune zahar, iar ciocolata alba am pus-o dupa ce s-a incalzit smantana cu laptele si cuajada..
Cremele se toarna fierbinti, ajutandu-ne de o lingura intoarsa invers, pentru a evita sa se faca gaura in stratul de crema anterior (nu stiu daca am explicat foarte bine aici). De asemenea, pentru a fi sigure ca nu se deplaseaza straturile, inainte de a turna un strat de crema se poate trece cu o furculita peste stratul anterior, fara a intepa crema pana jos.
Se da la rece cateva ore si se orneaza dupa plac.
La mine s-au deplasat putin straturile cand am scos inelul, dar la gust a fost foarte buna.

#5906 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 18 February 2014 - 06:13 PM

Vezi postareaela, la 18 February 2014 - 05:27 PM, a spus:

Vezi postarearoth, la 17 February 2014 - 11:17 PM, a spus:

Vezi postareaela, la 17 February 2014 - 09:29 PM, a spus:

Cam tarziu vin si eu cu desertul pt Sf. Valentin, dar abia azi am reusit sa fac poza la o felie: tarta cu trei feluri de ciocolata. E facuta in mare graba, stratul de jos a iesit un pic cam moale, dar la gust e delicioasa.



Fara cuvinte!!!!!
Reteta se poate?


Multumesc frumos!

Pentru blat am folosit un pachet de biscuiti (200g) si cam 100 g unt.

Pentru creme: 150g ciocolata neagra, 150g ciocolata cu lapte, 150g ciocolata alba, 100g zahar, 750ml frisca lichida (eu folosesc neindulcita), 750ml lapte si 3 plicuri de cuajada(asta nu cred ca se gaseste in Romania, dar cred ca se poate inlocui cu gelatina, numai ca nu stiu ce cantitate ar fi recomandata).

Blatul cred ca nu mai este necesar sa scriu cum se face.
Pentru crema de ciocolata neagra se pun intr-o craticioara 150g ciocolata neagra, 250ml frisca, 250ml lapte, 50g zahar si 1 plic de cuajada. Se pune craticioara pe foc (foc mic spre potrivit) si se amesteca vreo 7 minute minimum, dupa care se toarna in tava cu pereti detasabili, peste blatul de biscuiti.
Celelalte doua creme se pregatesc la fel, doar ca la crema de ciocolata alba nu se mai pune zahar, iar ciocolata alba am pus-o dupa ce s-a incalzit smantana cu laptele si cuajada..
Cremele se toarna fierbinti, ajutandu-ne de o lingura intoarsa invers, pentru a evita sa se faca gaura in stratul de crema anterior (nu stiu daca am explicat foarte bine aici). De asemenea, pentru a fi sigure ca nu se deplaseaza straturile, inainte de a turna un strat de crema se poate trece cu o furculita peste stratul anterior, fara a intepa crema pana jos.
Se da la rece cateva ore si se orneaza dupa plac.
La mine s-au deplasat putin straturile cand am scos inelul, dar la gust a fost foarte buna.


multumesc mult.

#5907 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 22 February 2014 - 03:26 PM

Facut ieri, decorat azi dimineata, tort cu 3 feluri de ciocolata, imbracat in pandispan si glazura-oglinda a Adrianei, careia ii multumesc din nou, ca tare buna si decorativa si usor de facut e...
De fapt, ca sa ma laud un pic, acesta e primul meu tort facut la comanda :)
Ca atare, n-am sectiune, dar o cunoasteti deja de mai sus :)


Edit: ceea ce vedeti pe suprafata tortului este reflexia abtibildelor de iarna pe care le am pe geamul de la bucatarie. :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2014/post-508-13930755676414.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5908 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 22 February 2014 - 10:36 PM

Koral :) foarte fain ti-a iesit.
Eu am facut, acum vreo 2 ani cred, glazura Adrianei si nu mi-a iesit (eu sunt vinovata pentru ca am folosit frisca vegetala :) )si ma gandeam chiar acum cateva zile ca ar trebui sa o reincerc , de data asta, ca la carte, pe un tort pentru cineva drag , care isi doreste ceva cu multa ciocolata , acoperit cu ciocolata.
Acum uitandu-ma la tortul tau , ma ambitionez sa o fac si sper sa fie macar pe jumatate la fel de oglinda cum e a ta.

#5909 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 23 February 2014 - 09:56 AM

Dorina draga, eu de fiecare data am facut glazura Adrianei cu frisca vegetala ( folosesc frisca ce imi ramane de la cele 3 mousse-uri de cioco, asa termin toata cutia de 1 l si nu mai am probleme de reciclare ), asa ca nu cred ca asta e cauza nereusitei tale. Poate a fost frisca problema, eu am facut pana acum cu Hulala si cu El Maestro, glazura a iesit super de fiecare data. A, eu folosesc la glazura asta doar cacao neagra... imi place mie mai mult :)

Edit. Multumesc, vad ca mi-am pierdut cu totul manierele... :)
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5910 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 23 February 2014 - 01:53 PM

Vezi postareacerra, la 10 February 2014 - 12:13 PM, a spus:

Eu intentionat mi`am printat reteta asa cum a fost ea scrisa de stapana ei, ptr ca eu vreau sa invat Germana. Daca cumva am tradus mai si pe linga imi cer iertare.Iese Sigur Sachertorte dupa cum am scris eu.



Si mie mi-ar placea sa invat germana dar mi se pare eeeextreeem de grea.

Acum cativa ani aveam(si mai am de fapt) niste retete faine din niste reviste germane pe care am incercat sa mi le traduc in romana cu google translate dar mi-a iesit o mare...varza. :) Pe semne ca nu merge tradus mot a mot :) Si am lasat-o balta...

#5911 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 23 February 2014 - 01:56 PM

Vezi postareakoral, la 22 February 2014 - 03:26 PM, a spus:

Facut ieri, decorat azi dimineata, tort cu 3 feluri de ciocolata, imbracat in pandispan si glazura-oglinda a Adrianei, careia ii multumesc din nou, ca tare buna si decorativa si usor de facut e...
De fapt, ca sa ma laud un pic, acesta e primul meu tort facut la comanda :)
Ca atare, n-am sectiune, dar o cunoasteti deja de mai sus :)


Edit: ceea ce vedeti pe suprafata tortului este reflexia abtibildelor de iarna pe care le am pe geamul de la bucatarie. :toothy6:



Waw, felicitari!!!

#5912 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 23 February 2014 - 02:01 PM

Vezi postareaaura, la 11 February 2014 - 12:20 AM, a spus:

Inspirata de combinatia pere-ciocolata folosita de Ralu aici, am facut si eu o sarlota.

Atasament 2014-02-09 19.39.40.jpg



Yuuuumiii Aura !
Ce bine poate sa arate! :toothy6:

#5913 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 February 2014 - 03:14 PM

Minunata tortul Cora :)

Eu am cumparat din piata de la tarani unt facut de casa si portocale super ieftine asa ca am facut olea' de dulceata de portocale si gref roz

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-405-13931611692062.jpg

M-am infipt in ea asa calda, pe paine prajita :toothy6:

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-405-13931611630365.jpg

#5914 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 23 February 2014 - 05:41 PM

Chiar ca e ca oglinda aceasta glazura. Am vazut si eu reteta mai demult, dar nu stiu de ce n-am incercat-o inca. De obicei folosesc tot o glazura de-a Adrianei.

Eu am facut azi o budinca de tapioca dupa reteta Cerrei :toothy6: , foarte buna, doar ca aici nu gasesc perle de tapioca, e mai marunta. Trebuia sa fie cu fructe de padure, dar am uitat sa le scot din congelator din timp, asa ca am pus deasupra niste dulceata de fructe de padure. Si asta trebuia pusa in straturi, dar m-a ajutat dl. Ela azi la bucatarie si cand m-am trezit era budinca pusa deja in pahare.

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1290-13931700332246.jpg

#5915 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 February 2014 - 06:48 PM

Vezi postareakoral, la 22 February 2014 - 03:26 PM, a spus:

glazura-oglinda a Adrianei, careia ii multumesc din nou, ca tare buna si decorativa si usor de facut e...

ma bucur ca-ti place
nu trebuia sa zici ce se oglindeste, credea lumea ca e o decoratie :toothy6:

#5916 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 23 February 2014 - 11:38 PM

Vezi postareakoral, la 22 February 2014 - 03:26 PM, a spus:

De fapt, ca sa ma laud un pic, acesta e primul meu tort facut la comanda :toothy6:



Sa fie si multe altele ,toate cu noroc,ca frumos e! Si cine se temea de retete complicate si mai stiu eu ce? Ca si la glazura Adrianei ai un pic de invartit la oale,dar la cum le explica ea pe-ndelete,adevarat,pare mai usor :)

#5917 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 February 2014 - 11:46 PM

Vezi postareakoral, la 22 February 2014 - 03:26 PM, a spus:


De fapt, ca sa ma laud un pic, acesta e primul meu tort facut la comanda :)



Multe inainte! Tortul a iesit superb!!

Vezi postareaVika, la 23 February 2014 - 02:01 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 11 February 2014 - 12:20 AM, a spus:

Inspirata de combinatia pere-ciocolata folosita de Ralu aici, am facut si eu o sarlota.

Atasament 2014-02-09 19.39.40.jpg



Yuuuumiii Aura !
Ce bine poate sa arate! :toothy6:


Merci Vika, noua ne-a placut forte mult.



Si pentru azi placinta cu mere a lui Piscotel. Foarte buna si frageda, s-a mancat pe nerasuflate.

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-341-13931919610506.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5918 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 February 2014 - 08:59 AM

Vezi postareakoral, la 22 February 2014 - 03:26 PM, a spus:

Facut ieri, decorat azi dimineata, tort cu 3 feluri de ciocolata, imbracat in pandispan si glazura-oglinda a Adrianei, careia ii multumesc din nou, ca tare buna si decorativa si usor de facut e...
De fapt, ca sa ma laud un pic, acesta e primul meu tort facut la comanda :)
Ca atare, n-am sectiune, dar o cunoasteti deja de mai sus :)

Edit: ceea ce vedeti pe suprafata tortului este reflexia abtibildelor de iarna pe care le am pe geamul de la bucatarie. :toothy6:

Superb tort! :)

#5919 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 February 2014 - 09:00 AM

Vezi postareaVika, la 23 February 2014 - 01:53 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 10 February 2014 - 12:13 PM, a spus:

Eu intentionat mi`am printat reteta asa cum a fost ea scrisa de stapana ei, ptr ca eu vreau sa invat Germana. Daca cumva am tradus mai si pe linga imi cer iertare.Iese Sigur Sachertorte dupa cum am scris eu.



Si mie mi-ar placea sa invat germana dar mi se pare eeeextreeem de grea.

Acum cativa ani aveam(si mai am de fapt) niste retete faine din niste reviste germane pe care am incercat sa mi le traduc in romana cu google translate dar mi-a iesit o mare...varza. :) Pe semne ca nu merge tradus mot a mot :) Si am lasat-o balta...

Pai pune aici retetele, precis se va gasi cineva sa te ajute cu traducerea! :toothy6:

#5920 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 February 2014 - 09:01 AM

Vezi postareaGeany, la 23 February 2014 - 03:14 PM, a spus:

Minunata tortul Cora :)

Eu am cumparat din piata de la tarani unt facut de casa si portocale super ieftine asa ca am facut olea' de dulceata de portocale si gref roz

M-am infipt in ea asa calda, pe paine prajita :)

Neeeee, nu-mi faci pofta! :toothy6: Am si eu acasa!!!!! :)
Asa-i ca-i buna????? :)

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi